Чому тайм-трекери і таск-менеджери змушують почуватися лайном?
Всім привіт!
Я зараз працюю над концепцією власного проекту (tool для продуктивності), і зіткнувся з парадоксом, який хочу обговорити.
За останні роки я перепробував купу софту: від Jira та Asana до модних Notion, Obsidian та простих To-Do листів. І помітив одну спільну рису, яка вбиває все бажання ними користуватися через тиждень.
Це «Розрив провини»
Сценарій завжди один:
- Ти налаштовуєш ідеальну систему.
- Починається реальна робота: мітинги, «терміново пофікси», просто тупняк, коли дивишся в екран 20 хвилин.
- Ти забуваєш натиснути «Старт» на таймері. Або забуваєш відмітити задачу.
- В кінці дня статистика показує, що ти нічого не робив (хоча ти вижатий як лимон).
- Результат: Ти відчуваєш провину, забиваєш на трекінг і повертаєшся до хаосу.
Моя гіпотеза: Більшість існуючих інструментів написані для роботів, які працюють лінійно. Вони ігнорують рівень енергії, контекст і той факт, що іноді ми просто «амеби», і це нормально.
Я не хочу пиляти черговий «успішний календар». Я хочу зробити інструмент-дзеркало, який дозволяє помилятися, заповнювати прогалини заднім числом і трекати не тільки час, а й стан.
Щоб не галюцинувати собі фічі, які нікому не треба, я зробив коротку форму (реально до 5 хвилин). Там немає питань про ім’я чи пошту, тільки про ваш біль з плануванням. Якщо вам знайоме вигорання від мікроменеджменту — буду дуже вдячний за ваші відповіді.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів