Який state-of-the-art у Блокчейн технологіях?

10 років назад я багато чого чим цікавився у Блокчейн технологіях: знав всі алгоритми, мав потрошки кожної валюти, цікавився стартапами, приймав участь у хакатонах... Прочитав всі книжки Богдана Скрябіна, по-моєму це топовий експерт по сабжу із українців які знаходяться в Україні. Але десь з часів як почалася NFT-дурня то я перестав цікавитися новинами цієї індустрії взагалі. Так, бувають такі покупки які за ніщо інше не купиш — а більше не бачу сенсу навіть дотикатися до гаманців — росте же. Але ж має бути якийсь морально-технічний прогрес? Може якісь нові застосування?

Куди дівся Віталік і чому його нові статті від крипто зірок такого рівня перестали бути автоматично в топі всіх ресурсів?

Чи залишилися проекти по типу Колайдера які майнять не sha256-блоки а еліптичну криптографію гаманців?

Чи з’явилися реально працюючі стартапи з утилізації жорстких дисків — тільки не Chia який зберігає рандом, а sia/maidsafe/storj?

Читаєте український журнал про крипту forklog? Користуєтесь українською біржою kuna? Купуєте коїни від українських програмістів?

Поділитеся актуальними алгоритмами трейдінгу? Ковзаюче середнє з яким і яким вікном юзаєте на кожен день?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

форклог досі москальською 🙅 нащо його читати?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

«хохляцьку»...? 🤔 Думаю редакції ДОУ варто звернути увагу на даного персонажа.

Добре, що розкрили свою «перевдягнену — перевзуту» суть! Нє*уй Шастать!

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

знав всі алгоритми

Далі можна не читати. Трейдинг до алгоритмів та state-of-the-art не торкається ніяк.

Я думаю, ви висловились занадто строго до моїх 172 слова.

Між трейдінгом крипти та іншим трейдінгом набагато більше розбіжностей ніж між структурами данних з непотраченими трансзакціями і способом ці трансзакції витрачати. Приклади чому це так я привів у іншій гілці. Якщо не спілкуватися про трейдинг тільки крипти тут — більше ніде не поспілкуєшся.

А як же алгоритм атромарного свапу який зробив можливим DeFi?

А що не так з HFT ?
Це єдина сфера де С/С++ девам ще платять нормальні гроші, а не «трохи більше, ніж дірку від бублика», як в гєймДеві чи ємбеддед.

Це як із вподобаннями у їжі, мені — несмачно, хз чому. Я не бачу в NFT ніякої крутості. Я думав що крутелики зараз зайняті новими і новими алгоритмами децентралізованого консенсусу. А потім через 10 років я прозрів — нічого немає, крутелики просто перестали відсвічувати.

Я давно роздумую на рахунок поміщення в блоки блокчейна всякої мультимедії. Але не так і не для тої мети, як це реалізовано у NFT.

А я якась загально доступна документація по блокчейнам та алгоритмам, які там використоауются ?

Чесно — навіть не цікавився, бо після спліту Ethereum я принципово не тримаю в Ethereum-based ні цента, а значить немає мотивації дивитися на якісь папери з цього поля.

Але найкраще джерело по крипто-технологіям я назвав, при чому книга дуже швидко оновлюється, адже два роки назад останнім виданням було 4-те (якщо слідкувати за ДОУ-подіями то автора можна зустріти особисто), а зараз я не здивуюсь якщо вже 5-те вишло. Та книга це як міні-енциклопеція для нормальних людей (не супер-технарів): читаєте все що є, і вивчаєте ті ссилки, які зацікавили найбільше самостійно.

Мене більше саме блокчейн алгоритми цікавлять, а не крипта.
Хоч я розумію що то 99% застосування.

Були б там ті алгоритми, чоловіче! Блокчейн це не алгоритм, а структура даних. Вона ще зустрічається в git — не крипта, як ви і хотіли.

Блокчейн-алгоритми це: криптографічний хеш sha-256 який брутять, еліптична криптографія гаманця, bittorrent для зв’язку між нодами, IRC в якості торрент-трекера (давно замінили на щось я не пам’ятаю на що). Ще цікаві речі творяться там де у майнера в пам’яті лежать всі непідтверджені трансзакції, там баланс між особистою жадібністю і інтересами мережі і у кулхацкерів модно твікати цей файл зрозуміло в яку сторону xD

Ну нема алгоритмів у блокчейні — навіть замість сортування і пошуку тут використовується дерево Меркла. Автор цього коду просто на зовсім іншому рівні володіння CS.

Користуєтесь українською біржою kuna?

Вона закрилась на початку минулого року

Поділитеся актуальними алгоритмами трейдінгу? Ковзаюче середнє з яким і яким вікном юзаєте на кожен день?

Я чомусь вважав, що ковзні — це лише для старту, а далі складніші стратегії. Вже хоча б в парі з RSI чи MACD. Але ж є купа інших методологій та алгоритмів (хоча вони складніші).

Вже хоча б в парі з RSI чи MACD.

Для spot market trading нічого такого не потрібно, там пофіг на якісь миттєві події в моменті, просто зарядив дєнюжку і сидиш рибалиш «соплі». Нічого більше я освоювати не хочу, я зрозумів що стандартні методи трейдінгу тут не працюють коли на початку десятих була епідемія криво налаштованих stop-loss стратегій.

а далі складніші стратегії.

Боюсь що крута стратегія виявиться просто астрологією. Moving average не підводить, хоча мені говорять що треба розвиватися в сторону moving disperse.

Я чомусь вважав, що ковзні — це лише для старту

Так і все-таки, який і який інтервали вважаєте за найбільш інформативний індикатор?

З’явилося купу нових блокченйів, купу нових L2 блокчейнів для ефіру, вот і все. Хоча що не так було зі старими? Хз. Тобто замість того щоб працювати над адопшином, заново придумують те, що вже існує, щоб зібрати бабло у венчурних інвесторів і потім пилити його.

Все скотилося в мемчики, pump and dump, сками, інсайдерську торгівлю. А ті, хто реально мали б двигати своїм авторитетом індустрію в вірному напрямку,типу Віталіка, Толіка, взагалі незрозуміло чим займаються.

Єдині напрямки які розвиваються це ринок передбачень (ставки по нашому, але звучить не з таким негативним контекстом) і стейбл койни.

Ринки передбачень уже не ті :) Зараз все контролюється сраними етатистами, у того же Дональда Трампа є одна з таких платформ, а я-то пам’ятаю ринок передбачень у першій половині нульових коли все було чисто силами ентузіастів і веб-сайт у стилі веб2 без дибільних анімацій і без протиснутого KYC. Тому на сучасний ринок передбачень я ні ногою, я не бачу щоб ці ринки були такими які «розвиваються» бо у цього слова немає такого значення яке було би синонімічне пішому, еротичному шляхові що ці ринки зробили за 10 років.

А якщо щось у даркнеті відкриється то би проставився на деякі політичні теми, користуючись тим що іноземці нічого про Україну не знають але активно слідкують за нашими новинами...

Хоча що не так було зі старими? Хз

Мабуть, труднощі в реалізації. Той же genesis блок просто так не висреш, треба щоб комп пару тижнів пограв у цифри.

Спробуй такий алгоритм: my-snake-game.onrender.com тільки зачекай доки рендер розбудить та завантажить сплячий сервіс. Рендер так робить для безкоштовних проектів. Демка як продавати дорого, а купувати дешево.

Я нічого не зрозумів. Це просто гра ні про що чи тут є якісь глибокі інсайти? Адмін додай доку — я ж читати вмію, а букв не бачу.

Підписатись на коментарі