Я зібрав собі тайм-трекер за один день, бо всі існуючі дістали

Я зібрав собі тайм-трекер за один день, бо всі існуючі дістали
Я фрілансер. Кожного дня трекаю час на проекти клієнтів. Перепробував усе: Toggl, Clockify, Harvest, Notion-таблички. І кожного разу одна й та сама історія.
Toggl — $13/міс за те, щоб нормально фільтрувати по проектах. Безкоштовний план — огризок.
Clockify — безкоштовний, але інтерфейс перевантажений так, ніби ти запускаєш ракету, а не трекаєш годину роботи.
Harvest — $11/міс. За таймер. Серйозно?
І все це заради простої задачі: натиснув старт → попрацював → натиснув стоп → в кінці місяця виставив інвойс.
Момент «а що якщо»
В один день я подумав: я ж дизайнер, я кодю свої проекти. Чому я плачу за софт, який можу зібрати сам? Не ідеальний, не з мільйоном фіч — а такий, який вирішує мою конкретну проблему.
І зібрав.
Що хотів
— Таймер на клавішу Space — натиснув і працюєш
— Клієнт → Проект → Задача — як у мене в голові
—
Статуси: PENDING → ACTIVE → DONE
— Ручне додавання сесій (бо іноді забуваєш натиснути старт)
— Інвойс в PDF за один клік
— CSV для бухгалтерії
— Хмарний синк між ноутом і телефоном
— І щоб не виглядало як Excel з 2003
Стек
— Next.js 16 (App Router)
— React 19
— Supabase — Auth (Google OAuth) + Postgres + RLS
— localStorage — fallback кеш, працює навіть офлайн
— Vercel — деплой
Як це було (один день)
Ранок: структура, модель даних. Одна таблиця `user_app_state` з JSONB для клієнтів і сесій. Не нормалізована? Так. Для MVP — ідеально. Менше міграцій, швидше ітерації.
День: трекер. Keyboard-first — Space старт/стоп, Enter додає клієнта, Escape закриває. Ніяких зайвих модалок.
Вечір: лендінг, Supabase Auth з Google, деплой на Vercel.
Ніч: інвойс-експорт, CSV, README.
Чесно про стан проекту
Він не ідеальний. Є баги. Є речі які хочу переробити. Але я вже трекаю свій час через нього кожен день. І кожного разу коли натикаюсь на проблему — фікшу одразу. Це і є вайбкодінг: ти свій перший юзер, і ти ж розробник.
Що далі
Планів заробляти на ньому поки немає. Проект повністю безкоштовний і open-source (Apache 2.0). Якщо колись з’явиться аудиторія — можливо зроблю підписку. Але база для фрілансерів буде завжди безкоштовна. Трекати свій час і виставляти інвойси — це не преміум-фіча, це необхідність.
Якщо ви фрілансер і вам це корисно — користуйтесь. Знайшли баг — пишіть в issues. Хочете фічу — створюйте PR. Або просто скажіть що думаєте.
---
Про автора: Продуктовий дизайнер і вайбкодер. Пишу про дизайн, код і building in public.
🌐 zerox9dev.com
📱 @Pix2Code— Telegram-канал про дизайн і вайбкодінг
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів