«Вриваємося у Третю світову»: Британія залучить українських експертів до збиття дронів Ірану на Близькому Сході

💡 Усі статті, обговорення, новини про оборонні технології — в одному місці. Приєднуйтесь до DefTech спільноти!

Думаю всі вже знають про початок війни США та союзників проти Ірану. Коли читаєш новини, то ловиш якесь дежавю з 2022 року, правда?

Тут прем’єр Кір Стармер сказав, що Британія хоче залучити наших фахівців ППО, щоб на Близькому Сході разом відбиватися від іранських безпілотників та допомагати партнерам.

«Ми не приєднуємося до цих ударів, але ми продовжимо наші оборонні дії в регіоні. І ми також залучимо експертів з України разом із нашими власними експертами, щоб допомогти партнерам з Перської затоки збивати іранські дрони, які їх атакують», — заявив британський прем’єр.

Наше командування відправку фахівців поки не коментує, хоча Зеленський раніше вже наголосив, що цей історичний шанс добити іранський режим треба використати на повну.

Що думаєте про все це?

Підписуйтеся на WhatsApp-канал DefTech спільноти!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Арестович недавно казав що все йде пучком для Америки.

Хто був в ОАЄ або Саудівський Аравії бачив як багато там магазинів та компаній з Іранськими коріннями. Якщо Україна влізе в війну проти Ірану, в арабському світі будуть зневажати саме українців. З’явиться ще країни, де українцям будуть не раді.

брехня

в війну проти Ірану, в арабському світі будуть зневажати саме українців.

а іран же ж навіть не араби )) саме тому справді так в світі зневажають «саме українців» селяві

брехня

Звісно. Відкриваю talabat (аплікуха для купівлі їжи та ін. товарів, яку я юзав в Дубай).

res.cloudinary.com/...​/skc2vofgfec5xjqufcwl.png

Або на карту дивлюся. Тільки в центрі:

res.cloudinary.com/...​/dyoixvmsdxcce2iy5mh3.png

а іран же ж навіть не араби

Так. Я помилився. У Ісламьскому світі.

З’явиться ще країни, де українцям будуть не раді.

Так они и так не рады, как и всратый Египет.
А вот то, что у москалей на один черный ход в цивилизацию меньше — радует.

Ти, здається, забув, що Іран ще до повномасштабки збив український боїнг з цивільними пасажирами і відмовився виплачувати компенсації.
Також ти певно забув, що Іран масово поставляв і продовжував це робити до позавчорашнього дня, безпілотники росіянам і ще ряд військової техніки.

Абсолютно пофіг хто там кому не буде радий, але іранський людожерський режим має бути знесений і розбомблений, а його ракети і безпілотники перехвачені.

Україна і українці вже опинилися в стані війни з Іраном як тільки в Україну полетіли іранські безпілотники.

Абсолютно пофіг хто там кому не буде радий
Україна і українці вже опинилися в стані війни з Іраном як тільки в Україну полетіли іранські безпілотники.

Денису, людожер — це ви. У кожному пості сієте ненависть.
Будь-який лютий треш завжди починається потрохи.
Так було з Україною.
Так було с Північною Кореєю. Спочатку патрони, потім знаряди, потім і солдати.
І з Іраном буде так само. Спочатку поїдуть українськи експерти, потім помічники експертів, потім охорона і водії для експертів, а потім і мобілізовані солдати.
Іран як три України за площею. В ЗМІ вже мусолять про наземні операції, але поки ніхто не наважується туда сунутися землею.

Я, як технар, звик вирішувати проблеми по черзі, їх локалізуючи, а не починати рефакторити водночас різноманітні модулі. Другий підхід створює більше проблем, ніж вирішує.

Спочатку поїдуть українськи експерти, потім помічники експертів, потім охорона і водії для експертів, а потім і мобілізовані солдати.

Звідки в України так багато яйкотрусів? Весняний наступ русні почався.

Весняний наступ русні почався.

і що ти їм зробиш? ))

Приєднаюся до них полковником і поведу грабити Польщу! Від Луганська і аж до Лісабона не залишиться ні одного гномосексуаліста пропалестинського.

НЕ БУТИ людожером у 2026му році, після чотирьох років повномасштабних обстрілів шахедами і всього іншого — вірна ознака імбецила.

НЕ БУТИ людожером у 2026му році, після чотирьох років повномасштабних обстрілів шахедами і всього іншого — вірна ознака імбецила.

О. Боти полізли.
Після 4-років війни людей від людожерства воротить.

Після 4-років війни людей від людожерства воротить.

і що ти їм людожерам зробиш? ))

вірна ознака імбецила.

