Укрпошта оновлює вигляд: як вам новий логотип?

💡 Усі статті, обговорення, новини про дизайн — в одному місці. Приєднуйтесь до Design спільноти!

Вчора, у свій день народження, Укрпошта презентувала оновлений логотип. Зміни, як завжди, викликають бурхливі дискусії: комусь подобається, а хтось каже, що просто перевернули старий.

Цікаво почути думку спільноти, особливо дизайнерів та маркетологів. Як вам оновлення? Чи читається бренд, чи стало краще, ніж було, і чи взагалі це на часі?

Як вам?

9%
16%
50%
25%
289 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

А я б таке лого зробив :)

Ви не вказали саму головну деталь — вартість нового логотипу 640 тис.

Побуду душнілою: було б приємніше, якби виправили деякі реальні проблеми. Наприклад, налагодили б доставку міжнародних нерекомендованих відправлень) З грудня 2025 нічого не доходить до адресатів закордоном, і це масове явище. Мені через це довелось зупинити свою участь в міжнародному посткросингу, як і багатьом іншим українцям 🤔

А може краще виправити помилки в застосунку та покращити обслуговування у відділеннях?

То, чего нам не хватало на пятом году войны.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чудовий ребрендинг. Зважаючи на те, що фінансові показники УП зростають і покращуються, трохи важко зрозуміти такий активний негатив у бік практично всього, що робить УП.

Ок, державна контора витратила бабло платників податку. Питання: яку проблему вирішили?

До речі, хотіла би запитати.Владислава, а підкажіть, будь ласка, чи є англомовна версія технічних статей на ДОУ, яких ось технічних дискусій ітд. Я питаю, бо мене часто іноземні кандидати питають, де фокус спілкування технічних фахівців. Дякую.

Ні, наразі саме ДОУ матеріалів немає. Але з іншого боку є той же dev.to з ще більшою кількістю тех контенту

Якісь дивні фантазії у коментах. Мене дивує, що багато хто не «відстрілює» ріжок у логотипі і чому він там.

Так ріжок і до того був

Та він був фіг зна скільки, але у коментах такі впізнайки, що я здивувався тому що там всі намагайються знайти. То слонів, то унітази (на інщому ресурсі).

Всё равно на лого, жду почтомат возле своего дома. НП рядом, но толку с неё если посылки с алиэкспресса в 90% случаев едут укрпочтой.

Волонтери:
На фронті не вистачає грілок, пікапів, амуніції, дронів. Закиньте хто скільки може, кожна гривня важлива.
Держава:
Ми замовили новий значок за 600к.

Бред. Ви б краще роботу полегшили тим хто працює і тим хто получає. Сайт доробили, щоб можна було бачити свої помилки. Відмивання грошей!

А навіщо? Ви краще б покращили роботу працівників. Щось добавили в програмах, сайтах. Зробили б так як на , що клієнт може відслідкувати свою помилку, а не сидіти в глухоті. Це відмивання грошей, не більше.

да, ппц картинку обновить за 600 косарей, а в отделениях до сих операторы умоляют купить гречку и батончики

Яким чудовим став доу після бану Кожаєва, які теми від едіторів. Фото котів, фото робочих столів, лого Укрпошти. Здобули

Поверніть кажаєва! Він нам ще про патріота шуфріча недорозказав!

та після того як доу перебанив більшіть людей, форум став сильно штучним. Всі знають які фрази можна писати, а які не можна. Коли хтось щось пише, то це не сприймається серйозно, бо всі розуміють, що це пройшло цензуру

Без цензури було більше користі. Було багато всього від чого можна було згоріти, але це було відображення реальності. Тепер розбіглись по різних групах, на доу залишились лише срачі по ШІ і описи робочих столів. Ну добре що в цих описах ще не додали цензуру з правилом обовʼязкового фото президента над робочим столом

Чого ти віриішив, що кажаєва забанили? Він собі з’їбався в Грузію від війни, за яку голосував в 2019-му, і живе там своє найкраще життя. І срати йому на доу, на Україну і взагалі на все, що не стосується його персонально.

Чого ти віриішив, що кажаєва забанили?

бо його забанили і потерли з доу)

А, ну, сорян, я цей момент пропустив, мабуть, не до цього було :)

Цікаво, за що? Продовжував свою кремлівську пропаганду? ;-)

Ні, він просто був шматом лайна.

На самом деле все вышеперечисленное и есть лицо украинского ИТ.

Да хорош, включи зомбоящик любой канал и получиш ту же самую риторику, кстати ее не сложно осовоить совсем. Факс ньюс «Все очень плохо» если Дональд Трамп не президент и «Как все хорошо и потому что Трамп президент и все только из за него» когда наоборот.
Или осознаное повторение стиля таблоидов или просто культ Карго. Украинское ИТ — в оновном аутсорс, чаще всего аутстафинг лизинг персонала — сооветсвенно люди работают в сущности за границей только через удаленку, батраки заробітчани всего навсего, кстати за сильно-сильно дешевле чем в тех странах где они работают. От того и токсика и злоба, особенно когда пишуть что то в духе 19 летнего клоуна войтишника, что с трехмесячніх курсов стал CTO в NASA на $10 000 в месяц, так чего же жадать ? Надо немедленно бежать на курс.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Да хорош, включи зомбоящик любой канал и получиш ту же самую
риторику

Вот в том-то и дело, что «старое ИТ» телевизор не смотрело, читало Шекли и Азимова и слушало тяжелый рок. Не хочу сказать, что оно исчезло, оно разбавлено толпами любителей быстрых денег на шару, не обремененных ни вкусом, ни образованием.

Кожаєв помер вже начебто.

Нічого не чув про це. Є якісь подробиці?

Та блін, я от ляпнув, а доказу під рукою не було. Те, що він переніс інсульт — не підлягає сумніву. Але десь був комент від когось з тих, хто з ним спілкувався ближче, і він якось трапився серед купи інших. Звісно, я його зараз не знайду, тому пропоную спримати моє твердження скептично. Принаймні, хтось нещодавно заходив під його акаунтом тут.

Скажу так — если у человека был инсульт, то он уже не жилец. Так что увы, скорее всего не слухи.

Сумні новини, якщо чесно.За інсульт я теж чула.Зайшла на його аккаунт, був він( або інша людина) 2 години тому.
Може , хтось з тих, хто спілкується тут ближче з ним прокоментує, бо якщо це правда — дуже шкода:(

Танунах кожаєвщіна остогидла іще до повномасштабки.

Зробіть 10 класних топіків, і ми розбанимо Кожаєва!

Кожаев перенес инсульт, вряд ли ему это будет актуально.

Кожаєв вже помер. Облиште вже ту стюардесу.

Кожайієв то бутерброд якийсь, щоб його туди-сюди розбанювати?

Ну так доу занимается самоцензурой и следует «правильной» информповестке.
Какоето сборище неокомсомольцев, а когда какая нибудь тема уплывает не туда и реакция общественности не вкладывается в информповестку — редакция стыдливо отправляет тему в шедоубан и убирает с главной страницы,
Все всё понимают, но молчат, потому что так надо и не на часи,
но особо тут чтото писать и коментировать желание не добавляет,
к чему сидеть в этой echo chamber

А я б таке лого зробив :)

И слоган новый нужен. «Слоу-Почта!»

Девиз — «Вы уже ЗАБУДЕТЕ про свою посылку, когда мы её доставим!»

Мені ваш варіант лого більш подобається. Живенько так) але правдиво.

Не сказав би що вони довго доставляють, на 2-3 дні довше зате раза в 3-4 посилка дешевше.

Ага і часто треба якусь дрібницю замовити доставка якої виходить дорожче за цю дрібницю. Тому так — Укрпошта тут стає у нагоді

Та не такі вони вже і повільні Он учора відправив посилку по області, сьогодні вже вручена.
Але те що дійсно бісить у відділеннях це здається нескінченні черги з бабок, які то комуналку оплачують чи пенсію отримують Нє я ще розумію щоб це було на початку чи в кінці місяця. Але що вони там роблять УВЕСЬ бляха місяць?
Тому лого має бути таким
res.cloudinary.com/...​/ebh7sqzovoxsubgoyzfq.png

Краще не треба, бо це вже буде Gaijinposhta

тепер укр-пошта — це жовтий слоник

п.с., слава богу не зелений

Я бачу літеру «У» і ще трохи воронку (продажів?)

щодо ’оновленності’
Новий дизайн — це старий логотип, розвернутий на 200 градусів.. Є висока ймовірнсть, що старий Brand book має той же варіант інверсії кольору для розташування на темних backgrounds.

Тож по суті — інноваційності нуль, що є плюсом для середньо-статистичного споживача : він буде впізнавати бренд!
Маркетинг «заробив» легкі гроші.

Питання лише до тих, хто погодив списання бюджету за новий лого, замість поліпшення робочих умов для своїх співробітників...

Ааа, це буква «У» була весь час!!! Тільки зараз зрозуміла.

Це взагалі-то був ріжок увесь час.

