Пенсионный фонд в 2008 году

Есть такой вопрос. Я был СПД с 2008 по 2012 год. СПД ликвидировал, бумаги о ликвидации выдали. Сегодня позвонили с пенсионного фонда и сказали, что нету отчётов за 2008 год. Кто знает, что надо делать ?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Стоит узнать у них самих, что они хотят. Также, помните, что за 2008й срок исковой давности уже усе, есил мне не изменяет память. Толкьо вот ХЗ, относицца ли это к ПФ.

Сорри, в 2008-м ЕСВ еще не было, а был закон о ПФУ (или как там он).
Что там было, уже не помню.

Но все равно надеюсь, что за 2008-й год долгов перед ПФУ нет %)

По ЕСВ
petrenco.com/…alogi.php?txt=9

Только что проверил закон - таки да

16. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не застосовується.

Так что надеюсь, что Вы просто не сдали отчет, либо - они его посеяли.

PS: это что, если через х-сят лет при оформлении пенсии обнаружат, что я недоплатил 1 грн, вкатают пеню-штрафы по полной??? Или я что-то не понимаю в этом 16-м пункте? Да и почему закон об ЕСВ регулирует, когда применять КуАПП?

(Вот почему у нас в стране ВСЕ отчеты во ВСЕ органы нужно подавать в двойном экземпляре, один остается у Вас с их отметкой о принятии).

Но все равно надеюсь, что за 2008-й год долгов перед ПФУ нет %)
Даже если и есть, то ничего страшного. Сейчас грядет очередная амнистия долгов от ПФ, полученных до 31 декабря 2010-го. Закон уже принят и 8-го июня подписан презиком.
w1.c1.rada.gov.ua/...d=&pf3511=42503

Суми заборгованості із сплати страхових внесків, які не погашені на день укладення зазначеного договору, розстрочуються та підлягають сплаті рівними частинами протягом 24 календарних місяців починаючи з місяця подання платником заяви до відповідного органу Пенсійного фонду України.
Заяви, подані платником, що надійшли пізніше шестимісячного строку з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до розділу VIII „Прикінцеві та перехідні положення“ Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“ щодо стимулювання сплати поточних платежів з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України», не розглядаються.
Орган Пенсійного фонду України у десятиденний строк з дня отримання заяви приймає рішення про розстрочення сум заборгованості та укладає з платником договір про розстрочення сум заборгованості із сплати страхових внесків за формою, затвердженою Пенсійним фондом України.
Зазначений договір підлягає достроковому розірванню, якщо платник не сплачує в повному обсязі розстрочені платежі із сплати страхових внесків та/або поточні платежі з єдиного внеску.
Платнику, який відповідно до укладеного договору в повному обсязі погасить заборгованість із страхових внесків і не допустить виникнення нової заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за період дії такого договору, штраф та пеня, пов’язані з цією заборгованістю, нараховані і не сплачені або ті, які підлягають нарахуванню відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», списуються в порядку, встановленому Пенсійним фондом України.".

Подойти к ним спросить будет проще всего. Я в налоговых отчетах ошибся например - написал заявление на корректировку и все.

Думаю это не подрастрельный проступок.

Підписатись на коментарі