CV більше не працює?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Ще кілька років тому CV було головним документом. Де працював, які курси пройшов, які сертифікати маєш. Сьогодні це майже нікого не переконує. Бо ринок перестав наймати «історію», ринок наймає актуальну користь.

Зараз важливо не те, що ти робив 5-10 років тому, а що ти вмієш робити прям зараз. Які задачі закриваєш у моменті. Як мислиш, коли немає чіткого плану. Як поводишся, коли клієнт у кризі, дедлайни зірвані, бюджет урізали, а відповідь потрібна вже через годину.

Все частіше запитують не про курси, а про реальні кейси. Через які складні ситуації ти проходив. Що ламалося і як ти це збирав назад. З якими брендами працював і яку цінність приніс, а не просто «був у команді».

CV можна надіслати. Але рішення приймають після розмови. Коли стає зрозуміло, чи можеш ти думати, брати відповідальність і тягнути результат у невизначеності.

Тому якщо оновлювати щось — то не CV, а власну практику. Навички, мислення, здатність вирішувати проблеми тут і зараз. Саме це сьогодні продається найкраще. Це я можу сказати, як людина, яка підготувала вже 5 людей та вони пройшли співбесіду))

Цікаво, що для вас зараз важливіше при наймі: список досвіду чи здатність вирішувати складні задачі? HR поділіться інформацією)))

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
коли клієнт у кризі, дедлайни зірвані, бюджет урізали, а відповідь потрібна вже через годину.

Звільнятись варто з таких компаній! Звісно можна щось заробити на таких клієнтах, але потім лікувати нерви через недосконалість процесів та перманентні «пожежі», аврали.
Це наслідок того, що позвільняли інженерів, найняли більше маркетологів, сейлзів.
І нема стратегії розвитку, прорахування ризиків, належного аналізу алертів та збоїв.
Можна назвати таку ситуацію низька зрілість, недосконала архітектура ІТ систем.
Цікаво чи є в таких випадках хоча б «Service Desk»? Хтось аналізує роботу цього відділу?
Гугліть:
«Що таке IT Service Management (ITSM)?»

ші створює резюме , апплаіться на роботу.

Кандидати не можуть пробитися через хвилю спаму, рекрутери не бачать кандидатів за потоком спаму.
Тож, питання, що з цім робити.

* Шукати в Лінкедіні (чи на Джині) за скілами
* Шукати в соцмережах за публікаціями
* Шукати серед знайомих

До речі, на Джині бачу щось до 10 резюме на позицію. Тому ота хвиля спаму, мабуть, не всі напрямки зачепила.

До речі, на Джині бачу щось до 10 резюме на позицію.

Народ просто устал участвовать в крысиных бегах.
Опять брачная аналогия — сильно переборчивые девочки в конце-концов живут с котами.

на Джині бачу щось до 10 резюме на позицію

З Джині все просто, там нема ні шукачів, ні наймачів, це мертвий сайт, який невідомо нащо існує. Того в тебе і 10 відгуків на вакансію, які ходять там по колу.

То не в мене, то я часом заходю подивитися чи щось цікаве викинули.

тут не згодна, тільки там і знаходжу кандидатів з суперскими хардами!

Желающие познакомится на Тиндере не могут пробиться через тысячи фейковых анкет и шлюх внимания.
Что делать: идти знакомится в Фейсбук, на концерт, в бар.

CV можна надіслати. Але рішення приймають після розмови.

Так якщо CV не надсилати, то до розмови і не дійде ))

що для вас зараз важливіше при наймі: список досвіду чи здатність вирішувати складні задачі?

Гнучкість інтелекту.

CV это важно, если бекграунд чек не совпадает с СV, то в приличную компанию не возьмут.

Спочатку треба ще пробитися до того чека.

Странная постановка вопроса.
Умение решать задачи «здесь и сейчас» не берется из ниоткуда.
Обычно за ним стоит солидные знания и опыт.
А рынок... Уход нормальных компаний дал жизненное пространство для неадеватов, вот и вся история. Подстраиваться под них себе дороже.

ау, стагнація ІТ закінчилася, забувай про хуцпу

Кандидата теж цікавить що сталось з попередником на цій ролі і чому.
Наскільки часто зриваються дедлайни, урізається бюджет, як часто наступає криза і багато інших питань про зрілість процесів і менеджменту.

Ріаллі? ЗП платять (опшінал) — норм.

Кандидата теж цікавить що сталось з попередником на цій ролі і чому.
Наскільки часто зриваються дедлайни, урізається бюджет, як часто наступає криза і багато інших питань про зрілість процесів і менеджменту.

Вважається що ти апплаїшся на роботу з моменту як надійслав CV. До цього hr тебе не процесить.