Я думала, це була геомітка, навіть сумнівів не було

поліпшення робочих умов для своїх співробітників

це гарне питання

І ніхто не помітив, що то ще був закос під геотег, хоча не зрозуміло навіщо їм це було, це ж не навігаційна контора. Зараз типу більш очевидна символіка.

Смілянський — не просто крадій, він ще й агресивно захищає своє право красти:

res.cloudinary.com/...​/bafc5zxfuyqbahykaxsn.png

написали заяву вже? Можна ознайомитись з номером провадження?

Залишив це на тебе. Мені із окопа трохи незручно писати, ручка замерзає.

знов перевели?

Вибрався із окопа і знову сів за клавіатуру

Бувають різні ситуації ;-)

Це типово для базарних б*б і пустозвонів. Розумію.
Діалог на минулому тижні тебе ще нічому не навчив?

Я не запам’ятовую діалоги із побутовими хамами. Навіщо? Мені своє робити :)

Це логічно, що ти вже забув, як ти скавча, відкотився у свою дирку
dou.ua/...​rums/topic/57428/#3051148
dou.ua/...​rums/topic/57428/#3052510
Ти впевнений що твоя тушка заслоговує кращого спілкування з оцінкою тих комментів що ти залишив?)

Номер заяви давай.

А, я тебе згадав. Поцінювач двушечки на маскву із лінкед-іна?

Ти-то яке відношення маєш до побратима?

Лізе своїм ухилянсько-зелебобським рилом в калашний ряд.
Сиди, диван далі протирай і не забувай відчмокувати Зелупенфюреру :)

)) Номер заяви давай, клоун. І дивись трохи фільтруй базар, бо я вибачення прийму тіки у реалі

Встань на коліна перед мародером і босом мафії Зе і прими у нього вибачення. Тільки тихенько чмокай.

Побуду душнілою: було б приємніше, якби виправили деякі реальні проблеми. Наприклад, налагодили б доставку міжнародних нерекомендованих відправлень) З грудня 2025 нічого не доходить до адресатів закордоном, і це масове явище. Мені через це довелось зупинити свою участь в міжнародному посткросингу, як і багатьом іншим українцям 🤔

О, вітання від посестри-посткросерки!

О, клас! Вітаю-вітаю! Давно посткросите?) Я приблизно рік

Клас, гарні! Я з 2012 року, тож буде вже 14 років цьогоріч. А раптом немає Вас у групі Телеграм українських посткросерів? Може ми навіть там перетиналися?

Вау, нічого собі! Це так круто! В групі мене немає, на жаль, але буду рада, якщо підкажете, як долучитись)

Надішлю лінк в особисті. Це закрита група, щоб не набігли туди спамщики.

Тут мої отримані за весь час, лише по темах, які я збираю. Так усіх листівок більше, але не так багато, як у деяких посткросерів. Через війну, я вже 2 рази, як біженка, і при кожному переїзді було декілька років перерви, бо не було психологічних сил на це. Потім вивозила таки свої сокровища до нового місця проживання і знов починала.

Альбоми з отриманими:
www.flickr.com/...​otos/202398356@N03/albums

Особистий кабінет би оновили Я давно не бачив настільки трешових по UX сайтів

Мені нова спіралька чимось нагадує равлика, що якось іронічно, враховуючи стереотипи щодо Укрпошти.

Укрпошта не має бути ані зручною ані прибутковою ані гарною.
Бо це — держслужба. Ввів її хан Батий. Наприклад, воєнком шле вам поштою повістку. Де він має брати гроші на марки? З держбюджету. А куди Укрпошта здає прибуток — в держбюджет. Це ж перекидання грошей з однієї кишені в іншу.
По якості обслуговування тощо, воєнкому зручно — і ок.

А лубриканти можете комерційнимии службами слати.

Приватна коммерційна DHL у Німеччині чудово справляється і з бюрократичними папірцями, і з пакетами з аліка, і навіть з побутовою технікою.

Е, ні! Всім цим паперовим лайном як займався, так і займається Deutsche Post. Який є окремою структурою у тому ж самому холдингу, куди входить і DHL. Це не одна компанія. До того ж «приватність» там доволі умовна, бо головний акціонер з часткою майже 21% акцій це державний банк KfW. Це щось схоже якби Укрпошта і Нова пошта злились у один холдинг при цьому лишились кожен у своїй ніші, а холдингом на 20% володів Ощадбанк.

приватна DHL у Німеччині чудово справляється і

то й хай собі справляється. Ми ж не проти Німеччини воюємо.
І, до речі, коли Брєжнєв планував дійти Рейна за сім діб — ніякий BundesPost приватний не був. Подивимось як буде коли цим питанням Владимирович займеться.

