Чи доводилося вам працювати не за гроші?

Ми звикли міряти все рейтами, але цікаво почути про досвід роботи без грошей. Можливо, це була робота в стартапі, волонтерство чи просто робота для портфоліо на початку шляху.

Розкажіть, чи був у вас такий досвід і чи виправдав він себе в довгостроковій перспективі?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як частина CSR-команди, у вільний від основної роботи час я розробив експериментальне рішення для проведення внутрішнього благодійного аукціону в компанії. Цього року планується вже третій аукціон на цій платформі.
Це особливо цікавий досвід для мене як для QA. Коли ти працюєш над комерційним проєктом — ти знаходиш проблеми і репортиш їх. А тут, якщо щось ламається, ти не пишеш баг-репорт — ти йдеш і фіксиш. І тестуєш. І деплоїш.

Робота за досвід ))
Колись в юності довелось писати софтину для роботи зі складом (підробіток випадково запропонували на співбесіді на посаду сисадміна, до якої я не був готовий, але то інша історія). На виході був ̶в̶е̶л̶о̶с̶и̶п̶е̶д̶ ̶з̶ ̶к̶о̶с̶т̶и̶л̶я̶м̶и̶ непоганий MVP, який цілком влаштовував замовника. Але виявилось, що потрібно додати якесь специфічне кодування символів, і що це нетривіально зробити, використовуючи доступну на той час версію крякнутого ПЗ. Так що замовник залишився без недорогої софтини, а я — без скромного заробітку.

Ну і також тут вже згадували: робота в університеті (та й напевно в будь-яких держустановах) це завжди певний вид волонтерства ))

Перші пів року сисадміном у конторі MBS з приставкою «IBM Business Partner» у 2000 році. Так цікаво було влізти у світ UNIX.

Свою экс(уже) супругу научил на MQA, затем на AQA.
Считается? ))))))))

тю, скільки так курсових, дипломних робилося

Не, курсовые я делал одногруппникам за деньги )

Зробив сайт викладачці по теорверу за залік

Робила вебсайт з онлайн замовленнями для Бургерної із молодшим братом. Брат був на фронтенді, я на бекенді.
У мене вже була робота, і бекенд я робила більше для навчання, тож усі гроші віддавала брату, бо для нього це був перший оплачуваний проєкт.
По ітогу працювала з оплатою Бургер/Тиждень (із картоплею!)

Репетиторство. Зазвичай, маму просили знайомі, мов, хай Женя подивиться, підтягне по хімії/ біології, бо їй теж треба десь досвід брати.Мама ще соромилася відмовляти, бо що люди скажуть. По ітогу, за дякую пару місяців відпрацювала:)

Було таке що робота була виконана безоплатно. Але ця деталь виявилася вже в кінці, коли начальник просто не заплатив

Бувало таке що робота була виконана якби безоплатно. Але ця деталь була виявлена в кінці, коли начальник відмовився платити)

Я працював на чувака, який багато мене підтримував і наставляв в молодості. Колись давно-давно я в нього навіть віджав ME45.

А чи платили вам натурою?

усе дитинство допомагав батькові будувати нову хату )

вчора вичитав...

«.... кажу як людина, яка шукала роботу півроку. І мала близько сотні співбесід!!! Людей більше не цікавить „робота“. Люди шукають сенси та баланс. Вони більше не обирають роботи, до якої їхати на „інший кінець міста“, більше не обирають роботи, де вона „лошадь, бик, баба і мужик“ за 5 копійок. Не обирають роботи, де потрібно залишатися після 18:00, бо роботи просто до х@ра, щоб просто не бачити своєї сім’ї, щоб не мати часу на хоббі тощо. Режим має бути комбінований, бо іноді добирання на роботу стає схожим на квест. І останнє: багато людей просто вигоріло, і фактично перебувають на мінімальному резервному живленні. Ось такі справи.... »

🤔
Люди шукають сенси та баланс

багато людей просто вигоріло, і фактично перебувають на мінімальному резервному живленні. Ось такі справи

Не вигорело, а зажралося.
Коли дома родина, кредит і немає чого їсти — їдеш на роботу і на іншій кінець міста і у сусіднє місто кожен день.

маю опенсорс проект

Так, я багато років працював в університеті. :)

Там мабуть якась стипендія була чи ні?

Я до того, що багато роботи в університеті виконується без оплати. Наприклад, я з 2003 по 2008 був членом оргкомітету міжнародної конференції IEEE East-West Design & Test Symposium, це було суто волонтерська робота. Та й організація інших локальних конференцій в ХНУРЕ також не сплачувалась.

Просто цікава задача... Заради насолоди

Враховуючи жалюгідний розмір моєї зарплатні у минулому, можна вважати, що я половину свого професійного життя працював безкоштовно...

Постійно щось роблю безкоштовно останнім часом
Різні MVP, ревью, White papers
А що ще робити — роботи майже немає Не проданий за гроші власний час що так що так нічого не вартий.
Але ці активності дають деякі звʼязки, буст портфоліо Час від часу приманюють і оплачувані замовлення. Тож це інвестиція

На початку кар’єри робив сайт інтернет магазину . Була домовленість за процент з продаж, але звісно без досвіду які там продажи. Сайт запустив , щось працювало — були якісь копійки — приблизно біля нуля. Зато багато досвіду та граблей -як не потрібно робити.

На початку кар’єри досвід точно важливіший, ніж гроші. Але і жити на щось треба)

Стартап запропонував подивитися їх код. Витратив пару тижнів, написав звіт на 15 сторінок про їх поточну архітектуру, проблеми в коді та організації роботи, та можливі шляхи подальшого розвитку системи. Це їм допомогло пройти сертифікацію.

Але вони ще не мають клієнтів та грошей, тому отримав лише рекомендацію на Лінкедіні. Більше клієнтів не прийшло, сиджу далі пишу книжку без роботи.

Підписатись на коментарі