Чим ви займалися в 2016?

П’ятничне. Про всяк випадок нагадаю, що це було 10 років тому назад :)

Я особисто в 2016 наче вчився у 5-му класі, якщо пам’ять мені ще не зраджує, і от точно навіть близько не знав, що на мене чекає в 2026 році. А що робили ви в той час? Вже були тоді в айтішці чи лише думали про неї? Або може навіть і не думали)

P.S: якщо маєте фотографії з того періоду, то кидайте їх в коментарі, поностальгуємо разом)
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Закінчив бакалаврат, почав працювати на першій роботі (фултайм в офісі — зараз би охрінів), відчував себе хазяїном світу бо зʼявились перші гроші (аж цілих 700 баксів після того як перестав бути інтерном). Дуже кайфові часи

Якраз трохи більше 10 років тому переїхав в штати. Сидів, ще роздуплявсь, срався на доу з хейтерами )

Десь на початку лютого за порадою статті на ДОУ розмістив своє резюме на сайті workindenmark, а вже десь за тиждень почав працювати над пропозицією працювати в Бельгії. Якщо ви не володієте данською, то вам все одно яку мову вчити. Ось тільки в Бельгії їх три.

Написав «на колінці» сайтик про прогрес в отриманні безвізу. Презентував його на ДОУ, де мені укросініори розповіли, що ніякого безвізу не буде.

Так пишуть ніби що з наступного року безвізу вже і не буде.

мені ФБ підсунув допис в стилі «ну що, каструлі, доскакалися, безвіз вам забирають».
Це про European Travel Information and Authorisation System (ETIAS), але ця процедура обов’язкова для всіх неєвропейців, кому не потрібна віза в Шенген: українців, сербів, британців, американців і т.д.

Онлайн, мінімум інформації, щоб пробити, чи ти не попадав в історії в Європі.

так це хтось поув дзвін, але не знає про що він.

Це не відміна безвізу, а нова процедура ЄС для всіх безвізових країн. Україна тут не якесь виключення. Подача завяки онлайн.
Ця процедура не стосується країн, для громадян яких віза потрібна: там треба по повному шляну отримувати візу.

А тут требан онлайн подати заявку-анкету про тріп та оплатити. Але це не відміна безвіза. І це для всіх безвізових країн поза ЄС.

Тобто зараз можна просто маючи закордонний паспорт безкоштовно в’їхати до країн ЄС. А потім треба буде спочатку

А тут требан онлайн подати заявку-анкету про тріп та оплатити.

І це не відміна безвіза? Ну добре що не відміна.

ні, не відміна. І не в контексті, що це саме для України
а) це стосується всіх безвізових країн
б) всю складну візу с купой документів і записом в посольство все ще не треба проходити
в) це робиться один раз на 3 роки
з кавою займає хвилин 20-30

Все так, але погодься, що це легко можна буде продати як зраду і скасування безвізу, про який укросініори 10 років тому писали, що ніхто його не дасть.

зрада — це якщо б ТІЛЬКИ для України було.
і якщо б сказали треба знов отримувати візу.

в) це робиться один раз на 3 роки

Ну тоді мабуть не усе так погано. З новин я зрозумів що на перетин кордону треба буде отримати дозвіл і заплатити. І так кожен раз.

3 роки, або до закінчення терміну дії паспорту, в залежності від того, що настає раніше. Ну і багато категорій підпадають під безкоштовну процедуру.

Заканчивал ОНАЗ им. Попова. Искал первую работу, проходил военку)

Розпал безтурботного студенства!

Намагався писати дисертацію і працював в мілтек стартапі.

Цікаво. А що був за стартап? Якщо не секрет звичайно

Це вже не має значення, бо більшість тодішніх дронобудівельних стартапів, що не фокусувалися на застосуваннях для агросектору, швидко здулися через відсутність фінансування.

Одружився, отримав личку на галері сіньор, злітав у першу тру закороднну подорж на Шрі Ланку, закінчив корочку програміста бо перший диплом був не комп сайенс, перейшов на дуже складний проект, зробив операцію та провалявся в лікарні декілька днів, один із найважчих років (до ковіду).

