Google випустив оновлення для Gemini: тепер можна генерувати музику прямо в чаті
Google викотив масштабний апдейт — тепер у Gemini можна створювати музику. Ця нова можливість базується на Lyria 3, поки це не повноформатні пісні, а короткі саундтреки до 30 секунд, але фішка в тому, як саме їх можна генерувати.
У меню інструментів буде кнопка Create Music, а перетворити на короткий трек Gemini може що завгодно: ваш текст чи звичайне фото. До речі, ШІ сам генерує і слова пісні — дуже сподіваюся, що тексти там будуть адекватні, а не як написи на картинках у ранніх моделей генерації зображень :)
Разом із аудіо Gemini видає ще й унікальну обкладинку для треку, за її створення відповідає Nano Banana. Також у кожну секунду запису вшивають невидимий водяний знак SynthID, щоб контент можна було ідентифікувати.
Офіційно оновлення доступне з 18 лютого (розгортати будуть як завжи
Мені особисто подобається така нова функція, точно буду тестити. Поки в мене немає цієї кнопки, але Gemini радить спробувати перемкнути мову інтерфейсу або всього пристрою на англійську, якщо кнопка ще не з’явилася. Не факт, що це щось пришвидшить, але я це зробила — тепер чекаю :)
А у вас вже з’явилася ця функція в меню? 🤔
Що думаєте про таке оновлення і чи варто тепер чекати щось подібне в ChatGPT найближчим часом?
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів