Чому ветеранам варто йти в кібербезпеку
Багато ветеранів після звільнення з лав ЗСУ, знову хочуть повернутись на службу. Адже, є великий розрив між військовим та цивільним світом. В цивільному світі немає відчуття братерства та глобального сенсу, які просто не знаходяться у мирній рутині. У ній просто немає тих ставок, до яких ми звикли.
Я сам мав таке відчуття, бо не міг знайти себе знайти до одного моменту. І цей момент настав коли я познайомився зі сферою кібербезпеки. І це найкраще після служби, що сталось в моєму житті.
Кібербезпека — це та сама війна, тільки за клавіатурою. Розвідка — це OSINT (збір даних про ворога з відкритих джерел). Штурмовики — це Red Team та пентестери, які проривають чужу оборону. Захист периметра і «сидіння в окопах» — це аналітики SOC (Blue Team), які цілодобово відбивають атаки. Є тут і своя контррозвідка — Threat Hunters, які шукають приховані загрози та «шпигунів», що вже пролізли у вашу мережу. А інженерні війська — це Security-інженери, які будують віртуальні фортифікації та налаштовують фаєрволи.
Менеджери ІБ (і фахівці з GRC) — це чистий штаб та командування. Вони рідко самі сидять в окопах за консоллю, але саме вони планують операції, пишуть бойові статути і вибивають у генералів гроші на нове спорядження для бійців. Коротше кажучи, яку б спеціальність ви не мали на службі, в КБ знайдеться її цифровий аналог.
Але найголовніше — повертається відчуття місії. Ти знову робиш важливу справу і продовжуєш захищати, просто лінія фронту тепер цифрова.
Тому, всім ветеранам, котрі не знають, чим зайнятись після звільнення, варто звернути увагу на цю сферу. Можливо вона змінить ваше життя, як і моє!🫡
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів