🏠 Офіс, дім чи гібрид — що обрати? Допоможіть створити інструмент для відповіді
Привіт, спільното!
Ми всі вже встигли попрацювати і з дому, і з офісу, і в якихось гібридних комбінаціях. І досі немає чіткої відповіді — що ж краще?
Я думаю, що універсального рішення не існує. Занадто багато всього впливає: що за проєкт, яка команда, чи треба постійно бути на зв’язку, чи можна спокійно працювати самому.
Тому хочу спробувати зробити модель, яка підкаже — за яких умов який формат працює найкраще. Грубо кажучи — «калькулятор режиму роботи» для команд.
Але щоб це запрацювало — потрібен ваш досвід.
Якщо ви встигли спробувати різні формати роботи — виділіть 10 хвилин на коротке опитування:
🔒 Всі відповіді анонімні
Як будуть результати — обов’язково поділюсь. Якщо є питання — пишіть в коментарях.
Дякую! 🙌
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯкщо в офісі є надійний бункер з2-4 поверхами під землею на випадок тривоги, комбінованих ударів, то варіант офісу можливий.
Варіант житла в 5 хвилинах від офісу для сімей, бункеру для сімей у цьому житлі теж необхідний.
За таких умов так, робота в офісі влаштує!
Странная анкета. Подходит только тем, кто работает из офиса либо гибридом. Что предлагается отвечать удалёнщикам на вопросы «сколько времени занимает дорога до офиса», если ближайший от меня офис — примерно в тыщще км и тот виртуальный (т.е., есть только адрес, реального офиса нет)?
Домашній офіс.
Зазвичай, умови роботи можуть змінюватися не за бажанням співробітника. Зараз просувають чз хайбрід повернення до офісів( це в Європі, переважно).1-2 рази на тиждень; Повний онсайт- важкувато.
Чисто суб’єктивно — ремоут саме те. Хайбрід — припустимо, не більш, ніж
Так, я теж помітив що за кордоном компанії починають повертати працівників, але мені здається це не для нашої реальності, коли може трапитися будь-що і будь-коли — мені здається, що саме тому багато хто продовжує досі працювати дистанційно
Офіс — узимку, море улітку
Найкращий формат — повний ремоут, але в день мітингів (Планнінг, Демо, Ретро) — на офісі в одному мітинг румі.
Мені здається, що ще класно коли в компанії є свої традиції типу спільних сніданків в пʼятницю, або вечір настолок після роботи — тоді було б більше бажання прийти і попрацювати в офісі
Чому б не знайти собі друзів та грати в настолки з друзями?
Для багатьох людей колеги — теж частина соціального кола))
Ідея була не «замінити друзів», а створити середовище, де в офіс хочеться приходити не лише «бо треба».
Зазвичай коли ці друзі звільняються дружба якось закінчується. Це реально якась замануха, бо хтось вважає, що так треба. Більш того не всі люблять настолки
Якщо це обовʼязково — тоді виглядає як «замануха». Але для частини людей дистанційка реально дає відчуття самотності, і просто посидіти в офісі (пиво, футбол, кіно, спільний обід, настолки) може бути нормальним приводом прийти і попрацювати.
Вообще никакого желания. Простейший пример: я просыпаюсь за 5 мин до дейлика. Если меня заставлять приходить в офис — мне надо будет вставать на 2 часа раньше (мин 40 — чтоб добраться, остальное время — проснуться, привести себя в порядок, позавтракать). И обратно минимум 40 мин. Итого почти 3 часа времени убить только на то, чтоб увидеть рыла людей? Мне они не настолько интересны, чтоб жертвовать 3 часами своей жизни в никуда, особенно 2 часами сна.