Новинки Apple 2026: MacBook Neo, чипи M5 Pro/Max та оновлення Pro-лінійки

В який момент ми дійшли до того, що хороший смартфон коштує дорожче за новенький Mac? 😅

Цього тижня Apple викотила багато новинок, і найцікавіше — це ноутбук за ціною того самого бюджетного iPhone, про який я нещодавно писала.

Нижче зібрала усі новинки, які показали вчора та сьогодні:

• MacBook Neo за $599

Це повністю нова модель на 13-дюймів. Замість M-серії туди поставили чип A18 Pro (від iPhone), залишили пасивне охолодження і обіцяють 16 годин роботи. Окремий лайк за реально прикольні кольори — чекаємо напливу цих яскравих ноутів по всіх кав’ярнях.

Я особисто користуюся смартфоном Samsung і раніше працювала на Windows та не розуміла всього цього хайпу навколо макбуків. Але зараз, попрацювавши на макбуці майже півроку, я зацінила — сама лише батарея, яка дійсно тримає понад 12 годин активної роботи з відеодзвінками, особливо в еру відключень, це топ.

• Нові чипи M5 Pro та M5 Max

Apple перейшла на нову Fusion Architecture, об’єднавши два кристали в один чип, і прокачала CPU до 18 ядер. Крім цього, Neural Accelerators тепер розміщені безпосередньо всередині кожного ядра GPU. Завдяки цьому локальні LLM та ШІ-моделі мають літати у 4 рази швидше порівняно з попередніми версіями.

• MacBook Pro (14″ та 16«)

Отримали нові M5 Pro/Max і дивовижну щедрість від Apple: базова версія Pro тепер стартує з 1 ТБ (а версія Max — взагалі з 2 ТБ). Також додали підтримку Wi-Fi 7.

• MacBook Air

Його перевели на нове покоління базових чипів M5, підтягнувши загальну продуктивність.

• Нові монітори Studio Display

Лінійку екранів поповнив новий 27-дюймовий Studio Display XDR за $3299: mini-LED матриця, частота 120Hz та пікова яскравість у 2000 ніт.
    Базовий Studio Display теж не залишився без уваги — його злегка прокачали та додали порти Thunderbolt 5.
    Також в обох моделях поліпшили веб-камеру Center Stage для ще кращої картинки під час дзвінків.

Studio Display and Studio Display XDR models are shown side by side.
Як вам цей весняний дроп від Apple? Плануєте оновлюватись чи поки залишаєтесь на старому залізі?

P.S. А якщо хочеться оновитись, але не за всі гроші світу — ми якраз розігруємо MacBook Pro на M5 за донат від 300 грн. Результати уже 9 березня!
Деталі у цьому топіку — Вигравай MacBook Pro M5 за донат на збір «Перехоплювачі»

Маленький дисклеймер: розігруємо модель, яку викотили восени (на базовому M5), бо вчорашні новинки на М5 Pro/Max ще навіть не надійшли у продаж. А наш мак уже на руках і чекає на власника 😌

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Parallels Confirms MacBook Neo Can Run Windows in a Virtual Machine
www.macrumors.com/...​k-neo-runs-windows-11-vm

Цей нео... той момент коли епл 10!!! років назад вміли в дизайн краще ніж зараз
youtu.be/R0AziGVhbmQ?t=162

Взяти макбук 12 з 2016, зробити тонкі сучасні рамки, поставити сучасний A18 Pro, був би топчик
res.cloudinary.com/...​/nfcc1dadgvluzbvv5k7a.png

Но нє, якийсь acer зробили 10-літньої давності

Хай технічні характеристики напишуть інші, але чисто візуально цитрусовий (лімонний) MacBook neo виглядає магічно:)

Та там 8 гектарів оперативи у базовій моделі
На такому навіть котиків лайкати не вийде))

Я думаю, ця серія більш акцентує на " просто красивий", а не красивий і розумний:)
Можна тоді дивитися на котиків за 2,999 PLN:), лайкати вже з наступної серії макбуків.

MacBook Neo offers more single-core performance than any mobile processor from AMD, Intel or Qualcomm
www.notebookcheck.net/...​r-Qualcomm.1248134.0.html

Підписатись на коментарі