Чому досвідчені колеги іноді приховують знання: мій досвід в аутсорсі та продукті
За мої майже сім років в IT я зрозумів: в аутсорсі та продукті на знання дивляться по-різному.
Під час мого перебування в аутсорсі, дуже часто люди, які були в проєкті трильйон років, демонстративно не хотіли ділитись знаннями.
Типова ситуація.
Ти весь такий красивий, долучаєшся до проєкту, читаєш документацію, досліджуєш самотужки.
В якийсь момент тобі стає щось незрозуміло, питаєш щось в діда-програміста, який тут все з колін підіймав, а він тобі — дзуськи. Ніби в нього ліміт на токени.
І це траплялось навіть коли пливеш з людиною місяцями в одному човні.
Моя думка — це через конкуренцію. То були золоті часи IT, брали всіх на роботу, навіть мене 🙈. То може людям здавалось, що вони свого часу страждали, а тут хтось все отримує задарма.
Водночас, за три роки в продуктовій компанії, я майже не зустрічав такого.
Навпаки, ділитись з колегами та вчити їх новому завжди сприймалось як щось очевидне та необхідне.
Майже кожен член моїх команд завжди був готовий розповісти як щось працює, чому так і в кого ще спитати за деталі.
Тобто було враження, що ставляться до тебе менше як до суперника, та більше як до союзника.
І це створювало позитивну робочу атмосферу, в якій не було сорому питати, знання поширювались і bus-factor був високим.
Не знаю, чи це мені так пощастило з командами, але працювати з відкритими людьми значно комфортніше. І самому бути відкритим — теж 🧘♀️
Як було у вас? Чи стикались з чимось подібним?
Якщо так, то яка ваша думка щодо причин такої поведінки?
Також, ось Telegram-канал, де публікую більше дописів. Ласкаво прошу!

17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів