Давайте сформуємо теми конференції DOU Day разом!

Привіт!
Ми вже формуємо програму DOU Day 2026 і шукаємо не просто спікерів, а круті ідеї, сильні кейси та досвід, яким справді хочеться ділитися.

Тому хочемо звернутися до вас, спільното:
які теми вам було б найцікавіше почути на конференції?
Або — чий досвід ви мрієте перейняти зі сцени?

Пишіть усе — від практичних кейсів до найсміливіших і навіть фантастичних ідей. Саме так народжуються найкращі формати!

Спокійного та натхненного понеділка! 💫

Що робимо з ШІ?

51%
12%
20%
16%
2%
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я не об’єктивна, певно, але дуже бракує тем UX-райтнгу та дизайну інтерфейсів

Футурологічне бачення розвитку ІТ — швидкість змін, новинок в ІТ настільки швидка, що коли пишеш стратегію, то потрібно вже футурологічно дивитись на функції, задачі, технології майбутнього, системи... Як буде виглядати ІТ у 2050 році — от сісти і поьрейнштормити, пофантазувати разом «яким буде ІТ?» Можу побути фасилітатором — у мене є досвід проведення футурологічних сесій для своєї команди або можу поділитись досвідом. І чесно кажучи це найулюбленіша частина у команди — навіть якщо вона і не буде здійснена.

Хочу теми про партнерства!

Шось про бізнес аналіз. Можливо, додати до треку про продукт і маркетинг, або виокремити в окремий трек. Ця спеціальність вже доволі зріла в Україні, щоб бути явно представленою на такій конфі.

Комерційні проєкти, ШІ то є завжди цікава тема.

Але хотілось би і почути щось живе про IT спільноту — хоббі, психологія, нумерологія, гадання.
Або ж океан ідей і реалізація Home автоматизації, електрифікації, енергонезалежності — то теж цікаво і не менш актуально наразі.

Мрію про ширший культурний блок на цій фантастичний конференції))

В Україні нарешті є додаток, де можна забирати їжу з супермаркетів та закладів, яка підходить до терміну придатності, але яка абсолютно норм, за супер дешево. Вже в Сільпо працює. Аналог — додаток TooGoodToGo у Європі. Я б про таке хотіла послухати. Про pet проєкти, які реально потрібні. Додаток — RickyFood

Я мріяв аби у цьому році нарешті побачили слона у кімнати і почали про нього говорити!
Головна проблема українського ІТ та і бізнесу в цілому — війна. І ця війна вже перейшла від фази коли це був форс-мажор чи непоборні обставини. Війна стала новою, спотвореною нормальністю — вона стала частиною схем!
Останні 2 роки єдина стратегія війни — це нав’язана нам ворогом: поступове, планомірне знищення українців, захоплення територій, руйнування інфраструктури та економіки. В України нема будь-якої стратегії чи планів як цьому можна протистояти. Титанік поступово заповнюється водою — і скільки б не поставити людей на помпи — її не відкачати. Можна тільки сповільнити затоплення аби частина людей, які усе розуміють, встигла підготувати шлюпки, завантажити скарби — і відплисти подалі. А тоді увесь корабель, разом з тими хто у трюмах досі намагалися відкачати воду — піде на дно.
Якщо дива не станеться — то єдине питання, на яке кожен має собі відповісти: чи буде він у шлюпці рятувати себе, чи у трюмі рятувати інших ціною свого життя?
До чого це? Думаю час українському ІТ голосно заявити про свої проблеми і потреби. ІТ поки що є — але війна його вбиває. ІТ бізнесу не потрібна боротьба за незалежність, історична справедливість, чи навіть Донбас. ІТ Асоціація має говорити про справжні потреби ІТ бізнесу та ІТшників. 100% бронювання і захист від ТЦК — хто відчуває себе бійцем і сам знайде собі підрозділ. Енергонезалежність та безпека — ІТ компанії мають гарантувати своїм клієнтам стабільність послуг. Можливо: створення ІТ кластерів біля кордонів ЄС, які будуть отримувати усе необхідне з території ЄС і ІТ спеціалісти зможуть вільно пересуватися. Це — хіба що не єдина можливість зберегти ІТ в Україні і попередити його поступову еміграцію.
Усі добре бачать, що єдність була поки зупиняли ворога. Разом можна працювати на перемогу. Але перемога закінчилася у 2023 році — далі тільки відтермінована поразка. Тому зараз кожен за себе: у першу чергу еліта, яка при владі — і ІТ бізнесу треба будувати стосунки по-новому. Висувати свої вимоги і вимагати поваги. Думати про майбутнє — а не про героїчну загибель.

Підписатись на коментарі