Скільки годин на день ви реально працюєте?
Стандартний робочий день зазвичай 8 годин. Але давайте чесно: навряд чи хтось реально сидить і не відриваючись працює весь цей час.
Я, наприклад, працюю хвилями. Роблю якусь задачу, потім мені треба коротка перерва, щоб трохи відволіктись і перезавантажитись. Тому мені, напевно, ідеально підходить щось типу методу Помодоро. Мало віриться, що можна бути однаково ефективним 8 годин поспіль та ще й щодня.
Якщо згадати часи, коли всі сиділи в офісах, там теж робота не була нон-стоп. Купа часу йшла на каву, перекури, походи на кухню, в кафе на обід чи просто розмови з колегами. Тобто номінально усі були на роботі, а фактично продуктивного часу виходило значно менше. Проте ще є й інша думка — пам’ятаю, як неодноразово виконувала всі свої задачі, а до кінця робочого дня залишалось ще кілька годин і ти сидиш і робиш вигляд, що працюєш, бо інших задач наразі немає, а колеги навколо начебто працюють і якось незручно. Тож, коли перейшли на ремоут, мені було набагато комфортніше, бо у цей вільний від задач час, могла робити щось своє.
Цікаво, як у вас із цим зараз, особливо на віддаленій роботі. Скільки годин виходить саме чистої, сфокусованої праці? І чи гризе вас совість, якщо задачі зроблені, а до кінця робочого дня ще купа часу?
75 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів