Коли та де хукі TYPO3 чи WordPress краще
Перш ніж перейти до хуків відповім на запитання: Чому я завжди порівнюю TYPO3 з WordPress?
По-перше, тому що я спеціалізуюсь на TYPO3. А по-друге, сайтів розроблених на WordPress у світі більше 40%. Тому для мене важливо розуміти, коли краще використовувати в проекті TYPO3 або WordPress.
Переходимо до хуків ))).
Хуки (hooks) — це спосіб взаємодії/зміни одним фрагментом коду іншого фрагмента коду у певних, заздалегідь заданих місцях.
У WordPress існує два типи хуків: Actions та Filters.
- Дія (Action) приймає отриману інформацію, виконує з нею якісь дії та нічого не повертає. Іншими словами: воно обробляє щось і потім завершує роботу, нічого не повертаючи хуку, що викликає.
- Фільтр (Filter) приймає отриману інформацію, як її змінює і повертає. Іншими словами: він фільтрує щось і передає це назад у хук для подальшого використання.
У TYPO3 використовується: Events, Hooks та Middlewares.
- Події (Events) генеруються ядром TYPO3 чи розширенням через диспетчер подій. Подія буде отримана всіма реалізованими обробниками подій для цієї події. Події є строго типізованими. Події допускають зміну лише змінних, які передбачається змінити цією подією.
- Хуки (Hooks) це місця у вихідному коді, де буде викликатися функція користувача для обробки, якщо така була налаштована.
- Middlewares. У TYPO3 реалізовано стандарт PSR-15 для обробки вхідних HTTP-запитів. Реалізація в TYPO3 часто називається «Middlewares (проміжним програмним забезпеченням)», оскільки PSR-15 складається з двох інтерфейсів, один з яких називається Middleware. Ідея полягає у використанні PSR-7 Request в Response як основи та обгортанні виконання проміжним ПЗ, що реалізує PSR-15 . PSR-15 отримуватиме вхідний запит і повертатиме створену відповідь. В рамках PSR-15 може виконуватися кілька обробників запитів та проміжного ПЗ. Кожен із них може коригувати запит та відповідь. (PSR-15 Meta Document)
Що нам вибрати, коли йдеться про налаштування поведінки CMS?
Якщо ви налаштовані на довгострокові проекти, TYPO3 дає розробникам повний контроль без втрати стабільності.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів