Мені 18, я будую Zero-Knowledge сховище і борюся з Microsoft Partner Center. Прошу брутального код-рев’ю
Кожен лист від Microsoft із темою «Action Required», це нагадування, наскільки тернистим є шлях від пет-проєкту до релізу реального продукту.

Мене звати Андрій Шумко, мені 18 років. Замість звичних розваг, моїм основним квестом останнього місяця стало проходження верифікації в Microsoft Partner Center для релізу FABY Cloud.
Чи це втомлює? О так.
Чи воно того варте? Однозначно.
Що таке FABY Cloud? Це спроба створити справжнє Zero-Knowledge середовище. Я не просто роблю «чергову хмару», я будую систему, де сервер фізично не може прочитати файли користувача.
Технічні деталі:
- Шифрування: AES-256-GCM на клієнті. Ключі ніколи не залишають пристрій.
- Архітектура: Direct-to-Cloud через Presigned URLs. Файли (навіть зашифровані) йдуть в Edge-сховище в обхід мого бекенду.
- Відновлення:
12-слівна Seed-фраза для шифрування майстер-ключа. - Стек: FastAPI, Python, асинхронна обробка чанків для Multipart завантаження.
Зараз я на фінішній прямій перед виходом у Store, але мені критично потрібен погляд зі сторони. Я звертаюся до спільноти DOU: мені потрібен фідбек від Senior-розробників та експертів із кібербезпеки.
Я розумію, що в 18 років замахуватися на «екосистему» (у планах ще P2P-браузер та Faby Grid-мережа, детальніше на сайті) — це зухвало. Саме тому я прошу найжорсткішої критики мого коду. Я прийшов за досвідом.
Мій GitHub тут: github.com/Ashixi/FABY-Cloud.git
Заздалегідь дякую за фідбек)
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів