Як я почала економити 4-5 годин на тиждень на перегляді відео контенту без втрати крихти змісту
Всім привіт.
Я Анна — співзасновниця продукту в сфері knowledge management.
Хочу поділитись особистим досвідом, який змінив мій підхід до споживання контенту — можливо, комусь це буде корисним.
Проблематика
У мене була проблема, яку я довго не визнавала проблемою.
Щотижня я зберігала
Але «пізніше» так і не наставало.
Я скролила список, відчувала провину, закривала вкладку. І проблема полягала не в дисципліні. А в тому, що годинне відео — це значна інвестиція уваги, коли ти навіть не знаєш, чи є там взагалі те, що тобі потрібно. Навіть освітній контент упакований так, щоб тримати увагу, а не передавати знання максимально ефективно.
А найгірше те, що я постійно відчувала, що відстаю. Що є якийсь важливий інсайт, який я пропустила. Що треба більше дивитись, більше встигати. Це виснажувало.
Що я змінила
Я почала підходити до відео як до сирого матеріалу, з якого треба видобути суть — а не як до контенту, який треба «переглянути».
Конкретно: замість перегляду я почала витягувати з відео ключові концепції, фреймворки та action items у структурованому форматі. Те, що раніше займало 45 хвилин, стало займати
Що сталось:
— Зникло відчуття «я відстаю». Я почала реально встигати за контентом, який мене цікавить.
— Я краще запам’ятовую інформацію — структурований текст засвоюється ефективніше, ніж пасивний перегляд.
— Звільнився час — в середньому
Чому я пишу про це на DOU
Цей особистий досвід став основою для продукту, який я зараз будую. Мені цікаво: чи є у вас схожа проблема з відео-контентом? Як ви з нею справляєтесь? Які підходи працюють?
Буду рада обговорити в коментарях — і почути досвід тих, хто знайшов свій спосіб ефективно споживати освітній контент.
79 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів