Який state-of-the-art у Блокчейн технологіях?
10 років назад я багато чого чим цікавився у Блокчейн технологіях: знав всі алгоритми, мав потрошки кожної валюти, цікавився стартапами, приймав участь у хакатонах... Прочитав всі книжки Богдана Скрябіна, по-моєму це топовий експерт по сабжу із українців які знаходяться в Україні. Але десь з часів як почалася NFT-дурня то я перестав цікавитися новинами цієї індустрії взагалі. Так, бувають такі покупки які за ніщо інше не купиш — а більше не бачу сенсу навіть дотикатися до гаманців — росте же. Але ж має бути якийсь морально-технічний прогрес? Може якісь нові застосування?
Куди дівся Віталік і чому його нові статті від крипто зірок такого рівня перестали бути автоматично в топі всіх ресурсів?
Чи залишилися проекти по типу Колайдера які майнять не sha256-блоки а еліптичну криптографію гаманців?
Чи з’явилися реально працюючі стартапи з утилізації жорстких дисків — тільки не Chia який зберігає рандом, а sia/maidsafe/storj?
Читаєте український журнал про крипту forklog? Користуєтесь українською біржою kuna? Купуєте коїни від українських програмістів?
Поділитеся актуальними алгоритмами трейдінгу? Ковзаюче середнє з яким і яким вікном юзаєте на кожен день?
16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівфорклог досі москальською 🙅 нащо його читати?
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
«хохляцьку»...? 🤔 Думаю редакції ДОУ варто звернути увагу на даного персонажа.
Добре, що розкрили свою «перевдягнену — перевзуту» суть! Нє*уй Шастать!
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Далі можна не читати. Трейдинг до алгоритмів та state-of-the-art не торкається ніяк.
Я думаю, ви висловились занадто строго до моїх 172 слова.
Між трейдінгом крипти та іншим трейдінгом набагато більше розбіжностей ніж між структурами данних з непотраченими трансзакціями і способом ці трансзакції витрачати. Приклади чому це так я привів у іншій гілці. Якщо не спілкуватися про трейдинг тільки крипти тут — більше ніде не поспілкуєшся.
А як же алгоритм атромарного свапу який зробив можливим DeFi?
А що не так з HFT ?
Це єдина сфера де С/С++ девам ще платять нормальні гроші, а не «трохи більше, ніж дірку від бублика», як в гєймДеві чи ємбеддед.
Це як із вподобаннями у їжі, мені — несмачно, хз чому. Я не бачу в NFT ніякої крутості. Я думав що крутелики зараз зайняті новими і новими алгоритмами децентралізованого консенсусу. А потім через 10 років я прозрів — нічого немає, крутелики просто перестали відсвічувати.
Я давно роздумую на рахунок поміщення в блоки блокчейна всякої мультимедії. Але не так і не для тої мети, як це реалізовано у NFT.
А я якась загально доступна документація по блокчейнам та алгоритмам, які там використоауются ?
Чесно — навіть не цікавився, бо після спліту Ethereum я принципово не тримаю в Ethereum-based ні цента, а значить немає мотивації дивитися на якісь папери з цього поля.
Але найкраще джерело по крипто-технологіям я назвав, при чому книга дуже швидко оновлюється, адже два роки назад останнім виданням було4-те (якщо слідкувати за ДОУ-подіями то автора можна зустріти особисто), а зараз я не здивуюсь якщо вже 5-те вишло. Та книга це як міні-енциклопеція для нормальних людей (не супер-технарів): читаєте все що є, і вивчаєте ті ссилки, які зацікавили найбільше самостійно.
Мене більше саме блокчейн алгоритми цікавлять, а не крипта.
Хоч я розумію що то 99% застосування.
Були б там ті алгоритми, чоловіче! Блокчейн це не алгоритм, а структура даних. Вона ще зустрічається в git — не крипта, як ви і хотіли.
Блокчейн-алгоритми це: криптографічний хеш sha-256 який брутять, еліптична криптографія гаманця, bittorrent для зв’язку між нодами, IRC в якості торрент-трекера (давно замінили на щось я не пам’ятаю на що). Ще цікаві речі творяться там де у майнера в пам’яті лежать всі непідтверджені трансзакції, там баланс між особистою жадібністю і інтересами мережі і у кулхацкерів модно твікати цей файл зрозуміло в яку сторону xD
Ну нема алгоритмів у блокчейні — навіть замість сортування і пошуку тут використовується дерево Меркла. Автор цього коду просто на зовсім іншому рівні володіння CS.
Вона закрилась на початку минулого року
Я чомусь вважав, що ковзні — це лише для старту, а далі складніші стратегії. Вже хоча б в парі з RSI чи MACD. Але ж є купа інших методологій та алгоритмів (хоча вони складніші).
Для spot market trading нічого такого не потрібно, там пофіг на якісь миттєві події в моменті, просто зарядив дєнюжку і сидиш рибалиш «соплі». Нічого більше я освоювати не хочу, я зрозумів що стандартні методи трейдінгу тут не працюють коли на початку десятих була епідемія криво налаштованих stop-loss стратегій.
Боюсь що крута стратегія виявиться просто астрологією. Moving average не підводить, хоча мені говорять що треба розвиватися в сторону moving disperse.
Так і все-таки, який і який інтервали вважаєте за найбільш інформативний індикатор?
З’явилося купу нових блокченйів, купу нових L2 блокчейнів для ефіру, вот і все. Хоча що не так було зі старими? Хз. Тобто замість того щоб працювати над адопшином, заново придумують те, що вже існує, щоб зібрати бабло у венчурних інвесторів і потім пилити його.
Все скотилося в мемчики, pump and dump, сками, інсайдерську торгівлю. А ті, хто реально мали б двигати своїм авторитетом індустрію в вірному напрямку,типу Віталіка, Толіка, взагалі незрозуміло чим займаються.
Єдині напрямки які розвиваються це ринок передбачень (ставки по нашому, але звучить не з таким негативним контекстом) і стейбл койни.
Ринки передбачень уже не ті :) Зараз все контролюється сраними етатистами, у того же Дональда Трампа є одна з таких платформ, а я-то пам’ятаю ринок передбачень у першій половині нульових коли все було чисто силами ентузіастів і веб-сайт у стилі веб2 без дибільних анімацій і без протиснутого KYC. Тому на сучасний ринок передбачень я ні ногою, я не бачу щоб ці ринки були такими які «розвиваються» бо у цього слова немає такого значення яке було би синонімічне
пішому, еротичномушляхові що ці ринки зробили за 10 років.А якщо щось у даркнеті відкриється то би проставився на деякі політичні теми, користуючись тим що іноземці нічого про Україну не знають але активно слідкують за нашими новинами...
Мабуть, труднощі в реалізації. Той же genesis блок просто так не висреш, треба щоб комп пару тижнів пограв у цифри.
Спробуй такий алгоритм: my-snake-game.onrender.com тільки зачекай доки рендер розбудить та завантажить сплячий сервіс. Рендер так робить для безкоштовних проектів. Демка як продавати дорого, а купувати дешево.
Я нічого не зрозумів. Це просто гра ні про що чи тут є якісь глибокі інсайти? Адмін додай доку — я ж читати вмію, а букв не бачу.