Говнокодил на .NET в Австралии, вайбкодить тогда ещё не умел (да и сейчас не умею).

Лише 10 років пройшло, а таке враження — нібито щонайменше 50

ага 1 1 відчуття щойно оце десь після Різдва знайшов що якраз уже 4 липня буде ровно 10 років а де вони а х.з. раз і нема давно наче було а наче і ні як то кажуть брати не всьо так однозначно ))

От є таке, наче інше життя відчувається

поїхав ))

купив свій перший Великий Чорний Джип

+1 теж купив свій перший жип в чи то в 15 році чи то в 16, а в 19-му купив другий
а зараз на субкомпакті катаю :)

Гуляв по НьюЙорку та й горя не знав

Работал Lead AQA уже лет 10 как ))
Начал серьёзно задумываться о релокации.

Купив ендуро мотоцикл, з’їздив на відпочинок до Італії, був останній раз з батьком на рибалці.

Якраз почав фрілансити тоді на Upwork. Добрі були часи

Які зараз найбіль затребуваніші скіли та проекти на Upwork?

Реклама, менеджмент мабуть

Важко сказати. Я працюю як QA Engineer. Бачу вакансії для розробників, криптопроекти, все той же менеджмент в айті та дизайн

На DOU спілкувався з Чижденко, Кожаєвим, Горчаком...

Два Пеніє/Бобра цьому старожилу!

Якщо з Кожаєвим зрозуміло, що сталося.. Цікаво як інші 2 людини поживають?

Поступив на 1-й курс. З ІТ справ не мав. Почав жити у переконаннях, що універ мене до всього підготує й дасть гарну роботу, головне — вчитись добре

Я написав першу версію io github.com/incoder1/IO із C++ XML Pull parser-ом. Одразу на С++ 11.
Ще стартував проект в Ліверпулі.

Сидел в штатах, фигачил на работах. Учил язык, менял стек (слез с MS).
После еб__ил еще больше. с Америкой познакомился потом.

в 2016-му кардинально поміняв сферу проектів з gambling на healthcare
але бувших гемблістів не буває :-)

Після багато років в ’біля ІТ’, Дозрів що треба йти в розробку, почав вчити джаваскріпт

Був тех/тім лідом невеличкого проекту: шлюз телефонії, вбудований у домашній або офісний WiFi роутер. За 6.5 років розробки випустили дві залізки: для підключення DECT слухавок та для аналогових телефонів. Квартирний офіс, маленька команда, повна гласність — так що сканували один одному інвойси та розповідали хто куди сходив на співбесіду і що там питали.

За час проекту ніхто не звільнився, а коли він скінчився — я знайшов +75% зп, а сусід +100%.

2016: Закінчував НУ «ЛП» отримав cz візу і поїхав працювати в Чехію. 😅 p.s Сьогодні, натрапив на своє старе відео 14-річної давнини . Це я робив свій ламповий підсилювач сам, знімав на стару Nokia, тому якість відповідна 😆.
Дивно, але відео не заблокували, хоча там грають популярні треки. Так що ось трохи ностальгії:
youtube.com/watch?v=ShnJydB9mic?t=144

повів доньку в перший клас
змінив продуктову компанію на галеру
почав в рази більше заробляти
більше подорожувати 3-4 рази на рік за кордон + трохи по неньці
та багато чого гарного було, все й не згадаю...

Бухав з вино з альтушками на набережній контрактової і переймався за сесію

Переїхав у Львів з Києва, зняв хату у центрі, географія стала ближче. Пішов на галери з внутрішнього ринку, робота стала простіша, платити стали більше. Став більше відпочивати і спати 8 годин, відчував себе прекрасно. Записався в спортзал. Закрив кредитку. Почав розмовляти українською.

Працював NLP DS ще до трансформерів і LLM. Золота епоха класичного NLP.

Перший раз поїхав у відпустку без ноутбука. Узяли з другом авто в прокат та за два тижні відвідав: Женеву, Церн (відвідав великий адронний колайдер), Лозану (олімпійський музей), Гренобль, Турін, Флоренцію, Ля Спецію, Parco Nazionale delle Cinque Terre (це де різнокольрові будиночки на скелях біля моря), Монако, Ніцу та Кани.

