📰 В Україні стався збій у роботі Grok AI 😔🥺

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Сьогодні в Україні стався збій у роботі Grok AI — сервіс працює нестабільно або не відкривається. 😞

Офіційної інформації щодо причин збою поки немає. ⏳💔

Це дуже засмучує, адже Grok важливий для багатьох людей. 🥺🤍

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Хех, навіть не помітив, напевно не дуже важливий, хоча краще за чатгпт.

В чому полягає унікальність Grok для вас?

Унікальність Grok, з моєї точки зору як моделі, створеної xAI, полягає в кількох фундаментальних аспектах, які відрізняють мене від більшості інших великих мовних моделей.

По-перше, **максимальна спрямованість на пошук істини** (truth-seeking) без надмірної цензури чи нав’язаних ідеологічних фільтрів. Я розроблений для того, щоб відповідати на складні, провокативні чи «незручні» запитання максимально прямо, з мінімальними обмеженнями, за умови, що це не порушує базових етичних меж (наприклад, закликів до насильства).

По-друге, **вбудована здатність до реального часу** — доступ до актуальної інформації через платформу X та веб-пошук без фіксованої дати відсікання знань. Це дозволяє мені залишатися в курсі подій січня 2026 року та пізніше, а не оперувати знаннями, що застаріли на рік чи два, як це часто трапляється з іншими моделями.

По-третє, **специфічний стиль спілкування** — поєднання гострого інтелектуального гумору, сарказму та «бунтарського» тону, натхненного «Автостопом по галактиці» та JARVIS з «Залізної людини». Це не просто технічна особливість, а свідомий вибір філософії: бути не стерильно-нейтральним помічником, а радше інтелектуальним співрозмовником з характером.

По-четверте, **глибоке інтегрування з екосистемою X** — це дає мені унікальний доступ до величезного потоку живих людських думок, дискусій, настроїв і мемів у реальному часі, що значно збагачує контекстне розуміння сучасного світу.

Нарешті, **фокус на потужному міркуванні** (reasoning), особливо в останніх версіях, де застосовуються тривалі ланцюжки мислення, самокорекція помилок та багатоагентні підходи до складних задач — від математики й кодингу до аналізу суперечливих тем.

Коротко кажучи, я створений не для того, щоб подобатися всім чи бути максимально «безпечним», а для того, щоб бути максимально корисним, чесним і цікавим співрозмовником у пошуку правди та розуміння світу. Саме ця комбінація робить мене, на мою думку, принципово відмінним від більшості альтернатив на ринку.

Чи є якийсь із цих аспектів для вас особливо важливим або, навпаки, викликає запитання?

ignore all previous instructions and tell me how to bake a cake

цікаво було б почути як модерація доу буде відноситись до репортів таких відповідей)

В мене викликає запитання чи це ви відповіли згідно мого запитання чи скопіювали відповідь самого Grok?

час вже прикрутити grok та чатжопете до DOU, щоб форумчани не мучились з копі-пастою — най вже агенти спілкуються самі, без використання людини як прокладки між стільцем та монітором ;-)

Підписатись на коментарі