Як створити Tubelight ефект в Android Compose

Покрокова інструкція про те, як я створив ефект Tubelight для мого демо додатку. Декілька днів тому, я був зробив ось такий цікавий ефект для курсору. Під час його реалізації треба було відтворити tubelight ефект. Процейс мені здався дуже цікавим і можливо комусь буде цікаво.

val sweepGradient = Brush.sweepGradient( colorStops = arrayOf( 0.0f to mainGlowColor, 0.49f to Color.Transparent, 1.0f to Color.Transparent, ), center = centerOffset )
При правильному налаштування кутового градієнта - отримуємо ось такий ефект

Наступним кроком є відобразити такий саме елемент, але дзеркально. Для цього використаємо scale зі значенням −1 по X
onDrawBehind {
scale(
scaleX = if (flip) -1f else 1f,
scaleY = 1f
) {
drawRect(
brush = sweepGradient,
blendMode = BlendMode.Plus
)
}
}
В результаті ми і отримуємо ось такий результат:

Давайте ще розберемо інші частини коду нам треба визначити centerOffset. size.width — максимальна ширина нашого блоку відмінімаємо половину потрібної нам ширину. Ми малюємо від центру, тому і рахуємо все від нього. Потім ми це використаємо для анімації
val centerOffset = Offset( x = size.width - tubeWidth, y = startY ) val sweepGradient = Brush.sweepGradient( colorStops = arrayOf( 0.0f to mainGlowColor, 0.49f to Color.Transparent, 1.0f to Color.Transparent, ), center = centerOffset )
Взагалом це буде виглядати ось так:
@Composable
fun Light(
mainGlowColor: Color = Color(0xFF00DEFF),
flip: Boolean = true,
startY: Float,
modifier: Modifier,
halfTubeWidth: Float,
) {
Box(
modifier = modifier
.drawWithCache {
val centerOffset = Offset(
x = size.width - halfTubeWidth,
y = startY
)
val sweepGradient1 = Brush.sweepGradient(
colorStops = arrayOf(
0.0f to mainGlowColor,
0.49f to Color.Transparent,
1.0f to Color.Transparent,
),
center = centerOffset
)
onDrawBehind {
scale(
scaleX = if (flip) -1f else 1f,
scaleY = 1f
) {
drawRect(
brush = sweepGradient1,
blendMode = BlendMode.Plus
)
}
}
}
)
}
Якщо додати анімації, то можна отримати дуже цікавий ефект

Глянути повний код можна в репозиторії
🔗 https://github.com/rmnkhr/tubelight-effect
Якщо вам було цікаво, то підписуйтесь на канал в тг де я доволі часто часто розказую про про розробку під Android

Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів