Як покращити мобілізацію за один день. До уваги міністра оборони України М. Федорова
Вибачайте за клікбейт, але потрібно було привернути увагу до моєї ідеї.
Про що ідеться або вхідні данні моїми очима.
Зараз мобілізаційні заходи працюють на корупційну складову і не є ефективними для оборони України — такий висновок можна зробити з публікацій у ЗМІ, з аналізу кількості мобілізованих, втрат наших і ворога і положення на фронті.
Ті самі мобілізаційні заходи одночасно унеможливлюють нормальне функціонування економіки, яка мала б працювати на оборону України.
Через поточну ситуацію з країни виїхало
Виїзд кожного, згідно ЗМІ, коштував їм
Якщо це наслідки диверсійної діяльності, то її слід вважати найуспішнішою диверсійною операцією в світі. Така моя оціночна думка.
Новий міністр оборони пропанує замінити відлов людей на вулицях на відлов їх засобами цифрової держави в смартфоні. Я в цілому за, бо це буде ближче до закону і має знизити корупційну складову. Але скільки на це піде часу? Чому досі не синхронізували реєстри? — міг би спитати Дональд Трамп у керівника DOGE Ілона Маска. Та там формати, розумієш — втупив очі до підлоги промямлів би техномільярдер. І був би правий.
Я не знаю в якому стані наші реєстри, але якось давно дивився на злиту базу МВС. І то був лютий треш. Яких там форматів даних тільки не було. Яких тільки патернів написання не було. Я гадаю в інших реєстрах така сама біда. І тому через два роки (чи п’ять) після закону про єдиний реєстр його немає. Може не тільки через це. Але гадаю це вагома причина.
— Так і що, не робити? — закономірне питання.
Та робити, звісно. Тільки реалістично запрацює воно добре якщо через рік. А може і через п’ять не запрацювати. Бо доведеться парсити руками всі реєстри. А як їх парсити? Але то технічні питання які можна вирішити. Аби не так як з Дією, коли вирішили не паритися і поділити громадян на тих хто має біометричний паспорт і на тих хто ні і є недогромадянами тепер. Бо ну кому потрібно з тими бабками на селі розібратися з їх паспортами книжечками які їм ще Молотов видавав. Вибачайте.
Отже. Є поганий стан. Є добрий намір. Є план вирішення.
А скільки в нас часу? Скільки чоловіків зараз щодня тікають з України? Скільки зараз вже коштує квіток на волю? Що буде з економікою?
Головна ідея.
Ввести платні перепустки.
Сплачуєш встановлену суму і в Резерв+ і там з’являється напис «Стан не потребує перевірок та уточнень» З таким станом будь яка людина, окрім тих хто в реальному розшуку може вільно пересуватися країною і працювати на оборону.
Який тариф? Я не знаю.
Наприклад, 500 грн на день. Міністр оборони каже що 2 млн ховаються. Я думаю ховаються 10 але хай буде 2. Припустимо, вони будуть сплачувати перепустку 10 днів на місяць. А в інші дні ховатися. І це 120 млрд грн. Або 3 млрд. доларів. Можна спитати у будь кого з керівників фондів, що б вони зробили з такою сумою? Уявляю обличчя Сергія Стерненка.
Які плюси:
- Економіка зможе дихати.
- Люди будуть вільно пересуватися.
- Мілтех зможе залучати фахівців!
- Немає критичного, фінансового розмежування.
- Дуже просто ввести. Не потрібно залучати депутатів до голосування. Реально за один день додати продаж перепусток в Резерв+
- ЗСУ і фонди отримують величезні гроші.
- Представники ТЦК вимушено перейдуть на законну діяльність відповідно до їх посадових інструкцій. Оскільки улов «спіймав-відпустив за гроші» зменшиться.
- Можна легко регулювати тарифи і строк дії. 300 грн? Ок. Завтра відмінити? Нема питань.
- Значно простіше і прозоріше ніж бронювання за кількість податків та інші варіанти.
- Корупційна складова ухилення від мобілізації значно зменшиться.
Які мінуси:
Я не бачу.
60 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.