CV зараз це «текст» який заважае адекватноi людинi знайти адекватну працю

Розкрийте думку бо не пойняв.

Щоб це поняти треба вийти на сучасний ринок працi Проблема не очевидна, якщо у вас є робота і ви в теплому офісі

Це я можу сказати, як людина, яка підготувала вже 5 людей та вони пройшли співбесіду))

Ціль вашого тексту — переконати читачів замовляти ваші послуги, і це зрозуміло. Так само потрібно вміти читати чужі резюме, щоб покращувати своє, звертати увагу на деталі та акценти, бо «пройшли співбесіду» — це слабкий акцент, а ось «вдалося працевлаштуватися» був би значно сильнішим.

Десь так.
Ціль тексту мінімум — пролізти в 150 воркдей профілів дхя хайринг менеджера.
Максимум — бути в топ 3 з цього списку.

Гучний заголовок, гучний текст «Тому якщо оновлювати щось — то не CV», щоб привернути увагу, але користі в цьому мало.

Задача CV (резюме) — переконати роботодавця, що кандидат зможе виконувати роботу, тож оновлювати резюме потрібно перед початком пошуку роботи.

Початківцям, саме в плані резюме, простіше, бо в LinkedIn можна пошукати опубліковані в постах резюме й аналізувати ті, власникам яких вдалося працевлаштуватися.

Можна зробити 2–3 версії свого резюме й тестувати, на яке частіше відповідають. Можна адаптувати резюме під конкретну вакансію або список компаній в одному домені, щоб підсвітити релевантні вміння й досвід у домені.

Персонально для мене нічого не змінилось. Коли співбесідую людей CV для мене носить суто інформативний характер, воно не «авторитет»; досвід перевірити важко. Є люди, які мають 5 років насиченого досвіду і вони цінніші за людей, які мають рік досвіду повторений 10 разів.

Озвучую проблеми поточного / минулих проектів і питаю кандидатів як їх вирішити. Також питаю про найяскравіші проблеми шо їм довелось вирішувати в минулому. Віддаю перевагу кандидатам, які підходять під вакансію на 40 — 70%, в ідеалі — тим які ХОЧУТЬ працювати саме на цьому проекті (це взагалі perfect match для мене, хоча таких зустрічав вкрай мало).
Думаю наймати людей щоб вирішити проблеми тут і зараз — природньо, однак коли це перетворюється на гасіння однієї пожежі за іншою, від кризи до кризи — це халепа. Люди погано працюють в постійному стресі під тиском.

досвід перевірити важко

Елементарно перевіряється. Задайте три нестандарних запитання та подивіться на реакцію. Наприклад, які найгірші інженерні, архітектурні та інші рішення були в вашому житті? Що б ви зробили зараз та чому?

Ну в мене найгіршим рішенням було написати движок кастомного регекспу — бо спочатку пішов тиждень, а потім там схотіли підтримку заміни символів — і це ще 3 тижні, бо движок розроблявся лише для пошуку.

З іншого боку — зараз зробив би так само, бо цікаво було спробувати динамічне програмування)

О, це реально гарний приклад. Я б задав пару додаткових запитань. Чому виникло бажання писати власну реалізацію?

Бо там треба було нестандартний регексп, а саме — digit map pypi.org/project/digitmap
Виглядало просто, і плюс воно потрібно було для софта на роутері, і мені не хотілося туди тягнути сторонню лібу (якийсь стандартний регексп).

А бажання виникло тому, що зрозумів, що класна задача для динамічного програмування, про котре трохи читав, що таке буває, але сам ніколи не пробував.

Потім вразило, що сусідня тіма зробила за день через scanf. І заміну номера — за два дні також через scanf. Але в них не підтримувалася рекурсія. І я взагалі не розумію, як таке через scanf робити. В мене ООП.

Можу коротенько підвести резюме. Що я бачу. Бажання пробувати реалізацію відомих бібліотек самостійно я схвалюю. Малувато знань оточення та рівня OS, готових утиліт.

Це не для того, щоб принизити, це як приклад, що можна одразу побачити з такої розмови.

а чего не хватает в существующих?

Там нестандартный синтаксис, и я считал, что напишу меньше, проще и быстрее.

По факту, наверное, в роутере уже была эта либа где-то — но все равно было интересно.

Ні не елементарно. По-перше, можна добре підготуватись і «вивчити». По-друге, люди нервують і нестандартні питання ставлять їх в ступор навіть коли є що сказати.

Ну коли тебе питають щось розказати з власного досвіду — воно в ступор не поставить, якщо той досвід був. Інші питання намагаються прояснити, як людина думає.

Не можна вивчити те, чого нема. ;)

Підписатись на коментарі