Проїжджали віадук в Генуї, який за два роки обвалився.

Відпочив на усі 100%. Рекомендую.

Пішов із продуктової контори, що працювала суто на внутрішній ринок. Після 13 плідних років співпраці. Тому що зарплатня із $3k+ перетворилася на $800 і жодних перспектив навіть видно не було. Пішов на галеру. Думав, що здохну на веслах, але повернув свої $3k+.

Як на мене, робота на галерах набагато простіша, ніж робота на внутрішньому ринку.

З чого б це? Продуктова контора у порівнянні із галегою, — це рай. А тип ринку на умови праці впливає дуже опосередньо (індінглішу як мінімум немає, що вже є великий плюс).

відсутність інглішу це плюс ? дуже спірне твердження
бо колись мене пару раз реджекнули відомі світові контори не через хард скіли, а саме через англійську
вільна англ відкриває гарні перспективи, особливо для міддл+

я спеціально шукав можливості прокачати англ на роботі, своїм досягненням вважав те коли попав в повністю англомовне середовище де майже не було україномовних/російськомовних колег

відсутність інглішу це плюс ? дуже спірне твердження

Не інглішу, а ІНДіглішу (і ЧІНінглішу, доречі, також).

В 2016 запустив свій перший проект itn.pp.ua

Зустрів рік у Празі з дружиною (в нас мультивізи вже давно були, в мене від IT-cluster, в неї шопінгова), а тоді в лютому через Жешув і Франкфурт літали в Лісабон і на Мадейру, щоб на райському острові зустріти своє 30-річчя.
В травні були в Закопаному (з Краковом і провінційним Новим Тарґом), в червні в Одесі, в серпні у Сопоті на концерті Стінга (ще були в Гданську, Гдині і Мальборку)
В липні дружина нарешті знайшла першу айтішну роботу, що тут же вилізе нам боком...
В червні-вересні вчився водити, і щойно отримав права, як дружині діагностували відшарування сітківки, довелося терміново робити операцію...
По роботі починав рік в улюбленій конторі, працюючи на одного дуже цікавого такого інтересного замовника, індійця-мусульманина з США, який спочатку запоров розширення команди, а тоді вирішив рухатись самому, а мене «викупити» в аутсорсера за мій місячний зовнішній рейт відступних, але я відмовився... Натомість, зробив кілька ідіотських рішень поспіль. По-перше, вирішив, що я ломом підперезаний Рембо і на мене не вплине стан дружини, тому в тиждень її операції відмінив лише одну з призначених співбесід (іти і так збирався, раз проєкт «не вистрілив», бо я там за майже 3.5 роки півтора роки мав норм проєкт, а далі більше чекав великого успішного успіху)... Натомість запоров усі чотири і лише там, куди не треба було йти, мене взяли «на олівець» і в листопаді покликали, а я взяв та й погодився, що було ще більшою помилкою...
З татовою допомогою купив і обкатав досі єдину свою машину...
Новий рік зустрічали в Єгипті, в Макаді бей... Ох і стіл там був... А дружині все одно, більше ніж стіл, запамʼяталася поїздка на квадроциклах в пустелю і чай в бедуїнів :)

Тоді я вже більше 10+ років відсидів на галері в опенспейс стайні. Тому за ці роки пригадую тільки відпустки — усе інше просте сіре коло робота-дом-робота.
Отже 2016 — Крим на той момент вже віджали, тому я відпочивав десь в іншому місці (не пам’ятаю точно в якому році де):
— Кирилівка та Федотова коса
— Арабатська стрілка
— Джарилгач
— Від Лазурного до Залізного порту
— Від Рибаківки до Південного
— Коблево (та аквапарк)
— Затока (та Аккерман)
На природі усюди є щось цікаве (це вам не сірі стіни у місті) — але, на жаль, усі ці береги занадто «плоскі»: можна іти кілометрами і бачити тільки степ та пляж. І хоч безлюдний пляж це також задоволення — у Криму подорожувати набагато цікавіше. Бо там кожна бухта різна. А на південному березі ще й дерева.
Насправді кримські сосни (які якось ростуть прямо на скелях), кипариси, туї, платани та інші дерева — це єдине за чим я сумую на Тенеріфе. Тут також є ліси і навіть різні кліматичні зони (бо гора) — але на узбережжі дерев майже нема (та і взагалі зелені не багато). Мабуть тому що вулканічна порода.

