Допоможіть привезти автора Claude Code на DOU DAY

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Друзі, потрібна ваша допомога!

Виявилось, що Boris Cherny (Claude Code) родом з Одеси.

А я вже кілька місяців намагаюся до нього достукатися — хочемо привезти його на DOU Day.

Але поки ігнор.

Бачу, він активний у Threads. Тож давайте спробуємо там привернути увагу.

Якщо ви є в Threads — полайкайте / залиште комент під цим постом:

https://www.threads.com/@vlada_q/post/DU-zUPnDGd1

дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

боже... яка це крінжатина

раз він вам не відписує, то йому не цікаво, нафіга далі писати?

п.с., тепер ви типу зробили йому емоційний пресінг в коментах і ставите в незручне положення. Топчик.

У нього в Linked-in в розділі про мови вказано «Russian: native». Про Україну — ні слова. Ніде в публічних інтервʼю чи заявах він не називає себе українцем.

Тому мені здається, що Борис — це американець, якого в дитинстві вивезли з України. Ні більше, ні менше. А через це, мені ну прям дуже цікаво, чому його має зацікавити поїздка туди, де

1) літає балістика
2) особливо запаяний прикордонник може стрігеритись на графу «місце народження» в паспорті

ну от правда. Буду радий помилятись, бо спікер був би цікавий)

Навіщо так підставляти людину? Він же не зможе виїхати назад. Українське громадянсто дається по праву народження, а отже якщо він народився в Одесі і батьки українці то він майже 100 відсотково має українське громадянство, навіть якщо він сам про це не знає.

Можно хоть одну уважительную причину, чтобы востребованный и занятой человек бросил все и поехал развлекать гастарбайтеров-сыроедов в перерыве между фестивалем уличной еды и дискотекой?

ua.usembassy.gov/...​law-and-mobilization-law

Under recent legislation, Ukraine acknowledged dual nationality for Ukrainian citizens. However, the U.S. Embassy has been informed that U.S.-Ukrainian dual citizens will still be treated solely as Ukrainian citizens while in Ukraine and are subject to the rights and obligations of Ukrainian citizens. Under Ukraine’s martial law, men between the ages of 18 and 60 are not allowed to leave the country. This also applies to dual U.S.-Ukrainian citizens, including those who have deregistered their Ukrainian residency and registered their U.S. residency. Furthermore, U.S. citizens born in Ukraine, or born to Ukrainian parents, may unknowingly retain Ukrainian citizenship. Travelers with family ties to Ukraine should consult the nearest Ukrainian embassy or consulate regarding potential citizenship obligations before entering Ukraine.

The U.S. Embassy is limited in the support we can provide dual U.S.-Ukrainian citizens due to Ukrainian law, including the application of martial law and the mobilization law to Ukrainian citizens. If you are in Ukraine and cannot leave the country, shelter in place and obey all local orders. If you are not currently in Ukraine, we strongly recommend against all travel to Ukraine by U.S. citizen males aged 18 to 60 who also have Ukrainian citizenship or a claim to Ukrainian citizenship and who do not wish to stay in Ukraine indefinitely. There is an extremely high risk you will not be allowed to depart, even with a U.S. passport.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Для чого робити таку підлість людині? Нав’язливо втягувати у дуже ймовірні неприємності, про які він навіть не здогадується.

Ви на повному серьозі хочете покликати чоловіка призовного віку з українським громадянством в Україну, причому в Київ, де літають далітсика, КР та шахеди десятками в день?

Я розумію вашу жагу хайпанути, але ж має бути якась міра.

Ну у пані в Варшаві своя реальність)

ua.usembassy.gov/...​law-and-mobilization-law

Under recent legislation, Ukraine acknowledged dual nationality for Ukrainian citizens. However, the U.S. Embassy has been informed that U.S.-Ukrainian dual citizens will still be treated solely as Ukrainian citizens while in Ukraine and are subject to the rights and obligations of Ukrainian citizens. Under Ukraine’s martial law, men between the ages of 18 and 60 are not allowed to leave the country. This also applies to dual U.S.-Ukrainian citizens, including those who have deregistered their Ukrainian residency and registered their U.S. residency. Furthermore, U.S. citizens born in Ukraine, or born to Ukrainian parents, may unknowingly retain Ukrainian citizenship. Travelers with family ties to Ukraine should consult the nearest Ukrainian embassy or consulate regarding potential citizenship obligations before entering Ukraine.

The U.S. Embassy is limited in the support we can provide dual U.S.-Ukrainian citizens due to Ukrainian law, including the application of martial law and the mobilization law to Ukrainian citizens. If you are in Ukraine and cannot leave the country, shelter in place and obey all local orders. If you are not currently in Ukraine, we strongly recommend against all travel to Ukraine by U.S. citizen males aged 18 to 60 who also have Ukrainian citizenship or a claim to Ukrainian citizenship and who do not wish to stay in Ukraine indefinitely. There is an extremely high risk you will not be allowed to depart, even with a U.S. passport.

бесполезная идея, сколько общался с людьми, которые до 22 выехали и работают и приличных местах в американо-канадских корпорациях — крайне негативно отзываются о каких-либо напоминаниях вернуться в страну где kidnapping стало привычным ежедневным явлением. У меня знакомые много лет назал сваливали по туристической визе в Испанию и там пропадали жить нелегалами, я с них смеялся а теперь их очередь смеяться, то что они легализовались

У нього в Linked-in в розділі про мови вказано «Russian: native». Про Україну — ні слова. Ніде в публічних інтервʼю чи заявах він не називає себе українцем.

Тому мені здається, що Борис — це американець, якого в дитинстві вивезли з України. Ні більше, ні менше. А через це, мені ну прям дуже цікаво, чому його має зацікавити поїздка туди, де

1) літає балістика
2) особливо запаяний прикордонник може стрігеритись на графу «місце народження» в паспорті

ну от правда. Буду радий помилятись, бо спікер був би цікавий)

Скоріш за все, ви праві, але ми принаймні спробуємо)

Відповідальність за його затримання на кордоні, як громадянина України, візьмете на себе?

ТЦК? А якщо серйозно, то пост виглядає як хайповий треш.

боже... яка це крінжатина

раз він вам не відписує, то йому не цікаво, нафіга далі писати?

п.с., тепер ви типу зробили йому емоційний пресінг в коментах і ставите в незручне положення. Топчик.

Поговоріть з вашими сейлзами в N-iX, як вони стукаються до нових клієнтів. Чи кидають вони спроби після того, як їм не відповіли на імейл :)

Тому ДОУ теж має пробити дно (чи вперше?). А шо? Комусь можна, а нам ні? 🤦🏻‍♂️

А до чого тут пробити дно? Ви пробували хоч раз в житті витягнути для якоїсь активності відому людину?

Я зазвичай в житті не роблю того, від чого мені і комусь буде принаймні некомфортно. Це називається повагою до особистих кордонів.

Якби ви аргументували приїзд чимось крім просто «Приїдь бо ти з Одеси» та не влаштовували показове шоу то це б не було кринжом.

Було б цікаво почути вашу думку з приводу того чи доу буде збирати йому 18к на виїзд. У людей що виїхали в 1995 з великою долею імовірності є українське громадянсто і виїзд по американському паспорту буде лотереєю.

щодо чого?

UPD: ми з ним це обговоримо, не переживайте)

Скоріш за все вам прийшло не повне повідомлення. Я відредагував через кілька секунд після відправлення бо перший написаний рядок відправився ще до того як я дописав повідомлення

аж цікаво)
обговорите те, що у нього буде шанс не виїхати?
чи
обговорите те, що в Україні є кастова система, де не всі українці рівні і можна буде порєшати це питання з ТЦК?)

Переставай бухати. Які 18к

Але ж ви публічно пресуєте людину. Це виглядає трохи огидно.

«а что там американцы? Они же бомбили афганистан, вот и мы будем бомбить Украину»

десь такого порядку логіка

моя особиста думка, якщо сейл замість робочої комунікації юуде писати в соц-мережі і тегати там людей — він дебіл.

я колись займався продажами софту 2 роки. І якщо мені людина залишила свій робочий телефон або пошту але не відповідає, то я можу подзвонити йому на фірму і спитати чи можна з ним поговорити або влаштувати якусь зустріч. Але я не буду тегати його в інсті чи тредс і писати «ей паца, як справи, квиток на доу дей не хочеш?».

мені дивно, що ви тут не бачите різниці

п.с., цікаво чому він собі не створив АІ агента який генерує авто-відповіді на всякі запити х)))

Він точно ВЛК не проходив, тому я думаю що замість Доу Дей опиниться на ДВРЗ

Допоможіть привезти автора Claude Code

він шо баран чи якись предмет, щоб його везти?

Та в країні зараз купу людей так возять, вони не хочуть а їх возять...

Сподіваюсь на цей флеш-моб відгукнеться не багато людей
А то Українці чомусь вирішили що можуть привласнювати людей лише через Українське походження. Потім чому ж нас вважають такими токсичними?

лол. А потім тцк може ще викликати? Навіщо йому Азкабан...

Приїхати до міста, яке обстрілюють балістикою кожного тижня? Навіть не знаю, чому він не відповідає)

хочемо привезти його на DOU Day.

Чет я сомневаюсь что чувак ради этого будет делать операцию по смене пола, чтобы заюзать читкод

Задам лише одне питання: «Чи є (був) у нього обліковий запис на DOU будь-коли?»

Може, якщо людина не відповідає, це і є його відповідь?
Чоловіки зараз не дуже рухомі, то й онлайн його залучити,як варіант?

Та вы хотите чтоб чувака который 30 лет как уехал бусифицировали? Он если в 95 уехал то 100% гражданин Украины.
Я думаю даже если бы он хотел очень — безопасники атропика ему запретят и правильно сделают.

Если увезли ребенком, а похоже на то, он не гражданин.

Да кто тебе сказал. По реестрам в 95 году уже всех записали давно.
В 94 уже все получили паспорта и всех пачкой внесли по прописке.
Мало кто из уехавших заморачивался выходом из гражданства ( как и сейчас впрочем)

Вихід з громадянства — муторна процедура, яка вимагає підпису ледь не президента особисто.

Все так. Оно долго и ненужно ( кроме случая когда надо заехать и выехать но ранее такой проблемы вообще не было).
Ни один из моих знакомых включая меня не выходил. Максимум выезд на пмж оформлялся, но сейчас это не важно.

Не факт, что его принимали. Это то мутное время, когда ещё ходили советские паспорта с надпечатками, а американские визы оформляли через Москву.
Впрочем у меня есть друзья, которые в те годы уезжали, могу уточнить, если вспомнят.

Ну так ніхто ж не захоче грати в цю лоторею — пробьють його по базі чи ні, особливо знаючи яке у нас ставлення до законів. Ну і батьки раз виїхали іще тоді, я думаю дуже послідовної позиціі що до цього турне.

Американские миллионеры в подобной лотерее не участвуют.
А не поедет он ровно потому, что DOU Day не значится в списке уважаемых технических конференций, как бы «редакция комьюнити» не убеждала в обратном.

Я не знаю його статків, але навряд чи в нього є якись вплив особливо «американського мійльонера» нехай там стільки опціонів у нього від антропіку.
Ну поважна

DOU Day

чи не поважна то питання вже інше і вирішувати вже йому.

Але імхо усе не важливо коли місто поістійно під обстрілами баллістики і є цілком реальний і більш вірогіндний шанс опинитись у бусіку, в тій чи іншій формі а ніж просто і без гемору вилетіти назад.

місто поістійно під обстрілами баллістики

Баллистика-шмаллистика. Тут половина европейских лидеров месяцами не вылазит и вроде ещё никого не убило.

і більш вірогіндний шанс опинитись у бусіку,

Кончай паниковать, ты же взрослый мужик.

То есть по твоему все дети до 16 лет не граждане Украины? Он обрел гражданство при рождении.

