Список безкоштовних розмовних клубів для практики іноземних мов

Давайте заглянемо у можливості практики іноземних мов.
Є багато ресурсів, які можуть допомогти охочим покращити розмовні навички.

У цій замітці поділюся з вами спільнотами та ресурсами де це ви можете робити на безкоштовній основі.

У вас є можливість додати папку з безкоштовними онлайн клубами де ви зможете знаходити гарних співрозмовників: t.me/addlist/QNYgov14Wv1kMjcy

Загаохочую читачів проявляти активність та ділитись власними методами, як ви підтримуєте/вдосконалюєте власні навички?

Перелік спільнот наведені у списку, а також у каруселі:

Friendly Hub — t.me/ qUcQfwCm6lphOTEy (English; German)

Might of Speech — t.me/mightofspeech (English)

Star — t.me/speakingclubstar (English)

Small Talks — t.me/smalltalksproject (English; Polish; German; French; Italian)

BlaBla_English_UA — t.me/BlaBla_English_UA (English)

Нарешті — www.instagram.com/nareshticlub (Ukrainian)

Let’s Speak — t.me/letsspeaking_clubs (English)

ED Mental Health Club — t.me/ED_Mental_Health_Club (English)

Drop-in Café Conversational Club — t.me/dropincafeclub (English)

International Speaking Club — t.me/interclubua (English; був також Spanish)

Speaking Club with Joshua — t.me/woa_kharkiv (English)

Safe space with Alina — t.me/ BvViVtWNYrJlMjdi (English)

Buki — t.me/speakingclubsbukischool (English)

LearnMate — t.me/...​SpeakingClub_by_LearnMate (English)

Litera — t.me/ C8f9pnJCL7E3MTQy (English)

Data English Speaking Club (DESC) — t.me/...​ata_english_speaking_club (English)

Deutsch mit Herz — t.me/ pfuC3MDJstMyMjAy (German)

Drop-In Café (Students) — t.me/studentdccc (English)

Green Forest — t.me/...​nglish_sunday_greenforest (English)

--- // ---
Закликаю вас відвідати ці спільноти та знайти власний клуб, який буде максимально близьким вам по духу та можливостям, що вони надають своїм учасникам.

На додаток ви ще можете переглянути наступні ресурси:

Talk4Impact — talk4impact.com/sessions

SpeakDuo — www.speakduo.com

Episoden — www.episoden.com

Promova — promova.com/conversation-club

ICSE — www.eventbrite.co.uk/...​career-centre-45748472213

Centrala — www.eventbrite.co.uk/...​ntrala-events-30989276013

AMS — www.eventbrite.co.uk/...​career-centre-45748472213

EWJ — www.eventbrite.co.uk/...​glish-with-jo-86817879653

--- // ---

І звичайно варто згадати дуже вигідну можливість від ENGin де ви за невелику оплату можете рік практикувати мову з носієм. Деталі дивіться тут: uk.enginprogram.org

--- // ---

Поки це все, але впевнений, що є ще гарні групи, які ви можете порадити)
Пишіть ваші вражання та чому рекомендуєте певний клуб?

Дякую за виділений час та бажання вдосконалювати себе

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному12
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Супер! Не знала, що безкоштовні спікінг-клаби існують, завжди платила за розмовну практику досить великі гроші.
+100500 вам до карми!

Дякую за плюс до карми)

За бажанням можете підтримати мене у голосуванні «Премії Dou 2026» де представлений у категорії «Вони Надтхають»

Навідайтесь до ряду клубів та знаходьте той, який буде вам ближче по духу.
За нагоди можете періодично підтримувати $$ одну із команд (це дозволяє покривати наявні витрати, які волонтери зазвичай беруть на себе та які потіб частково або повністю покривають лояльні учасники об’єднань).

Успіхів вам!

Мені preply допоміг підняти англійську. Якщо комусь треба реферал номер можу дати, знижка 70% на пробний урок.

Як ці розмовні клуби працюють?

Зараз готую більш розгорнуту статтю де опишу детальніше про їхню діяльність.

Якщо коротко (наприклад у вас рівень від А2+) — ви підключаєтесь та розпочинаєте спілкуватись із присутніми (більшість онлайн розмовних клубів практикують поділ людей по кімнатам).

В залежності від клубу та ведучого — може бути своя атмосфера та підхід (варто пробувати відвідати ряд включень різних спільнот та знайти ту, яка вам ближче по духу).

А інші в кімнаті будуть теж А2+ чи вище?

Залежить від клубу... є ті хто міксує учасників, а є ті хто розміщає людей по кімнатам відповідно до їхнього рівня.

Взагалі колись був LEC — не знаю, чи воно ще актуально https://lec.link/

Я там жену встретил... 15 уже лет назад. Счастливо женат и по сей день.

Не зовсім по топіку — не англійська і не безкоштовно: колись на той час коли зацікавився іспанською — спілкувався з tutors на платформі preply, так як носії мов орієнтуються на свій локальний рівень цін (нп іспанська, Латинська Америка) то було доволі прийнятно. Як зараз з такими платформами вже не дуже знаю.

І ще добавив би на сьогодення — зараз досить очікуваним буде поява ШІ співрозмовників (щось на зразок conversational AI assistants, і саме розмовних, не текстових), це не замінить реальних співрозмовників, але по ідеї малоб надати значну допомогу для «заговорити». В такій площині ШІ використання — нажаль покищо майже немає відгуків що і хто використовував, і чи використовував взагалі.

Гарні інструменти при правильному використанні — можуть надати свій позитивний ефект для практики мов.

conversational AI assistants

Если говорить о голосовом чатеГПТ — пока что только хвалит, но никак не помогает учить и ошибок не исправляет. Да и словарный запас у него так себе))

Для розмовної практики саме питання чи вчить/невчить/хвалить/нехвалить думаю що далеко не головне. По промошен-рекламам в ютюб — можливості спеціалізованих асистентів виглядають доволі вражаюче. Чи то так чи ні, відгуки та інформація відсутні покищо.

пригадалося...
на ютубі одна користувачка написала щось типу... люди зі сходу та півдня лінуються вчити українську мову...

ну я не стерпів... )

кажу... теоретично я знаю українську мову з дитинства... можу вільно читати й писати... на досить пристойному рівні....
але розмовляти... я то вмію... але із деяким зусиллям, тому що це незвично... дуже мало практики ... нема з ким розмовляти...

вона не зрозуміла... ну як це мало практики... шо за маячня...

кажу: ну от уявіть... ви все життя живете в україномовному середовищі... і от раптом з тих чи інших причин потрібно перейти на англійську мову... ви перейдете... у себе вдома? та ніколи........
тому що оточення не перейде на іншу мову... це все не так швидко робиться... потрібна серйозна мотивація...

Чудовим варіантом для людей, які бажають підтримувати мотивацію є занурення себе у середовище, що спонукатиме нас до необхідних дій.

У плані іноземних мов — розмовні мови це один із можливих варіантів, який допомагає людям продовжувати практикувати необхідні навички.

занурення себе у середовище

ну от я в інтернеті занурююся в українську )

Можете спробувати завітати на одну із зустрічей клубу «Нарешті» — вони допомагають та підтримують людей у прагненні спілкуватись українською мовою.

Брав участь в деяких міжнародних спікінг клабах . Як правило більша частина учасники з Азії, Африки та лат . Амеріки з низьким рівнем англійської мови- що ви там наспікаєте ? Має сенс спікінклаб зі справжнім нейтів- не з Індії не з Африки не з Індонезії.

Однозначно із носіями мови (США; Великобританії і т.п.) — краще практикувати англійську.
У цьому варіанті чудово підходить ENGin де у випадку вашого рівня від B1 — вам підшуковують носія мови по спільним інтересам...
Сам займаюсь за цією програмою понад рік і дуже задоволений волонтеркою з Нью-Йорку, яка допомагає мені поліпшувати мій рівень та знання про Америку.

P.S. Плюс деякі згадані розмовні клуби мають зустрічі де їх супроводжують носії мови.

Не все так просто з Engin. Вони декілька раз мені знаходили ’якби нейтівтспікерів’ з ПАР (Африка)

Все можливо.
Загалом їхня місія є достатньо гідною і від себе можу додати, що як волонтерський проект або краще сказати (nonprofit organization) — вони роблять дуже хорошу справу.
І знаю, що допомогли багатьом людям поєднатись із гарними волонтерами, які допомають покращити навички англійської мови.

P.S. За достатньої мотивації ви можете спробувати знайти самостійно носія мови з необхідної країни наприклад через LinkedIn (здійснюйте пошук де встановіть фільтр «Open to volunteering») та або наприклад через спеціалізовані платформи де люди здійснюють обмін знаннями для практики необхідної для них мови.

Дякую. Було б непогано, якщо б по рівням володіння мовою розподіляли. Умовно, для людини з рівнем А1-А2 буде корисним бути з тими, хто сильніше. А от ті, хто В2 і вище- вже ділема.

Серед цих клубів є ті які здійснюють розподіл по рівням, а є ті які міксують учасників.
В залежності від лідерів спільнот/ведучих у кожного клубу своя атмосфера.

Зрозуміла, дякую. Я думаю, що саме головне — мотивація вчити мову, а засоби- тут вже у кого які працюють. Але спробувати треба все.
Думаю, ці клуби як і майданчики ще для спілкування звичайного теж ок.

головне — мотивація вчити мову, а засоби — тут вже у кого які працюють

саме так, нп для себе точно знаю засоби які швидко помножать мотивацію в щось близьке до нуля — карточки запам’ятовування слів і постійна зубрьожка граматик)

Так, я пам’ятаю. Ще від віку людини залежить.Умовно, діти/ підлітки — це міжнародні табори ще.
Колись була знайома, вона мандрувала багато і мала можливість в хостелах/ бюджетних отелях/ або коли у когось заздалегідь на ночівлю залишаєшся в подорожі — спілкуватися. Але це вже інша історія.

Підписатись на коментарі