Коли та де хукі TYPO3 чи WordPress краще

Перш ніж перейти до хуків відповім на запитання: Чому я завжди порівнюю TYPO3 з WordPress?

По-перше, тому що я спеціалізуюсь на TYPO3. А по-друге, сайтів розроблених на WordPress у світі більше 40%. Тому для мене важливо розуміти, коли краще використовувати в проекті TYPO3 або WordPress.

Переходимо до хуків ))).

Хуки (hooks) — це спосіб взаємодії/зміни одним фрагментом коду іншого фрагмента коду у певних, заздалегідь заданих місцях.

У WordPress існує два типи хуків: Actions та Filters.

• Дія (Action) приймає отриману інформацію, виконує з нею якісь дії та нічого не повертає. Іншими словами: воно обробляє щось і потім завершує роботу, нічого не повертаючи хуку, що викликає.
  • Фільтр (Filter) приймає отриману інформацію, як її змінює і повертає. Іншими словами: він фільтрує щось і передає це назад у хук для подальшого використання.

У TYPO3 використовується: Events, Hooks та Middlewares.

• Події (Events) генеруються ядром TYPO3 чи розширенням через диспетчер подій. Подія буде отримана всіма реалізованими обробниками подій для цієї події. Події є строго типізованими. Події допускають зміну лише змінних, які передбачається змінити цією подією.
  • Хуки (Hooks) це місця у вихідному коді, де буде викликатися функція користувача для обробки, якщо така була налаштована.
  • Middlewares. У TYPO3 реалізовано стандарт PSR-15 для обробки вхідних HTTP-запитів. Реалізація в TYPO3 часто називається «Middlewares (проміжним програмним забезпеченням)», оскільки PSR-15 складається з двох інтерфейсів, один з яких називається Middleware. Ідея полягає у використанні PSR-7 Request в Response як основи та обгортанні виконання проміжним ПЗ, що реалізує PSR-15 . PSR-15 отримуватиме вхідний запит і повертатиме створену відповідь. В рамках PSR-15 може виконуватися кілька обробників запитів та проміжного ПЗ. Кожен із них може коригувати запит та відповідь. (PSR-15 Meta Document)

Що нам вибрати, коли йдеться про налаштування поведінки CMS?

Якщо ви налаштовані на довгострокові проекти, TYPO3 дає розробникам повний контроль без втрати стабільності.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі