«Це просто чисте, нерозбавлене, неперевірене сміття»: Лінус Торвальдс жорстко розкритикував зміни MMC до Linux 7.0
Лінус Торвальдс, як завжди, в своєму неперевершеному репертуарі :)
Підсистема MultiMediaCard (MMC) у Linux мала отримати підтримку нового обладнання, оптимізовану підтримку безпечного стирання на деяких картах eMMC та низку інших покращень. Однак усі зміни, що стосуються MMC, були відхилені Лінусом Торвальдсом і залишаться поза ядром протягом усього циклу розробки Linux 7.0.
Все через очевидну відсутність тестування та перевірки через гілку linux-next, що змусило Лінуса назвати цей код «повним сміттям» та «неперевіреним мотлохом».
Для Linux 7.0 було заплановано кілька змін у MMC, зокрема:
- Ідентифікатори пристроїв NXP IW61x для WiFi-чіпів через SDIO.
- Підтримка дат виробництва після 2025 року.
- Оптимізація secure erase/TRIM для деяких eMMC Kingston.
- Чистка коду DW_MMC.
- Підтримка Mediatek MT8189 у драйвері mtk-sd.
- Різні оновлення драйвера SHDCI.
В пул реквесті всі ці зміни були вказані, але Торвальдс виявив, що надісланий йому код навіть не компілювався.
«Ні. Ці зміни — повне сміття, вони навіть не компілюються. Судячи з усього, вони ніколи не були в linux-next і не проходили жодного тесту... Це просто чисте, нерозбавлене, неперевірене сміття», — зазначив він.
Через це Торвальдс навіть заборонив автору цих змін подавати ще будь які пул реквести в цьому вікні злиття, тому найближчі зміни в ММС у ядрі можна очікувати не раніше виходу версії 7.1.
«Я не хочу бачити від вас „виправленого“ запиту на злиття. Це було абсолютно неприйнятно, і я більше нічого не прийматиму від вас у цьому вікні злиття. Припиніть надсилати мені неперевірений непотріб, якого не було в linux-next і який не проходить навіть найбільш поверхневої перевірки на адекватність».
Нагадаємо, що трохи раніше Лінус жорстко розкритикував код для підтримки архітектури RISC-V від розробника з Google, назвавши його «повним сміттям».

23 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів