Який напрямок Ви б порадили обрати початківцю в ШІ?

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Всім привіт! 👋🏻

На даний час маю виробництво галантерейне, виробляємо переважно на експорт, до цього широкий комерційний та політичний/PR досвід. Але більше року маніакально думаю про сферу ШІ і як я можу мінімально бути дотичним до цієї сфери (окрім щоденного морального гвалтування мовних моделей).

Суть питання (не кидайте камінням за «поверхневість» та примітивність запитання):

Підкажіть будь ласка, на що зараз актуально звернути увагу новачку? До якого напрямку для навчання і особистого розвитку в цій сфері? Головний критерій — не 145 років навчання до перших результатів які можна запаковувати в послуги/продукт. Хотілось би отримати результат вже за 1-2 місяці а надалі просто входити в процес безперервного розвитку і, сподіваюсь, росту.

Поки думаю стосовно двох не складних, на мою думку, для входу напрямків:
1) Генерації AI-контенту для брендів (в т.ч. і для власного) — але здається, що цим займається вже кожен другий школяр, велика конкуренція, відповідно демпінг і перспектива на найближчі 5-10 років розвитку виключно в цьому напрямку поки сумнівна.
2) Вертикальні агенти, чи в цілому ШІ-рішення для деяких категорій продавців-виробників в єком (знову ж, в т.ч. і для свого проекту) + побудова автоматизацій під клієнтські запити.

P.S. Розумію, що тут звично обговорювати предметні теми, але не судіть суворо і допоможіть власною думкою, якщо таку маєте. 😇 Щиро вдячний! 🙏🏻

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Судячи з вашого опису — у вас потужний не-технічний досвід та софт скіли. Якщо будете рухатися у напрямку прокачки хард скілів та розбиратися у тому, як АІ працює на глибокому технічному рівні — це реально займе 145 років. На мою думку у вас більш високі шанси на успіх, якщо ви знайдете сильного технічного спеціаліста, який вже глибоко розбирається в АІ, але має слабенькі софт скіли, запартнеретеся з ним і в дуеті зробите щось круте, де від вас будуть потрібні навички у PR, маркетингу та продажах, business development, а від нього — суто технічні рішення та створення продукту. Бо АІ це приблизно як мобільний телефон: користуватися мобільним телефоном може навіть дитина, а от розуміють, як воно все влаштоване всередині — одиниці.

Щиро дякую за об’єктивність! 🤝

маніакально думаю про сферу ШІ і як я можу мінімально бути дотичним до цієї сфери

Ви вже маєте робочий бізнес => юзаєте АІ для маркетингу, нових моделей, <ще чогось чого треба бізнесу>.

Якщо вийде використати, обгортаєте це в пропозицію консалтингу для інших компаній

Дякую за відповідь! 🙏💪 Складно не погодитись з логічністю Вашої думки! Приблизно це і роблю зараз в рамках навчання/експериментів та ознайомлення з інструментами. Правда в кінцевому результаті поки бачу не так консалтинг як невеличкий сервіс з автоматизації та аналітики одного вузького направлення в ecom. Але я тільки «приміряюсь» тому запевняти в «кінцевому результаті» Вас чи навіть себе ще наївно. 😊 ЩЕ РАЗ ДЯКУЮ! 🤝

Хотілось би отримати результат

як ти вимірюєш результат у даному випадку? в яких одиницях?

Чекав на це питання але остаточно сам не маю такого конкретного «мірила». Умовно, нехай це буде якась не складна автоматизація по відслідковуванні трек-номерів відправлень і за моїми, попередньо визначеними, мірками повідомляє якщо є якісь аномалії чи затримки на певних етапах доставки, чи зробити 15-30 секундний ультра-реалістичний рілс з 5 пальцями, двома ногам і товаром в кадрах. Іншими словами — щось мінімальне, що представляє вже якусь цінність/користь і потрібне ринку чи принаймні мені на початках. :)

нехай це буде якась не складна автоматизація по відслідковуванні трек-номерів відправлень і за моїми, попередньо визначеними, мірками повідомляє якщо є якісь аномалії чи затримки на певних етапах доставки, чи зробити 15-30 секундний ультра-реалістичний рілс з 5 пальцями, двома ногам і товаром в кадрах.

а ти впевнений, що твій мозок оце все поняв? )

хіба тут справа в ші? 🤔

Впевнений, що я поняв) Не впевнений, що достатньо добре пояснив щоб зрозуміли Ви)

Навіть якщо повернутись до умовних простих прикладів — для генерації фото/відео/аудіо матеріалу очевидно, що планується використовувати платформи з набором AI-інструментів (типу Higgsfield чи т.п.); а у реальних сценаріях автоматизації (які я маю на увазі) окрім рутини яку буде виконувати якийсь Make/n8n/Zapier без «мозку» сенсу не багато і як мінімум, в найпростіших моїх сценаріях необхідний аналіз масивів даних який буде виконуватись хоча б з якоюсь «доступною» мовною моделлю.

Перепрошую, що не вдалось донести. Скоріше за все Ви на рівні розробки і створення того, що я збираюсь лише використовувати як один із інструментів. 😇 В будь якому випадку, я щиро вдячний за Вашу думку. 🙏

Підписатись на коментарі