Як не отримати офер: збираємо шкідливі поради

Давайте пофантазуємо. Ваше завдання — завалити співбесіду за перші 30 секунд. Що ви будете казати чи робити?

Можливо, грати на телефоні, дивитись тік-ток, закурити в камеру чи сказати техліду, що тести пишуть лише ті, хто не впевнений у своєму коді 😁

Пишіть свої варіанти в коментарях
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сказати, що в тебе декілька фінальних стадій в інших компаніях :)

Сказати, що в тебе нема генератора ;)

Також «влаштовуватись не по-знайомству» ) Бо кого влаштовують по-знайомству, отримає офер, а ви — ні, хоч пройдете 5 співбесід. В кінці вам скажуть «ти — класний спец, але ми взяли свого, дякуємо за час» ;) А все це, лише щоб накрутити «лічильник співбесід» і показати замовнику, що чиясь хр-дружина ’сумлінно працює’ і отримує недарма ЗП.

отримує недарма ЗП

Тобто насправді — дармоїд.

Нормальний роботодавець (як по мені) розуміє, що КОЛИ кандідат стане робітником і йому почнуть ДОБРЕ платити — генератор «раптово» може з’явитися, бо ГРОШІ будуть у людини!

При співбесіді в стартап (чи продукт) сказати «та я людина проста: я вам пилю код — ви мені платите гроші, все інше мене не турбує» #некорисніпоради

і в чому він не правий, ахахахахахахахахах

Бо в стартапах таку людину назвивають «Капітан Смолет» — усім каже правду в лице. А в стартапі головне що — правильно продавати те, чого ще нема і дуже можливо і взагалі не буде. Брехать тобто треба вміти вправно. А тут може ляпнути щось в стилі Хазанова
— Нам голова сказав, що у вас тут колхоз мільйонер ?
— Це тому що він винен державі два мільйони

він забув поцілувати руку кормляющую, чи що не так?

Перше і єдине, що тебе має турбувати — це імпакт!

Що штампи з курсів коучів. Видалити прод базу це теж імпакт.

«Не робив три дні нічого бо тасок в джирі не було» 😆😆😆

Сказати, що ти тільки-но з декрета, і в тебе тримісячна двійня, але оскільки в вакансіі написано що робота з дому — то ти з радістю розглядаєш їхню пропозицію, яка нарешті дозволить поєднувати материнство з заробітком! (в мене нема двійні, якщо що)

Так і що ну окрім «тримісячна» бо там явно жінці не до того буде ?
Є купа посад де ніяких проблем із малими дітьми до 3 років не буде, якщо звісно будуть результати з тим же тестуванням наприклад. Ніхто прямим текстом не скаже, що є купа посад чисто виконавчих де від амбіційних людей навпаки наймаючий менеджер триматиметься по осторонь. Так само як і не скаже, що будє темп такий, що жінка із дітьми просто його не потянге.

З того, що ще бачила:
По результатах технічного інтерв’ю знайти інтерв’юера в Лінкедині, обіцяти набити йому обличчя;
Прийти на інтерв’ю бухим/ напівоголеним ітд;
Не вмикати камеру;
Домовлятися про зп в конверті( крипта, чи ще щось інше), щоб менш сплачувати аліменти;
Влаштовувати скандал і називати техніку лайном;

Не вмикати камеру

А якщо камери нема — чи вона, як в мене, дуже-дуже стара?

Випадки-то різні бувають.

Ну, різне буває у чоловіків, чз що можуть одразу не вмикати камеру, так. Я би сказала, що в епоху, коли на синьорів була черга, вони були більш сміливі в своєму інтрадакшн:).
Але камеру вмикати треба хоча б чз те, що в інвайті перед інтерв’ю роботодавець просить це. Він подивиться на вас, ви- на нього.

— Зайти з вимкненою камерою і не вмикати її
— Обісрати минулу роботу
— Відмовитися виконувати тестове, навіть якщо воно займає годину і ніяк не може бути корисне роботодавцю

Зайти з вимкненою камерою і не вмикати її

На співбесіді так потрібно вмикати, бо хто зна що за кумар відповідає і який кумар отримає корп аккаунт. Інше мячня взагалі. Звісно це усе риторика і претензії не до вас.

Без футболки (топлес) підключитися на зустріч

— як я тебе впiзнаю?
— я буду напівоголений
— тут всі такі, це ж пляж
— на футболці буде написано Metallica

Для дівчат то може навпаки у переваги зарахують

Відмовитись показувати свої базові навички написання коду, мотивуючи тим, що роботодавець цей код вкраде і продасть

Сказати, що ти тут тільки заради грошів

А в такі ігри не граю. Навіщо показувати себе неадекватом?

1. Ким себе бачить ваша галєра через 5 років?
2. Опишіть свого СЕО трома матними словами.
3. У мене спермограма з собою, надіюсь підійде? Бо лише вчора здав.
4. Питання тут задаю я. :)

Казати, що працював у державних силових структурах)))

Справжні СБУшники Шпигуни не кажуть цього ніколи. ;)

А інші — ССЗБ (Самі Собі Злобні Буратіни).

що локаційно знаходжусь в Україні

ох уж цi чудовi ромбiчнi(?) прогулянки по Лiмi на Strava

В мене зазвичай майже ідеальне коло, ромбів ще не бачив.

А мені відомі зворотні випадки — коли не хочуть розглядати через те, що кандидат поза межами України, і наголошують, що шукають людину САМЕ В УКРАЇНІ

Не буду називати галеру, але ці маніпуляції з нею не пройдуть:). Ти дивись які, офери не хочуть)

Ну, Галера така в Україні, так би мовити, одна.

Де «хочеш — получай офер, не хочеш — розстріляєм бусифікуєм!»...

“I’m gonna make him an offer he can’t refuse”
Don Carleone

Підписатись на коментарі