Статистика росту проєкту u8views за 2025 рік та повторна спроба співпраці з Djinni
Привіт, на початку 2023 року ми з командою створили u8views.com — це лічильник переглядів, який ви можете підключити до свого GitHub-профілю за пару хвилин згідно з інструкцією на цій сторінці: u8views.com/github/YaroslavPodorvanov. Чому вирішив створити — розписував раніше, а цього разу хочу розповісти про те, як росте проєкт, і про другу спробу співпраці з Djinni.
Підключення лічильника складається з двох кроків: перший — це авторизація на сайті u8views.com, а другий — копіювання Markdown-коду зі сторінки інструкції та вставка цього коду у свій GitHub-профіль. Усе це є в інструкції, і тільки після цього починають рахуватися перегляди.
Перший крок з авторизацією зробили 2543 користувачів: 311 — за 2023 рік, 979 — за 2024 рік і 1253 — за 2025 рік. А ось другий крок зробила десь третина користувачів. Так, за грудень 2025 року я бачу, що в БД збережені перегляди від 882 користувачів.
u8views — це віральний проєкт. Розробники бачать статистику переглядів у когось у GitHub-профілі, клікають, переходять і бачать статистику переглядів за місяць по днях, а також інструкцію з підключення. Так, за друге півріччя 2025 року кожен місяць проєкт зростав на 5%. Тож за таких темпів росту він матиме 4000+ зареєстрованих користувачів на початку 2027 року. Це виглядає добре, але я все ж хочу пришвидшити процес росту проєкту — такими темами на DOU та за допомогою української ІТ-спільноти, що вигідно й самій спільноті також.
Цієї суботи я написав Максиму Іщенку з пропозицією розмістити на сайті лічильника банер, який веде на Djinni, щоб зарубіжні розробники, які підключили собі лічильник, бачили банер і реєструвалися на Djinni. Збільшення кількості закордонних розробників на Djinni спрощує популяризацію Djinni серед закордонних роботодавців.
Ми й так конкуруємо із зарубіжними розробниками на міжнародній арені, тож є сенс популяризувати Djinni та перетягувати цю арену в проукраїнські сервіси. Ви можете долучитися до цього «перетягування» або через підключення лічильника до свого GitHub-профілю згідно з інструкцією, або ж рекомендуючи зарубіжним рекрутерам користуватися Djinni. Про це я також писав тему на DOU: «Рекламуємо Djinni — підтримуємо ЗСУ».
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівА можно додати щоб не рахувало овнера як перегляд?
Усі запити до сторонніх картинок із файлу README.md у GitHub-профілі анонімізуються через proxy Camo, тож неможливо порахувати ні унікальні, ні виключити власні.