ніт то вже наступна норма імбецила в воєнкомат уже не беруть дебіла у воєнкомат беруть придатний до служби у воєнкоматі і разні должності державні тоже

Залиште свої вологі фантазії при собі.

Аби з України поїхали солдати на фронт в Ірані, в Україні має закінчитись війна і не мати перспектив відновлення бойових дій, а це навряд станеться в осяжній перспективі. Це було по-перше.
Теоретично, я допускаю, що можуть поїхати добровольці-контрактники у складі миротворчого контингенту, але читайте вище, коли і при яких умовах це може статися.

По-друге, наперед вибачаюся, але відразу кидається в око, який ви профан в зовнішній політиці. Я також не експерт, але навіть мені очевидно, що Північна Корея відправляє в Україну зброю та солдат не через велику ненависть до нас, а через банальний торг із руснею, а також аби мати натреновану досвідченну армію у випадку відновлення бойових дій з півднем, з яким так і не підписано формальну мирну угоду.

По-третє, зводити міжнародні відносини із військовим компонентом, складними багатолітніми конфліктами до простих технічних задач, це знову ж таки, профанство і якась дитяча наївність.
В реальному світі справи виглядають дещо складніше, ніж рефакторинг простого мікросервісу.

По-четверте, бджола скрізь бачить квіти, муха скрізь бачить лайно, расист скрізь бачить расизм, а ви в усіх моїх постах бачите людожерство і ненависть :) Може, проблема не в мені?

Привіт, Денису.

Аби з України поїхали солдати на фронт в Ірані, в Україні має закінчитись війна і не мати перспектив відновлення бойових дій

Достатньо запропонувати командуванню достатньо грошей.

але навіть мені очевидно, що Північна Корея відправляє в Україну зброю та солдат не через велику ненависть до нас, а через банальний торг

Тобто за гроші?

По-третє, зводити міжнародні відносини із військовим компонентом, складними багатолітніми конфліктами до простих технічних задач, це знову ж таки, профанство і якась дитяча наївність.

Я полюбляю свою професію. Мої навички допомогають вирішувати доволі складні і надскладні задачи не тільки в ІТ.

По-четверте, бджола скрізь бачить квіти, муха скрізь бачить лайно, расист скрізь бачить расизм, а ви в усіх моїх постах бачите людожерство і ненависть :) Може, проблема не в мені?

В вас. Ви — людожер.

Достатньо запропонувати командуваню достатньо грошей.

Ви дуже інфантильна і наївна людина) Не буду руйнувати ваші фантазії, якщо вам так хочеться)
«Дурень думкою багатіє» ©

Ви — людожер.

Дякую, від вас це сприйматиму як комплімент :)

Тобто за гроші?

Перед тим як писати дурниці, витратити елементарно три хвилини на гугління того, що таке миротворчі контингенти, які країни відправляють своїх миротворців і куди.

Ви дуже інфантильна і наївна людина) Не буду руйнувати ваші фантазії, якщо вам так хочеться)
«Дурень думкою багатіє» ©

І мої фантазії теж не буде руйнувати?

Ви порівняйте цінність британського королівського солдата, або сорлдата американської гвардії добра.

І мобіків, яких хапають за ноги і волочать по снігу. Наче негрів в Анголі за часи Жуль Верна. Та за пару Какамсів Зайцевський хоч назавжди їх подарує. Якщо нема ракет то за гроші, за гульдени кляті.

Ви дуже інфантильна і наївна людина)

не повіриш ви оба два )) це прямо як оті свині і собаки у класичній «фермі тварин» де не понятно було вже де свині собаки а де свино собаки всі на одне лице між собою ))

Не знав що Д’Артаньян має акаунта на developers org ua.

І з Іраном буде так само. Спочатку поїдуть українськи експерти, потім помічники експертів, потім охорона і водії для експертів, а потім і мобілізовані солдати.

так це ж добре бо країні потрібні будуть гроші а коли добре платитимуть то краща армія європи отак без діла стоятиме чи як?

ЗЫ: це ж дається ти писав на підтримку ксір? ну а до речі що там історично куди саме українські мобілізовані їздили за останні най 20 рокі?

Іран як три України за площею. В ЗМІ вже мусолять про наземні операції, але поки ніхто не наважується туда сунутися землею.

самі навряд сунуться але є спеціально навчені моджахєди але я міркую слона будуть різать по кусочку як твій тов. путін крим і донбас і далі

Я, як технар, звик вирішувати проблеми по черзі, їх локалізуючи, а не починати рефакторити водночас різноманітні модулі. Другий підхід створює більше проблем, ніж вирішує.

так твої браття старші руські тут у америках єтіх вашіх зараз просто на вой сходять бо треба ж по черзі локалізувати вот єто всьо і взагалі давайте краще будувати окремо взятий ссср

ну в принципі то є була і локальна позиція ірану як так стратегічна саме

... цікаво чи тов. путін тоже до такої дойде

шо люди скажуть, хто нас розумними назве
біда біда

Я не знаю звідки такі думки, але точно знаю що лише сьогодні я три рази чув серену тривоги та була канонада зеніток по Шахед 136 чи його російсько-китайських модифікацій. Так що усе вже давно відбулось, сторони конфлікту — типу Друга Холодна Війна давно розділились. Щоправда є ще питання, що Євпропа схоже що буде грати в третій центр сили. Наприклад Іспанія та Великобританія не надали свої аеродроми в атлантиці для підскоку американскої авіації, а Макрон об’явив загально європейску гонку озброєнь зоеоема і атомної зброї. Тобто пішли проьи ідеї США змусити Європу виправити дифіцит торгівельного балансу купляючи в США зброю і боєприпаси. Трамп вже висказав в присутності Мерца свій конкрктний гнів.

Щоправда є ще питання, що Євпропа схоже що буде грати в третій центр сили.

не буде

та Великобританія не надали свої аеродроми в атлантиці для підскоку американскої авіації

та бріти вже розібралися хто є хто коли почало долітати до кіпру

Трамп вже висказав в присутності Мерца свій конкрктний гнів.

і коли ви всі тільки встигаєете його дивитися (( у вас свого власного mind your own business геть узагалі нема схоже на те? тут в америках єтіх вашіх ото рускі 1 1 повно таких усі проти і усі тіко в рота і дивляться

Це заявка про центр сили youtube.com/...​wvMHg?si=I-5vj6YetWE2anS7
Власне як і відправка флотів UK та Франції до Криту. До US NAVY — звісно усім флотам усіх інших держав разом взятих як до місяця, тим не менше матеріально технічна база та еконміка дозволяє наростити потенціали, а Євро і Біткойн — реальна альтерантива доллару США. Гренландія, не згода здавати Україну і т.д. це усе про те саме. Власне Канада теж від Дональда не в захваті, як і Мексика, а тим більше Бразилія та Аргентина — ЄС більше подобається. Також усі вже побували в Пекіні та Нью Делі.
Щодо, подальшого то там вже говорили, Пекін має наміри застосувати головну зброю — пред’яавити США виплату державного боргу. На Тайвань вони чомусь не вторгулись, та це теж не за горами.

Пекін має наміри застосувати головну зброю — пред’яавити США виплату державного боргу.

долару скоро кірдик ((

Коли читаєш новини, то ловиш якесь дежавю з 2022 року, правда?

Яке дежавю?

Що Британія буде просити 1% від протидронового виробництва України і буде клястись що 300 «Фламінго» буде достатньо для контрнаступу, а потім Зеленський скаже британцю «давайте просто воювати» — в такому сенсі?

Поки немає масштабних наземних операцій, це просто перестрілка феєрверками. Погудять тиждень, та й заспокояться

Подивилася на карті Іран, майже всюди гірська система. По вікіпедії пишуть, що в них тільки 10 млн військового резерву при 93 млн населення. Почитала заяви Трампа щодо 4- 5 тижнів. Звідки він такий впевнений, цікаво. Це ж схід.

Звідки він такий впевнений, цікаво.

От своего друга Путина.

Подивилася на карті Іран, майже всюди гірська система.

Там территория без малого три Украины.

Почитала заяви Трампа щодо 4- 5 тижнів.

якщо просто рендомно генерувати букви, то там буде більше сенсу ніж у заявах Трампа

Это при случае если население захочет воевать за аятолл

а куди вони дінуться

Так він і не збирається починати наземну операцію. Через пару тижнів він знову, як і влітку, скаже, що всі цілі операції досягнути і Трамп всіх переміг :)

Я можу зараз помилятися, але Іран чітко сказав, що дії будуть асиметричні. Відповідно, бази США і його союзників багато, де розташовані. А керівництво Ірану замінюється і їх там багато, як грибів після дощу. Плюс, є частка населення, що підтримують владу. В цілому, щоб США мало можливість всіх ліквідувати, то це явно не пару тижнів.

В тому-то й справа, що Трампу пофіг. Він все одно скаже, що переміг :)

Він все одно скаже, що переміг :)

колись на реддіті бачила тред, де йшлося про позитивне мислення і начебто хтось бачив відео з Jose Silva, де він казав, що Трамп був його найулюбленішим учнем. Jose Silva був одним з перших популяризаторів ідеї, що треба про бажане майбутнє казати начебто воно вже сталося.

отже, якщо припустити, що Трамп дійсно був учнем у Сільва, то стає зрозумілим чому він постійно несе таку хуйню

Що складно припустити, це те, що він взагалі колись у когось вчився.

Думаю ,що його якось прогнозувати- це як жіночі гадання. Дуже цікаво, але нічого не збувається)

Иран копирует российскую тактику ударов по инфраструктуре, — The Wall Street Journal

Тегеран наносит удары по ключевой инфраструктуре стран Персидского залива, пытаясь психологически измотать население и одновременно причинить экономический ущерб — по схеме, применяемой россией против Украины.

Иран выпустил сотни дронов по государствам региона, повредив американские базы, аэропорты, порты и другие стратегические объекты. Атаки вызвали транспортный хаос и рост цены на нефть.

Аналитики отмечают: ставка делается на массовость и дешевизну. Небольшие БПЛА сложно перехватывать, их легко производить и запускать как с суши, так и с моря. Комбинированные атаки дронов и ракет направлены на перегрузку систем ПВО.

«Иран наблюдал, как россия применяла эту тактику четыре года», — заявил эксперт Самуэль Бендетт.

Штаты и монархи залива тоже наблюдали те же четыре (на самом деле три с половиной, конечно) года . Знали, кто придумал Шахеды. И влетели в эту войну, даже не подумав, что случится на ее второй день.
Яке прикре самогубство.

на сколько я понимаю у шахеда не хватает собственной дальности чтобы добивать до штатов )) а система з кораблём носителем которую уже успели начать строить муслимы она конечно довольно годная но всё таки плавает вынуждено и соотв. может и тонуть

Знали, кто придумал Шахеды.

и да шахед это именно исключительно террористическое оружие by design и то даже не просто design но идеологически

аж на столько что чисто технически он сам по себе даже просто не летает он не автономный как принцип он полностью опирается на чужую технологическую инфраструктуру

Знали, кто придумал Шахеды.

таки же ж православные но в чалмах )) селяви

на сколько я понимаю у шахеда не хватает собственной дальности чтобы добивать до штатов ))

До баз достанет — там до самой дальней 300км, копейки по нашим меркам.

и да шахед это именно исключительно террористическое оружие by design и то даже не просто design но идеологически

Не лучше и не хуже любого другого оружия.

До баз достанет

по штатам по территории ввели режим особого режима по собственным военным кампам и базам

... но это не про это

там до самой дальней 300км, копейки по нашим меркам.

а ну да ну да а зачем они тогда вообще ставлены мне интересно

а ну да ну да а зачем они тогда вообще ставлены мне интересно

Ставили в прошлом мире — там где Абрамс считался королем поля боя.

трамп як завжди допоміг пині, тепер з ціною на нафту 100 баксів за барель ніякого сенсу нема бити по нпз рашки, бо ціна буде покривати і відновлення і модернізацію

Це буде не проблема, якщо танкери тіньового флоту будуть не здатні до транспортування.

Та нам ще скоріше за все заборонять бити по їх НПЗ дуже скоро, якщо з Іраном ситуація затягнеться

Навпаки! Більше розвалених НПЗ = більше нафти-сирцю на ринку.

та ніт фішка же ж щоб рашка і нафту не продавала

ніякого сенсу нема бити по нпз рашки, бо ціна буде покривати і відновлення
і модернізацію

Поэтому пока весь мир пялился на Иран, наши почти сутки дрючили Новороссийск. Какая радость от нефти хоть по 200, если ее нельзя вывезти.

всьо правильно здєлали!

Терористичний режим в Ірані потрібно добивати

Ще жоден терористичний режим не був повалений без наземної операції. А Штати не плануються наземну операцію в Ірані. А навіть якщо і запланують — буде просто повторення Афганістану. Єдине що зробив Трамп, так це рашці допоміг.

А навіть якщо і запланують — буде просто повторення Афганістану.

ні не буде

Єдине що зробив Трамп, так це рашці допоміг.

це ж як саме? тім що усі тепер знають що руські фуфло а що чіни чмо? штошь все правильно здєлав ))

ЗЫ: а до речі що там з посольством чінів? ))

Хотіли б добити, то треба було зачистити аятол на піку протестів. Тоді піднялись би мільйони замість десятків тисяч і режим вже був би повалений.

а на росії теж так можна? якийсь окремий шматочок для початку кємська волость чи щось таке як принцип слона по кусочку

Можна. Пригожин показував як. Духу не вистачило на останній крок — відкрити з ноги браму Кремля і сісти в крісло. За свою слабкість і поплатився.

ну так то воно так але з цікавого чи Україна оголосила війну ірану? чи просто хоча би припинила дипломатичні стосунки? чи досі працює посольство ірану в києві? чи прийшли рішучі українці бійці і добили усіх ставненців терористичного режиму з посольства?

Підписатись на коментарі