В них непогано виходить гратись в маркетинг зараз, але до рівня сервісу НП ще далеко

Патужна. Черговий розпил бабла

Вони просто крадуть наші гроші. Більше тут нічого немає

Дискусія про гроші безсенсовна, це державне підприємство, воно ніколи не буде прибутковим, це просто факт. Новий логотип кращий, ніколи не розумів чому вони використовують значок з google maps 📍

Що координально заважає держ підприємствам мати прибуток? Ще розумію якби гроші за послуги не брали. А так беруть

головне у фінансові показники не дивитись, угу.

То, чего нам не хватало на пятом году войны.

почати писати комменти українською на публічному українському ресурсі?

А это поможет победить или очередной карго-культ?

Ви не вказали саму головну деталь — вартість нового логотипу 640 тис.

ну якщо в цю ціну входить зміна лого всюди то це навіть дуже дешево. банально переклеїти логотипи всюди фізично. Но в це я слабо вірю, тому як для такого 640К навіть в рамках одного Київа мало.

Усього-навсього 640 тис. чинуши-свинуши із Бюджетини-Общаку Країни.ЮА на це сп***или у свої бездонні карманИ?

Щось малувато буде! Це ж на один зубок чинуші, так — попільницю у Майбаху чи Бентлі обновити!

Чи це в Долярах?

це виключно за розробку дизайну лого і шрифтів,
на заміні вивісок і всього іншого з цим лого — ймовірно вже будуть витрачені зовсім інші суми

Там активісти, переважно з закордону почали їх кошмарити. Піднімати питання по усіх тендерах, як і чому і хто їх виграє і т.д. і т.п. Власне чому влни поацюють замість купи державних органів і та антикорупційних інституцій відкрите питання.

і це вже вдруге Смілянський міняє логотип Укрпошти

Deutsche Post міняла лого 5 разів з 1947. Тобто раз на 16 років.
УкрПошта — це четвертий з 1991. Тобто раз на вісім(*).

Як і вангував Карло Маркс — капіталізм відставатиме більш прогресивним формаціям.

(*) округлою.

А може краще виправити помилки в застосунку та покращити обслуговування у відділеннях?

посилка 35 грн. ... копійки
нп був мінімум 80, може вже більше

Я би платив 80 грн Укрпошті, але щоб не стояти 30-40 хвилин на отриманні. Так, НП бере 80 грн за посилку, але в них черга 3 хвилини, швидкість доставки в 2-3 рази швидше.

Згодна з вами, легше не користуватись Укрпоштою взагалі (коли є така можливість), ніж витрачати по 30 хвилин в черзі щоразу. Я б теж краще платила більше

ну так ви бачите кілька відділень з чергами у своєму густонаселеному мікрорайоні...
я користуюся обома поштами... черги бачу рідко... бо не прихожу у час пік

Ось стоїть дві пошти поруч: Нова і Головна. В однієї черга 3 хвилини, в іншій 30 хвилин.

Ну і там багато запитань по сервісу.

Доставка листа А4 через усю країну: у НП 2 дні, у Укрпошти 5 днів.

Нова Пошта: нотифікації пушами та смс. Укрпошта: як не намагався операторів вмовити зробити мені смс — жодного разу статуси мені не приходили.

Повідомлення про вручення — треба ходити кожен день та запитувати у операторів: «Чи не прийшло? А сьогодні? А може сьогодні?»

Окремим повідомленням хочу написати, що я радий що в вас завжди позитивний досвід з Укрпоштою. :)

в мене просто помірні очікування... коли посилка через усю країну коштує 35 грн., а буває й безкоштовно, можна зайві десять хвилин постояти, подивитися, як дівчата працюють )

Ніт, лого — це все. Більше покращень не будЕ!

Для цього треба платити розробникам не 20к грн.

Якийсь винний ріг ) більш підходить під грузинську кухню.

Схоже на логотип Тікток)

Часи Горбачова.
Приходить до нього директор птахофабрики й каже:
— Михайле Сергійовичу, у нас кури дохнуть.
Горбачов:
— Візьміть і пофарбуйте задню стінку клітки для курей у чорний колір та намалюйте біле коло.
Директор:
— Усе одно кури дохнуть.
Горбачов:
— Тоді пофарбуйте в зелений колір і намалюйте червоний трикутник.
Директор:
— Михайле Сергійовичу, усе одно мруть.
Горбачов:
— Ну тоді в синій колір і намалюйте жовтий квадрат.
Директор:
— Усе, капець, усі кури здохли.
Горбачов:
— Шкода, а в мене ще стільки ідей залишилося.

Підписатись на коментарі