Anthropic показали майбутнє реклами в ChatGPT, а Сем Альтман образився

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Нещодавно OpenAI підтвердили плани додати рекламу для безкоштовних користувачів. Їхні конкуренти з Anthropic вирішили не втрачати момент: спочатку заявили, що у Claude реклами ніколи не буде, а потім випустили серію сатиричних роликів.

Ось один з них:

Вийшло смішно і трохи моторошно. У відео показали ситуації, де AI починає впарювати товари, базуючись на ваших комплексах чи проблемах. Хлопець пише, що має зріст 170 см — йому одразу пропонують устілки для збільшення росту. Дівчина обговорює бізнес-ідею, а бот пропонує сервіс мікрозаймів під шалені відсотки. Це трохи нагадує вайб серії з Чорного дзеркала, де за відсутність підписки жінка проговорювала рекламу.

Сему Альтману такий маркетинг не зайшов. Він написав великий пост, де звинуватив конкурентів у нечесності і подвійних стандартах. Його головний аргумент, що Anthropic роблять дорогий продукт для багатих, а OpenAI несуть технології мільярдам людей, тому реклама — це вимушена плата за безкоштовний доступ.

А що ви думаєте, чи готові ви терпіти рекламу в чат-боті, чи це вбиває саму ідею розумного помічника?
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А ну тобто коли Google та Meta роблять це вже більше 10 років, теж за допомогою штучних нейронних мереж і інших методів штучного інтелекту, то коли це вирішили робити OpenAI та Microsoft — то це не Ok.

А якщо мій зріст 1.90, що воно мені порадить?

Портативну гільотину.

Хочу тепер рекламу від грок з роздяганням

Голосуй за Дональда Трампа, Ілан — лапочка

Коли в ChatGPT з’явиться реклама, тоді й буду вирішувати — можливо, перейду на платну версію без реклами.

Я й без реклами — на платній. Але Anthropic — теж платна підписка, у них шикарна пропозиція була на рік ;-)

Загалом, бачу, тільки гугл джеміні більш-менш норм працює безкоштовний, бо ж монетизують всією своєю екосистемою.

Підписатись на коментарі