Набуття громадянства України за народженням регулюється ст. 7 Закону «Про громадянство України» (після 01.03.2001) і є автоматичним, якщо хоча б один із батьків на момент народження дитини був громадянином України. Факт оформлюється територіальними органами ДМС (в Україні) або консульськими установами (за кордоном) шляхом видачі довідки про реєстрацію.
Основні умови набуття:
Батьки — українці: Дитина автоматично є громадянином, незалежно від місця народження.
Змішаний шлюб: Якщо один з батьків — іноземець, дитина все одно набуває громадянство України.
Особи без громадянства: Дитина, народжена в Україні від таких осіб, що проживають законно, стає громадянином України.
Знайда: Новонароджена дитина, знайдена в Україні, обоє батьків якої невідомі.
Змішаний шлюб: Якщо один з батьків — іноземець, дитина все одно набуває громадянство України.

Если это трактовать буквально, то от украинского гражданства нельзя избавится даже в десятом колене.

от украинского гражданства нельзя избавится даже в десятом колене

козацькому роду нема переводу

Пару тисяч років і всі будуть українцями

Ну давайте будемо реалістами, таку людину очевидно без проблем і впустили б і випустили, якщо попередньо пропрацювати питання, Федоров би прослідкував мало не особисто(:.
Але нащо йому витрачати кілька днів мінімум на поїздку в Україну з усіма військовими ризиками — питання відкрите. Хіба що з почуттів ностальгії, але не факт що вона в людини, що виїхала ще дитиною, є.

Ностальгии нет например у меня хотя уехал чуть мене 10 лет назад и во взрослом возрасте.
У моего сына который уехал в 12 — Украина это где-то далеко и хз. Какая уж там ностальгия.

Можно хоть одну уважительную причину, чтобы востребованный и занятой человек бросил все и поехал развлекать гастарбайтеров-сыроедов в перерыве между фестивалем уличной еды и дискотекой?

Навіщо так підставляти людину? Він же не зможе виїхати назад. Українське громадянсто дається по праву народження, а отже якщо він народився в Одесі і батьки українці то він майже 100 відсотково має українське громадянство, навіть якщо він сам про це не знає.

ага... громадянство про яке не знає, бо ніколи не отримував паспорт )

Паспорт і громадянство не тотожні речі. Погугліть.

якщо людина ніколи не отримувала український паспорт... більше того — отримала паспорт іншої країни... навряд це громадянин

інакше можна собі в співвгромадяни записати мільйони росіян, які народилися в Україні

Я уверен что в реестрах он есть.
На въезде пробьют по месту рождения и вот он уже штурмует посадку если на президента не нажмут через Трампа чтоб отпустили.

Как человек попадет в реестр, если у него нет паспорта?
А насчёт места рождения — так бывает и туристы в чужой стране рожают, не говоря уже об экспатах.
Это _иногда_ даёт право на гражданство, но ни разу ни автоматом.

туристы не получают свидетельство о рождении проездом.

Св-во получают, Но потом идут и решают его в посольстве.
Само св-во о рождении не является документом связанным с гражданством.

если родители были граждане Украины (а скорее всего, так и есть), то гражданство уже есть, по факту рождения. мало того, Борис Черный явно не получил в 16 лет приписное, не стал на учет в военкомат. в общем, пусть приезжает :)

Звичайно, свідоцтва про народження вже давно підтягуються в Дію, а отже є в реєстрах, а діти народжені в Україні (якщо батьки українці) — отримують громадянство від народження, а не в момент отримання паспорту.

Звичайно, свідоцтва про народження вже давно підтягуються в Дію,

Каких лет, друг мой?
Если человек родился в СССР и уехал до совершеннолетия, какие на него реестры?

Не стверджую що вся паперова база РАЦСУ була оцифрована, але такий ризик є. Просто кажу що при зворотньому перетині кордону це працює десь приблизно так:
1) Показуєте іноземний паспорт з місцем народження «Україна».
2) Питання від прикордонника чому перетинаємо кордон з неукраїнським паспортом.
3) А немає...і ніколи не отримували? То їдьте оформлюйте і перетинайте кордон з українським паспортом (якщо звісно маєте підстави щоб перетинати кордон під час військового стану) бо громадянсто у вас є з народження, якщо звісно не зможете довести зворотнього (тобто документи про вихід з громадянства).

Показуєте іноземний паспорт з місцем народження «Україна».

Алё, где в загранпаспорте прописывается место рождения?
Не говоря о том, что местом рождения будет прописан СССР?

Прописується на першій сторінці, зазвичай десь під датою народження. Відкрийте свій і подивіться. Перша сторінка іноземних паспортів виглядає схожим чином, завжди є поле «місце чи країна народження».

Так навіть якщо СССР. Українське громадянсто згідно закону якогось там (погугліть) видалось автоматично всім хто станом на 1991 рік проживав в Україні, а тут мова йде про переїзд в 1995.

Відкрийте свій і подивітьс

Посмотрел. В украинском нету.
Посмотрел в инете:
в американском есть.

Так навіть якщо СССР. Українське громадянсто згідно закону якогось там (погугліть) видалось автоматично всім хто станом на 1991 рік проживав в Україні,

А где написано, что в 91-м он проживал в УССР?
Простейший и очевиднейщий кейс, что отец был военным или чиновником, которого служба носила по всему СССР.

Дуже дивно. В моєму українському закордонному паспорті є таке поле як Place of birth.

Ну то вже треба пояснювати, доводити хто, що, де, коли і т.д. і не факт що з того щось вийде.

Кому ж такі проблеми потрібні?

В украинском есть город рождения.( если это место в Украине) или страна если вне ( у жены стоит «Німеччина»

В загран «ссср» пишет только Израиль и еще парочка.
В остальных будет стоят «Украина»

какие на него реестры?

Бумажные блин. Или по твоему в 91м все обнулилось, сожгли все архивы переписи граждан УССР, а украинцев вообще не было? Причем там вообще совершеннолетие? Родился- попал в систему, разве что только в хлеву в деревни родили и в школу не ходил. Свидетельство о рождении- нет, не слышал, нужон паспорт ©.

Или по твоему в 91м все обнулилось, сожгли все архивы переписи граждан УССР

Не было граждан УССР, были граждане СССР, рождённые в УССР.
Мединский и мадам Матвиенко родились в УССР.
Скрипка родился в Таджикистане, Кличко в Киргизии.

Не было граждан УССР

De jure были в соответствии с Конституцией УССР (гл. 5, стт. 31-34 Конституции 1978 года) и Конституцией СССР (ст. 33 Конституции 1977 года). De facto, понятное дело, никто с этим не заморачивался, во внутрисоветском юридическом поле понятие «Гражданин УССР (РСФСР, БССР...)» существовало.

Смотри, какая интересная штука.
Свидетельство о рождении выдавалось на местном языке с дублированием на русский.
violity.com/...​etelstvo-o-rozhdenii-ussr
А вот паспорт — наоборот.

Чел жил до 95 года
Реестры есть родаки его да и он явно имели паспорта уже украинского образца или ребенка вклеили.
Была прописка итд.
Блин вы как дети. Были бумажные реестры и всех туда внесли автоматом по месту жительства.

Ещё раз. Актовая запись небезызвестного Мединского до сих пор хранится в смелянском архиве и наверняка попала в реестры.
Является ли он украинским гражданином?

Я ставил в советский паспорт штамп гражданства аж в 96-м. На украинский паспорт обменял в 99-м. Форсировать наличие украинского паспорта стали уже где-то после 2000-го. Пока это не сделал, гражданство не считалось, и дети соответственно не становились гражданами.
В 95-м было огромное количество ещё граждан СССР.

а разве отсутствие паспорта тождественно отсутствию гражданства? да, многие паспорт СССР обменивали спустя годы после 91-го, но Украина их уже расценивала как своих граждан.

Нет, надо было явно принять решение войти в гражданство именно Украины.
Я хорошо помню это, потому что один родственник активно агитировал за Россию, и мы колебались.

Та госпаді. Звичайно, коли ти приходив отримувати/замінювати паспорт не питали в яке громадянство ти хочеш. Але якби ти хотів киргизьке то в українські установи не прийшов би. Але до осіб без псапорту чи з старим паспортом сирисири Україна ставилася як до громадян України. Адже паспорт лише посвідка громадянства, а не його визначальний елемент.

Але до осіб без псапорту чи з старим паспортом сирисири Україна ставилася як до громадян України.

В тому і справа, що з якогось момента це вже було не так. Без штампа не давали голосувати, були обмеження в приватизації, невизначений статус дітей.

Адже паспорт лише посвідка громадянства, а не його визначальний елемент.

Саме так: визначальним елементом було явне рішення людини (або батьків/опікунів), яке і виражалось спочатку у написанні заяви і додаванні штампу громадянства, а потім отримання вже українського паспорту.

ну звичайно, щоб вчиняти якісь дії як громадянин потрібен документ. Але якщо, скажімо, ви вчинили злочин не маючи паспорту України — для України ви є громадянином незалежно від наявності паспорту. Судитимуть вас як громадянина.

Справа в тому що тоді це було потрібно громадянам а зараз це потрібно державі, у цьому весь поінт. Раніше — докажи що ти українець, пройти ад із бюрократії та квестів із папірців...Зараз докажи що ти не військовозобовязаний. У цьому вся різниця. В мене близький родич взагалі народився не в союзі(сімя військових) і йому був час трохи помусолили мізки із паспортами і нвіть закодроднними коли наче бо то все іще в 90-х занесли всі документи. А потім буквально в 20-ті чи десяті, не памятаю вже точно, вимагали іще якісь доки, дякувати богу знайшли старі документи вже похованої людини.

Хоча я не буду спорити що ви в цій темі більш обізнані ніж я. Дякувати богу :-)

Це просто не правда. Я народився через рік після незалежності України і зразу отримав українське громадянство при тому, що мій батько ще декілька років ходив з совковим паспортом. Те саме в моєї жінки, якій ще перші документи виписували на радянських бланках, бо українські були в дефіциті.

Як уже багато раз розтлумачували вище, громадянство та паспорт це різні речі. Перше — це легальний статус, друге — це документ для подорожей. У нас навіть можна жити без паспорта і максимальне покарання за це буде — штраф (з власного досвіду).

Діти народжені в сім’ї, де хоч один з батьків — українець, автоматично отримують українське громадянство.

При народженні в ті часи робився запис у паперовому реєстрі. Питання наскільки вони оцифровані. Але думаю що він не по цій причині відморожується.

Место рождения не признак гражданства.
Отмораживается он очевидно не поэтому.
Среди прочего тут ещё достанет ума придолбаться «чому не на мові».

ему уже не нужно сюда приезжать. Правильно что выехал давным давно, там это талант а здесь «мобилизационный ресурс»

таких людей запрошують за великі гроші тільки шоб послухати, а ви хочете просто так хайп підняти.
Запропонуйте нормально, тема, на який час, ціна і тоді вже можна щось вигадувати.

Але це не сильно реально щоб прямо в Україні. Ради нього прилетить пів світу послухати, хайпова ж тема, скоріш в Варшаву перенесуть чи ще куди якщо він реально погодиться

У нас в Варшаві минулого року виступав Gergely Orosz. Без грошей, якщо що) з такими спікерами не завжди питання в грошах. Частіше — у звʼязках

дивне порівняння — мені потрібно було гуглити за Gergely Orosz щоб зрозуміти про кого ви, а Борис це то, продукт якого зараз в топах популярності та залучення.

наче після

У нас в Варшаві

вже і гуглити нічого не треба

Та як би не той твіт, де вияснилося, що він з Одеси і хайп з української сторони, то про нього ніхто б і не знав. Не такий він і значний персонаж, якщо що. У нас є і цікавіші кандидати, етнічні українці (не євреї, русаки чи ще щось), але про них ніхто і не згадає, бо вони не на хвилі хайпу. Наприклад, один із авторів eBPF — вихідець із Сєвєродонецька. Але eBPF — це занадто високі матерії для містечкової аудиторії.

Містер Орош також дуже нішевий товариш. Хоча я і слідкую за його успіхами уже близько 8 років, але привезти його покрасуватися на конфі — дуже сумнівне досягнення. У нас на українські конференції приїздили набагато солідніші люди. Але що ще можна взяти з Доу, так?

В чому проблема запропоеувати гонорар за виступ щоб людині було комфортно приїхати ? DOU ж наче не громадська соціальна організація

В нього немає бронювання та неоновлено данні — не приїде)

ну вони виїхали в 1995-му тож якщо народився у Україні то торба.

Пан легко зможуть себе знайти у DefTech, або можна буде обміняти пана на ще один Пе́тріот.

Підписатись на коментарі