Робота — Fraud/Payments manager — варто чи ні?

Вітаю всіх!

Прошу хто знає, підкажіть, розкажіть про роботу Fraud/Payments manager. що це і з чим його їдять? що дійсно потрібно знати? який карʼєрний ріст? які реально зарплати якщо ти починаєш з нуля (але маєш 15ти річний досвід в банківській сфері, а саме в роботі з фізичними і юридичними особами, PEPs, фінансовий моніторинг і тд) чи можна на початку працювати віддалено та по декілька годин на день + вихідні, хоч і на мінімальні гроші?!

дуже хочеться змінити банк на сучасне направлення. тягне туди аж не можу)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я працюю у цій сфері віддалено. Починала у Wirex і на початку займалась KYC юзерів, але в мене не було досвіду у цій сфері. З вашим бекграундом я би спробувала податись на аналітика. Я вже там не працюю, але бачила у них відкриті вакансії wirex.bamboohr.com/careers/159 (на фінкрайм аналітика, прям гарно підходить досвід) та wirex.bamboohr.com/careers/145 (і саме позиція у фрод команду).
Я починала з нуля десь у 2020: спочатку була у команді верифікації, потім почала займатися ПЕПами, потім вже стала фінкрайм аналітиком (фінмоніторинг, скринінг), потім сіньйором. Минулого року моя поточна компанія запропонувала перейти до них на позицію Head of Anti-Fraud.
Я працювала на компанії, які націлені більше на Європу, тому ЗП тут більша ніж в українських банках, але нажаль точну сумму не можу сказати. Також у такому випадку англійська обов’язкова

Щиро дякую вам за відповідь. Я ніде не може знайти дійсно живих відповідей про цю вакансію. Я як раз цілуюсь на Європу , в наших банках не так гарно оплачують (багато і так тут працюю і багато знайомих банкірів по різним банкам є) і не такий досвід будеш мати аніж на закордон. Плюс хочу покращувати знання в англійській.

Якщо можете розкажіть, будь ласка, як ви отримували досвід? Що і де вивчали? Може якісь ресурси є добрі чи щось подібне? І чи є можливість працювати part time або night shifts?

Займався фродами на двох проектах. Ремоут — можливо, але парт-тайм, та ще й для менеджера — навряд чи. Не можу розкривати технічних деталей, та вам доведеться «за гарячими слідами» вивчати ті фроди які вже, на жаль, сталися. І бігом створювати технічні завдання для імплементації технічних засобів контролю і протидії подібним фродам. Із цілодобовим спостереженням, для якого відповідно потрібні он-коли. Критерії постійно змінюються, так як зловмисники винахідливі. Також намагатися повернути кошти, які вже виведені, а це часто на картки в іншій юрисдикції, з яких кошти одразу ж зняли через так званих «дропів» / «мулів» у ще іншій юрисдикції. Можна з великим відсотком впевненості сказати, що ваш попередній досвід тут нерелевантний.

Дякую за відповідь. Хочу скласти повну картину що там і як. Взагалі складно? Темп роботи? Яка реальна вилка зарплати для trainee/junior?

Повну картину, на жаль, вдасться скласти лише самостійно на місці. Настільки чутлива інформація ніде не циркулює.

Взагалі складно?

Невідомий технічний бекґраунд автора запитання. Думаю що якщо не програміст, то потрібно принаймні вміти грамотно складати технічне завдання в якості аналітика. Найперше, розуміти за якими саме критеріями відслідковувати потенційний фрод. Вміти перевірити, чи написаний код відповідає технічному завданню. Для аналітика необхідні принаймні впевнені знання SQL.

Також в перелік завдань може входити контактування власників вкрадених коштів, приготування документів для юристів для подання даних в міжнародні суди і таке подібне.

Темп роботи?

Дуже сильно залежить від об’ємів платежів, кількості фродів.

Fraud/Payments manager
Яка реальна вилка зарплати для trainee/junior?

Тут якесь логічне протиріччя. Менеджер — це з точки зору закордонного проекту означає керівник. Трейні/джун це «ембріон програміста / аналітика» (ще навіть не немовля). Для трейні зарплата може бути мінімальною — це окрема велика тема, бо трейні більше плутається під ногами, ніж приносить реальну користь, тому про зарплату тут взагалі питати не дуже доцільно. Взяли на роботу — поклонитися до землі і тихенько сидіти, набиратися знань.

маєш 15ти річний досвід в банківській сфері, а саме в роботі з фізичними і юридичними особами, PEPs, фінансовий моніторинг і тд

Не певен, чи після такого досвіду справді буде мужність йти в трейні, тобто по суті починати з нуля. Але в кожного свій шлях.

технічний бекграунд — колись трохи працював з C# + SQL, але було давно. як розуміти по яким критеріям фрод, це мені дають на роботі вже вірно?
вибачте, можливо для вас це «тупі» запитання, але я хочу знати думку того хто реально був в цьому. і ще, скажіть будь ласка, з нуля самостійно це можливо освоїти?

колись трохи працював з C# + SQL, але було давно

Згадати, пройти безкоштовні онлайн курси, в ідеалі здобути сертифікацію.

як розуміти по яким критеріям фрод, це мені дають на роботі

Для посади менеджера, тобто керівника — це якраз і є посадовий обов’язок визначати критерії фроду, ДО того як він відбувся, аби запобігти таким ситуаціям.
Для трейні — можуть дати існуючі приклади для роздумів.

знати думку того хто реально був в цьому

Воно все змінюється дуже динамічно, тому як вже згадано вище, картину доведеться складати самостійно.

з нуля самостійно це можливо освоїти?

Можна пробувати за допомогою різноманітних «розумних» чатів скласти для себе чорновик можливих кроків.

Від душі вдячний за коментар. Будемо працювати! Як бачите тільки ви відповіли) бережіть себе.

просто хочется зрозуміти які шанси для роботи у новачка та чи це не буде марнотратством часу.

Підписатись на коментарі