Екс-СЕО GitHub Томас Домке представив Entire — інструмент для інтеграції AI-агентів у Git

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Колишній генеральний директор GitHub Томас Домке оголосив про запуск своєї нової компанії Entire. Проєкт позиціонується як платформа нового покоління для розробників, орієнтована на колаборацію людей та ШI-агентів.

Стартап вже залучив $60 млн у межах посівного раунду при оцінці компанії у $300 млн. Лідом раунду виступив фонд Felicis, до якого приєдналися Madrona, M12 та Basis Set. Серед приватних інвесторів — знакові фігури індустрії, такі як автор блогу The Pragmatic Engineer Гергелі Орос, президент Y Combinator Гаррі Тан та співзасновник Datadog Олів’є Помель.

В чому суть стартапу

Основна ідея Entire полягає у розв’язанні проблеми, що виникла з масовим переходом на ШI-розробку. За словами Домке, інструменти на кшталт GPT-5.3-Codex, Claude Code Opus 4.6 та Composer 1.5 генерують код швидше, ніж розробники здатні його осягнути, а класичні системи контролю версій не були розраховані на такий потік.

Git фіксує що змінилося, але не зберігає інформацію про те, чому ці зміни були внесені агентом.

«Гра змінилася. Система тріщить по швах... Правда в тому, що вся екосистема програмного забезпечення гальмується ручною системою виробництва, яка взагалі не була розрахована на еру ШІ. Систему, яку неможливо модернізувати під майбутні виклики», — зазначає Домке.

І тут на допомогу приходить Checkpoints

Першим продуктом Entire став Open Source CLI-інструмент, який інтегрує контекст роботи агентів безпосередньо в Git. Технологія отримала назву Checkpoints.

Вона працює так, що при кожному коміті, згенерованому AI, система автоматично зберігає повний лог сесії (транскрипт чату, використані токени, промпти) як метадані. Це дозволяє розробникам бачити не лише код, а й логіку, якою керувався агент при його написанні, відновлювати сесії без втрати контексту та уникати дублювання помилок, які агент вже робив раніше.

Ці дані зберігаються в окремій гілці репозиторію, не змінюючи основну структуру коду.

«Так само як автомобільні компанії замінили традиційну ремісничу систему виробництва на конвеєр, ми повинні переосмислити весь життєвий цикл розробки ПЗ для світу, де машини є основними виробниками коду».

Наразі CLI підтримує роботу з Claude Code та Google Gemini, підтримка інших агентів очікується найближчим часом. Завантажити інструмент можна за допомогою цих команд:

curl -fsSL https://entire.io/install.sh | bash

або

brew install entireio/tap/entire

Демонстрацію проєкту можете переглянути у цьому відео:

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Треба зробити так, щоб неможливо було закомітити неякісний код.

В одному з власних проектів я увімкнув налаштування TreatWarningsAsErrors, підключив StyleCop, Roslyn, SonarQube Cloud...

Після декількох спроб пофіксити свій код ШІ відключив усі ці правила до біса та запушив на ремоут.

Його не зупинив нi системний prompt, ні мої вмовляння дотримуватись правил, він просто зробив так як йому заманулось.

Ні один стартап тут не допоможе, ШІ — це досі шлак

Після декількох спроб пофіксити свій код ШІ відключив усі ці правила до біса та запушив на ремоут.

«Якщо тести падають — закоментуй їх» ©

покатався на цьому вєліку,

лог сесії й промти то корисно, але з іншого боку ця корисність довго не живе, взагалі існують коментарі в коді для пояснення дрібниць, і собсно таска на дошці описує інтент, а не якийсь промпт чи що там нагалюцинував містер галюциноген.

Корисність інформації що агент вирішив «створити якийсь файл» чи «прочитати якийсь файл» два роки тому рівна нулю, я б навіть сказав це додатковий шум для потенційного археолога

не дуже зрозуміло в чому «переосмислення» і «неможливість» єсічес, заліває.

Не бачу принципово чому це має бути якийсь потенційно платний клаудсервіс, а не офлайнова тулза.

не дуже зрозуміло в чому «переосмислення» і «неможливість» єсічес, заліває.

Мені також здається, що старт-ап намагається вирішити якусь неіснуючу проблему.
Ну, або мені потрібна пояснювальна бригада.

У своєму воркфлоу я намагався зберігати логи сессій, але вони мають актуальність, як вірно підмітили, «до запуску наступної сессії». І загалом складати логи у prometheus-like мені здається набагато зручніше і для «мр. галюциногена», і для sloperator’а.

З іншого...
Промпт — це фактиктно карточка в таск-трекері.
System design — колекція docs/ADR-{xxx}-{title}.md з правильними тегами у frontmatter.

Підписатись на коментарі