Де народжується майбутнє: мій перший день на CES 2026
Сьогодні був мій перший офіційний день на CES 2026 — одній з найбільших технологічних виставок у світі.
Я відвідую її в межах освітньої ініціативи Ajax Next від Ajax Systems. Компанія організувала поїздку студентів на виставку, щоб підтримати нове покоління винахідників та розвиток інженерної освіти в Україні.
Це був неймовірно насичений день, який по-новому відкриває уявлення про те, яким буде наше завтра, і водночас надихає рухатися далі.
Ранок для нас почався не з кави, а з обговорення ключових поінтів, які будуть відбуватися на конференції, від засновників CES.
Після цього відбувся keynote від Роланда Буша — президента та CEO Siemens. Він говорив про те, як цифрові двійники можуть працювати на рівні великих екосистем і партнерств між компаніями, про AI-симуляції та енергетичні технології Commonwealth Fusion Systems.
Окремий хайлайт — розмова Роланда Буша із CEO NVIDIA Дженсеном Хуангом. У форматі інтерв’ю вони оголосили про співпрацю: компанії планують розробляти AI-рішення для промислових застосувань і обговорили, як саме NVIDIA може підсилювати індустріальні продукти та виробництва.
Український стенд, стартапи і 20 секунд, які вирішують усе
Особливим моментом стала можливість поставити запитання Гері Шапіро — президенту і CEO Consumer Technology Association (CTA), генеральному директору та продюсеру CES — під час відкриття українського стенду.
Я запитала про його власний досвід: як максимально використати можливості, які дають такі конференції, як CES, де Лас-Вегас буквально змінюється на 180 градусів, і отримала цінні поради для тих, хто цікавиться створенням власних стартапів. Зокрема, я дізналася, що

Будучи студенткою Харківського національного університету радіоелектроніки, я також мала честь обговорити потенційне партнерство між Харковом і Silicon Valley з неймовірним Артом Коеном, який займається становленням міжнародних зв’язків, і ми поговорили про створення реальних мостів між стартапами та освітою в наших регіонах.
Sphere, Lenovo і нові релізи
Окреме враження на мене справила Sphere — неймовірне поєднання шоу, емоцій і справді корисного контенту. Саме там ми слухали keynote від Ян Юаньцін, CEO Lenovo: він говорив про те, як штучний інтелект змінює те, як ми живемо, працюємо й навіть відпочиваємо. А ще — ми одними з перших побачили їхні найсвіжіші анонси та колаборації.
У Sphere справді відчуваєш, як народжується майбутнє — не в теорії, а в реальних технологіях, які вже змінюють світ. Саме там я записала фразу, яка дуже зачепила:
«AI is a new operating model»
— Jensen Huang, CEO NVIDIA

Для мене це означає, що штучний інтелект — це вже не просто програма чи інструмент, а новий спосіб мислення. А ідея персональних AI twin відкриває великі можливості. Водночас це змушує замислитися і про відповідальність, безпеку та межі технологій.
Стежте за нашими новинами з виставки — попереду ще багато цікавих інсайтів 🚀
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівА де можна прочитати про український стенд, і хто Україну 🇺🇦 там репрезентує?