А вам переглядали зарплату цього року?

Судячи з коментарів до зарплатної анкети, для багатьох айтівців перегляд зп зараз заморожений.

А у вас яка ситуація? І за яких умов вам все-таки переглядали зп? Чи наважувалися ви ініцювати про це розмову з менеджером? Діліться в коментарях.

І долучайтеся до зарплатного опитування, незалежно від того, змінювалася ваша зп останнім часом чи ні. Там потрібна повна й чесна картина.

Чи переглядали вам зарплату цього року?

54%
22%
4%
12%
7%
169 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Так, переглянули в мінус. Було +100к за бойові задачі на фронті, тепер — тільки +25к за бойові задачі не на фронті :-D

Були підвищення зп у 2022, 2023 і 2024. Цього року не було і я навіть трохи засмутився з цього приводу, доки нам не повідомили про скорочення 30% людей з проєкту. Тоді я навпаки подумав: «Та й фіг з ним, з тим підвищенням зп. Не звільнили — й слава богу»

Так, двічі індексували

Був, у зв’язку зі зміною умов в контракті( перевели з ремоут на гібридну модель).

В нас немає планових переглядів, ти сам маєш ініціювати його — натиснути кнопку, написати аргументи. Розглянуть, беручи до уваги середньоринкові гроші для спеціаліста на даний момент, а також ситуацію на лаві запасних.

Персонально я підвищення просив пару разів цього року, нічого не отримав. Мотивація — ваша компенсація в рамках ринку.

І що? Звільнився після відмови? Якщо ні, то вони вірно відмовили

Поясниш причинно-наслідковий зв’язок? Чи ти зі мною пліч-о-пліч працюєш і впевнений, що я не заслужив більше грошей?

Так знайди іншу роботу, де оцінять твої заслуги

А це слушна думка! Боже, як же я сам не здогадався! Дякую, Віталій!

Якщо серйозно, то я хочу, щоб мене оцінили за те, що я вкладався на ПОТОЧНОМУ місці, а саме — виходячи за рамки своїх першочергових обов’язків, «грав» і в ДевОпса, і в архітектора, і в менеджера, причому нерідко одночасно і вельми результативно.
На новому місці зазвичай проходить деякий час, доки «заслуги» з’являться.
Тим часом я все одно знайшов ще 1 роботу поза айті; придивився вакансії, шо мені подобаються, вчусь, щоб туди потрапити.

Як то кажуть — хотіти не шкідливо.

Чекаємо від Вас пост «Не можу знайти роботу вже пів року»

Так це не зменшення перформансу, це зменшення свого робочого часу за рахунок зростання експертизи ;-)
Якщо нормальний спец і нормальний проект — то це закономірне явище

Я знав тім-ліда який теж так думав. А потів трапився перформанс-рев’ю.

+10% перший раз за декілька років.

Працюю в маленькій компанії, де планових переглядів як таких нема.

Але завжди можна поговорити з директором на цю тему.

Останнє підвищення було здається в 2022, коли піднімав цю тему перед повномасштабним вторгненням.

Ось в 2025 поговорив з директором знову, що пора піднімати, без конкретних чисел. Накинули +500 без питань.

Загалом ситуація та ринок не дуже спонукають до таких обговорень. Проте, якщо ваша цінність як спеціаліста висока, то це можливо.

Підписатись на коментарі