А де ти на Тенеріфе? На півночі класна рослинність, я в Пуерто-де-ла-Крус просто кайфонув від усього, чудове місце, майже Мадейра.

Так то ж місто — там люди дерев насаджали і красиво зробили. Я люблю подалі від людей — хоча з’їздити побачити красиві місця також варто.
Дике узбережжя виглядає десь так:
www.google.com/...​MDSoKLDEwMDc5MjA2N0gBUAM=

Ну та однаково зелене, а не реально марсіанські пейзажі півдня що Тенерифе, що Гран-Канарії, які як оце www.google.com/...​MDSoKLDEwMDc5MjA2N0gBUAM=
Плюс там і природні ліси є.

un parte de ti

в мене було відчуття, що воно вкрало частинку мене, назавше)

і так само було з Агатою Крісті, про яку досить відомо і деякими європейськими пейзажистами, про яких тільки на підписах під картинами можна прочитати

а ще сильним враженням було бути невтягненим зворотнім током на ельбоюйо, перед цим не впавши закритим зараз відрізком серпантину

В 2016 році вперше побувала за кордоном (порох все обіцяв безвіз, а його все не було і не було. Красивих і розумних жінок, особливо бездітних, не випускали за кордон просто так). Щоб зробити на тиждень турвізу мені довелось пахати цілий рік в мутній конторі з крисячим менеджментом (всі hr-шкури тієї контори вже давно побували в США\Дубаях і т.д, не через свій талант, а через те, що спали з керівництвом і замовниками).
Короче, успішно звільнивсись з того ботота, я прокаталась по Франції, Іспанії, Австрії.
На наступний рік ті шкури намагались заманити мене назад, але дзуськи — я вже посилала їх відкритим текстом та продовжувала мандрувати (а вони просто внесли мене в блек-ліст, та напридумували усіляких легенд, що я якась там «розведьонка з прицепом» і т.п).

Я в 2016 вчилась на 2-3 курсі в КПІ, прогулювала нудні пари і проводила вечори з друзями на Поляні під гітарку (навіть взимку, і так, пальці дуже мерзли грати), які безтурботні часи були — ні війни, ні ковіду, а із задач — лише закрити сесію 😁

Мабуть, після 2020 студенти навіть і не знають що це, з цими дистанційками 🥲

прогулювала нудні пари і проводила вечори з друзями на Поляні під гітарку

хоть в чомусь стабільність існує ))))

які безтурботні часи були — ні війни

точно-точно?

Я мала на увазі повномасштабну війну, з постійними тривогами, блекаутом, комендантською та обстрілами

Закінчував 9й клас

Так подумав ... далекий, 2016й ... далекий...
Тоді мабуть починав адміном в маленькій дуже мутній фірмі адміном, ходив з довгим волоссям у шкіряній косухі та з гітарою, зависав пів ночі бульварі біля книжкового ринку у Дніпрі ...
А потім ... бляха це ж НЕ ДАЛЕКИЙ 2016й, а АЖ 2016й!!! тоді вже був архітектом, перший син готувався до школи, а я обирав де купити квартиру.
Який він далекий, я вас умоляю

Працював в Українській правді (писав новини), посилено вчив джаву і ходив на співбесіди. В грудні отримав перший офер, попрацював у тій компанії понад 5 років до її виходу з України на початку великої війни, після чого влаштувався у нинішню компанію. В кінці року буде 10 років у сфері.

Почав свою карєру в 16тому, в серпні буде 10 років в цій компанії(весь час на єдиному проекті). Аж не віриться що час так швидко летить🤯🤯🤯
Може здатись що це дуже скучно, але челенжів вистачає + процеси норм. Якось так

Підписатись на коментарі