Тайм-трекери зі скріншотами: погодились би на таке за вищу зарплату?

Мені ніколи не була близька тема жорсткого контролю. Як на мене, набагато важливіший виконаний результат, а не те, що ти відсиджуєш умовно з 9 до 18, постійно рухаючи мишкою, щоб статус у Slack чи Teams світився зеленим.

Тому трекери, які роблять скріншоти або записують екран, я вважаю перебором. Хоча бувають різні інструменти: якщо це просто логування часу на конкретну задачу, щоб менеджер міг краще планувати беклог чи бюджет — це ок. Але стеження за кожним кліком — це вже занадто.

Коли я шукала роботу, часто стикалась з тим, що в багатьох компаніях це норма. Добре, коли про це пишуть одразу у вакансії — тоді я такі пропозиції навіть не розглядаю. А от коли про це кажуть вже на співбесіді, стає справді шкода витраченого часу.

Цікаво, як ви до цього ставитесь? Чи погодились би ви працювати з трекером, який робить скріншоти, якби запропонували, наприклад, х2 до зарплати?
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Якщо на етапі підписання оферу з’явилися нові, раніше приховані, умови — як-от тайм-трекер, поліграф та різноманітні заборони, які публічно критикуються й суттєво впливають на відмову ще на ранніх етапах, — то це вже певна зневага з боку компанії до часу кандидата. Варто це зафіксувати, відмовитись і написати відгук на DOU про подібну компанію.

Тайм-трекер, який робить записи екрана, миші та клавіатури, — це додаткове когнітивне навантаження, яке відволікає фахівця від вирішення задачі на «показ робочої картинки». Тож подібні спроби з боку роботодавців я сприймаю як самодурство.

У компаніях, де платять x2+, тайм-трекери відсутні.

История из реального мира. Сосед работал на производстве дверей. В какой-то момент начальству показалось, что у него мало контроля и обставило весь цех камерами.
Результат — объем производства рухнул вдвое. Каждый думал не о работе, а о том, как он выглядит в кадре.
Занавес.

Пропрацював з трекером років мабуть шість)) З того часу уже минуло ще 6 років, але доси час від часу автоматично «хитаю мишку» поки розмовляю з кимсь на роботі)

а так то, за х2 нетто від теперішньої зп — погодився б. але щось мені підсказує, що там, де платять 2х нетто від моєї теперішньої зп — такою херньою як тайм трекери не страждають

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Колись працював в Crossover, де це був стандарт для всіх (скріни, селфі, трекінг клави і миші). Було доволі цікаво бо сама компанія цікаво працювало. Хоча так, трохи давить на голову і постійно доводиться думати як ти виглядаєш в трекері. Якщо платять багато і робота не якась жахлива то не проти.

Працював багато років на Upwork та використовував їх тулзу, яка робить скріншоти. Аж доки зрозумів, що ніхто ніколи не дивиться ті скріншоти. Щоб перевірити гіпотезу, не дав тулзі доступ до скріншотів, і ніхто не скаржився роки два, коли сам Upwork поскаржився. Тоді я домовився з клієнтами робити manual time і всім було нормально.

потом апворк банит аккаунт и обвиняет в нарушении прав, я это проходил, эта падла все деньги, которые находились в ревью за 1-2 недели реверснула и вернула заказчику, благо тот оказался адекватом и заплатил мимо этой фрилансерской помойки, откуда я потом свалил и не собираюсь больше возвращаться

ми раз найняли прогера на апворку, ніби шось робити почав, вливався в команду,
але щось мені не дуже подобався фідбек — занадто повільний.

дай думаю, подивлюсь як він працює, поліз у скріншоти, а там виявляється сидить манагер, котрий всі мої реквести форвардить свому інтернал прогеру.

там такая система давно, под одним аккаунтом сидит целая контора как индусов так и джунов. Если думаешь что пишешь реальному чуваку то скорей всего там менеджер сидит, который тупит минутами

нормальні контори про таке пишуть зазвичай.
ми шукали саме фрілансера, а не контору, і профіль був індивідуальний, ніщо не видавало що буде манагер-прокладка.
ну і не індуси, а українці в нашому випадку.

раньше пока апворк не тошнил видеоверификациями у такого «менеджера» могло быть десятки аккаунтов и он мог бидить несколькими топ-рейтед на жирный проект, так и рефералить на «друга», типа я щас занят, но вот мой кореш свободный, а на самом деле один и тот же менеджер отписывается со всех аккаунтов, а потом какого-то джуна садят на проект вместо синиора, а тот только тошнит и проверяет работу сверху. Это было массово в мелких украинских шлюпках. Скриншоты делаются с компа, с которого зачищено все личное. Доходило до того, что комп ходил по рукам и ездил по кабинетам, чтоб не было видно что менялось десктопное окружение, когда надо было чувака перекинуть на другой проект или уходил в отпуск

Ще цієї хуйні не вистачало)
Трекер = трясуться за кожну хвилину. Але навряд чи рейти за ті хвилинки в таких компаніях настільки великі. Та й до того ж, навряд чи хтось буде сильно переживати якщо фактично ти сидиш більше необхідного. Не впевнений що навіть овертайм оплатять. Працює в одну сторону.

Ні в якому разі. Я часто працюю за методом помодорро, 25 хв роботи — 5 хв відпочинку, через пару таких ітерацій — 15 хв відпочинку. В цей час можу щось купити онлайн, зайти на те ж доу, чи вийти в магазин під домом. І це вже буде проблемою. Тим часом, люди в офісах: перекури, «кавуся» з колегами, смолл токи біля кулеру.

Більше ніколи в житті ні за які гроші не погодилась на скріншотрекер, якщо не говорити про звичайні трекери в розумних мірах з метою планування часу та необхідних ресурсів, але не задля постійного контролю працівників.
Я в такій компанії місяць попрацювала і весь день лише думала про цей клятий трекер зі скріншотами який морально дуже тиснув, при спробі обговорити дану ситуацію мені прямо сказали або звикаєш або йдеш — ну звісно що я пішла. На останок отримала фразу «В інших компаніях гірше». Не знаю про яку вони компанію казали і звідки це взяли, але я потрапила в чудову компанію та культуру довіри за яку я дуже ціную.
Зараз коли чую скріншотрекер тіпає око і ніколи б не хотіла повернутись в таку жахливу атмосферу.

Просто цікаво — я шо саме тисне ? Ну робиться там скріншот IDE, чи документації, чи чатика з колегами або ШІ. Чим саме це тисне ? Я з трекером і скріншотами працюю більше 10 років, і ось такі розповіді про «моральний тиск» не можу зрозуміти. При чому ніхто ж з коментаторів не написав що в нього були хоч якісь негативні наслідки оцих скріншотів. Але всім тисне. Ну зрозуміло що якщо фейсбук чи мемчики якісь дивитись у робочий час — то може і тисне. Але якщо займатися роботою на роботі, за що власне і платять гроші — то в чому тиск, поясніть ?

Ну поставили вам у кімнаті відеокамеру «Великого Брату» — ну що саме тисне?

Ну подумаєш, слідкують нон-стоп, все пишуть, за малєйшу (видуману) «провину» — пайка лишать, у карцер або КонцТабір ГУЛАГ швирнуть?..

res.cloudinary.com/...​/nihoa2mxewogjotrxpvq.png

Ось коли почнуть лишати пайка — тоді і поговоримо. Поки я не стикався з тим щоб лишали. При цьому якщо клієнт платить по топу ринку — то хай дивиться скріншоти якщо йому хочеться (насправді за 10+ років я навіть не знаю чи дивилися їх взагалі)

Ось коли почнуть трекати кожну хвилину — тоді і поговоримо.
Ось коли почнуть за кожну годину де не показував чудеса виробности виносити мозка — тоді і поговоримо.
Ось коли почнуть лишати пайка — тоді і поговоримо.
— ви знаходитесь тут —
Ось коли почнуть силоміць тримати на роботі — тоді и поговоримо.
Ось коли почнуть загоняти в бараки — тоді и поговоримо.
... (ліньки згадувати що там далі може бути)

Звісно, від деталей все залежить. Але «не стикався» починає натякати на іншу історію — «коли прийшли за мною, заперечувати було вже нікому»...

Але якщо займатися роботою на роботі

Я так розумію, ви як зарядили утром — так 8 годин поспіль, ні хвилинки перерви, нон-стоп «код-код-код»?

Перерви до 10 хвилин ніяк на трекер на впливають взагалі. Перерви довше 20 хвилин — трекер сам зупиниться. Тому роблю перерви як зручно. Якщо перерва довга — ну тоді час не рахується. Чесно як на мене.
Плюс з трекером немає вимоги фігачити код саме 8 годин. З трекером є тільки одна вимога — щоб клієнт був задоволений. А там вже якщо сильно треба гроші — можу і 50 годин на тиждеть зафігачити. Якщо не дуже — можна і 25-30.

Ну зрозуміло що якщо фейсбук чи мемчики якісь дивитись у робочий час — то може і тисне

Ну так. Ще новини передивитись, на dou посратись, у мене коли спину прихватує беру за правило не сидіти довше 20 хвилин. Бувають дня коли реально от ні *** робити, вдавання процесу роботи заради скріншот машини то прямий шлях до вигорання (навіть якщо ви на пару з менегером видумали тобі таску заради таски тобто формально робота є, але усі розуміють що вона не потрібна)
Бухи по класиці пів дня чаї з канхветами гоняють, вантажники ще й побухують у робочий час.
І головне усі чітко виконують вимоги роботодавця по таскам

Мене звичайно трошки напрягає, що якщо треба сильно посратися на dou то доводиться це робити в позаробочий час, але якщо платять навіть не середнє, а ближче до топу ринку — то це чесно що в робочий час цим позайматися не вийде.
Якщо ж роботи немає — ну тоді взагалі питання для чого трекер ставити.
А стосовно бухів та вантажників — ви знайшли з кого брати приклад. В них же напевно і рейт відрізняється від тих хто не ганяє чаї та не бухає ?

ближче до топу ринку — то це чесно що в робочий час цим позайматися не вийде.

Ще й як вийде.

Коли вже до людей дойде що топ ЗП != топ напряг.

Платять не тільки за результат, а й за скіли (от буде проблема раз на місяць яку інші не можуть вирішити), за вплив на команду (код рев’ю, гайди, сетап процесів), за прогнозованість (що якщо ти сказав що за тиждень буде готове то воно буде).

В моєму розумінні топ ЗП означає що роботодавець за свої гроші має повне право знати що саме ти для нього робиш. У мене немає напряга дати йому цю можливість, і я не бачу тут напряга взагалі. Я буду однаково працювати незалежно від того робляться там скріншоти періодично чи ні. Так само коли я наприклад везу машину на сервіс — за свої гроші я хочу бачити що там будуть робити. І не для того щоб потім пред’явити що майстер пішов покурити в процессі, а просто щоб знати що там відбувається і що саме і як було зроблено.
Платять звичайно що за скіли і твій внесок в кінцевий результат, але якщо клієнт хоче дивитись — ну хай дивиться, має право.

що саме ти для нього робиш. У мене немає напряга дати йому цю можливість,

Це називається мікроменеджмент, і означає лише одне — роботодавець хріновий менеджер)

Правильний підхід: ставиться задача, створюються ефективні метрики виконання цієї задачі, та сроки. Якщо задачі виконуються вчасно, та з умовленою якістю — то яка різниця, що у вас на моніторі?

Ну от уявімо я — менеджер. Найняв розробника. Дивлюсь його скріншоти — клас, там код. Тільки я дупля не наріжу, чи це взагалі код нашого проекту, чи якийсь хоббі-опенсорс в робочий час)) Ну толку від такого «контролю»? Не всі менеджери «на око» javascript від c++ відрізнять.

От і виходить, що трекер — це не про контроль «що ти там робиш», це скоріше про тааакий рівень недовіри до співробітника, що приходиться моніторити щоб він серіали не дивився в робочий час, чи в колду не грав. Ну бо інакше, маючи хоч трохи клепки — можна хоч 180 годин на місяць байдикувати, але мати офігенні скріншоти і трек лог)

Ну толку від такого «контролю»

Я саме до цього і веду увесь цей час. Що я теж не бачу ніякого толку. Тому мені і байдуже чи робляться ці скріншоти чи ні. Мене набагато більше напрягає недовіра в супермаркеті, коли купа товару або за склом, або в пластикових боксах. Ось тут я прям готовий не ходити в такі супермаркети якщо є альтернатива, чим той факт що в мене там трекер на фоні працює.

Воно в теорії то так.
На практиці звісно буває що менеджмент або ложе куй на ті трекери або навпаки підкреслюючи свою важливість просить пояснити кожні гепи в роботі більше 15 хвилин
Ок
1. Ходив посрати був запор
2. Зустрів курьера
3. Заглючив домофон спускався відкривати двері
...
Фулл тайм з фіксованим часом це про доступність тебе у робочій час та виконання планів. Другий компонент навіть відсутній у чуваків з підтримки або якихось скілових штатних консультантів які зʼявляються тільки по потребі, але отримують оклад щоб бути завжди на підхваті
Те що я роблю у цей час не повинно вас ***ти, головне щоб був доступний та вчасно закривав таски
Якщо хочете контролювати кожну хвилину то будь ласка — платіть погодинно але я сам вирішуватиму коли ці години відпрацьовуватиму

З того що я тут читав у коментарях — ці люди в принципі не взмозі працювати за погодинну оплату. Але це ж на краще, мені менше конкуренції.

Бо з іншої сторони і більшість роботодавців не розуміють як працювати з погодинною оплатою.
Вона +/- нормально прижилась тільки у фрілансі

Воно ж тільки скріншоти робить, а не знімає фото біля робочого стола, можна й побухати :)

Просто цікаво — я шо саме тисне ?

Написала дружина в приватний месенджер, питає що готувати на вечерю. Відкриваєш вікно щоб відповісти — херакс, скріншот. Якщо його скасувати — 10 хвилин з трекеру «вилітає». Обʼєктивно, я відволікся від роботи на ~20 секунд. Може взагалі щось білдилось в той момент, і я і так сидів чекав. А всьо, мінус 10 хвилин

Або навіть прикольніше, копіюєш звідкись логін-пароль. З 1password наприклад, або з якогось сервісу з адмінки. Хлоп, скріншот. І тепер ти в розтяжці Ван-Дамма: або в трекері буде скріншот з креденшиалсами, або ти втрачаєш 10 хвилин роботи.

Ну і класика, запускаєш тяжкий docker build. Білдить його хвилин 40. Якщо робоча машина слабенька, то в ці 40 хвилин нічого не зробиш, бо CPU зайняте на 100%. Але маєш сидіти як телепень, і дивитися 40 хвилин в екран, і «хитати мишку». Ото прикольно :)

Про ситуації типу «колега скинув в робочий slack дуже inappropriate мем, або жаліється на менеджера, і тут прийшов скріншот» — навіть мовчу.

А потім отак помаленьку потихеньку і за місяць працюєш зайвих годин 10, тому що втратив купу скріншотів. Дійсно, що тут тисне?)

А хто сказав що не можна щоб на скріншот потрапляла розмова що буде на вечерю ? Ну потрапить інколи, і що ? Чому мінус 10 хвилин ? Але коли таких приватних розмов збирається декілька годин на день — ну тоді напевно будуть питання, чому так. А для сильно приватних розмов можна і телефоном користуватися.

Стосовно паролів: тут цікава ситуація. Але з 1password можна копіювати паролі без того щоб робити їх видимими. Але якщо вже якийсь критичний конфіг потрапив на скріншот — то це більше питання до компанії, чи їй ок щоб були такі скріншоти, і якщо не ок — ну тоді час знову ж можна вручну затрекати. Це ж не проблема розробника щоб втрачати час через це.

Якщо запускаєш щось що триває 40 хвилин — я з таким не стикався. Але якщо вже й станеться — ну піду там доку якусь почитаю що хоч якось дотична до роботи.

Жалітися на менеджера в робочому чаті — взагалі дивна історія. Просто не треба вести особисту переписку в робочий час, якщо витік цієї переписки може потім вам зашкодити. Тут навіть питання не в скріншотах.

Тому усі приклади вище лише ще раз доводять що якщо на роботі займатися роботою — то цих скріншотів ти просто не помічаєш. Якщо хтось захоче — ну нехай дивиться потім, мені не жалко.

А хто сказав що не можна щоб на скріншот потрапляла розмова що буде на вечерю ?

Хто сказав що якийсь розумово відсталий менеджер має читати мої переписки і фоткати мій екран?

Для особистих переписок є особистий телефон. Його ніхто не фоткає.

який смачний чобіт роботодавця, та?

А хто сказав що не можна щоб на скріншот потрапляла розмова що буде на вечерю ? Ну потрапить інколи, і що ?

«Чесній людині приховувати нічого»
(© радянський слідчий, відправляючи чергову жертву на 10 років)

Так підіждіть.

Кожен же ж «вАйТі» заробляє по тищщі баксів/наносєк.

Що заважає зробити робочий комп — на якому буде тільки робота та скріншотер, і окремий ноут/комп для «домашніх справ»?

Я знаю, що мені — відсутність грошей навідь для апгрейду свого, одного ДУЖЕ старого компа, але ж для вас усіх величезні гроші на 2-3-4-5 комп — це не проблема взагалі!

Тоді говориш собі в чаті з жінкою на ноуті — а скріншоттер тільки роботу скріншотить — і нічого зайвого не піде!

Доречі, також можна розкривати «креденшіалз» на 2-му моніторі, куди скріншоттер не залазить.

Можна використовувати, наприклад, два облікові записи — один для роботи, інший — для ігор у Steam и «домашніх справ». Я вже понад 5 років так роблю, відколи перейшов на роботу зі свого комп’ютера замість фірмового.

Перемкнув обліковий запис — робота закінчилася. Або, навпаки, почалася.

Перемкнув обліковий запис — робота закінчилася. Або, навпаки, почалася.

В цілому, порада має сенс, тільки ж от на практиці, вочевидь, дружина чи хтось інший, хто для вас важливий, не буде чекати відповіді 8 годин.
Це призведе або до того, що почне бомбардувати на телефон, або ж просто питання втратять актуальність.

Там де тищщібаксів/наносєк — трекери і не ставлять))

А от там де тречать, зазвичай, навіть 2к — це гарна зарплата. Плюс, не завжди це ремоут. Не будеш же тягнути другий комп за собою на офіс?

Ну а за другий монітор взагалі сміюсь, ви думаєте трекери не фоткають всі наявні монітори?)

Коротше, для мене аргументи «чому трекер це нормально» — це щось із розряду Стокгольмського синдрому) Це як люди захищають жигулі, бо ніколи на іншому не їздили.

Було б це прямо класно і нормально і правильно — в FAANG точно усі б під трекерами працювали. А шось нє)

Доречі, також можна розкривати «креденшіалз» на 2-му моніторі, куди скріншоттер не залазить.

Вони точно фоткають УСІ наявні підключені монітори (лаптоп, зовнішні, і т.п.)

symless.com/synergy
одна тачка для работы, другая для личных целей, даже буфер обмена работает, мож даже котов лайкать пока билд идет и это будет засчитываться в активность

Для мене таймтрекер — це чіткий сигнал, що компанія не довіряє людям, які в ній працюють, незалежно від того, як вони виконують свою роботу. Це ілюстрація того, як менеджмент бачить співробітників — вони нероби апріорі, і треба за ними слідкувати. Причини цього явища можуть бути різні, але найчастіше першопричина у тому, що загалом процеси вибудувані погано, а якщо так, то з високою вірогідністю виникатимуть й інші проблеми з менеджментом надалі. Тобто трекери — це лиш перша ластівка.
Якщо ж людина використовує таймтрекер для своїх власних потреб, то це її особиста справа. І найголовніше, що це її особистий вибір, а не нав’язаний ззовні.

Це ілюстрація того, як менеджмент бачить співробітників — вони нероби апріорі, і треба за ними слідкувати

Підтримую. І сюди ж — примусове повернення у офіси з аргументацією «вдома ви неефективно працюєте». Одного мого товариша така доля спіткала, дали ото десь рік-другий у 2020 і трохи 2022, а далі назад «на базу», хто проти — на вихід.

Вважала, що це вже минуле. А виявляється, що компанії використовують це. Шкода. Але зараз з урахуванням ситуації на ринку праці, людина буде перед вибором: або якась робота, або взагалі нічого.

це не проблема. Люди легко вирішують подібні речі. Варіант котрий я бачив на практиці

Через IP KVM отримали керування до робочого ноута. На іншому ноуті запустили скрипт, котрий згенерували через ШІ. Цей скрипт має набір динамічних сценаріїв і протягом робочого дня виконує їх. Створює файли, видаляє їх, редагує інші файли, переглядає різні файли проекту, виконує пошук у гугл, читає документацію проекта

У той час люди працюють на своїх пристроях. Найбільш цікавий момент у тому, як люди приховали від робочого ноута, що підключений девайс є IP KVM. Так що робочий ноут думає, що це просто підключена клавіатура, мишна і монітор.

це не проблема

Це проблема. Неадекватності і лютєйшої упоротості «роботодавця».

говорити про упоротість в Україні? країна де міністр обіцяв воювати лопатою і зберіг свою посаду

Все сприймається у порівнянні. Мені досить регулярно доводиться спілкуватись з людьми котрі розповідають, що потрібно всіх на фронт (крім них). То якось подібні ідеї роботодавців не тягнуть на термін упоротості. Застарілі методи, неефективні, але ще не тягне на упоротість

Добре, ви праві.

Порівнянно з лютєйшою упоротістю та дебільністю чинуш-свинуш, ВОРОдепутан, пропагандонів «війни до останнього українця» (звичайно що віщають істерично із США, Канади та Європи у ЗОМБІ-марафоні про «на фронт усіх, включаючи жінок, від 10 до 160, НІ КРОКУ НАЗАД, ЖОДНОГО МЕТРА українських територій рашистам не віддамо!!!11ОДИНОДИН») та інших мудаків та дегенератів «при владі» в Україні, скріншоттери — це дитяча забавка.

Не упоротість — а так, легка «примха» невротиків-параноїків у фірмах.

Питання: нащо це? Якщо співробітник так робить, то роботодавець теж розуміє це. Тобто, діяльність заради діяльності.
Я розумію, що коли вибору не має, людина йде до такого роботодавця, але чи це довготривалі відносини — хз.
Це, як я для себе поліграф ще не поясню, хоча я проходила і працювала там, де його використовують. Тобто, він взагалі нічого не гарантує і не страхує ні від чого роботодавця.

не знаю навіщо. Та кожен робить якийсь абсурд, просто не помічає цього. Скільки я бачив колег котрі важкі проекти намагались на Mac писати. Сидить чекає у декілька раз довше інших, але працювати на ПК не хоче. Кожен раз як потрібно очікувати він перемикається на ютуб. Ефективність роботи на дні

Якщо неефективні дії інших не пішли у минуле, а лише набрали популярність. Тоді чому неефективні дії роботодавців мають піти у минуле?

Я, на жаль, не можу апелювати щодо ефективності MAC/ ПК, але, дійсно, багато кандидатів хочуть працювати з Mac. Але є проблема), не у всіх вони надаються.
Я, чесно кажучи, ще ні разу не зустрічала, щоб людина 8 годин лише працювала. Даже до ковідних часів у всіх ютуби, купа вкладок ітд. Нікому не заважало, наче. Робота робилася.

До 500 вкладок було у браузері раніше.

Зараз трошки попустивсь — десь, зазвичай, 100-200 «усього». ;)

тоді чому у людей виникають питання до неефективних рішень роботодавця? Роботодавець приймає рішення на основі емоцій, ігноруючи їх ефективність у реальності

У той самий час люди у робочий час дивляться ютуб, потім виконують задачі у неробочий час. Не можуть нікого запитати деталі, бо уже неробочий час. Ефективність знижується, але емоційно людям підходить

І замість того, щоб очінити наскільки їх рішення ефективні, люди створють меми про те, що на дзвінку сказали, що задача виконана. Потім у неробочий час почали її робити і виявилось, що немає доступів

Схоже, що роботодавцями стають точно ті самі люди. І вони продовжують у своїх діях керуватись не обʼєктивними вимірюваннями, а емоціями

Що ж ви так контору палите?)) скоро «пофіксять» цей момент і пропаде така лазівка.

що це вже минуле. А виявляється, що компанії використовують це

з хайпом АІ це вийшло на новий рівень, бо тепер простіше аналізовувати активність і робити висновки. Недавно одна іноземна компанія, що спеціалізується на трекінгу і сесюріті, пропонували вакансію по розробці ТТ на рівні драйвера ОС, так що це не тільки в нас халепа з цим

Тайм-трекери зі скріншотами: погодились би на таке за вищу зарплату?

Слово «вищу» зайве.

А може, «зарплату» «зайве» — чоужтам?

Пайок 500 грам непропеченого напівсирого хліба в день, гнила противна баланда (трошки ложок) — як у КонцТаборі ГУЛАГ, місце на нарах у бараку (та тебе, як «мєга-сіньор-бонус», не кожен день пиздять кийками та ногами поліцаї — тільки по Неділям) — і «пойдьот»?

Це якщо «норму» виповнив.

Якщо ніт — від голоду здихай. «Черга бажаючих на твоє місце «на Галєрі грести»...

Викинули труп за борт — «наступний!»...

~60% часу трейсингу плати — це тупе споглядання статичного зображення на моніторі. Приблизно як за гравцем в шахи спостерігати. Тупо і нерезультативно.

А я люблю працювати по трекеру. Бо я бачу за що я отримують гроші і замовник бачить за що він платить. Правда, за умови вільного графіку.

На dou в пошуку по

Тайм-трекер

видало 385 результатів. Нова тема. Актуальна.

якщо ставлять гарний цінник, то це так і працює, за звичай замовник потім сам в дикому здивуванні, як це там багато годин треба оплатити і починається розбор польотів і виясняється, що виконавець «дууууже активно і плідно» працював, а там по факту «npx create-react-app my-app», «npm run build», «npm audit fix —force», «pip install tensorflow », «cargo build —release», «docker build -t myapp .» і тд, в холосту години крутять.

Якщо розібратись, то таймтрекер може грати на вашій стороні:
npm install — Там конфлікт версій, розбираюся
docker build — Кеш інвалідувався, білдиться з нуля
cargo build — Rust компілятор строгий, перевіряє все
terraform plan — Аналізую 200 ресурсів
pip install — Там C-extensions компілюються
gradle sync — Android Studio тупить, як завжди
tail -f /var/log/syslog — аналізую логи
watch -n 1 kubectl get pods — "слідкую за деплоєм

головне обзавестись конченим ковриком для мишки, на який дико реагує мишка і з’являється тремор датчика, що блокує відключення трекера

Тлумачний словник «відмазочок» у студію!

Доречі, це може бути файний стартап! ;)

ну так тоді ж рейт доведеться ставити $100 за годину 🤔

Ви так говорите, нібито це щось погане?

Чи то мені з ніщєбродства так здалось?

В мене просто на Джинні стоїть так: «No trackers.»
Навіть коли просто треба було натискати кнопочку, це не працювало.... один раз забув натиснути, інший раз забув завершити день і т.п.

Ні.
Був один вираз: «якщо на вулиці п’ять перукарень, відкривай шосту і в тебе все одно будуть клієнти». По аналогії, в мене в будь якому випадку буде якась робота. Нема сенсу погоджуватись на те, чого не сприймаєш.

В коментарях всі сміливі і відмовляються, але якщо дійде до справи то звичайно що їм доведеться встановлювати, зважаючи що на їх місце на вулиці вже величезна черга з бажаючих працювати, яка може ідти на сотні, навіть не на десятки бажаючих.

Трекери виконують першочергову задачу — трекають час. Я все життя на фрілансі, з них більше 10 років на Upwork, увесь цей час користуюсь трекером і не бачу тут проблеми взагалі. Увімкнув зранку комп’ютер, увімкнув трекер. Завершив ввечері працювати — вимкнув. В чому тут складність ? І не треба самому рахувати скільки ти сьогодні працював. Беручи до уваги що упродовж дня в мене є особисті справи, типу там в садочок малого відвести чи привезти, в магазин сходити, в залі позайматися чи просто прогулятися.

Як на мене набагато сумніше це ходити в офіс по якомусь графіку, коли не можна планувати свій день саме так як тобі зручно.

Трекери виконують першочергову задачу — трекають час.

скріншотами

Ну робиться там скріншот раз в 10 хвилин. Мене якось це не хвилює.

І яка проблема? Чи ти хочеш дурити роботодавця?

я так розумію, вашій п̶а̶р̶т̶н̶е̶р̶ц̶і̶. дружині цілком комфортно в поясі вірності.
це відповідь на два питання і̶ ̶н̶а̶в̶і̶т̶ь̶ ̶-̶ ̶п̶о̶д̶а̶ч̶а̶ ̶т̶р̶е̶т̶ь̶о̶г̶о̶.

В офіса є безперечні переваги теж. По перше це організоване місце для роботи, якщо звісно це не назва така — бо між оцим www.macworld.com/...​,864&quality=50&strip=all і гаражем в якому збирались Apple 1 є велика різниця.
По друге є чисто психологічне розділення, робочого та особистого часу, хоча код та проблеми і снитись можуть, а подекуди проривні ідеї та рішення якоїсь проблеми прийти в голову під час завтріка чи в душі — чисто психологічно ти на роботі або вдома.
По третє — зовнішні проблеми менше торбують, окрім маскі шоу звісно чи «представників канадської компанії» якщо нема охорони, чи вони зуміли і через охорону проскочити і т.д. або дзвінки в на ресепшн де люди дізнались, що компанія скажімо Microsoft Partner (купили корпоративну ліцензію на продукти) і вирішили чомусь, що ви займаєтесь ресцейлом і через вас можна купити ліцензію. І такий дзвінок кожний тиждень чомусь і т.д. і т.п.
Сама задрипана ідея — це пресловутий Open Space, в IT це в край погано, гірше нема куди. Може для відділків продажів чи брокерів там і т.д. це не погана ідея, але для программування — дикий шлак, що призводить до того, що команда сидить поряд один із одним а пемовляються між собою в чаті, бо бісів шум дістав усіх.

Мій меседж був не про офіс як будівлю, а про те що зазвичай тайм трекерів там немає але треба приходити по якомусь графіку. Умовно кажучи неможна (або рідко коли можна) прийти там на 11 ранку, попрацювати три години до 14, піти по справах, повернутись о шостій вечора і попрацювати до 11 вечера.
Мені набагато комфортніше мати тайм трекер але працювати за графіком який мені зручно саме сьогодні.

Ну по якому графіку ? Стів Джобс часто ночував в офісі, Біла Гейца в першому офісі в Альбукерке секретарка заставала з ранку сплячим на полу, не витримав заснув. Ілан Маск спав в офісі Твіттера коли купив і т.д. і т.п. Щоправда программіста який це робив в день — звільнив нафіг, що мало сенс. Том Демарко в Deadline — пропонував виключати світло в офісі через таку спеціфіку роботи программістів, в offline зараз вирубають сервери та VPN в не робочі години.
Тайм трекер це не OKR і не система мотивації в цілому, це система демотивації.
Том Демарко з Тімоті Лістером провели масштабне дослідження, яке лягло в основу їхньої фундаментальної праці — «Peopleware». Це найвідоміше дослідження Демарко та Лістера. Протягом кількох років (з 1984 по 1987) вони аналізували роботу понад 600 програмістів з 92 різних компаній.
Результат: Команди, які перебували під найбільшим тиском дедлайнів, не демонстрували кращих результатів. Навпаки, найкращі результати показували ті, хто мав комфортне робоче середовище та мінімум відволікань.
Висновок: Продуктивність залежала не від «батога» менеджера, а від корпоративної культури та відсутності шуму.
2. Закон Паркінсона vs. Дані Демарко
Закон Паркінсона стверджує, що «робота заповнює весь час, відведений на неї». Менеджери часто використовують це як аргумент для встановлення стислих дедлайнів.
Для чого треба тайм трекер ? По суті це а — не довіра і намагання використовувати лише негативні методи мотивації (в тому же фрілансі чи аутстафі по суті інших часто просто нема як таких так влаштована бізнес модель). Б — над контроль мікроменеджмент, тобто усі дорослі люди напевно розуміють, що на роботі від них чекають результатів, зазвичай приходять мотивованими а в демотивацію вже потрапляють. Просто бігати проміж столами заглядати в монітори і т.д. — це дуже погана стартегія. Набагато краща пресвідчитися, що завдання ясне і зрозуміле і дати свободу діянь — попросити проговорити як та що виконаіець буде робити і т.д. і т.п.

Я в офісі останній раз був років 12 тому назад, тому не знаю як там зараз з графіками і що зараз вимагають роботодавці. Ну і мало хто з нас Біл Гейтс чи Стів Джобс.
Ну і не знаю, на мене програма що просто рахує час якось не тисне. Я про неї навіть не думаю вже давно. Зранку запустив і все. Запустив знову якщо вона вимкнулась.

Ну... вийшов погуляти подумати... Це не рахується, бо немає активності?

Завжди можна затрекати час вручну. Якщо я вважаю що я гуляв і мені там прийшло як вирішити проблему — так і роблю.

А якщо гуляв і не прийшло? Проблема в тому, що досить важко з’ясувати, коли ти працюєш а коли ні. Часто це дуже підсвідомо. Почнеш робити відразу — виходить лайно. А якщо до цього просто повтикаєш в монітор, то виходить краще. Default Mode Network (DMN) підсвідомо обробляє складну задачу.

Якщо втикаю в монітор але там відкрито щось хоч якось пов’язано з роботою — то рахую це за робочий час. Якщо втикаю в монітор а там якісь особисті справи — це не трекаю. Звичайно що без трекера простіше і можна навіть годину на dou просидіти у робочий час, але мене трекер якось дисциплінує, плюс я вже писав вище що мені важливіше мати абсолютно вільній графік і трекати час, ніж ходити в офіс коли скажуть і сидіта там без трекера.

Якщо втикаю в монітор а там якісь особисті справи — це не трекаю.

Я і кажу, що часто це корисно, бо підсвідоме обмірковування.

А іноді — втичив у монітор, «тупив» 3 години — а потім за 20 хвилин усе зробив. Бо цей час не «мишой шеволів» — а ДУМАВ дуже-й-дуже напряжьонно!

Стандартна ситуація у звичайній інженерії із САПР (коли не моделиш швидко-швидко, а ОБДУМУЄШ — гадаю, у програмістів все також).

А біг-босс трекер такий — «упс, чувак, ти мишой не шеволів — х*р тобі, а не оплата за цей час!». )))

Я ж вище писав що такий час завжди можна записати вручну.

У попередніх темах були відгуки, що не можна. Або можна через менеджера 2-го рівня, який відповідає, якщо пощастить, раз на рік.

Якщо не можна додати час вручну — а як тоді наприклад мітінги враховуються, якщо вони оффлайн ?

Це з самого початку некоректна постановка питання яка призводить до додаткових присідань вручну-чи-невручну, коректно було запитати за що платять — за час чи за результат. Якщо ви можете видати результат за окреслений час, тобто фокус на результаті — то той трекер то п’яте колесо яке зайве. Якщо фокус на тому що ви продаєте свій час — то так, краще мабуть орієнтуватися на таймтрекінг.

Тобто відповідь на чому саме фокусуватися (на часі чи на результаті) у недеталізованій постановці питання як

якщо займатися роботою ... за що власне і платять гроші

і буде відповіддю який стиль роботи краще підходить для отримання нп якогось профіту — з таймтрекінгом чи ні.

то звичайно що їм доведеться встановлювати

Принип КонцТабору ГУЛАГ в Дії.

«Хочеш — встановлюй трекер, не хочеш — розстріляєм черга бажаючих на вулиці».

Не вийде в мене 160 годин «кодування» мене в дурку заберут.
Тому ні, не погоджусь.

Ну і взагали, в мене була ідея що інтелектуальна робота про те щоб думати як зробити,
а не попой в кресле і печатати від забору до обеду.

Особливо коли 90% печатання робе ШІ

Залежить від того «що продають», якщо клієнт покупає «жопочаси», то трекінг процвітає.

Я би сказав, що не проти, але інколи роблю перериви та розслаюляюся, тому на скріншотах може з’являтися порно, чи ци є перешкодою? І взагалі інколи такі ідеї в процесі перекладу приходять...

Там можнана паузу поставити. Передьорнув і назад увікнув

тому на скріншотах може з’являтися порно

«Тестував розпізнавання образів» чи «тренував ШІ». )))

Зарплату платят за работу а не за время... если б за время — согласился б лол

Мені в кошмарах сниться ті два дні які я працював в одній конторі в такому режимі.
Особливо було весело коли потрібно було заповнювати спеціальну табличку скільки часу було витрачено на мітинг бо компуктєр не зарахував цей час як робочий.
Тікав звідти гублячи тапки.
На співбесіді казали що це все в фоновому режимі і буде використано за якихось надзвичайних обставин.
Карочі збрехали.
Але знаю є люди яким норм працювать в такому режимі

Але знаю є люди яким норм працювать в такому режимі

Еее... «Раби на галєрах»?

звісно не погодився б, бо щарюсь пів дня по особистих справах)
то їсти треба приготувати, то ютубчик, то плойку поки світло є.
ще косметичний ремонт затіяв (стелю перекрасити, сантехніку та меблі демонтувати та встановити нові
да й х2 мені зараз нажаль ніхто не запропонує, бо нових проєктів майже нема...

був єдиний досвід з трекерами. через пару днів вимкнули. трекер не дає чіткого розуміння.
бо можна пів дня гратися зі шрифтами та йолозити кнопку по екрану)
зараз для мене це редфлаг, як й робота з офісу або постійне вмикання камери

Якщо б на кону стояло миттєве звільнення — погодився б і без доплат, але одразу почав би шукати нову роботу.
За суттєву доплату — погодився б аж бігом.

Не погодився б, бо наявність такого трекера означає єдине — відсутність ефективного процесу роботи, в якому не дуже складно міряти ефективність людей із необхідною точністю. Якщо трекер робить скріни екрана — компанія застрягла у далекому минулому щодо процесів роботи та people management.

Мав цікавий досвід у ЕПАМ, де дали внтуршіній трекер, але він був не обов’язковим, лише для себе. Тоді сподобалося: реально підвищив ефективність, побачив витіки часу та покращив естимацію.

это еще осталось на фрилансерских биржах где платят за жопочасы и в протухших галерах с микромеджементом, причем там не только скриншоты пишутся, а еще и разбивка по активным приложухам и заголовки окон. С другой стороны после 8ч захлопываешь слак и говоришь заказчику что твое время закончилось и если горит бага и падает прод то плати дальше баблосики. Но тут игра 2 сторон заказчик может быть жлоб и неадекват, и выставит предьяву че мало кликов сделано было. Знаю рабовладельческие галеры где еще сверх тайм трекера заставляли бесплатно работать, то что ты медленно пашешь, не шаришь и еще куча 100 причин найти к чему придраться

Пропрацював з трекером років мабуть шість)) З того часу уже минуло ще 6 років, але доси час від часу автоматично «хитаю мишку» поки розмовляю з кимсь на роботі)

а так то, за х2 нетто від теперішньої зп — погодився б. але щось мені підсказує, що там, де платять 2х нетто від моєї теперішньої зп — такою херньою як тайм трекери не страждають

я колись багацько напрацював по тайм трекеру, брав всякі парт-тайми на біржах як tech-writer

і це була дич бо написання текстів це достатньо креативна робота, а тайм трекер просто робив скріни пустого екрану або екрану на якому в мене то 1 абзац, то 2 абзаци, то 0 бо я все почав переписувати)))

загалом, погоджусь з рештою, тайм трекер — це завжди показник кривого і (можливо) жадібного менеджементу.

З мого досвіду.
Таймтрекінг, це про слабкий менеджмент.

Коли керівництво не впевнено в тому, що робота робиться — тоді йде намагання запровадити якісь метрики контролю цього. А сама проста метрика контролю — це таймтрекінг.

Інші метрики, дейліки, 1-2-1 сінки, OKR, планування і т.п. — вони більш важкі і вимагають більшої залученності та професійності від менеджменту(керівництва).

працювати з трекером, який робить скріншоти, якби запропонували, х2 до зарплати?

1. Трекери і т.п. це завжди щоб зекономити а не мотивувати зробити більше.
Тому Х2 там ніколи не буде, швидше Х1.2 якщо працювати по 12 годин.

2. Щоб мати 8 годин на трекері треба працювати ± 11 годин. Ще у доковідні часи я юзав трекер для себе, то при продуктивному робочому дні (8 годин в офісі), на трекері було 5 годин.

Чи погодились би ви працювати з трекером, який робить скріншоти, якби запропонували, наприклад, х2 до зарплати?

Щось мені підказує, що ірл питання буде звучати так: чи відмовились би ви за х0.5 від зарплати?

История из реального мира. Сосед работал на производстве дверей. В какой-то момент начальству показалось, что у него мало контроля и обставило весь цех камерами.
Результат — объем производства рухнул вдвое. Каждый думал не о работе, а о том, как он выглядит в кадре.
Занавес.

Японцы в Тойта когда поняли такую психологическую систему, начали воодить премии за выявление брака, варуса-каген и т.д. youtu.be/plHd10m6QNk?t=1167
В чем смысл, поставили камеры ну или куча контролеров и погонщиков ходит вокруг — значит что ? Правильно не доверяют и накажут за любую малую провинность, нарушения и т.д. А как известно это

«Италья́нская забасто́вка» — форма протеста наряду с забастовкой и саботажем, при которой сотрудники предприятия предельно строго исполняют свои должностные обязанности и правила, ни на шаг не отступая от них и ни на шаг не выходя за их пределы.
Иногда «итальянскую забастовку» называют работой по правилам (англ. Work-to-rule). Такой метод забастовочной борьбы весьма эффективен, так как работать строго по инструкциям практически невозможно и, вкупе с бюрократическим характером должностных инструкций и невозможностью учесть в них все нюансы производственной деятельности, такая форма протеста приводит к существенному спаду производительности и, соответственно, к крупным убыткам для предприятия.

ru.wikipedia.org/...​ki/Итальянская_забастовка

Якщо на етапі підписання оферу з’явилися нові, раніше приховані, умови — як-от тайм-трекер, поліграф та різноманітні заборони, які публічно критикуються й суттєво впливають на відмову ще на ранніх етапах, — то це вже певна зневага з боку компанії до часу кандидата. Варто це зафіксувати, відмовитись і написати відгук на DOU про подібну компанію.

Тайм-трекер, який робить записи екрана, миші та клавіатури, — це додаткове когнітивне навантаження, яке відволікає фахівця від вирішення задачі на «показ робочої картинки». Тож подібні спроби з боку роботодавців я сприймаю як самодурство.

Це просто мікроменеджмент в його формі, усі через це проходили. Я скажімо за зразком, коли в офісі були — ходив по столах до кожного. Хтось хоче скріншот, ну хоче — добре. Можна було в офісі вийти в рест рум чи десь обмозгувати код там і т.д. — це не рахується виходить. Ну тоді треба визнати, що робота в ІТ програмістом чи QA, BA і т.д. — це те саме що лопатою, коли нею не кидає — не працює. Ну або не біля станка — байдикує.
Це при тому що метрики об’єктивного контролю — наприклад Stand up meeting, burndown chart і т.п. давно об’єктивно існують. Якщо хтось постійно пише код, або тестує там, займається вимогами і т.д. — це зовсім ще не означає, що ця персона при цьому досягає потрібних OKR та результатів. Байдики видно зазвичай і online i offline.

це додаткове когнітивне навантаження, яке відволікає фахівця від вирішення задачі на «показ робочої картинки»

Працюєш як зазвичай.
Якщо зазвичай потрібно «показувати зайнятість» — це вже інше питання.

Присутні. А ще й купа фільтрів: мережевих, інсайдер-протекшн.

Варто це зафіксувати, відмовитись і написати відгук на DOU про подібну компанію

Після 4-5 місяців пошуку, звісно, людина відмовиться і напіше відгук на доу, і піде шукати далі наступні 4-5 місяців.

Підписатись на коментарі