Anthropic викотили Remote Control для Claude Code

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Натрапила на цікаве оновлення від Anthropic. Вони викотили нову фічу Remote Control для свого інструменту Claude Code.

Там кажуть, що тепер можна запустити таску в терміналі на робочому комп’ютері, а потім продовжити керувати процесом з телефону, планшета або через браузер на іншому девайсі.

Щоб запустити таку сесію, треба ввести команду claude remote-control. Процес залишається висіти в терміналі в очікуванні підключення. Він виводить URL-адресу сесії для доступу з іншого пристрою, а якщо натиснути пробіл — показує QR-код для швидкого входу з телефону. Поки віддалена сесія активна, у терміналі відображається статус підключення та робота інструментів.

Всі процеси продовжують працювати локально на вашій машині. Claude зберігає повний доступ до вашої файлової системи, конфігів та локальних інструментів. Щодо безпеки, то весь трафік йде через API Anthropic по TLS. А для самого підключення використовуються короткострокові ключі, кожен з яких має вузьке призначення і швидко згоряє.

Звісно, є свої обмеження. Фіча працює тільки на платних підписках Pro та Max. Ваш термінал має залишатися відкритим, а якщо комп’ютер втратить підключення до інтернету більше ніж на 10 хвилин, сесія автоматично закриється.

Виглядає як зручне рішення для довгих тасок типу масштабного рефакторингу, коли можна відійти від робочого місця і просто відповідати агенту зі смартфона.

Що думаєте про таке оновлення? Для яких задач вам би реально згодилася така можливість підглядати за терміналом?
👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

перше, що прийшло в голову — це інструмент для кейсів, коли розробник пішов, припустімо, какать, але хоче паралельно довайбкодити щось, щоб не втрачати час

Та не, какать то святе. Якщо вайбкодити у туалеті, то виходить компанія не оплачую тобі похід до туалету.

Мені попалось, що якщо ходити по півгодини, чи трохи більше, то на рік виходить місяць;)

Так, саме це і малось на увазі

В мене лише одне питання: як ревьювіти те, що там нарефачено? Хто як справлявся?

ну тренд же на снижение качества и порога входа. нужно просто верить, а не проверять. просто делай пр, а другой чел с телефона напишет промт «заапрувь все»

Ти ба! Черговий науковий прорив ШІ-slop

У GitHub Copilot вже деякий час є така фіча, як Cloud-agents. Тобто можливість запускати агента фактично на серверах GitHub, керувати ними можна або через студію, або через веб-інтерфейс GitHub, або через мобільний додаток.
Як на мене, така опція виглядає і надійнішою і безпечнішою ніж агент, який працює на локальному комп’ютері без нагляду власника. Працюють такі агенти довше, ніж локальні, проте їх можна запускати декілька, тобто якщо задачі можна паралелити, може вийти в середньому навіть швидше. Я з цим погрався трошечки, прикольно, але бажання використовувати це поки що не виникло. Рівень впевненості у використанні ШІ поки що не той.

Підписатись на коментарі