Скільки годин на день ви реально працюєте?

Стандартний робочий день зазвичай 8 годин. Але давайте чесно: навряд чи хтось реально сидить і не відриваючись працює весь цей час.

Я, наприклад, працюю хвилями. Роблю якусь задачу, потім мені треба коротка перерва, щоб трохи відволіктись і перезавантажитись. Тому мені, напевно, ідеально підходить щось типу методу Помодоро. Мало віриться, що можна бути однаково ефективним 8 годин поспіль та ще й щодня.

Якщо згадати часи, коли всі сиділи в офісах, там теж робота не була нон-стоп. Купа часу йшла на каву, перекури, походи на кухню, в кафе на обід чи просто розмови з колегами. Тобто номінально усі були на роботі, а фактично продуктивного часу виходило значно менше. Проте ще є й інша думка — пам’ятаю, як неодноразово виконувала всі свої задачі, а до кінця робочого дня залишалось ще кілька годин і ти сидиш і робиш вигляд, що працюєш, бо інших задач наразі немає, а колеги навколо начебто працюють і якось незручно. Тож, коли перейшли на ремоут, мені було набагато комфортніше, бо у цей вільний від задач час, могла робити щось своє.

Цікаво, як у вас із цим зараз, особливо на віддаленій роботі. Скільки годин виходить саме чистої, сфокусованої праці? І чи гризе вас совість, якщо задачі зроблені, а до кінця робочого дня ще купа часу?
👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Від 2 до 16 годин в залежності від купи факторів, починаючи з інтересу і самопочуття і закінчуючи форс-мажорними обставинами. Іноді і у вихідні підпрацьовую.
Якщо усереднювати, то виходить як раз 8 годин на день.
На жаль, результативність роботи не корелює з часом, витраченим на цю саму роботу.
За 9 років тім лідерства ніколи не цікавився скільки людина працює, хвилювало тільки виконання робочих домовленостей.

Думаєш, хоч би трохи тої роботи менше було. Пашеш, пашеш. Єдиний відпочинок відпустка. Що ви плетете.

При впровадженні проекту не доводиться нічого імітувати — постійно є задачі, які ставлю сама собі, особливо якщо бачу що керівник не париться, а проект стоїть. Якщо всі поточні задачі закрила — то цікаво подивитись на ютубчику якийсь новий огляд чи розбір іноземного юзеркейсу .

Не бачу сенсу засікати скільки ти працюєш,якщо всі завдання виконуються.

Можна більше завдань робити

Особисто в мене все залежить від того, на якій стадії проекту знаходжусь. Коли тільки починаєш, звісно, працюєш більше — 7–8 годин на день: онбординг, знайомство з командою, нові задачі. Але це з перервами або зміною типу завдань, бо швидко набридає.
Коли вже є досвід, я більше не рахую години. Для мене важливіша ефективність та результативність — часто достатньо 3-4 реально продуктивних годин на проект.

Ще час роботи в мене залежить від дня тижня: у понеділок, після вихідних, можу непомітно відпрацювати 8–9 годин, беручи актож різні додаткові сторонні таски, а ближче до п’ятниці 4 години вже даються важче.

реально десь 4 години. Зараз взагалі діти хворіють по черзі, то і 4 години це так -прямо нормально попрацювала

Десь чула від психологів, що самі продуктивні і роботоспроможні ( працеспроможні) біжуть таким чином від депресії та тривожності.
Тому лінуватися дуже корисно :)

Але досліджень на цю тему немає (а ті, що є — дуже поганої якості), тому це уявлення — це, скоріше за все, вигадки психологів.

Mañana зараз легко стримує сльози від бажання людей працювати 24/7:).

Саме продуктивної роботи — не більше 4-6 годин в день. Іноді, якщо є велика мотивація, може бути 8-10 годин продуктивної роботи, але потім день-два прокрастинації :)
Якраз зараз досліджую питання мотивації і підтримки її у команди завдяки гейміфікації, запрошую до обговорення dou.ua/forums/topic/57852

До речі, записував подкаст на тему продуктивної роботи:

— що таке «глибока робота» і чому вона важлива для розробника;
— як знайти баланс між індивідуальною зосередженістю і командною взаємодією;
— чи можливо взагалі програмувати у флоу-стані, коли кожні 30 хвилин — дзвінок;
— практики, що допомагають відвойовувати фокус у шумного робочого дня;
— роль лідера чи менеджера в захисті робочого часу команди.

Для цього на галерах є погоничі і людина, яка відбиває такт. Щоб гребли з потрібною швидкістю стільки годин за добу, скільки потрібно!

Питання термінології. Можна казати окремо про певний «чистий час» на задачу, окремо на зустрічі, окремо на комунікацію для виконання задачи тощо. А можна все це закласти в час виконання задачі. «Сіра зона» починається там, де ти виконуєш очевидно не робочі активності — в ідеаі тут має бути домовленність, навіть якщо негласна.

При 8 фактичної присутности на робочому місці треба зараховувати від 6, бо решта втратиться на щось таке, чого просто не можна зареєструвати.

Я працюю приблизно 16 годин на день. Так уж виходить, що і в кіно, і коли граєш, і підчас їжи, і коли займаєшся спортом — постійно подумки повертаєшся до робочих задач. І зовсім не рідкість, коли правильне красиве елегантне рішення якоїсь проблеми чи задачі приходить саме в такі моменти.

Саме тому нормальні роботодавці не паряться, скільки коду написав інженер за 8-годинний день і чи писав щось взагалі.

Можна пару днів ганяти шарик по екрану, а на 3-й — нарешті написати ті 10 строк, які, якби не взяти паузу, могли б бути невірним, некрасивим і повільним рішенням в 200 строк.

Можна пару днів ганяти шарик по екрану, а на 3-й — нарешті написати ті 10 строк

ии напишет 10 строк за пару секунд, 100500% продуктивности. шах и мат, нормальные программисты!

а може ші-генерація бути з процентно-секундним квадратний шах і круглий мат

ШІ згенерує хуйню на 400 строк з рейсами і з від’їданням пам’яті х10, які потім до тих невірних 200 ще й обрізати доведеться :)

Якщо платять за 8 годин роботи ну то можна відсидіти 8 годин на роботі, але якщо який форс-мажор то не очікуйте що я буду хоч півгодини затримуватися. Якщо платять за виконану роботу, то яка різниця скільки ти сидів рівно на стулі, аби до твоїх задач не було претензій.

як розробник приблизно 4 годин на день саме продуктивної корисної роботи(і це не тільки кодінг)
все інше що займає час — бестолкові міти, переключення контекстів, навчання, читання пошти і чатів, і просто відпочинок для мозку

Ми з піемами закладали 6 робочих годин для програмістів на день. Бо 2 години завжди щось зʼїдає: стендап, дзвінок, якісь питання у чаті.

стендап, дзвінок, якісь питання у чаті.

А це не робота? Ну ще якісь код ревью. Окрім стендапу ще якийсь грумінг, хіба то робота. Дебагінг це теж десь на грані.

Ми з піемами закладали

І скіки годин на день витрачали?)

А це не робота?

Робота. А що, є сумніви?

Ну якщо вона на підпадає під «6 робочих годин на день», то з вашого поста виходить що не робота

Зрозумів. Так, я погано написав. Маю на увазі «6 ПРОДУКТИВНИХ годин». Тобто якщо програміст оцінює завдання в 40 годин, то це не 5 робочих днів (40/8), а 40 / 6 = 7 робочих днів.

Звісно, що міти, чати, обговорення, вивчення документації, самоосвіта — це все робота.

2 години «нероботи» (дзвінки, обговорення, стендапи), 6 годин кодингу. Норм. Я думаю, що у вас дуже близьке до реальності бачення: і що таке робота/відволікання, і як це розподіляється :)

Реальність мабуть в різних компаніях різна. Ось сьогодні читав: колега 6 годин на мітах провів. А потім йому ще й програмувати треба. :) Але в нас так, десь 2 години на «побалакати» виходило.

Завод. 16.30. Майстер йде по цеху... зустрічає працівника...

— Сидорчук... а ти куди йдеш? Ще півгодини робочого часу!
— Ну так скоро 17.00... пора вже збиратися додому..
— Я теж до 17.00. І мені треба збиратися.
— Розумієте, Степан Петрович... мені ще треба здати інструменти, прибрати станок, помитися, перевдягтися... а Вам шо... рот закрив, і пішов.

Крім того напрягало, що на «8:00» означає бути на робочому місці, до того мав перевдягнутися і прохідну пройди до 7:40, бо інакше ти не встигнеш по території дійти і зараховувалося як запізення.

Так ще й вийти треба було до 17:30, бо потім починалися питання

А що таке робота? Мітинги, пошта, коментарі в джирі, відповіді в чаті, думати про багу/архітектуру/ розкурювати від двобойба що писав тз, то все робота? Так звісно, отже всі ми працюємо по 40+ годи на тиждень, питання лише куди ці години спрямовую менджмент та чого вимагають стейкхолдери.

Працюю на B2C продукті, тож 8-9 годин. Коли працював на галерах, продуктивних годин було 3-4.

Та коли як, буває і 16 годин можна від тарабанити бо реліз, дедлайни і т.д. Буває і пара годин, коли якісь дрібні баги зайшли. Нормованість роботи в ІТ-це дуже би хотілось, але дуже важко.

А доплачували за ці години, чи типо це ви самостійно так вирішили попрацювати? Мов, розраховували, що впораєтеся в робочі години.
Чи, може, вихідний можна було взяти?

Та коли як, звісно коли офіційний реліз на вихідні чи питають вийти скажімо по святах і т.п. — то тоді я буду топити, що бажано заплатити за понаднормові. Інколи коли безлад проектний, робота без вихідних та сну може бути системною і за це нічого не платимуть і команда не одразу почне протестувати.
А так от на попередньому проекті, старший менеджер дав наказ виключати сервери на вихідні і після закінчення робочого дня — хочеш не хочеш, нормалізуй усі процесси. Чітко по Демарко Deadline.

А доплачували за ці години

балансується тим, що є періоди коли роботи немає цілими днями і люди займаються своїми справами. Основний плюс віддаленої роботи, що якщо задач немає, то ніхто не просиджує штани, а йде займатись своїми справами

Я більш про те, що умовно , в місяці 22 дні * 8 годин. Не впевнена, але мені здається, що ті, хто нараховує, вони, даже якщо у вас сьогодні 2 −3 години активної роботи, а далі- ви займаєтеся власними справами, то все одне сплачують ,як за повний робочий день. Але якщо лід подає інфу, що сьогодні у вас 10 робочих годин чз реліз ітд, то мають сплачувати ці 2 години додаткові. Але я тут більш розмірковую, як приклад.

Тут в чому справа, дуже довго бізнесменам із бізнес моделлю типу «галера», атсорс тобто, було значно вигідніше платити фіксовану ставку коли був ринок робітника і попит на заході був великий, шукати виконавця було відносно довго і дорого, а замовника відносно швидко і просто. Платити скажімо процент від оборудки було сильно не вигідно в порівнянні з фіксованою ставкою, бізнес модель могла давати до 330% прибутку особливо коли студенти і молодь за ЗП в $600-$900 фіксованій ставці, а клієнту виставлений рейт в $42 на годину і коефіцієнт x1.5 в понаднормові, коли менеджмент клієнта питає вийти в вихідні наприклад. Відповідно щоб клієнт не бикував до джуніорів і мідлів приставляли певний процент сініорів та лідів. Навіть виміряли «сіньйоріті левел» як показник, чим менеше тим зазвичай був вище прибуток і разом із тим вище ризики.
Зараз ринок работодавця і навпаки усі шукають способи зробити здільну оплату, Fixed Price стало на порядок більше і т.д. і т.п. Платити за «простой», бенчі і т.д. і т.п. через фіксовану ставку просто ніхто не хоче, не вигідно.

Колись давно була хороша книжка про скрам, де писали про 6 ідеальних годин на день, бо інше то мітинги, доки і апдейти джири. Але мітинги то все ще робочі години, просто не кращий час для код писати

Потім ту книжку прочитали якісь дебіли і сказали що більше 6 годин ніхто не працює, і от до сих пір питання про це задають :(

6 годин на день чисто программувати, ше з мітингами — які насправді є робота і часто потреюбють більшої концентрації уваги — ви будете як вижатий лемон. Якщо ви ловили ворін на планінгах і т.п. це потім дуже дорого обійдеться. А це означає ту саму концентрацію уваги, яка і напрягає мозок.
В скармах, тому часто влаштовують один день на тиждень — тихий день, без мітингів.

Дивлячись який мітинг — буває, що можна просто прийти послухати на фоні, або максимум статус за одну хв розказати. А буває мітинг/демо/презентація на півгодини, до якого готувати матеріали треба кілька днів.

Це залежить.

Якщо це щось, що має сенс, задача чітко поставлена, в мене є всі необхідні ресурси та інструментарій, то я на ізі можу по 10+ годин працювати і навіть 6 днів на тиждень.
Власне, засновники стартапів які по 12+ годин працюють без вихідних, підтверджують цю тезу.

Якщо ж я розумію, що тут сенс близький до 0, це нікому не треба, нічого не зміниться від факту виконання або не виконання завдання і просто задача утилізувати мене як ресурс, то тут кількість корисних годин буде крутитись навколо 0.

Це абсолютно рівнозначно як для офісу так і для ремоуту.

Це давно відомий закон Паркінсона — contentwriter.com.ua/pryntsyp-parkinsona
Людьска психіка так влаштована, що будь яка робота займатиме увесь час на неї виделіний.
Що ще цікавіше інтелектуальна робота відрізняється тим, що інколи усього одна хвилина продуктивої роботи може коштуавати декількох годин не продуктивних. Тобто людина працювала — але за цей час не отримала потрібного результату.
Коли усе ясно і так, копається траншея чи кладеться цегла — тут дійсно мржна брати якісь норми і т.д.

Закон Паркінсона це про те, що якщо на роботу виділено 10 годин, а в реальності її можна зробити за 3 години, то людина буде або прокрастинувати 7 годин, а потім виконає за 3 або протягом цих 10 буде постійно відволікатись, дивитись серіали, а саму роботу буде робити невеличкими шматками аби вкластись в 10 годин.

Я ж говорю про мотивацію і задоволення від роботи.
Є дуже велика різниця між тим, працював ти із задоволенням, тобі було цікаво чи кожна хвилина була через силу і злість.

то я на ізі можу по 10+ годин працювати і навіть 6 днів на тиждень

а якщо без наркотиків, тоді скільки?

На жаль, Первітин, він же Метамфетамін, перестали видавати після поразки Третього Рейху.

Хоча давно хочу спробувати Модафініл та мікродозинг, чисто для академічного дослідження і порівняння в рамках наукового експерименту.

в рамках наукового експерименту

благородно, все заради науки

колишній приймав Модафініл. Коли ми познайомилися то вже було по кілька (4 наче) капсул на день, бо інакше вже не допомагало. Вже не міг без нього зосередитися, поки не випив зранку то злючий і роздатований, те саме протягом дня, стрибки настрою. Але дуже помічна штука десь одноразово.

Цікаво, дякую за спостереження.

Якщо говорити серйозно, то на 90–95% все рішає режим сну + хоча б двічі на тиждень спорт + відсутність стресу (наскільки це можливо).
Лише 5–10 % можна підняти фармою. Відповідно, якщо попередити вищеописане (сон, спорт, стрес), то +5% не зіграють ролі.
Хіба якщо говорити про щось дійсно «потужне» типу того ж мету чи коксу, тоді так, можна фігачити і без сну +20 годин, але тоді вже буде не до кодингу.

до речі, все частіше помічаю...

якщо раніше, крім цілеспрямованого пошуку на ютубі чогось конкретного, іноді дозволяв собі поблукати без цілі... то зараз цей час замінив вайбкодинг...

воно розуміє не те, що природну мову... а лютий суржик помножений на набір двома пальцями з помилками... і видає скрипти, які працюють... залишається тільки уточнювати задачі...

Згадалося: “Big brother is watching you”:)

Я думав, що коли я стану менеджером, то буду працювати по три години на день. Я ніколи так не помилявся)
Іноді буває і по 10-12 годин під якийсь реліз, або перформанс рев’ю, хоча я так намагаюсь не робити. В звичайні дні це десь 6-9 годин, коли рутинні таски, 5 — коли екшо́н.

Хороша спроба project manager, насправді я працюю 10 годин на добу, 6 днів на тиждень. Хобі — читання документації проекту та роздуми над оптимізацією

Tell me your manager is reading DOU without telling me your manager is reading DOU

Ви забули додати що уві сні теж бачите суцільний код і тільки-но прокинувшись — швидко занотовуєте чергову таску — це ще + 8годин роботи на добу!)

Ну правда же ! У нормальних мужиків по ночах голі баби, а у нашого брата код на чомусь типу Kotlin чи Scala
preview.redd.it/...​13b1ce5ec276815c70eb204af
чи
preview.redd.it/...​444a8140afe8ac1fb3336d9d5

роздуми над тим як зробити якомога більше щоб фірма процвітала і мала більше прибутків

ти думаєш не тільки про код, а і про кожного клієнта та покращення бізнес моделі

І чи гризе вас совість, якщо задачі зроблені, а до кінця робочого дня ще купа часу?

No.

вайбкодинг рахувати? це робота взагалі ? 🤔

Якщо ти розумієш що тобі видає аі, то так

«вайбкодінг робота» чи «вайбробота кодінг» 🤔
— і чи зберігається робота з наведеною комутативністю

Так цікавіше)

комутативність ... вас іст дас? 🤔

та ну, на «вас іст дас» не шкода час було витратити, а на «комутативність» вже зась — якийсь «закон збереження двох кліків» виходить)

я в школі німецьку вчив, це єдине шо запам’ятав

після школи тих років тільки одне слово шрайбікус з підручників в пам’яті залишається, якщо хоть трохи більше — значить добре вчили-вчився

До речі, згадався комічний епізод. В мене в будинку жила родина, де їх бабця була німкою і після 2-ї світової війни якимось чином потрапила в Україну. Ій було вже глибоко за 85 років і вона не любила шум від дітей на вулиці. І постійно кричала з балкона «Scheiße» [шайзе]".
Ніхто ж з дітей не знав, що це мат, але , пам’ятаю, як це було улюблене слово у нас, допоки батькам сусіди на зборах в під’їзді не сказали, що діти матюкаються, і що треба працювати над вихованням.

А час роботи компілятора по створенню програми рахувати як робочий)?
Чи час виконання автотестів?
Це повинно бути оплачуваним робочим часом?

А типу old school — зі Stack Oveflow скопіпастити це робота, а коли з трансформера, то ні. Тим більше, що за ШІ реба слікдкувати і допилювати.

А цікаво цим stack overflow ще користуються?
Таке враження що аішка все на себе перетягнула

Підписатись на коментарі