Служу в ЗСУ і хочу в ІТ: де шукати навчання з живим фідбеком?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Тож, шановне товариство, розкажу свою історію, і чому я так назвав цю пасту.

Служу я у війську (у різних підрозділах, зараз вже довгий час у тиловому після болячок і боячок) з початку повномасштабки, як і багато десятків тисяч молоді, яка вирішила, що все буде круто, ми послужимо, повоємо, дамо тягла і повернемося.

Завжди цікавив фулстек, який багато хто з роботодавців любить, бо як-то кажуть: «у кожній дірці затичка» (фулстек розробники, я любя)). Досвіду в розробці практично не маю. Працював до війни в кастомер сапорті.

Наважився на безкоштовний курс від Мейтів (да, те, що він від Мейтів, повинно було насторожити, але я подав заявку, кинув CV), і зайшов на вступний міт-знайомство, який тривав аж десять хвилин, де мене відшили, адже це, як виявилося, курс повного дня лише для ЗВІЛЬНЕНИХ зі служби.

Тож, звертаюсь до вас. Шукаю можливість навчання і подальшого менторства від когось особисто(чи чогось — фірми, ГО, ВО, маленької команди розробників, пофіг), де я зможу навчитися не просто з горем пополам зробити перший пет-проект за допомогою відосів, а в перспективі (через роки, пофіг) почати працювати (перший час навіть за єду, насрать).

Не хочу я охороняти тилові корівники незрозуміло де. І після служби бомжувати теж не маю бажання. А от вчитись і розвиватись — справді, маю. Бо є з чим порівняти.

Просто курси, наприклад, від КорсЕри — теж цікавлять, але меншою мірою. Хочеться, щоб знаючі люди могли давати фідбек і можливо триндюлєй, якщо робитиму щось не те чи буду геть дуболомом в певних питаннях. Пояснили, що за чим має йти, крок за кроком, як для мальчіка-аутіста.

Ну от, з таким запитом і звертаюсь.

Дякую вам.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

у перші декілька років буде перевага під час пошуку роботи. Багато компаній котрі надають перевагу військовим або їх дружинам. Та і не було ніколи проблемою довчити людину

Більше питання не про навчання, а про те як вибудувати стосунки з командою котра за 4 роки до фронту не дійшла і мʼягко сказати не хоче. Коли в команді людина котра виїхала за кордон за гроші і вона про це говорить. То злагодженість команди йде у відомому напрямку і не повертається

Як мінімум це питання краще проговорити 1 на 1 з людиною котра наймає, щоб вказати власну позицію відразу і потім уже більше зосередитись на роботі. Набагато краще коли людей наперед попереджають про те хто прийде і з якою позицією, щоб уникнути ситуацій коли команду потрібно перебудовувати.

«Багато компаній котрі надають перевагу військовим» Як на мене, це обман для самозаспокоєння. Тут ще війна не закінчилась, а особи типу IRD нижче, вже пишуть, що «це все через вас військових» і «куди засуньте свій РЕБ». Вибісив до нестями... аж звернувся у відповідну службу з офіційним рапортом

я писав випадки з особистого досвіду. Окремі випадки більш менш тримаються. Наприклад дружина військового з нуля навчається на QA automation. Точніше уже працює, як уже більше ніж пів року пройшло.

Цікаво що у її команді людина котра через море за гроші виїхала у Туреччину. І не подумавши написала у чат, але якраз вчасно появився інший проект і вийшло розвести людей по різних проектах

Були й інші випадки, котрі закінчувались менш успішно. Тімлід виїхав за гроші у Нідерланди і за місяць жодного разу не зробив дзвінка 1 на 1 з джуном бо просто не змогли знайти спільної мови. Не знаю про що були їх перші діалоги, але потім вони практично не спілкувались. В результаті джун не міг нормально навчатись і виконувати роботу. Так само розвели людей, але цей випадок не успішний бо менеджери стали уникати подібних ситуацій

Як приклад, у багатьох вакансіях компанії Frontline
jobs.dou.ua/...​nies/frontline/vacancies
є таке:
Окремо хочемо зазначити, що ми дуже вдячні ветеранам та ветеранкам за службу і надаємо вам перевагу у відгуках на наші вакансії.
і таке:
Відпустка 24 календарні дні, лікарняні;
Додаткова відпустка 14 календарних днів ветеранам;

у перші декілька років буде перевага під час пошуку роботи. Багато компаній котрі надають перевагу військовим або їх дружинам. Та і не було ніколи проблемою довчити людину

не будет, точнее будет только на словах, а в реальности возьмут только тех, кто до мобилизации в айти был

курс повного дня лише для ЗВІЛЬНЕНИХ зі служби

Тобто вони приймають лише чоловіків з відсрочкою? Далеко зайдуть з таким підходом

Що з англійською?
Треба вміти більш-менш вільно спілкуватися.
Якщо з англійською все добре, то пишіть в приватні, залюбки допоможу чим можу. Там нічого складного нема, то все учиться за бажанням і лайфхаків по пошуку роботи дам.
Якщо англійська так-собі, то рекомендую почати з англійською. Але то без мене. Бо з англійською я нажаль допомогти не можу — сам насилу вивчив.

Вітаю. Маю диплом бакалавра англійської філології. В університеті B2 точно був, зараз, думаю, поповз вниз, але швидко зможу наверстати — маю з собою тонну матеріалів, оскільки намагався займатися репетиторством раніше.

Я так розумію що з англійською питання не стоїть) Це чудово)
Скажу по секрету — в нас тут на галерах іноді таким «піс сру сренгс» іноді розмовляють що навіть Гугл тренслейт не завжди розуміє)
Пишіть мені в приватні, бо у вас приватні заблоковані.
Напишу як мене знайти

Прочитав в сповіщеннях на e-mail твій комент. Цікаво )) в нас і OSINT є!

ще 25 листопада linkedin був живий, а зараз вже ні ) Перехотілось доносити своє «бачення»?

Тупізм, але я теж не можу вам написати, вибачте)
Ось мейл, так буде простіше: [email protected]
Інста: www.instagram.com/...​W5/?igsh=bWJ3a2JodGUzbDNk
Телега: @noraaacat

Давай до нас в РЕБ. Є все і «курс буде дуже інтенсивний» в хорошому розумінні ) Можна мережі (Mikrotik, VPN, маршрутизація), Можна і у фулстек (AWS, Git, CI/CD, React, Python), Excel — вагонами! Кастомер сервіс — щоб ви знали скільком людям потрібно пояснювати чим WAN відрізняється від LAN....а може тобі сподобається нативні LORA, RFMD, SDR вартісттю 500 тис $

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Напиши в особисті. Можемо зіздвонитись, обговоримо.

Підписатись на коментарі