YouTube Music запускає AI-генератор плейлистів

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

YouTube Music анонсували генерацію плейлистів за допомогою AI. Суть така: пишеш запит, наприклад, «саундтреки для роботи» чи «спокійна музика для вечора», і отримуєш готову підбірку. Кажуть, що воно враховує не тільки офіційні альбоми, а й всілякі ремікси та кавери.
В коментарях під постом пишуть що ChatGPT це вже і так робить безкоштовно 😁

У мене поки нової кнопки немає. Можливо, як завжди, розгортають поступово або спочатку тільки на США.

Хтось вже бачив у себе? І як вам взагалі ідея — будете користуватися?
👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вже кілька рочків маю сімейні підписки на Youtube (with youtube music) та Spotify (доньки користуються).

Кілька років мене старша донька і мій друг переконували, що рекомендації у Spotify ЗНАЧНО краще ніж у youtube. Ну гаразд. Раз вже купив підписку для доньок — вирішив спробувати той Spotify і додав свої улюблені групи. Всі виключно англо чи немецько мовні. Навіть українських не додав. Всі виключно metal/rock. Я місяць сражався зі Spotify бо воно мени пропонувало плейлісти з російською попсою чи репом. Причому дізлайки не рятували — воно упорото підкидувало мені десь 50-70% плейліста з лайна, якого я не слухав взагалі, навіть на інших платформах. Причому доньки таке теж не слухають. Через місяць експеримент завершився видаленням з моїх пристроїв того Spotify.

YouTube Music, доречі, також підсовує мені російськомовні пісні, чи стилі, які я не слухаю, але їх відсоток значно менше і дізлайки все-ж таки працюють, достатньо дізлайкнути альбом виконавця, щоб його не пропонувало — у Spotify дізлайк діяв виключно на одну пісню.

І будь-яка платформа не дає, принаймі для мене, 100% співпадіння — і я не очікую цього навіть від ШІ — бо не треба забувати, що сервіси живуть з реклами, і якщо хтось просуває свою музику за гроші — вам її будуть рекомендувати попри всі ваші «дізлайки» бо гроші ж... ;) Та й взагалі, якщо більшості подобається умовна Сердючка — то на, слухай, в сансі тобі не подобається — з кожної праски волає, тобі повинно сподобатися, більшість не може помилятися! :D

Тому відношусь до цього з великим скепсісом ;)

Я навіть і не пробувала спотіфай, уже і не згадаю скільки років маю підписку на ютуб, точно більше 5, але загалом влаштовує.
Маю таку підозру, що руснява музика попадається часом в рекомендації, через те, що в Україні все ще є ті, хто її слухає, тому воно попадає в топи, а потім і в рекомендації..Найбільш дивно відкривати топ української музики і там бачити таке.. але дізлайки в моїх рекомендаціях наче працюють і потім не бачу подібного

Ну я теж гугл музикою користуюся майже з її виходу. Але ж вирішив спробувати.

Ну те, що її слухають в тій самій локації де я, не факт, що її буду слухати я, коли в моєму плейлісті немає а ні тих виконавців, а ні тих стилів, а ні тієї мови і мова локації взагалі-то не співпадає з мовою рекомендацій. Такий він, «найкращій з усіх механізм рекомендацій» ;) Але ж гроші не пахнуть...

Щодо ютуба — там краще ситуація, принаймні для мене.

Але набагато краще було-б не ШІ з незрозумілими алгоритмами, а просто розширені фільтри, на кшталт «ніколи не рекомендувати треки за мовах зі списку», «ніколи не рекомендувати треки стілів зі списку», «ніколи не рекомендувати треки виконавців зі списку», «ніколи не рекомендувати треки виконавців з країн зі списку» — це ще й алгоритмічно простіше, до речі.

все ще є ті, хто її слухає, тому воно попадає в топи, а потім і в рекомендації.

Я охотно верю, что много слушают Цоя и Гребенщикова, но настолько массовой аудитории, чтобы выводить в топы, что Тимати, что Кобзона в Украине нету.
Так что или алгоритмы кривые, или их сознательно подкручивают.

Ви зовсім не знаєте своїх співвітчизників

Взагалі, що гугл що будь-яка платформа, якщо її постійно не виправляти дізлайками тупо скочується в сучасні тренди в не залежності від уподобань. Я якось проводив експеримент навіть — кілька днів не міняв плейліст дозволяючи платформі автоматично додавати наступну пісню. якщо тільки лайкати — буде трохи краще і трохи довше скочуватись, але все одно прийде до якоїсь трендової радіостанції (в сенсі, що буде грати майже те саме за наповненням, що крутять зараз по радіо — не відрізниш)

Тому всі ці найкрутіші алгоритми і ШІ зазвичай еквівалентні простому усередненню ;)

Що цікаво — я пробував на Амазоні (після покупки кіндл) лайкати книжки і навіть купив кілька — щоб воно рекомендувало щось релевантне. Все одно рекомендує попсові тренди. Хоча жодної книжки з цих трендів я не купляв і не лайкав.

Помню-помню... Искал какую-то советскую киноцитату, после этого неделю Кобзон в рекомендациях.

Тобто папка з mp3 вже не задовільняє?

Youtube не вміє шукати відео і спеціально зламав пошук, але буде находити потрібні пісні через ШІ? Лол. Лмао.

в ютубі завжди саджести — то якась халепа.
подивився мануал як щось в біосі зробити — всі саджести — індійське відео на цю тематику.
може ai їм хоч якось допоможе

В ютуб згодна, але в music непогані рекомендації мені попадались

Якраз сьогодні думав, що прикольно би було, якби Youtube Music міг згенерувати один безкінечний мікс для роботи на основі тих треків, які я слухаю. Все-одно для фокусу вони плюс-мінус одного стилю і важливо щоб тримало темп.

Чекаємо, коли стане доступним.

Теж чекаю))
А зараз працюю під чілову музичку з Гаррі Поттера чи Хогвартс Легасі, багато таких відео є на ютубі на пару годин. Якраз не відволікає :)

А для цього точно треба інтелект? Неможна просто закинути все в плейлист і натиснути shuffle?

Можна й shuffle плейлиста. Так і роблю зазвичай. Але пісні приїдаються.
І помітив, що з нових пісень найкраще працюється під середню частину. Було б прикольно якби він ШІ міг згенерувати замість 3-5хв. годинний трек саме з тим що подобається.

Підписатись на коментарі