Будинки з електроопаленням більше не вимикатимуть?

Сьогодні перший віцепрем’єр — міністр енергетики Денис Шмигаль повідомив, що будинки з електричним опаленням найближчим часом не будуть вимикати від електроенергії.

За його словами, всі рішення про віднесення таких будинків до критичної інфраструктури вже прийняті. Виняток — лише аварійні ситуації.

Як вам таке рішення і чи вірите, що це технічно можливо реалізувати всюди?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Будинки з електроопаленням більше не вимикатимуть?

особливо, якщо їх не вмикати

Відключають якщо що :-) Не те щоб були надії, але ж треба просто поржати з нашого популізму
P.s Технічна можливість якщо що є бо це цілий мікрорайон із своїми графіками

Багатоповерхові будинки з електричним опаленням.

Цікаво, як вони зібралися відокремити електропостачання таких будинків від решти «плебсу». Окремі ЛЕП тягнути? Чи не вимикати весь фідер, якщо на ньому є хоч один такий будинок?

Що планують робити, коли сусіди, яких через це неминуче вимикатимуть ще жорсткіше, почнуть наводити свою справедливість?

А що з будинками, підключеними до місцевих невеликих котелень? Там без світла теж ніфіга не працює і батареї за годину стають повністю холодними.

Як же заманали ці тупі аматори...

А що з будинками, підключеними до місцевих невеликих котелень?

Треба місцеві котельні також додати до критичної інфраструктури або ставити на них генератори.

Що планують робити, коли сусіди, яких через це неминуче вимикатимуть ще жорсткіше, почнуть наводити свою справедливість?

а вони почнуть.. на самому початку повномасштабної війни, коли навіть таких масштабних відключень електрики ще не було — один божевільний сусіда перерізав мені дрот інтернету — мабуть подумав що світло у вікні ввечері ракети наводить чи ще щось..

потім його поліція забрала, коли кидався з косою на чоловіка з дитиною біля свого гаража, повістку до суду прислали..

Електричне опалення має право на існування тільки якщо енергія для нього виробляється «зеленими» джерелами.

А коли половина енергії в країні йде від ТЕС, то є злочином палити три тонни вугілля, щоб зігріти свою сраку теплом, яке дає одна тонна, спалена безпосередньо для обігріву.

Виникло питання до експертів: чому в Україні газ вище 9-го поверху вважається небезпечно (мені так все життя розказували), в той час як у сусідній Румунії є газ в будинках по 16 поверхів (причому і опалення на газу, у всіх власний котел) і це не вважається небезпечним ?

Радянські норми. В газифікованих будинках на 10 поверхів і вище мала бути обладнана централізована система пожежогасіння. Щоб її не робити зазвичай відмовлялись від газу взагалі. Зараз не актуально.

Ці норми були прийняті коли ще масово будували дома з панельок, що складалися від найменшого чиху. Зараз з каркасно-монолітними такої потреби менше... але і про пожежну безпеку треба якісніше попіклуватись. Ніхто скасовувати цю норму не хоче.

чатгпт каже, що проблеми з вентиляцією і відтоком продуктів згоряння. Для висоти вище 9го поверху, треба вентиляцію робити примусовою, а не за рахунок перепаду тиску.

Мені здається що у мене в квартирі немає ніякої примусової вентиляції. Або я про неї нічого не знаю.

Мабуть ці генії не в курсі, що абсолютно всі висотні будинки залишаються без опалення за відсутності електроенергії, бо навіть для централізованого потрібно живлення насосів в будинку які доводиться ставити так як власний тиск від ТЕЦ не дозволяє обслуговувати такі високі будинки, і вони ж потім заважають навіть нижнім поверхам отримувати тепло, якщо не заживлені.

Значит іншим зменшать ліміти ...

їх не вимикатумуть, але за умови що буде що подовати в мережу

угу, а в нас не електро опалення, але коли світла нема то насоси не працюють і батареі заммерзають

У колеґи те ж саме, але цею зимою нарешті ОСББ розчехлився і поставив ґенератори на насоси на періоди відключень.

Зараз живу в квартирі з електроопаленням, в мікрорайоні який повністю офіційно на електроопаленні.
В принципі нас відключають 2-3 рази на добу по 3 години що значно менше ніж іншим Нам і так ок в принципі. Тому чистий популізм
Реалізувати усюди наврядчи зможуть Це скоріш стосується того кейсу що у мене — тобто повністю електроопалюваний район без централізованого опалення

Живу на дачі в котеджному містечку. Там тільки електроенергія та дрова. Цікаво чи я попадаю в цю категорію.

Якщо офіційно оформлено електроопалення то можливо. Але то напевно треба щоб усе котельджне містечко таке оформило бо не будуть же вимикати чи не вимикати кожен будинок окремо

Я не знаю що потрібно оформлювати... У нас немає газу та ми не підключені до якогось зовнішнього тепла

Ну треба уточнювати у енергетичної компанії Там ціла історія із проєктом і прийманням.
Крім того потрібно щоб електромережа дозволяла такі навантаження Кажуть район де я живу коли переводили на електроопалення повністю міняли електромережу (тобто взагалі повністю від трансформаторів до кабелів до будинків і внутрішніх комунікацій будинків)

Ні, то стосується тільки багатоповерхових будинків.

Уявимо що в мене такий будинок. А я працюю з дому. Чи можна мені претендувати на бронювання як працівнику в критичній інфроструктурі?

Тільки якщо візьмеш ще ставку кочегара в своєму будинку.

Виглядає, як популізм. Враховуючи, який зараз хаос у Києві з енергетикою, хз, як вони це технічно реалізують.

Хтось взагалі бачив такі будинки? Там у квартирі електричний котел чи як?
А що робити людям з індивідуальним опаленням у яких котел без електрики не працює?

Коротше якийсь черговий популізм.

Вчора народилися? Почитайте скільки таких будинків. Майже всі великі висотки, бо по тех безпеці газ неможна.
Ви на газу зможете воду гріти і готувати іжу. Вони — ні

Не вчора. Жив у будинку без газу, опалення було центральне.
А ти жив у будинку де прям електрикою обігрівають?

Ви на газу зможете воду гріти і готувати іжу. Вони — ні

Яким боком обігрів до приготування їжі?

Не тикайте, Віталій. Може тоді зрозумієте

Мій бкдинок має автономний котел, який без електрики не працює. Він гріє газом. Але тиск у батареях створюється через електрику. 15 кВт на 16 поверховий будинок

У висотках опалення не електричне, або від КИївТеплоЕнерго, або від власної котельні

Декілька своїх хлопців якось зустрілися і придумали для себе нову фішку. Будинки з електроопаленням хай будуть критичною інфраструктурою. Зачекайте — а в кого такі зараз на Україні є?

Зачекайте — а в кого такі зараз на Україні є?

Є цілі мікрорайони

Мабуть я мав на увазі здебільшого приватні будинки. Такі — двоповерхові. Чи трьохповерхові — на одну сім’ю.

Є і такі на трьохфазних електрокотлах. В приватному секторі роблять
Але сумніваюсь що їх не будуть відключати

У мене будинок багатоквартирний, газ не підведений, у всіх мешканців електро котли, коли немає світла по 7-8 годин, неможливо навіть суміш дитині приготувати, води нагріти, їжу підігріти, я вже не кажу про опалення взагалі, зарядні станції якщо купувати, то така щоб тягнула електроопалення бодай на пару годин коштує я крило літака

Ну, тоді цей законопроект виправданий. P.S. Пережив з хворою мамою −16 на дворі та +1 в кімнаті.

Приватний будинок, 2 поверхи, 200 м2
Двухконтурний електрокотел на 24 кВт. Вода для батарей гріється електричним теном, плюс ще один контур на 12 кВт для гарячої води.
Плитки — все електрика
Машина ...теееж

Газ на участок НЕ підводився

Я б гібрідний ставив. У нас і до війни відключали електрику — бо через часті шторми провода зривало зі стовбів. Гібрідний це той що і електричний і дровяний

Ну і чим думали, коли все це робили?

Є, у нас будинок повністю на індивідуальному електроопаленні.

Мій будинок — на опаленні від власної газової котельні, для роботи якої має бути електрика. Можливо це про такі? Вирішили питання встановленням генератора. Плити в будинку — електричні.

Я живу в такому будинку. Так опалення через електричний котел, в принципі, як і все інше. Так, коли вимикають світло, особливо на довго, то гайки(

Це те ж саме, що у мене з газовим котлом який без електрики не працює.
Більше світла «електричним» будинкам = менше газовим. Звісно я маю екофлов, але ж мені його ніхто не компенсує. Так що це все звичайний популізм, а не справедливість.

справедливсть у тому що до газового котла можливо підключити гену/єкофлоу і обігриватися.
електричний котел гена, єкофлоу не понягне(або такі девайси будуть дуже дорогі)

Тоді всі інші будуть сидіти практично без світла, бо потужність котла в такій квартирі півтора десятка кіловат, тобто як споживання двох-трьох десятків звичайних квартир, і при відсутності у них відключень ніхто там не буде економити щоб підтримувати 15С, а жити на широку ногу. Основне навантаження мережі ж не від лампочок з телевізором...

це в випадку якшо таких будинків значний %

котел без електрики не працює?

майже всім газовим котлам, і побутовим і котельням потрібна електрика для роботи.

повністю електричне опалення може бути в деяких висотках на 30+ поверхів типу ЖК Метрополіс

є котли без електрики — це котел ОГВ, у деяких приватних будинків таке може бути

є котли без електрики — це котел ОГВ, у деяких приватних будинків таке може бути

Щоб зовсім без електрики там крім ОГВ котла потрібна система циркуляції без насосів, яку дуже складно насправді зробити навіть у приватному будинку. Треба товсті труби як мінімум. У приватних будинках здебільшого давно це розібрали бо з насосом, полімерними трубами та алюмінієвими сучасними радіаторами система значно простіша та ефективніша

Живу в такому. Електричні радіатори у кожній кімнаті. Треба було другу квартиру ще купляти коли сусіди продавали влаштував би коворкінг :-)

«Для кращого розуміння.

Електробудинок це квартири із виділеною потужністю близько 10 кВт. Вони зроблені на обігрів через радіатори, які підключаються безпосередньо до електромережі (через розетку).

Такого житлового фонду дуже мало, насправді, щоб він на щось вплинув в енергетиці.»

Щоб оформити документи що будинок з електроопаленням — потрібно мабуть дати хабаря.
До того ж зробити це треба швидко, у найкоротші терміни, тому ймовірність надто велика як на мене.

Щоб оформити документи що будинок з електроопаленням — потрібно мабуть дати хабаря.

Перефразую: Щоб вижити в Україні — треба дати хабаря!

Добре що я маю змогу писати правду. Тому напишу:
Розпродаж місць у шлюпках на Титаніку продовжується! Поспішайте — кількість місць обмежена, а Титанік набирає воду усе швидше.

Не допоможеш мені трохи? Я потім віддам. Просто зараз тимчасово залишився без фінансів. Або можу якусь роботу виконати для тебе: пошукову чи тестування adHoc.

на тєплоходє музыка іграєт, а я одна стою на берегу ...

Може ти вже нарешті перестанеш постити сюди діч зі свого іспанського пляжу?

Заносиш на поворотах?

хуйат.

Підписатись на коментарі