Як знайти першу роботу в IT

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Хто може поділитись своїм досвідом, підсказати, які кроки робити і що вивчати ?

Мені 31 рік, працював далекобійником, поки їздив у рейси в машині вивчав HTML, CSS, JavaScript по-трохи самостійно із чатом GPT у вільний час. Переїхав жити в Іспанію щоб працювати тут міняю водійське посвідчення (процес на пів року). Поки мав вільний час, зробив один додаток у FlutterFlow, інший у React Native, створив 3 веб-сайти на замовлення від знайомих, які мають свій бізнес (робив у VS Code) щоб сайти були гарні і не залежали від різних платформ із преміум підписками.

Почав робити ще один додаток для собак (прийшла в голову ідея). Звісно я роблю додатки разом із GPT, Copilot я так собі вчусь придумую додаток і роблю його, і вчусь на практиці, але розумію, що мені потрібна робота де я зможу навчитись професійно, як потрібно. Але ж де її знайти ?

Я подаю резюме, багато вже подав, а відповіді — «0». Навіть там де безкоштовно працювати, щоб навчитись. Проходив тестові завдання і відповіді «0». Я не розумію, що потрібно, і з чого починати? Хоч би сказали, що вчити самостійно? Може хтось знає якусь сферу де можна без досвіду почати працювати онлайн за якусь навіть мінімальну заробітню плату?

Підскажіть, як хто починав? Із якої сфери ? Я вже дивився варіанти Data Annotation але там також все без результатно( Буду вдячний за будь-який відгук чи досвід чи допомогу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

1. Йдеш захищати країну.
2. Чекаєш демобілізації.
3. Подаєшся на програми підтримки ветеранів.
4. Отримуєш свою роботу в ІТ.
Профіт!

Є ще декілька опцій, але вони не всі можуть бути цікаві. Ось мене по-любому звільнять в запас всього через 7 років :-D

Я так розумію це ти ділишся своїм досвідом так ?

Майже. Роботу в ІТ я отримав до ЗСУ :-D

Ну супер, думаю тепер з таким досвідом як в тебе є вже в ЗСУ будеш дуже корисним, дякую тобі, за те що захищаєш країну, і ще встигаєш допомагати тут порадами таким як я

поезди до 35 лет еще на фуре чтобы подход «ии вместо джунов» себя дискредитировал и будет проще устроится на работу. а в целом сейчас джунам еще сложнее найти первую работу, но не невозможно, но нужны знания, которых скорее всего у тебя нет, ты ж не книги читаешь как компилируешь что ии дает

Та без проблем можу поїздити, добре що є варіанти.

Може хтось знає якусь сферу де можна без досвіду почати працювати онлайн за якусь навіть мінімальну заробітню плату?

Нема такого(

Повний ремоут для професіоналів за якими не треба дивитись.

Теоретично ще можна на стартапи подаватись, бо там головне роботу робити. Але тобі це не підійде бо ти хочеш стажування.

вивчав HTML, CSS, JavaScript по-трохи самостійно із чатом GPT у вільний час.

Цього було достатньо хіба до 2014 попасти на курси при компанії, зараз поріг входу набагато вище.

Я подаю резюме, багато вже подав, а відповіді — «0». Навіть там де безкоштовно працювати, щоб навчитись. Проходив тестові завдання і відповіді «0».

Не дають фідбек щоб ти потім не писав гнівні відгуки.
Добав резюме до топіка, можеш без прізвища.
Добав лінк на гітхаб, покажи проекти які робив. І тобі відпишуть що не так.

Вангую, там буде гуманітарій чи економіст, без жодного ІТ досвіду, зі скілів А2 англійська, beginner у html/css/js/....
Нажаль цього замало для стажування, бо в сучасного школяра знань і досвіду більше.

Я не розумію, що потрібно, і з чого починати? Хоч би сказали, що вчити самостійно?

Заходиш сюди, переглядаєш які є напрями. Читаєш, гуглиш, в ютубі дивишся що кожен робить
roadmap.sh

Якщо вибрав то вчиш пункт за пунктом. Ідеально якщо знайдеш сертифікації, навіть безплатні, по цих пунктах.

Якщо не знаєш що вибрати, то я всім знайомим рекомендую devops. ІМХО, це найлегший спосіб попасти (і головне втриматись) в ІТ.

Від студента точних наук (але не ІТ), який вчив програмування в універі і вміє щось зробити, за ± рік можна самому на джуна вивчитись якщо вмієш вчитись.

Ще таке добавлю, для різних людей поради будуть різні.
Хтось сміливий але дурний, хтось соромиться але розумний, хтось вивчає книжку до коми, а хтось за вечір прогортує і думає що вже вивчив. Хз хто ти)

Не побачивши твого коду, детального опису що ти вмієш, що знаєш, важко дати корисну відповідь. Хоч скинь лінки на ті сайти що ти робив.

www.heartlycompanio.com ось цей робив. Ще додаток для себе роблю. Дякую за відповідь, реально крисну! На рахунок того хто я, скажу так. Я не із тих хто вчить багато і все досконально, я вирішую свої задачі. Наприклад мені треба було один додаток і такого немає, я не знайшов, що вирішувало б мої питання. Я вирішив зробити його для себе, і почав робити із GPT і так я вчусь паралельно на практиці одразу що як і для чого, так почав розуміти як воно робиться і т. д .

Цього було достатньо хіба до 2014 попасти на курси при компанії, зараз поріг входу набагато вище.

требования падали с каждым годом, то что требовалось чтобы попасть на те курсы сейчас стронг мидл называется

то что требовалось чтобы попасть на те курсы сейчас стронг мидл
называется

Більшість з того що зараз вимагають на міда тоді або не існувало або й сіньори не знали

я пишу про уровень сложности, а не про конкретную техническую ерунду которая сча есть а через год пропадет

В Іспанії є офіси наших компаній. Можливо, моніторити періодично, чи є в них навчання з подальшим працевлаштуванням,як варіант.

Так чув про таке, подавався навіть, поки без відповіді. Чекаю.Дякую

Можу також порадити пошукати ментора, щоб зміг направити та підказати чи треба ще щось підучити. У нас є метатопік для цього, якщо ви залишите там коментар, усім, хто коментував, прийде сповіщення — dou.ua/forums/topic/10445

Ще у нас є метатопік для порад початківцям, там також можливо, знайдете щось цікаве та корисне для себе — dou.ua/forums/topic/27032

Зараз ринок такий що без знайомств нереально роботу знайти, займайтесь фрілансом

рекомендую спочатку якось з країни виїхати, бо замість front-end потрапите на фронт. там то робота теж буде, але «є нюанс»

топікстартер пише що вже виїхав:

Переїхав жити в Іспанію щоб працювати тут міняю водійське посвідчення (процес на пів року).

Цю задачу вирішено ще 2 роки тому

З очевидних речей:
-наповнювати свій git своїми проектами ,
-отримати пару сертифікатів з frontend js(freecodecamp,w3school...),
-стежити за набором та влаштуватись на стажування бажано в топові компанії.
-Активність в профільних форумах ресурсах -
-Англійська b1 як мінімум
-знайти ментора (щоб вибачте за вираз надав ’волшебний пендель’),

Коротка відповідь: вам потрібно досліджувати резюме інших початківців, дивитися, на що вони роблять акцент, зокрема тих, кому вдалося працевлаштуватися, й порівнювати зі своїм. Під кожну локацію — свій формат резюме.

Довга відповідь: треба буквально брати вас за ручку, як дитину, й продивлятися разом і вашу публічну комунікацію, і те, як ви себе презентуєте.

Ще варіант — знайдіть собі напарника для пошуку роботи: dou.ua/forums/topic/56479

Підписатись на коментарі