Блокування на Upwork після 15+ років активної роботи
Вчора отримав перманентний бан після тижня тимчасового. Тимчасовий мені надали чітко в 17 річницю моєї там реєстрації.
Загалом я є і власне майже все своє життя був «щасливим» мешканцем мого рідного Миколаєва, і от зокрема прямо зараз чую з вікна політ «шахеда» неподалік і пальбу з зеніток по ньому.
Станом на початок минулого тижня, коли я ще впевненим кроком прямував в світле майбутнє, я мав 20 з великим гаком тисяч годин, багаторічний статус Топ Рейтед Плюс без жодних порушень, два активних великих контракти і півтори штуки баксів на платформі.
Але, незважаючи на все це, мене брутально заблокували.
Як так сталося? Це прям гарне питання, на яке я не можу відповісти самостійно, а представники платформи, зокрема Mistrust & Insecurity Trust & Safety Team, не надали конкретних пояснень, тож мій акаунт пішов в історію за порушення («violations»), які навіть в ньому не відображалися.

Мені не було висунуто конкретних звинувачень, хотіли підтвердження, що я — це я, моєї адреси і що я особисто користуюся своїм акаунтом, що відповідає дійсності на 100%. З цього боку жодних порушень взагалі ніколи не мало і не могло мати місця.
Один з клієнтів зокрема спочатку отримав від Upwork листа щодо плямування моєї затаврованої баном репутації, і цей лист згадував їхню затяту боротьбу з порушенням санкцій ООН і США. Інші клієнти у відповідь на своє уточнення отримували відписку, що це рутинна перевірка.
В процесі зідзвону я отримав декілька натяків, що вони вважають, що хтось інший користується моїм акаунтом, що не відповідає і ніколи не відповідало дійсності, хоча таку практику від колег я неодноразово зустрічав особисто, і мене це, чесно кажучи, бісить!
Додатково хочу тут також зазначити, що я так і не зміг з колегами побудувати власної агенції, бо мені завжди здавалося, що інструменти, що надає для цього Upwork не є зручними або достатніми, щоб вибудувати надійний бізнес без порушень, і, наскільки мені відомо, подібні компанії саме і використовують в більшості своїй практику певних порушень правил роботи сервісу, щоб взагалі існувати.
Моя версія бану полягає в тому, що причиною технічного блоку виступило використання мною двох компʼютерів, можливо, в сполученні з РЕБ і нещодавнім приєднанням до агенції мого знайомого з Великобританії, але потім до мене застосували якусь не дуже справедливу практику вирівнювання попиту із пропозицією на платформі.
Згідно з моїми нехитрими дослідженнями і спостереженнями, платформа принаймні третій рік знаходиться в стані вільного падіння по факту. Кількість вакансій скоротилася кратно, а якість клієнтів, яку вже оцінити важче, навскидку здається просто ганебною. Я так розумію, що ліва рука здібних старших розробників в поєднанні з нейронними мережами створила апворку конкуренцію, з якою платформа навряд чи матиме змогу колись впоратися, і у відповідь на це начальство вирішило ввести певні фашистські практики серед своїх недолугих південно-азійських експертів з довіри та безпеки. Іншими словами, мені здалося, що можливо зараз вони бачать більше сенсу в залученні голодних дешевих розробників до проектів жадібних бідних замовників. Але це лише моя теорія змови щодо мене... а що, якось же я маю собі це пояснити?
В кого є думки або практичні поради?
29 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів