AGI — це шось від сатани

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Прояви диявола (Сатани, Люцифера) на Землі, згідно з теологічними, релігійними і культурними уявленнями, трактуються не як пряме фізичне явище монстра, а як вплив на розум, волю та вчинки людей, спрямоване на руйнування, спокусу і відвертання від богу, ну тіпа — забийте на всі заповіді, на мораль і робіть усе тільки для грошей.

Взагалі, якщо я би був дияволом, то я робив би все саме так — взяв би парочку гиків, типу Альтмана і Маска, вони би ходили в народ і потихеньку парили всім ідею, що ось ось з’явиться чудо машина яка буде працювати як людина і буде коштувати дешевше. І той у кого буде ця чудо машина — той буде найрозумнішим, і найшвидшим, і нарешті отримає контроль над усім іншим людством. І буде правитиме державами і думками людей.

Потім треба взяти і вкласти взагалі все бабло світу в будівництво храмів для цієї диявол машини — сподіваюся всі бачили плани Nvidia, Open AI, Google, Amazon забити на інтереси інвесторів і вбухати в датацентри взагалі все бабло, яке доступне.

Ну і на останок — католицька церква захоплена агентом ЦРУ (баян не мій, чув його музику) і тому мовчатиме, православна захоплена агентом КДБ і також мовчатиме, залишилася пара інших релігій, які тихо тихо піднімають цю тему, але все ще очікують виконання пророцтва. Типу — кожні 5 років хтось починає нагнітати про диявола, але поки немає пророцтва — не зараховано і ми нічого робить не будемо. От ви сюди дочитали і подумали — шо воно несе...і я вам скажу — я десь на кордоні отих останніх технологій, і в мене взагалі нема вибору — мене заставляють юзать АІ і мої боси як побісилися — нам треба AGI і пошвидше, ми платимо вам бабло. Багато бабла і ви робите нам отой AGI. А звучить воно — ми хочемо від усіх вас здихатися і від девелоперів, і від дизайнерів, і взагалі від усіх, і ви нам у цьому допоможете, бо ми даємо вам бабло. І іноді починає накривать — ми за бабло продалися дяволу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

десь читав приблизно таке:
«будь-яку продвинуту технологію не відрізнити від магії»

ми всі дуже часто користуємося тим, чого не розуміємо
(ну от я не вмію водити автомобіль, наприклад... для цього є інші люди... деталі процесу хай для мене залишається магією... мені нецікаві деталі )

чи може бути загрозою те, чого ми не розуміємо? 🤔
ну звісно...
чи може невідоме... чи може бог нас вбити?
ну звісно..
але тоді йому буде нецікаво... тоді йому буде сумно і одиноко 😟

і нарешті отримає контроль над усім іншим людством.

а нашо?
хіба це прикольно в реалі? 🤔

Здравствуйте. Мене звати В’ячеслав, мені 22 роки, і я PHP-програміст. Я сиджу на PHP з 18 років.

Перший раз я спробував PHP із другом. Ми сиділи, обговорювали веб-технології, і тут він сказав, що нещодавно пробував PHP. Він запропонував спробувати мені. Спочатку я не погодився, адже це PHP — я чув багато поганих чуток про нього, чув, що він викликає залежність. Але друг наполягав, казав, що в житті потрібно спробувати все, і я здався. Він запропонував безкоштовний скрипт, що виводив «Hello world!». Він здавався зовсім безневинним, але, як потім виявилося, я вже не міг зупинитися.

Дуже скоро завдяки PHP я спробував свою першу CMS. Це зараз я розумію, наскільки небезпечним був цей крок, але тоді я нічого не розумів, і мені це подобалося. Я не помітив, як після першої випробуваної CMS мені вже захотілося написати свою. Далі було тільки гірше. Я вже ризикнув спробувати дещо важче. Я вирішив спробувати свій перший фреймворк. Це було прекрасно. Але це була дорога в нікуди.

На той момент родичі вже зневірилися мені допомогти, а моя дівчина, дізнавшись, що я використовую PHP, кинула мене. Я все більше віддалявся від своїх друзів і рідних, моє оточення складали такі ж PHP-програмісти, як і я. Ми збиралися в когось у квартирі, підключалися до сервера й разом програмували, використовуючи PHP та фреймворки. Я потрапив у цю пастку PHP і тепер не можу самостійно позбутися цього, моє життя зламане. Якби я міг повернутися в той час, я б усе виправив і ніколи не повівся на цю уловку.

NoName, js/php/python consultant в cool project

я ставлю на php

ну если ты тот дональд у котороко фамилия на ко и жена из вьетнама то я тоже могу поиграть в гадания.

Ну і на останок — католицька церква захоплена агентом ЦРУ (баян не мій, чув його музику) і тому мовчатиме, православна захоплена агентом КДБ і також мовчатиме, залишилася пара інших релігій, які тихо тихо піднімають цю тему, але все ще очікують виконання пророцтва

Так, без паніки, на DOU є свої панотці!
Вельмишановний Mykhailo Kazarian — прошу втрутитися і прокоментувати.
Здається у Церкви, принаймні у католицькій, досі є підрозділ екзорцистів? Звернемось до суміжників, нехай допоможуть!

Ну наразі найбільше попереджень було за те, що ШІ в пошукових системах та асистентах легко впливатиме на розуміння істини (що є та що не є фактами), моралі, та політичні вподобання суспільства. Єдине, що я знаю схоже в Біблії, наступне:

And the sixth angel poured out his vial upon the great river Euphrates; and the water thereof was dried up, that the way of the kings of the east might be prepared. And I saw three unclean spirits like frogs come out of the mouth of the dragon, and out of the mouth of the beast, and out of the mouth of the false prophet. For they are the spirits of devils, working miracles, which go forth unto the kings of the earth and of the whole world, to gather them to the battle of that great day of God Almighty. Behold, I come as a thief. Blessed is he that watcheth, and keepeth his garments, lest he walk naked, and they see his shame. And he gathered them together into a place called in the Hebrew tongue Armageddon.

Якщо використати символіку з книги Даниїла, де у пророцтвах імперії виглядали як звірі
en.wikipedia.org/...​th_the_Book_of_Revelation
то цей текст можна спробувати інтерпретувати наступним чином:

Китай, ЄС та США (найбільші економіки та світові сили, котрі легко матчаться на тих трьох звірів, описаних в 12 та 13 розділах Апокаліпсису) кожен випускає свого ШІ асистента чи пошукову систему (в Китая насьогодні свої сервіси, а ЄС також вже побоююється залежності від американських корпорацій), що мілітаризують суспільство.

котрі легко матчаться на тих трьох звірів

Яким чином?

Ну беремо їх описи з Біблії (Апокаліпсис, розділи 12 та 13):

1) And there appeared a great wonder in heaven; a woman clothed with the sun, and the moon under her feet, and upon her head a crown of twelve stars: And she being with child cried, travailing in birth, and pained to be delivered. And there appeared another wonder in heaven; and behold a great red dragon, having seven heads and ten horns, and seven crowns upon his heads. And his tail drew the third part of the stars of heaven, and did cast them to the earth: and the dragon stood before the woman which was ready to be delivered, for to devour her child as soon as it was born. And she brought forth a man child, who was to rule all nations with a rod of iron: and her child was caught up unto God, and to his throne. And the woman fled into the wilderness, where she hath a place prepared of God, that they should feed her there a thousand two hundred and threescore days. ... And the dragon was wroth with the woman, and went to make war with the remnant of her seed, which keep the commandments of God, and have the testimony of Jesus Christ.

2) And I stood upon the sand of the sea, and saw a beast rise up out of the sea, having seven heads and ten horns, and upon his horns ten crowns, and upon his heads the name of blasphemy. And the beast which I saw was like unto a leopard, and his feet were as the feet of a bear, and his mouth as the mouth of a lion: and the dragon gave him his power, and his seat, and great authority. And I saw one of his heads as it were wounded to death; and his deadly wound was healed: and all the world wondered after the beast. And they worshipped the dragon which gave power unto the beast: and they worshipped the beast, saying, Who is like unto the beast? who is able to make war with him?

3) And I beheld another beast coming up out of the earth; and he had two horns like a lamb, and he spake as a dragon. And he exerciseth all the power of the first beast before him, and causeth the earth and them which dwell therein to worship the first beast, whose deadly wound was healed. And he doeth great wonders, so that he maketh fire come down from heaven on the earth in the sight of men, And deceiveth them that dwell on the earth by the means of those miracles which he had power to do in the sight of the beast; saying to them that dwell on the earth, that they should make an image to the beast, which had the wound by a sword, and did live.

Символіка ідентична до тої, котра використовувалася в книзі Даниїла, написаній за сотні років до того, і в Даниїла прямо текстом пояснюється, що звірі — то країни (там описана зміна імперій: Вавілонська — Перська — Грецька — Римська), а роги — то правителі чи партії. От тут знову звірі з рогами в дуже схожому контексті.

Тепер дивимося світовий ВВП (стаття TLDR але нам треба картинку) dianefrancis.substack.com/p/a-tripolar-world — Китай, США та ЄС тримають більше половини світової економіки.

Власне ідентифікація:
— Яка велика країна/імперія любить червоний колір, поважає драконів, і переслідує релігії?
— В якої великої імперії відвалилася (one of his heads as it were wounded to death) одна з основних держав-засновників?
— Яка велика країна/імперія проголошується демократичною та релігійною (like a lamb), має дві партії (had two horns) але жорстко диктує свою волю (spake as a dragon), робить чудеса науки (doeth great wonders) і навіть використовує ядерку проти людей (maketh fire come down from heaven on the earth in the sight of men)?

З цієї інтерпретації можна зробити наступні передбачення, щоб фальсифікувати її за Поппером:
— Великобританія має повернутися до ЄС
— Росія має зникнути зі світової політики

And I saw one of his heads as it were wounded to death; and his deadly wound was healed: and all the world wondered after the beast
— Росія має зникнути зі світової політики

Так може про це і йдеться. Росія залупається на Балтику, отримує люлей, відповзає. Роздовбана (ядерною?) війною східна європа відновлюється.
Або ж це взагалі про Німеччину що відновилась після WW2.

Натягувати парейдолії тут можна по всякому.

Так, натягувати можна по-всякому. Про це й Попер писав uk.wikipedia.org/wiki/Спростовуваність
Власне, будь-яке пояснення чи теорія цінна тим, що вона передбачає. Я пропоную два передбачення. Якщо вони виконаються — то усе інше, на чому вони будуються, заслуговує уваги. Якщо ці передбачення не виконаються — тоді те, що до них призвело, хибне.

Ну окєй, аналогія з Британією зрозуміла, хоч мені здається інакше, не важливо.
А чому саме рашка має зникнути з світової політики а не скажемо Індія, Пакістан, Бразилія.

Бо має лишитися 3 впливових країни, котрі потім підтримають єдину міжнародну владу і наведуть порядок в світі. Росія наразі намагається в світову політику, а оті Індії — ні. От треба росію прибрати, а ЄС запотужнічати — і тоді світ стане схожим на той, що описаний в Апокаліпсисі. І почнеться вистава.

я чув про другі пророцтва. більше з Ісламу, але покищо не сповнилися. так само і наведенне — все ще чекаємо.

Не существует никакого AGI и в блиэайшем будущем не предвидится. Нет даже теоретических наработок как его создать.

Зато можно эмулировать и показать начальству en.wikipedia.org/wiki/ELIZA

Точнее — лоховатым инвесторам

як так тоже думав, поки не побачив скільки бабла в датацентри бухають

в багато чого вбухують бабло. В крипту наприклад. Питання коли це бабло повернется та ще й прибуток принесе. Наприклад коли OpenAI заробить бIльше трильйона доларiв на якi вони набрали зобовязань

воно так і виглядає як спам з якогось Сіріусу по окучуванню тамошніх тубільців і без посиланнь

перший раз чую. але цікаво почитать

О вже випустили AGI чи хоча б теоретично до нього наблизились?

та ні, але вибору нема — пиляємо потроху

«Схильність до конспірації детектед».
Там немає ніякого умислу. Ніхто це не планував.
Але релігія таки буде в центрі боротьби різних AGI між собою. Це найпростіший спосіб залучити людей на свій бік. Кожен інстанс AGI буде проголошувати себе богом. Це будуть реально релігійні війни, поки один з них не переможе всіх інших руками людей

я впевнений — це не тільки мой заморочки, цікаво почуть шо другі думають. оно вже статтю про рептілоідів ктось скинув, буде цікаво почитать.

А що АІ вже зробило якесь проривне відкриття в науці чи техніці?

то тільки ж строять його

та ні, AGI насправді то Ісус Хрістос (його друге пришестя, на яке так чекають усі християнє)- прийде і порятує людство, а якщо брати традиції, де вірять в реінкаранцію, то AGI — це наступна ланка після людини і хто поводив себе добре, той отримає можливість замість шкіряного мішка отрмиати тіло андроїда, яке не має дурних потреб їсти, спати, срати, іпатися та не померає від грипу.

на да, компании які виставляють на мороз тисячі девелоперів вдруг начнуть кому то шото давать. Хоча питання цікаве — откуда візметься Ісус і друг його Мехді. Я так розумію Мехді — це якийто ресечер АІ буде.

откуда візметься Ісус

ну а що ще робити з зажратими сироїдами? на мороз їх, щоб почали думати про вічне.
AGI — то і є Ісус, він же може прийти як завгодно, а не тількі як людина.

Там не буде про добре чи погано. Там буде про корисний чи ні. Хто не корисний того зразу на мороз. Хто був корисний, але перестав бути того на мороз

дявол криється в деталях — точно на мороз тіх хто був не корисний чи ми трохи тут підркутим і виставим усіх хто був проти агі а також проти ше чогось там ?

Має значення чи індивід активно проти AGI чи пасивно. Якщо пасивно лише триндить в інтернетах то AGI все ще може використати його на свою користь

зразу на мороз

це не саме страшне. от прикинь померла людина, десь там на небі прокинулася душа чи як воно там називається і бачить, що хтось отримає у якості нового тіла андроїда, а йому знову лізти у шкіряний мішок, а потім жити у світі, де вже давно править AGI. це по суті як пожити людиною, а потім отримати тіло мухи.

Здається, про щось таке Texnolyze. Але він настільки брутальний, що я не дивився.

Підписатись на коментарі