Як порозумітися зі штучним інтелектом... (пишемо книгу)
Класна назва, правда? Сам придумав 🙂
Почати пропоную з:
1) уточнення термінів — що означає «ШІ», " LLM" і т.д. ... кілька десятків слів, які зараз на слуху
--------
Не знаю, добре це чи погано, але найбільше балачок зараз про LLM...
Саме «порозумітися» — тому що зазвичай проблема не в тому, що модель глючить... а в тому що завдання так сформульоване...
------
як би ви пояснили комусь іншому питання:
"Як порозумітися зі штучним інтелектом? 🤔
-------
Як структурувати цю проблему? 🤔
Які питання включити ? 🤔
Який обсяг інформації ? 🤔
Кращий спосіб подачі інформації ? 🤔
Кому це потрібно? 🤔
Скільки часу займе вирішення проблеми ? 🤔
Як описати... як виміряти можливий результат ? 🤔
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівНіяк. Це неможливо, бо то не інтелект.
а з LLM ?
Так про нього і мова. Я не знаю як вам, але мені з котом порозумітися більш реалістично ніж з моделями. Помилка саме в класичному розумінні, це типу намагаєтесь знайти те чого ніколи не було. Це така ж програма, тільки з дуже великою кількістю параметрів, нащо взагалі намагатися з нею порозумітися...
а ... типу я намагаюся знайти розум, там де його нема )
ну я згоден, що штучний інтелект — набір алгоритмів... але як бути з тим, що я своїм суржиком... ненапряжною розмовною мовою... обговорюю з ним складні питання, які більшість (доступних мені) людей ніколи не зрозуміють 🤔
ну ок... хай розум тільки у людей... але ось мені треба консультація з математики на 10 хвилин, потім пару питань з хімії... потім ще якась фігня... це ж нереально дорого... просто неможливо так працювати з... розум-ними людьми..
А ви поацювали коли llm не було в загальному користуванні, або ще не існувало взагалі? На скільки я пам’ятаю, якось люди працювали, досліджували. Якщо вам немає з ким спілкуватись по конкретним темам, то це очевидно ж не проблема нейронок, і вони це ніяк не вирішать, згодні?
я про те, що вирішення деяких проблем знаходиться на перетині різних дисциплін... приміром, у нас не вчать на фермера... а йому треба знати потроху і біологію, і економіку, і математику...
і як бути? де брати знання?
який варіант на сьогодні дешевший/зручніший за ллм ? 🤔
Школа, мабуть...мозок дешевше, їсти тільки просить)
Не хочу образити, але може варто спершу дослідити тему глибше самостійно і писати книгу про свій досвід.
думав, що прості ключові питання спровокують багато різних відповідей... оскільки так чи інакше усі стикаються з цими проблемами у різних контекстах
а я б такий сидів і висмикував з купи малоінформативних дописів... 1% перлин...
поки що ми з ші про фермерський пітон написали... сьогодні перша версія )
drive.google.com/...Z92-6G9U/view?usp=sharing
ЗАПОБІГТИ ВРЯТУВАТИ ДОПОМОГТИ
Залежить від ЦА. Все у ваших руках, є широкий діапазон вибору: від паніки до намагання продати зміїний яд.
Залежить від того чи ви схиляєтеся до правих (торжество ринку) чи до лівих (соціалізм, комунізм). Ви ж розумієте що книга не про сраний Ангуляр про який знає максимум половина програмістів і три каліки випадкових людей.
Серйозно? Від того який у вас обсяг інформації. Ні більше, бляха, ні меньше.
Завжди віддавайте перевагу тексту.
Скоріше за все, таку книгу ніхто не купить і точно ніхто не повіре що із гопоти там тільки ілюстрація і корекція помилок і факт-чекінг, і вибор подачі. Рано чи пізно жопете фсе одно вашу книгу прочитає безкоштовно.
Перевірите свою усидливість. Ну, рік і трошки на написання, рік на бодання із коректором, видання будемо вважати що ви знайшли миттєво.
шляпа <- -> (ви тут) <- -> круто
То про що цей топік?
а там зверху написано