Як один пост голови Monobank зіпсував їм репутацію

Сказане в цьому дописі є особистою думкою автора і жодним чином не відображає позицію мого роботодавця Revolut

Голова Monobank Гороховський опублікував в Threads фото дівчини (зараз вже видалив) з процесу KYC, на фоні якої був прапор, схожий на прапор рф.

І додав образливий жартівливий допис-відповідь на її питання про причину блокування рахунку:

Звернулася клієнтка на відеоверифікацію з питанням, чого заблокували її рахунок. Сказали, що через те, що голова немита

Не публікую скірншотів тут, як раз через тему цього допису — чужі персональні дані не можна розповсюджувати.

Я є клієнтом Monobank з 2019 року. Я повністю задоволений зручністю сервісу, який вони надають. І думаю, вони корисні в цей тяжкий період для нашої держави, коли потрібно збирати кошти на зброю нашим захисникам.

Також, я працюю в необанку — Revolut, як раз у відділі, який займається подібними відеоверифікаціями. Хоч масштаб компанії більший, внутрішні процеси схожі.

Для мене те, що зробив Гороховський, виглядає як вершина некомпетентності та погоні за хайпом.

Але почну по порядку.

Хоч необанки й не мають фізичних відділень, куди можна прийти сваритись 😄, це не означає, що там все робить автоматизація чи ШІ.

В більшості процесів всеодно приймають участь люди. Втім їх рівень залучення часто зводиться до контролю якості чи підтвердження висновків зроблених ШІ.

Це робиться по кільком причинам, основні: технології ще не настільки круті, аби ми могли довіряти їм повністю, і вимоги зі сторони регуляторів, які хочуть балансу між швидкістю та правильним ставленням до клієнтів.

Тож коли ви підтверджуєте вашу особистість за допомогою селфі, її перевірять за допомогою ШІ, аби одразу відсіяти рандомні зображення їжі, погане освітлення тощо.

Але, скоріше за все, зображення також побачать працівники, які контролюють роботу ШІ.

Чи повинно це вас хвилювати? Ні.

Селфі — це ваша приватна інформація.

Так само як паспорт, водійські права та все інше, що ви завантажуєте, аби пройти перевірку та мати змогу отримувати фінансові сервіси.

Це означає, що ви маєте очікувати, що банк використає це фото лише для підтвердження вашої особи. Тому не варто переживати, якщо ваша голова немита, ви в ліжку, чи забули надягти футболку. Адекватна установа не зверне на це жодної уваги.

Хоча я в цілому раджу робити селфі в більш менш охайному вигляді, бо ситуації бувають різні. Не дай боже хакери поцуплять БД, а там ви з котиком та в бігудях 🐈

У випадку з Monobank, ми бачимо, що вони порушили всі етичні та правові принципи, коли розповсюдили це селфі.

Не має жодного значення, чи це дійсно прапор Словаччини 🇸🇰 і чи та дівчинка каже правду.

Monobank розкрили особисті дані клієнтки в погоні за хайпом та прокатили її на шакалячому експресі по українському інтернету.

«Окей-окей, розумнику, а що ж вони мали зробити натомість?» — спитаєте ви.

Найголовніше, надати людині потрібний їй сервіс за її запитом.

Якщо лишились питання до людини на основі вимог від регулятора чи за умовами користування банком, зробити додатковий запит про інформацію.

Якщо є достатні підстави щодо неправомірної діяльності, повідомити правоохоронні органи. Не повідомляючи при цьому клієнтку чи треті сторони, аби не було tipping off, що може і їх самих підвести під статтю.

Втім, Гороховський обрав найгіршу опцію з усіх — створити з цього черговий народний мем.

Мене дивує, що ніхто зі співробітників не зупинив пана Олега. Не нагадав йому, що приватну інформацію розповсюджувати на загал не можна. Що є закони України та етика. Та навіть банально не припустили, що може трапитись непорозуміння.

Але мене не дивує, що багато людей підтримали вже видалений пост. Це те, що й переслідувала ця незграбна публікація: прорекламувати банк на основі суспільної ненависті до спільного ворога.

Хоча впевнений, що значно більше людей обурило таке ставлення до клієнтів зі сторони одного з найбільших банків України 🇺🇦

Тепер, ділячись даними з Monobank, так чи інакше будеш думати:

Через невдало зроблене фото, чи не стану я зіркою соцмережей? 🤳

Не кажучи, що це також зачепить й ставлення людей до інших банків, включно з необанками.

Буду радий почути вашу думку в коментарях ⤵️

Мій основний ресурс — це Telegram-канал. Підписуйтесь.

Запрошую до читання моїх публікацій на Medium чи Substack.

Також на DOU є й інші мої дописи.

👍ПодобаєтьсяСподобалось18
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Булоб дуже цікаво послухати про те, як персональні дані взагалі опинились в телефоні у Гороховського

Та просто не варто ставитися до монобанку, як до банку. То особиста іграшка його власників, які живуть у своєму уявному світі. Завтра можуть замінити котиків на бегемотиків, потім забанять всіх хто по зодіаку Овен, потім введуть податок для лисих. Їм в їхній голові то все рівнозначного рівня кроки і ніхто їх не зупинить. Монобанк можна використовувати, щоб скинути сотню гривень комусь на банку чи оплатити телефон — і все.

Дуже потрібний, я би навіть сказав протверезвлюючий для «свідків Монобанку» (вони ж «свідки Нової Пошти») випадок...
Можна скільки завгодно критикувати клієнтоорієнтованість європейських сервісів, але отакого показного хамства, чим би воно не виправдовувалося, ви в (Західній) Європі навряд чи отримаєте.

Я наивный олень полагал, что для таких опознаваний в кадр дают только лицо, а интерьер в блюре/расфокусе. Ан нет. И в кадр может попасть и партийная символика, и символика спортивного клуба, и просто ценная вещь.
А потом этот кадр может пойти куда угодно, для каких угодно целей. Браво.

На фоні цього згадуються слова НБУ про видавлення Revolut з ринку України, що це все «задля нашої безпеки» .
Представляю, що сталося б з Revo якщо б вони вчинили так (судячи по практиці порушення GDPR — штраф певний відсоток від річного обороту команії та персональна відповідальність аж до тюремного сроку)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Сьогодні всі постять новину про «експертизу», яка довела, що прапор російський. Країна кривих дзеркал, де з усіх сил намагаються сказати, що чорне це біле, і дуже схоже на рашку, де замилюють очі неважливим, щоб люди не говорили про важливе. Усі чекають поки гороховський сяде за розголошення даних, а вони продовжують, якусь хню робити.

А фото з словенським прапором з такими ж складками — то підробка і ші

Ну монобанки теж вміють іпсо
І головне якось змістили акцент із злиття персональних даних до прапора.

Думаю, що новину про «експертизу» запустили саме вчора тому, що ВР викликала голову НБУ Пишного для доповіді щодо ситуації навколо monobank та оприлюднення персональних даних. Треба було перебити негатив і дати якесь якесь підгрунтя Пишному, щоб доповідь була як мінімум нейтральною щодо монобанку.

При цьому не зрозуміло, як факт того, що прапор російський, міг би виправдати розголошення персональних даних

Погодьтесь гарна реклама бренду вийшла! Жодна реклама і маркетинг би стільки не змогли, бо чорний PR завжди краще поширюється! браво маркетологам або Гороховському.
Ще Ощад, Райф гарно спрацювали з Орбаном з тими інкасаторськими автомобілями.
З точки зору маркетингу дуже успішні PR та рекламні компанії. Охват аудиторії, поширення в ЗМІ, соцмережах неймовірні.

чого тут гарного? навіть якщо тут коменти почитати переважна більшість його відморозком вважає. Окрім особливо обдарованних з позицією «він же на ЗСУ збирає, йому з плєбсом можна що хоче робити»
ти мабуть погано розумієш що таке маркетинг. Маркетинг та піар успіх — це коли після корпоративу вся контора і сусідні бари кажуть, що Тім Власюк — співає як Джо Кокер, танцює як Майкл Джексон і всі тепер хочуть від ньго дітей. А у тебе — вся контора відводить очі від тебе палаючи від іспанського сорому, бо картину як ти лежиш в калюжі в лайні тепер ніяким милом з очей не вимити, а ти при цьому кажеш — опа як класно, тепер всі мене знають!

Двом країнам в Європі варто змінити кольори прапору.
Дружній вогонь(friendly fire) звичайна річ на війні. Уявіть, якщо оператор балістичної ракети помилково відправить кілька ракет на території з триколором?

Так вони ж наводять не по прапору, а по координатах. Як можливо переплутати Словенію і рф таким чином?

Це ж військові. Чисто по приколу!
Фіцо Словаччина, Орбан Угорщина вже нарвались, їм кабзда як в 1956 році. В цей раз буде все набагато жорсткіше. А Словенія може просто попасти під роздачу, бо назва схожа на Словаччину! ЄС своєю політикою 1992-2026 роках підписав собі вирок.
Вони ще за 1914-1945 не відповіли сповна!
Як тільки Україна розбереться з РФ, то всім «друзям РФ» на заході дістанеться на горіхи.

Як тільки Україна розбереться з РФ

Дуже хочеться в це вірити, я тільки за, бесумнівно!
Тільки маю деякі переживання з цього приводу.

Селфі — це ваша приватна інформація.

Так само як паспорт, водійські права та все інше, що ви завантажуєте, аби пройти перевірку та мати змогу отримувати фінансові сервіси.

Нєа, почитай угоду користувача. Твої дані можуть бути використані банком у власних цілях, або передані третім особам без твоєї згоди. Це не твоя приватна інформація, це їхня приватна інформація з якою вони роблять що хочуть.

Ну і так то що словенія, що словаччина, ворожі до України держави, і пляшуть під дудку братішки з угорщини, так що деанон впринципі виправданий.

В офіційних умовах обслуговування monobank / Universal Bank:

Селфі / фото під час відео-верифікації вважаються персональними даними клієнта. Ці дані збираються тільки для ідентифікації особи і банківських цілей. Банк зобов’язаний забезпечити їх конфіденційність і використовувати їх в межах обслуговування клієнта.

Чи може банк «робити що хоче» з даними?

Ні, не може. Використання даних обмежене законом і правилами банку (ст. 32 Конституції, Закон про персональні дані, Закон про банки). Передача третім особам без згоди клієнта заборонена, за винятком випадків:
— Вимоги закону (наприклад, запит правоохоронців).
— Використання анонімізованих даних, де особу неможливо ідентифікувати.

Твердження «це їхня приватна інформація, з якою вони роблять що хочуть» — це повна брехня

Ну і так то що словенія, що словаччина, ворожі до України держави, і пляшуть під дудку братішки з угорщини, так що деанон впринципі виправданий.

Деанон дівчини, яка втекла від війни туди і у якої батько військовий, виправданий? Ну ти й лайно.

яка там репутація якщо умовою початку взаємодії є фоткання фейсу у відділенні

На фоні цього згадуються слова НБУ про видавлення Revolut з ринку України, що це все «задля нашої безпеки» .
Представляю, що сталося б з Revo якщо б вони вчинили так (судячи по практиці порушення GDPR — штраф певний відсоток від річного обороту команії та персональна відповідальність аж до тюремного сроку)

Вони допомогають армії більше, (і в процентному, і в абсолютному розмірі) ніж більшість коментаторів які: «в бєлом пальто» в суідніх темах трусять про «права» і як їхню «шкуру» можуть попортити в окопі.
Сам автор — працює у конкурента і на моє оціночне судження трошки кривить душею з приводу посади.
С приводу приватності — я думаю що багато данних які збираються треба обробляти і формувати на кшталт ділової репутації.
Але нажаль...

Сам автор — працює у конкурента

револют — конкурент монобанка це звучить так само як фейсбук — конкурент вконтакте )

кривить душею з приводу посади

в чому саме?

ось і перший «вони допомогають армії, їм можна все».

Нажаль, важкі часи ще попереду, підчас яких «можна все».

Не хотелось бы впадать в махровую конспирологию, да и не стоит искать злой умысел там, где всё объясняется банальной глупостью, но как теория/гипотеза имеет право на существование.

В первые день-два скандала с Монобанком эту новость как по команде массово разгоняли аккаунты-однодневки, что уже странно. Причём разгоняли очень массово, и в разных социальных сетях. После того как тема уже забурлила естественным образом, публикации удалялись.
То же самое наблюдалось с недавним «секс-скандалом» с Еленой Тополя (певица ALyosha). Аналогично — с популяризацией песни Тины Кароль «У нас немає світла та в нас є тепло», в то время когда зимой пенсионеры умирали от переохлаждения в своих квартирах...

Подобные инфоповоды очень похожи на скоординированные PR-акции для отвлечения внимания и канализирование информации. Благо, отвлекать народ сейчас есть от чего...

«The key element of social control is the strategy of distraction that is to divert public attention from important issues and changes decided by political and economic elites, through the technique of flood or flooding continuous distractions and insignificant information.» ⓒ

В Україні давно взяли на озброєння найкращі напрацювання «Ольгинских». У нас і RT своя є, «Ісландія» називається. І ще кілька відколовшихся від них любителів «розвінчання міфів». Страшенно дивує кількість прихильників цього лайна.

Страшенно дивує кількість прихильників цього лайна.

З великої частини українців можна зняти вишиванку та надіти кокошник — не зміниться майже нічого.

Монобанк і до цих подій був говном

Гарно піар завірусився.

і це ще раз доводить, що анонімності так само і довіри Україні тим більш інтернетам немає, неважливо як зручно воно влаштовано, будь то монобанк або телеграм абе будь що, гроші треба зберігати під матрацом, і відмовлятися від залежності від таких технологій які не є вільними/відкритими, тобто потрібна децентралізація

Дякую, ДОУ.

Коментарі і кількість лайків під адекватними — знову повертають надію на майбутнє у цієї нації.

Підтримую кожне ваше слово із одним уточненням. Банку «Монобанк» — не існує. Є роздрібний продукт банку «Універсальний», який називається «Монобанк» і інтерфейс із цим продуктом забезпечується окремим додатком. Все.

Мені здається, що подібні історії більше шкодять репутації через сам факт публічності. Навіть якщо це був невдалий жарт або вирваний з контексту момент, для людей ззовні це виглядає дуже дивно.
При цьому сам сервіс monobank, як на мене, досі один із найзручніших в Україні. Але в таких випадках комунікація і реакція керівництва важать не менше, ніж сам продукт.

важать не менше, ніж сам продукт

Так продукт всі хвалять. Люди ненавидять вийобщика гороховського

Головною фічею фінтех продукту є не котики а відповідальність
А вони то апку лимонами покладуть то персональні данні зіллють,
У останньому випадку відповідальна компанія має негайно принести публічні вибачення, виплатити компенсацію потерпілій та заільнити винного. Де?

Дивно що є люди, котрим треба пояснювати, чому ця історія погана. І навіть тут справа не в тому, якій стяг був насправді. А справа тут ось в чому. Держава передала монополію на насилля активістам. І все було б добре, але активіст це не завжди розумна людина, або вона взагалі може помилятися, бо люди час від часу помиляються. І це приводить до подібних випадків.
Давайте уявимо ситуацію, де ви приходите, до лікаря, психолога, юриста розповідаєте йому про себе, надаєте йому чутливу інформацію. І в якусь мить ви відкриваєте інтернет і читаєте або дивитесь цю саму чутливу інформацію в загальному просторі. З коментом: «Ти мав 4 роки дійти до ТЦК, ухилянт = колоборант» (щось подібне можна прочитати у постах військових). Може для того фахівця любий «ухилянт» як російський стяг для Гороховського. Може він сам служив/служить, поніс свої втрати і має свої травми. Може пізніше ви напишете пост, де ви маєте бронь, а може у вас її немає. Але справа зроблена, ви, ваша родина, тепер предмет обговорювання і ненависті всієї країни.
Тому у нормальних країна має працювати судова система, а не осуд активістів. Якщо людина порушила — звертайтесь до органів. А якщо ви хочете сомалі замість правової держави, так сомалі колись прийде і до тебе. Ось те як працює зараз ТЦК це якраз сомалі. Подобається? Ні? То для чого хотіти сталіна, сомалі для інших?

Шлях Сомалі українці самі обрали ще в 2019-му.

а чого відразу не 2014?
краще таке «сомалі» чим «мирное небо» як в Криму зараз

Бо ці події були протилежні. В 2014-му переміг Майдан. В 2019-му — анти-майдан.

Держава передала монополію на насилля активістам.

І мудрий нарід цим цілком задоволений. «це ж наші, вони проти русні»
А ще боротьбою з руснею зараз можна об’явити будь-яку дію. І мудрий нарід буде підтримувати цю будь-яку дію. Почав це шановний пан Коломойський, коли намагався протистояти віджиму укрнафти і приїхавши в той самий вечір, коли звав потім каву пити, одразу заявив журналістам — «це все дії російських диверсантів!».
Численні бумеранги по наплічному унітазу з 2005 року нарід до тями не привели. Схоже, наступний бумеранг буде останнім.

Ніколи не був клієнтом монобанку та ніколи не буду. Майже всі гроші знаходяться в закордонних банках та криптогаманцях. Чому? Для мене неприпустима ситуація, коли керівники крупних компаній (як то Монобанк), політики і т.д. грубо порушують закони та Конституцію України, просто по своєму особистому бажанню, чомусь вважаючи при цьому, що «народ з ними» і тому так можна. Знаючи, при цьому, що «криша» їх прикриє. В цілому, це не нагадує принципи верховенства закону. В цілому, кожен з клієнтів таких банків, в будь-який момент, може стати таким мемом, за мову, за прапор (схильний думати, що прапор таки словенський, бо на фото видно тільки праву третину, а не середину прапора, а підсилює впевненість — батько дівчини та його служба в ЗСУ), за що завгодно взагалі, що може здатися (навіть без доказів) менеджеру банку хайповим та заслуговуючим публічного осуду. З таким підходом, банк може заблокувати ваші гроші, вашу власність, поділитися вашою особистою інформацією з ким завгодно, зробити з вас публічний мем, нанісши, в тому числі, репутаційні втрати. Як клієнт монобанку, ви нічим не захищені, ваші дані можуть бути в будь який момент розповсюджені, а ваші гроші вилучені. Звісно, такий менеджер банку не буде відсторонений на 3 роки від будь якої діяльності за свій вчинок, відповідно до статті 232 Кримінального кодексу України. Йому допоможе його «криша». Йому за це нічого не буде. А винен у всьому (починаючи з яєць по 17 грн і закінчуючи міндічами) самі знаєте хто.

Як клієнт монобанку, ви нічим не захищені, ваші дані можуть бути в будь який момент розповсюджені, а ваші гроші вилучені.

тут на доу є багато історій як подібне сталось і іноземних банках, в тому числі револют, вейз чи подібні. Так само є історії тут про біржі фрілансу. І блокують за все що хочеш, навіть за те що люди в Херсоні чи Запоріжжі. І от довести щоб закордонним банкам де в сапорті може сидіти якийсь індус буде на багато важче, так як українські документи вони не розуміють і взагалі їм пох на країну не з ЄС.

2030 рік. Війна триває. Мобілізація,в черговий раз посилюється. Один з провідних банків країни почав співпрацювати із РТЦК та СП надаючи дані про місцезнаходження, оплату послуг курєрів з доставки та інші особисті дані відповідним співробітникам(яким новий черговий закон про мобілізацію дозволив проникати в житло). Не так важко уявити, чи не так? Все ще важко? Можливо, в січні 22 важко було уявити, що людей будуть викрадати невідомі на вулицях, бити, кидати в підвали без суда і слідства, а в окремих випадках із летальним результатом і ніхто за це не буде відповідати.

До 2030 року можуть ще якусь «цікаву» ініціативу запровадити: наприклад вже не перший раз читаю в мережі заклики від військових що ТЦК недостатньо — вимагають щоб представникам бригад дозволили самим ловити цивільних на вулицях і залучати до власних підрозділів.
Ну що сказати: сміливі люди якщо хочуть дати «забусяреним» зброю, привести «впольованого» в окоп поряд з «мисливцем», повернутися до них спиною..

Перепрошую, а чому коли описують цей сценарій, то говорять про якусь «зброю»? Ніякої зброї їм не дадуть. Це вже було не так давно. Західна Білорусь, 1944 рік. Бойові підрозділи РА заходили в села, вигрібали всіх чоловіків, що пережили окупацію, і гнали їх вперед себе на укріпрайони німців. Я бачив ті списки, там тисячі прізвищ, що мають дати від «мобілізації» до «зниклий безвісти» в межах одного тижня. Іншого сценарію не передбачено, якщо вже піде така гулянка.

Це ви перебільшуєте: зараз таке не пройде — у всіх смартфони не забереш. Якби кидали у окопи без зброї то ми б про це вже знали. Інше питання — автомат не сильно врятує від кабів та дронів, до того ж люди з військовою підготовкою в 2 місяці на «аби як» не настільки ремби, щоб чинити опір армійській машині..

вимагають щоб представникам бригад дозволили самим ловити цивільних на вулицях і залучати до власних підрозділів.

Астрологи оголосили тиждень 92-ї бригади. Кількість зламаних ребер ухилянтів збільшиться вдвічі.

Поки вівці сперечаються про колір прапора дівчини у Німеччині вовчої шерсті — головний пастух вкотре запрошує їх на травневі шашлики..

Ось і чергового айтівця з DOU, простого фермера Юру, який жив собі у маленькому будиночку, вирощував помідори, розбирався з ШІ, писав аграрний софт і нікому не шкодив — зустріли біля магазину і забрали:
dou.ua/...​rums/topic/58183/#3060811

«Ми ж усі розуміємо, що в критичний момент (на жаль, він настане) справа мобілізації буде проводитися бойовими батальйонами ЗСУ. Особисто наш батальйон в прифронтовій зоні, де зараз працюємо, вигребли з хатів усіх ухилянтів на шляху» © командир батальйону «Братство»

Ага, читав пост цього «Боргезе» — дайте вже їм хтось Конституцію почитати, особливо 17 статтю)

«...Збройні Сили України та інші військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу, усунення органів влади чи перешкоджання їх діяльності.»
© Конституція України. Стаття 17

Я думаю що коли через десяток років після війни випливе інфа про те що коїлось на «сірих» територіях з 2014 року — ми офігеємо.. Серби та боснійці з Мілошевичем зайчиками здадуться.

Ну це зовсім інша історія. Я ж не про це писав. А про те, що блокування можуть зробити будь-які банки, як наші так і закордонні, тому казати що блокування стосуються лише клієнтів монобанк то це не правда.
Якщо будуть надавати дані з банків то це будуть робити всі, а не лише монобанк, тут знову провина не на монобанку.

А є історії від іноземних банків, що якийсь ітішник — підрядник, який формально не має відношення до банку, публікує відео дівчини, принижуючи її гідність дописами, що немита голова? Чи це вже загальноєвропейська пркатика чи ще ні? Досі незрозуміло, як саме відео дівчат 19 років потрапляють в мобільний того ітішника. Це ще одне дуже цікаве питання. Якось мені не віриться, якщо в них там є загальний чат із мемчиками, де вони це все викладають, і якщо це поширено там — ні один тверезо думаючий ітішник не написав — колеги, зупиніться, то може бути прапор Словенії, Словаччини, до того ж, дзеркально відображений, що не дає змогу ідентифікувати точно, що це за прапор. І мало того щоб просто це все опублікувати назагал, ще ж треба принизити немитою головою. На відміну від цього цінного ітішника(та його колег, які були залучені в створення цього мема), який блокує вхід таких банків як Револют на український ринок, батько дівчини в ЗСУ

А як вам таке:

Тимофій Милованов
«Я б зробив так само, як Гороховський.
Є культура з Big Tech, яку всі люблять цитувати, але мало хто реально розуміє. Марк Цукерберг: „Move fast and break things. Unless you are breaking stuff, you are not moving fast enough.“
Сенс простий: якщо ти справді рухаєшся швидко, ти неминуче щось ламаєш. Бо ти дієш у невизначеності. Якщо ти нічого не ламаєш — значить, ти або повільний, або просто не береш на себе ризик.
Це і є Монобанк. Це і є Гороховський.
Тут був тригер: триколор (або те, що виглядало як триколор). Це ситуація, де лідер не має права „перечекати“. російські кольори — це виклик. Їх не ігнорують.
Він зреагував. І помилився. І це ок. Норм.
Культура швидкого руху і ламання вимагає швидко виправляти помилки, визнавати їх і змінювати процес, щоб це не повторилося. Помилка — не гріх. Гріх — рухатися повільно „бо так правильно“. Або ігнорувати триколор. Що Гороховський і зробив — виправив помилку. Вибачився.
Хайп навколо Гороховського тому, що в Україні помилку часто трактують як клеймо. Через це більшість боїться бути провокативними, натомість любить „обережно“ і „по правилах“. Це виглядає культурно. Але це програшна стратегія в реальності, яка швидка і без правил.
Подивіться на армію і оборонку. Думаєте, там усе „по процедурі“? Ні. Там швидкість, результат і постійна корекція важливіші за красиву правильність.
Ціна цієї культури — хайп і збої. Facebook буде вибухати. І що з того? Нічого. Пофіг.
Бо в умовах війни нам потрібна не стерильність. Нам потрібна культура, яка виживає через дію, відповідальність і швидке виправлення помилок.»
www.facebook.com/...​VcG6fl&id=100004775745586

В принципе ничего нового к моральному облику.

Move fast and break things

Сумніваюсь що Марк мав на увазі кримінальний кодекс.

Грантожер накидав англіцизмів в надії що плебс схаває, але щось пішло не так

зріла думка в цьому гуртку хайпідо

За логікою цього, не дуже розумного чоловіка, якшо путін вибачиться, то всі його злочини скасовуються

за логікою розумних людей, треба було почекати поки путіна, совбєз і хоздуму притягнуть до відповідальності по всєй строгості закона і заарештувати — прямо в залі суду? а то развоєвалісь тут бєз правових прічін

А що ви хотіли від члена на*лядової ради підприємства, де він отримував тривалий час ЗП якщо не помиляюсь 300 000 грн (за що, доречі?) і не помічав як пан Міндіч там засилає двушечкі на москву?
Ви від такої людини хотіли побачити наявність якогось морального компасу?

Якщо ти нічого не ламаєш — значить, ти або повільний, або просто не береш на себе ризик.
Це і є Монобанк. Це і є Гороховський.

Це точно про банкіра сказано? Можна нам іншу банківську систему, яка не буде ламати вже поламану економіку країни? ;-)

А то нагадує анекдот:
’- Коли місяць у повні треба монетку підняти вгору і сказати: «Місяць, друже, дай грошей повний гаманець..»
— Вибачте, а ви точно міністр економіки?!’

Якби він побачив фото у публічному просторі — то можливо, хто перший публічно зреагував той і молодець!

Цей пассаж про ломати речі нагадав ножі наголо 2 і його головного злодія мільярдера

на жаль не всі помилки такі невинні як описано вище. Ця помилка є досить грубою і виявила внутрішню недосконалість Моно, адже CEO взагалі не мав би мати доступу до персональних даних клієнтів. І питання як до нього потрапило те фото. Можливо у нього є вільний доступ і до всіх інших даних? і він вважає правильним розпоряджатись ними на свій розсуд? у відносинах з банком важлива довіра, а про яку довіру можна говорити коли персональні дані клієнтів кидають в соцмережі і блокують тих хто критикує Гороховського(www.linkedin.com/...​dILufVui3-8i5Egf3XudfpY) виглядає як ручний/іграшковий банк. Може кому і ок, але не всім

у меня на карте нфц плохо работал, потом расслоился пластик, я еще тогда на канале Огомоно, когда были открыты комментарии, пожаловался, что пластик какой-то некачественный, через 10 минут мой комментарий стерли и забанили в их канале

Яка ж маячня, виставити фотку це нуль боротьби із руснею, це ніякого хочь краплю корисного єфекту немає, того що це не зупинить їх, хм пофіг на фб якогось чувачка. Робота монобанку верифікувати мовчки, а його голови займатись справами голови банку (якщо він і справді є ним), а не под дитячому постити «немиту голову». Вобщем за стартєльность відмазати дурня — 4, а от за імлементацію — 1.

Мілованов абсолютно чесно називав себе дебілом. І щодня це підтверджує

Так він же сам сказав з він дибіл. Що з нього взяти.

останній інцидент з Моно справді дуже дивний, але цікава також попередня поведінка. Гороховський колись наче виправдовувався що Revolut не захотів працювати в Україні (чи не пустили). Виглядає наче його вина також у тому є? це через нього Revolut вийшов з країни?

Співзасновник monobank Олег Гороховський відзначив, що «Revolut поводиться так, ніби українські закони взагалі не заслуговують на жодну увагу. Вихід Revolut на український ринок є банальним порушенням українських законів».
dev.ua/...​pro-litsenziiu-1740649947

Можна вже сміятися?

та обычный выпил конкурентов, куча платежек и финтехов с Эстонии или Литвы дают открывать счета а Револют им наступил на больное место, то что стал отжимать клиентов

А чем принципиально отличаются эти другие финтехи от революта? да и непонятно как же револют с моно на украинском рынке конкурирует, моно про быстрые платежи по Украине, банки, кэшбеки, интеграции (experienza), что из этого откусывает револют?

Да куди там революту до моно. Шпана

Якби українські закони не тільки б існували, а ще б працювали, то Гороховський був би сусідом Бені в тюрмі..

Судячи по деяким коментам, навіть якби то був прапор парашки, то люди б все одно зачмирили монобанк, а не дівчину... І це дуже сумно, не має бути жодної толерантності до раші.

p.s те що він виставив не розібравшись до кінця це звісно дуже херово і тупо, але нормальна людина теж би зреагувала, якби побачила прапор параші на фоні. І взагалі дівчина могла б подумати головою, перед тим як відправляти таке селфі, не важливо куди відправляєш, така неоднозначність може бути неправильно сприйнята і мати неоднозначні наслідки. Але звісно краще б він по тихому відправив дівчину на всі можливі перевірки, щоб були точні докази і можна було закрити їй рахунки у всіх банках якщо все підтвердиться.
А зараз вона чомусь одразу як доказ кинула що батько на війні, але ж для неї особисто це не виправдання, скільки у нас людей розділилось з 2014, частина сім"ї залишилась в днр бо вони за рашу, а частина переїхала в інші міста — і що тепер, вони теж зрадники бо в них родичі в днр, чи навпаки, родичі з днр тепер за Україну? В тому числі зараз багато ватанів переїхало в ЄС під українським паспортом отримувати ТЗ, а самі за рашу і чекають коли вже їх визволять нарешті, тому біженці це не дорівнює автоматично жертва війни чи патріот. Тому обережно треба бути всім і всюди. Якби вона десь в Україні вийшла на вулицю замотана в цей прапор то їй могли б і голову розбити, бо хтось би теж недогледів герб, але вибачатись вже було б запізно.
Передбачаю що малороси будуть захищати і казати що навіть якби то була раша то вони не мають права виставляти чи коментувати і тд і тп. Ніхера, правила і права не діють на все що пов"язане з рашою і по відношенню до них можна все.

те що він виставив не розібравшись до кінця це звісно дуже херово і тупо, але

Все, що пишуть після але — не має значення

Причому щодо банкірів всі прекрасно знають що це абсолютно безпринципні люди і гроші для них не пахнуть — прийде чувак з мільйоном і бабло візьмуть з поклоном будь це кацап, алах-акбаровець чи епштейн з однойменного острова.
Тут Гороховський вирішив попіаритися на дурненькій дівчинці і потрафити патріотам — типу я свій, не буржуїнський) але щось пішло не так. І ще знаходяться люди які шкодують цього фарисея, що підтерся банківською таємницею. Ну після того, як можновладці підтерлися Конституцією, це вже нікого не дивує; дивує скільки ще народ буде це хавати і просити добавки..

Все, що пишуть після але — не має значення

ти наче і не розумний, АЛЕ і не тупий.
Якщо нема що написати по суті — то краще не пиши. Бо щось придумав, ляпнув аби тільки було. Тому все що написав ти — не має значення.

«це дуже сумно, не має бути жодної толерантності» != «можна самому бути законом, прокурором, суддєю і виконавцем в одній особі».

Передбачаю що малороси будуть захищати і казати що навіть якби то була раша то вони не мають права виставляти чи коментувати і тд і тп.

Передбачаю, що ти всіх, хто з тобою незгоден, будеш називати «малоросами»

Передбачаю, що ти всіх, хто з тобою незгоден, будеш називати «малоросами»

Що значить не згоден, можна не погоджуватись, але якщо підтримуєш малоросів, то це значить що ти теж малорос, а не тому що ти типу не згоден зі мною. Але чомусь тебе це заділо, на вору і шапка горить.

якщо підтримуєш малоросів, то це значить що ти теж малорос, а не тому що ти типу не згоден зі мною

Привіт давньогрецьким софістам! а ми переживали що ви всі вимерли ;-)

Софізм про «сина собаки» — це класичний логічний трюк, що базується на підміні понять (еквівокації). Він звучить так: «Цей пес — батько. Цей пес твій. Отже, цей пес — твій батько». Або ж: «Цей пес — батько. Цей пес — син. Отже, син — собака».
Це приклад того, як через неправильне використання мови можна зробити помилковий висновок, що здається правильним.

Уважно читай і проблем з

неправильне використання мови можна зробити помилковий висновок, що здається правильним.

не буде.

Привіт давньогрецьким софістам! а ми переживали що ви всі вимерли ;-)

Якщо підтримуєш Костю Новака то ти сам Костя Новак :)))) Л-логіка!

Якщо підтримуєш Костю Новака то ти сам Костя Новак :)))) Л-логіка!

Так якщо ти зробив такий висновок, то це в тебе логіка зовсім відсутня. Чи ти настільки недалекий, як і тестер вище?
Але спілкуватись з малоросом який називає себе «владімір», який йдосі не розуміє що таке українська транслітерація, який закінчив московські курси психології та настільки цим пишався що аж добавив сертифіка на свій сайт, в мене немає бажання, тому давай сиди в своїй польщі, вчи логіку, замість москальських курсів і не вякай.

Чи ти настільки недалекий, як і тестер вище?

Може тобі на курси сходити по нормальному спілкуванню? В майже кожному своєму дописі, де ти незгодний, переходиш на особистості і не тільки зі мною. Не вмієш по іншому думки формулювати?

з малоросом

Ось в цьому і справа. Хто тобі дає право вирішувати, хто є справжнім українцем, а хто ні? Може ти десь воював? Може в тебе поранення є? Інвалідність? Ну з якого переляку ти претендуєш на якісь моральні права? Що ти зробив для України окрім як шукати малоросів на форумах? В тебе навіть профайл пустий бо ссишся показати хто ти є насправді. Фоточу боїшся поставити.
Дуже шкода що такі як ти, Гороховський, зараз займаються травлю інших, прикриваючись патріотичною повісткою, використовуючи страх суспільства, а насправді попросту вигулюють свої комплекси та хвору агресію.

тому давай сиди в своїй польщі

Kostya Novak
Software developer
United States
SSDE
Freelance · Freelance
Mar 2012 — Present · 14 yrs 1 mo
Remote · Remote
Це твій лінкедін? Чи то твій брат близняк?

Закон Ньютона: патріотична сила зростає прямо пропорційно відстані між патріотом та його Батьківщиною ;-)

Там два варіанти, або людина пише/живе зі Штатів, або людина на стільки патріот України, що соромиться написати країну проживання/походження.

Може тобі на курси сходити по нормальному спілкуванню? В майже кожному своєму дописі, де ти незгодний, переходиш на особистості і не тільки зі мною. Не вмієш по іншому думки формулювати?

до подібних малоросів як ти, відношення відповідне, не треба тут маніпулювати і казати що це я з усіма так, неправда, таких як ти на щастя меншість. З адекватними людьми я спілкуюсь нормально, на щастя таких особливих як ти тут меншість. Тому краще сам сходи на якість курси, але бажано не на московські...
Дуже шкода що подібні малороси повиїзжали в Європу, і там позорять українців...

United States
SSDE
Freelance · Freelance

Важко тобі думати і здогадатись, що для роботи на США потрібно вказувати це в профілях, щоб вони шукали фрілансерів як я з України(це я і зробив ще багато років тому, але вже давно не користуюсь ним), тобі з Польщі цього важко зрозуміти. Чи ти так клієнтів серед кацапів шукаєш, щоб бачили ім«я «владімір» і одразу розуміли що це свій — узький.

малоросів

300 років цим словом вєликороси рівняли з землею мій народ, моїх пращурів. Але ми потратили багато сил і зайшли на гору. Тепер у нас є незалежна держава, українці виграють олімпіади, роблять вклад в світову науку, українські дизайнери одягають світових зірок. Вже 12 років українці воюють з надпотугою сучасності. Показуючи приклад мужності та гідності всьому світові.
Використовуючи це слово як образу ти применшуєш той біль, яку завдали великороси українцям. Коли поляк каже, на українця малорос це так само як назвати білому на чорношкірого n-word.
А ще цікавий факт про слово малорос. Редакція ДОУ за нього не банить, бо не вважає це образою. Мабуть для них це нормальне слово.

це я і зробив ще багато років тому, але вже давно не користуюсь ним

Не городи вже. Колись написав, тепер забув, я не я і хата не моя.
Давай так. Транслітерація української версій ім’я Костянтин це Kostiantyn. Дивимось на те що написано у тебе — Kostya. Це в тебе так в паспорті записано? Чи то ти російських клієнтів зі штатів приваблюєш? Бо Kostya пишіться так само як і в російській транслітерації Kostya. Спалився русачок?© От був би ти справжні українцем писав би замість USA — Ukraine, а замість Kostya — Kostiantyn, обнови данні в ТЦК, що б всім було зрозуміло хто ти, звідки, яки в тебе погляди.

Так шо, синку, не роби дяді мозги. Спочатку свій патріотизм приведи до ладу, а потім до інших приходь.
Ім’я Vladimir не належить виключно русні. Наприклад, сторінка в вікіпедії про Володимир Великого називається Vladimir the Great англійською, а німецькою Wladimir I, болгарська Владимир I, словенською Vladimír I, літовською Vladimiras, сербська Vladimir I Veliki. Так що моє ім’я це слов’янське ім’я Vladimir.

До слов’ян в тебе питання є? Чи вони всі теж русня і малороси? :)

Пардон, панове, але щось пробило на ржач. Уже півроку періодично зустрічаю оцей срач про Владіміра/Володимира.
Думаю, таки ж запитаю жпт:

Це цікаве мовне питання — різниця між **«Володимир»** і **«Владімір / Владимир»** виникла через історичний розвиток мов, а не випадково.
---
## 🧠 Початкове слово
Ім’я походить від праслов’янського:
👉 ***Voldiměrъ / *Vladiměrъ**
Складене з:
* *vold/vlad* — «володіти, влада»
* *mir* — «мир, спокій, порядок»
---
## 🔄 Чому в українській «О», а не «А»
В українській мові відбулися **фонетичні зміни**:
👉 давнє *vold-* → **волод-**
Це пов’язано з:
* розвитком голосних
* прагненням до більш милозвучних форм
* аналогією зі словом **«володіти»**
---
## 📚 Логіка української форми
Українське:
👉 **Володимир**
виглядає як:
* **володіти** + мир
Тобто буквально:
👉 «той, хто володіє світом/миром»
---
## 🌍 Чому інші мови мають «Влад-»
У багатьох слов’янських мовах:
* Російська мова → Владимир
* Польська мова → Władimir / Włodzimierz (цікаво: тут є обидві форми)
* Чеська мова → Vladimír
👉 зберігся корінь **vlad- (влада)**
---
## ⚖️ Тобто що сталося
Було два варіанти ще давно:
* **vlad-** (влада)
* **vold-** (володіти)
👉 різні мови «обрали» різні варіанти як основні
---
## 🧩 Цікавий нюанс
Українська — не єдина з «волод-»:
* польська має **Włodzimierz** (дуже близько до українського)
👉 тобто це не унікальна «аномалія»
---
## 📌 Висновок
👉 **«Володимир» і «Владимир» — це два історично допустимі варіанти одного імені**
👉 українська просто закріпила форму, ближчу до «володіти»
---
## 🔑 Суть в одному реченні
**Українська форма «Володимир» — це результат розвитку давнішого варіанту кореня, пов’язаного зі словом «володіти», тоді як інші мови зберегли форму від «влада».**

## 📌 Висновок
👉 **«Володимир» і «Владимир» — це два історично допустимі варіанти одного імені**

Історія була такою. Спочатку існувало праслов’янське ім’я Voldimĕrъ (схоже на германське Valdemar). Поляки трансформували його у Włodzimierz, а південні слов’яни (болгари та хорвати) писали як Владимир або Vladimir. Оскільки писемність прийшла до східних слов’ян саме з Болгарії, вони запозичили готову книжну форму — Владимиръ. Довгий час на теренах Русі це ім’я офіційно писалося саме так, хоча в живій розмові воно, ймовірно, звучало з повноглассям — як Володимир. Приблизно у XVI столітті, насамперед на Волині, почала з’являтися письмова форма Володимир. Це сталося тому, що в документах ВКЛ дедалі частіше використовували «руську мову» (або «проста мова») замість консервативної церковнослов’янської. У тогочасних актах навіть можна зустріти випадки, коли одну й ту саму людину писали по-різному: то Володимир, то Владимир.
Є ще цікавий нюанс: «злі язики» стверджують, що оскільки Володимир Великий писав на своїх монетах «ВЛАДИМИРЪ НА СТОЛѢ» або «ВЛАДИМИРЪ А СЕ ЕГО ЗЛАТО», Московське царство пізніше свідомо залишило собі саме таку форму імені. Це дозволяло їм претендувати на ідеологічну спадщину та заявляти про пряму наступність від київського князя.
Тож ім’я Владимир не належить росії. Вони привласнили права на нього собі як і на все інше. Починаючи з історії Русі закінчуючи унітазами з Бучі.
А у той самій Болгарії форма ім’я Владимир досі популярна.

класна історічєская справка, історіків розвелось останніми роками більше ніж псіхологів і юристів

то ти мабуть болгарін

кому ти пробуєш водити по губам своїм статевим причандалом, вальдемар?

на сеансі у псіхолога називайся хоч свинкою пепою, влодзімєш, але на сучасній вулиці владімір — московське ім’я. Така дипломована москвою людина як ти звісно це знає

ну от хочеться тобі бути москвічом, ізвольтє отвєдать моєй вкусной кулєбякі

кулєбяка малороса владіміра має всім подобатись, бо <історічєская справка із архіва>?

Ну і, звісно, визначати, чи підтримує хтось «малоросів», будеш саме ти?

Чому я, так само як суспільство вирішує що гороховський зробив лажу, так само воно може вирішувати хто підтримує малоросів.

Ну «суспільство вирішило», а ти його голос, будеш на доу визначати малоросів?

якби то був прапор парашки, то люди б все одно зачмирили монобанк, а не дівчину...

Нажаль ні, але я нижче написав чому саме це адекватна позиція.
Не маю поваги до рашки, маю повагу до закону, не маю поваги до вискочок які кенселять людей у соцмережах замість переводу це у правове поле.
P.S Давайте доречі будемо чесними — виходка Гороховського це невдала спроба хайпу, а не якась там патріотична позиція

Але ж ця фотка пройшла від модераторів, чи хто у них там, наверх, і дійшла до Гороховського. Тобто, взагалі ніхто даже сумніву не дав, що це не ок таке робити.
Скільки ще внутрішніх в них зашкварів , напевно,є

Та ні, по своєму досвіду роботи у великих компаніях ці процеси якраз норм. Адже коли трапляється щось що вибивається від стандартних бізнес процесів воно ескалюється вище.
Як я це бачу:
1) Дівчина з техпідтримки побачила щось підозріле на відео, вона як законослухняна громадянка та відповідальний працівник повідомила керівнику підтримки
2) Керівник ескалює на СБ
3) Спеціаліст СБ не знаючи що з цим робити на свого керівника
4) Начальник СБ як священна корова будь якого банку має прямий контакт з Гороховським і запитує як краще поступити.
5) Гороховський робить те що зробив
Тому вважаю що це виключно його відповідальність

Це означає що в організації банально відсутня культура інфобезпеки.

якби то був прапор парашки, то люди б все одно зачмирили монобанк, а не дівчину...

«якби у бабусі був х.. то вона була б дідусем»

Ніхера, правила і права не діють на все що пов"язане з рашою і по відношенню до них можна все.

Воно так не працює, на жаль чи на щастя.
Спочатку "права не діють на все що пов"язане з рашою".
Потім "права не діють на все що, як я вважаю, пов"язане з рашою".
Потім "права не діють на все що мені здається пов"язане з рашою".
Ще потім "права не діють на все що мені не подобається і тому я нафантазував що воно пов"язане з рашою«.
А ще трохи потім «товарищ майор, произошла чудовищная ошибка»

«Вікно Овертона» легко прочинити та важко зачинити..

А можна скоротити шлях:

по відношенню до них можна все

Якщо нам можна усе — то і їм можна усе!
Десь там мабуть ще залишилися могильники з хімічною зброєю СРСР або радіоактивними відходами. Го поливати москалів хімічною отрутою та «брудними бомбами». А вони — нас. От і війна швидко закінчиться.

Якщо ти порівнюєш закриття рахунків всім кацапам чи любителям раші з хімічною зброєю то щось тебе на сонці там пригріло.

закриття рахунків всім кацапам

Так от що малося на увазі під «по відношенню до них можна все»! У когось рівень русофобії очевидно занизький. У мене після «можна усе» чомусь відразу виникла думка травити москалів хімічною зброєю.

Намагаєшся витягнути щось з речення і спотворити контекст. Дочитуй речення до кінця, якщо це не так складно для тебе.

Го поливати москалів хімічною отрутою та «брудними бомбами». А вони — нас. От і війна швидко закінчиться.

не вас, а нас) до вашого морька на Тенеріфе ця хімія може й не допливе ;-)

Воно так не працює, на жаль чи на щастя.

На жаль підтримка раші в суспільства грає велику роль у війні, від якої залежить і хід війни і жертви наших людей. Йдосі в нас багато колаборантів і в Києві і в інших містах по всій Україні і за кордоном, дуже небагатьох зловили, але шкоди вони та інші які на свободі, наробили дуже багато. Я хз як ти взагалі можеш подібну херню писати, коли війна вже багато років і дійшла вже майже у кожен дім....
Ну і якщо ти забув, то права у нас зараз і так не дуже діють, то чому вони повинні діяти по відношенню до любителів параші?

Ну і якщо ти забув, то права у нас зараз і так не дуже діють, то чому вони повинні діяти по відношенню до любителів параші?

Проблема такого підходу не у захисті зрадників та «любителів параші» — їх як раз не шкода.
Як тут слушно написали — проблема самому не стати «любителем параші». А це ж насправді дуже легко:
Не прийшов до ТЦК, не оновив данні? — ухилянт, не хочеш воювати з москалями. А отже «любитель параші».
Не працюєш на мілтех, не донатиш достатньо? — погано допомогаєш ЗСУ. А отже «любитель параші».
Сидиш у кафе поки бійці виживають в окопі? — вочевидь тобі Україні байдужа. А отже «любитель параші».
«Полювання на відьом» воно таке — варто тільки почати! А там як кажуть «була б людина — а стаття знайдеться». Будь-кого можна звинуватити як «ворога народу» чи як комуніста, єретика чи «любителя параші».
І усі, хто бажає репресій, чомусь хибно думають що вони не опиняться на боці жертв. А втім історія доводить що навіть учорашні судді та кати можуть дуже легко завтра самі стати жертвами репресій.

І усі, хто бажає репресій, чомусь хибно думають що вони не опиняться на боці жертв. А втім історія доводить що навіть учорашні судді та кати можуть дуже легко завтра самі стати жертвами репресій.

Легко! Я тут загуглив:
Олександр Валентинович Новак (нар. 23 серпня 1971 року, Авдіївка, Донецька область, Українська РСР, СРСР) — російський політичний діяч українського походження. Заступник голови уряду Російської Федерації з 10 листопада 2020 року.
Міністр енергетики Російської Федерації (з 21 травня 2012 по 9 листопада 2020 року).
Перебуває під санкціями України, США, Канади та Великої Британії.

Звісно я не беруся стверджувати що Kostya Novak його родич, прізвище досить розповсюджене, але! враховуючи особливі обставини, за законами воєнного часу, пропоную розстріляти про всяк випадок ;-)

Спробуй пролікуватись у психіатра

не вийде — там черга з нафронтників, мовнюків та інших псевдо-поцреотів, все забито до 2030 року)

Проблема такого підходу не у захисті зрадників та «любителів параші» — їх як раз не шкода.
Як тут слушно написали — проблема самому не стати «любителем параші».

Ти знову вочевидь плутаєш поняття, перекручуєш все на свій лад, але елементарної різниці не бачиш і додумаєш свої фантазії. Реально перегрівся на сонці чи звідки такі замашки на захист любителів парашки?

Щодо тієї дівчини з сумнівним прапором на бекграунді — десь там писали що вона російські пісні слухає чи щось таке. Але ж це ще не робить її любителькою параші — дівчина живе у Словенії своє найкраще життя і не переймається політикою, щаслива людина. Особисто мене її поведінка аж ніяк не зачіпає: байдужість не дорівнює ворожості.

Щодо тієї дівчини з сумнівним прапором на бекграунді — десь там писали що вона російські пісні слухає чи щось таке.

А я по відношенню до неї нічого і не казав, знову не уважно читав, чи не до кінця.

Нажаль, виконання законів і процедур грає у війні ще більшу роль. Чому нажаль? Тому що ніхєра не виконується.

Про прапор словенії повна туфта, то стопудов підаростанський прапор

Медіа-п***ьож і провокация

то стопудов підаростанський прапор

є якісь докази ? Може ви там були? Чи вам просто так хочеться думати ? Є ситуація, є пояснення, ви не вірити, бо що ?

до чого тут вірити

досить мати базове просторове сприйняття пропорцій, щоб співставити «тот самый флаг» і те що було на фото

обидва ж гуляють в інтернеті

ти спочатку покажи якийсь диплом експерта з прапорів, а потім вже висловлюй свою потужно-незламну думку

Ніхера, правила і права не діють на все що пов«язане з рашою і по відношенню до них можна все.

В історичні часи живемо. Цікаво — чи не перетворися український націоналізм на нацизм? Особливо якщо таки доведеться погодитися на «ганебний» мир. Колись такий мир викликав відчуття приниження і попит на реванш у німецької нації. Тому вони так охоче підтримували людину, яка казала їм що німці — найкраща нація, а усі інші — неповноцінні. Ну а по відношенню до євреїв справді «можна усе». От досі не знаю чому саме євреї — ніби вони німців ніколи не кривдили. Але у будь-якому разі нацистам потрібен ворог якого можна ненавидіти.

Цікаво — чи не перетворися український націоналізм на нацизм?

Хз звідки взагалі ти це взяв, з раша тв? От їм можна все, а ми давайте будем до них як до людей, а то ще нападуть, ой чекайте...

Тому вони так охоче підтримували людину, яка казала їм що німці — найкраща нація, а усі інші — неповноцінні.

Ну я ніколи і ніде не бачив щось схоже в Україні. Я б не сказав що українці — це найкраща нація, навіть не знаю яку би можна було назвати найкращу. В нас я ніколи не бачив ні расизму ні нацизму і я нікого не знаю хто б це помічав, навіть в початковій стадії. Це вже якісь кацапські наративи, що в нас нацисти і києвський режим.

Але у будь-якому разі нацистам потрібен ворог якого можна ненавидіти.

Тобто тобі війни недостатньо, аби ненавидіти русню? Чи вони для тебе не ворог?

Русня — ворог, ворога можна ненавидіти. Усе так. Але є «червоні лінії» перетинаючи які можна самому втратити людяність і стати не краще за ворога.
І перша з таких ліній як раз «давайте будем до них як до людей». Як тільки ми вирішимо що хтось «не люди» і «по відношенню до них можна все» ми відкриваємо шлях до газенвагенів, таборів смерті, крематоріїв. Ми відтворюємо фашизм.
Рашисти катують українських полонених. Вбивають жінок та дітей. Чи можемо ми також робити з ними?
У своїй ненависті до ворога дуже швидко можна прийти до того, що мета нашої війни — це вбивати якомога більше москалів. І забути що насправді ми захищаємо свій дім, і ніколи не мали ненависті до ворога, поки він не напав.

Рашисти катують українських полонених. Вбивають жінок та дітей. Чи можемо ми також робити з ними?

можеш підставити іншу щоку, може пощастить.

стати не краще за ворога.

стати не краще за ворога майже неможливо взагалі то, повторити те що зробили вони ми і не зможемо, навіть якби захотіли. А стати гірше могли б тільки якби запустили по ним ядерку, але і це ми не зробимо.
Короче ти переходив в московську церкву чи що? Там щось подібне вливають у вуха....

Цікаво — чи не перетворися український націоналізм на нацизм?

За 12 років бобер не витримав та все ж вирішив приєднатися до ss-свідомості

В СРСР усе, що було пов’язане з фашизмом, відразу клеймилося як абсолютне зло і заборонялося. Фашисти були ніби якісь вампіри — не звичайні люди, а «нечиста сила».
Зараз, коли в інтернеті можна знайти усі матеріали про історію фашизма — виявляється що вона багато чому може навчити. У тому числі що такі монстри як Гітлер чи Путін — це не «антихристи» які вилізли з пекла і захопили розум людей. Їх привели до влади саме звичайні люди! І намагаючись зрозуміти сьогодення — не можна не бачити прикладів з історії 2 світової війни.
Ось наприклад отака цитата:

Якби німецька армія була не в змозі знищити загрозу зі сходу, Рейх упав би перед більшовизмом, а незабаром після нього — і вся Європа. Тільки німецька армія, німецький народ і їх союзники можуть врятувати Європу від цієї загрози.

Отакої — виходить фашисти рятували Європу від москалів!
А ось вам про «незламність»:

Друге. Англійці кажуть, ніби німецький народ втомився воювати.
Я питаю вас: чи готові ви слідувати за Фюрером як фаланга тилу, стоячи позаду армії , яка бореться, і вести війну з фанатичною рішучістю, незважаючи ні на які повороти долі, до тих пір поки перемога не буде за нами?
Третє. Англійці стверджують, ніби у німецького народу більше немає бажання приймати зростаючі вимоги уряду до праці на військові цілі.
Я питаю вас: чи маєте ви намір і весь німецький народ трудитися, якщо Фюрер накаже, по 10, 12 і, в разі необхідності, 14 годин на день і віддати все для перемоги?
Четверте. Англійці стверджують, ніби німецький народ не підтримує прийняті урядом заходи по тотальній війні. Ніби він хоче не тотальну війну, а капітуляцію!
Я питаю вас: чи хочете ви тотальну війну? Якщо буде потрібно, чи хочете ви більш тотальну і радикальну війну, ніж ви взагалі можете сьогодні уявити?
Восьме. Я питаю вас: чи хочете ви, особливо жінки, щоб уряд робив все можливе, щоб спонукати німецьких жінок віддати всі свої сили роботі на військову економіку, а також звільнити чоловіків для фронту скрізь, де це тільки можливо, тим самим надавши допомогу чоловікам на фронті?
Дев’яте. Я питаю вас: схвалюєте ви, в разі необхідності, найрадикальніші заходи проти невеликої купки ухильників і спекулянтів, які роблять вигляд, ніби зараз не війна, а мир, і використовують народні потреби в своїх корисливих цілях? Чи згодні ви, що ті, які завдають шкоду військовій економіці повинні позбутися голови?

Ну що, українці, вам вирішувати чи готові ви відкинути «ганебні» пропозиції про мир і почати «тотальну війну» проти Параші?
Історія має схильність повторюватись — особливо коли люди забувають що таке вже було і до чого призвело.
www.ar25.org/...​mova-18021943-berlin.html
www.ar25.org/...​43-berlin-chastyna-2.html

Добре що не сиджу в соцмережах бо там кажуть на цьому фоні срач дай боже.
Навіть якщо то був би руський прапор.
— Що порушує людина що не демонструє його публічно (чат з представником банку не є публічним)?
— Що порушує банк демонструючи це відео?

Питання риторичне, але впевнений що і тут була б купа схвальних на користь монобанку коментарів, а не законів та здорового глузду

Як би поступив на їх місці адекватний банк?

Банк повідомив би про це СБУ та вони б запустили перевірку а то може вона ще наводить щось, але це має відбуватись виключно приватно не порушуючи банківську таємницю та таємницю слідства

Банк повідомив би про це СБУ

Повідомив про що саме? В чому порушення? Дайте посилання на конкретний нормативно правовий акт.
Жертви і діти яких насильно викрали в рашку, про них треба теж повідомити СБУ?

Не порушення, а підозріла ситуація
Ще раз — якщо б навіть там виявився триколор без усього іншого то це б не було порушенням і цій дівчині нічого боятись.
Але це може бути двзвіночком, який треба перевірити. Дуже багато тут руських агентів Так само поліція в праві перевірити якщо сусіди чують підозрілі звуки в квартирі схожі на насильницькі дії для попередження злочину Нічого в цьому немає

Для підозрілих ситуацій НБУ і зобов’язав банки видавати клієнтам опитувальник про зв’язки з державою агресором. Більше ніяких інших зобов’язань для банків немає.
І так банк має доступ до геолокації клієнта і до обігу коштів, де були розрахунки і за що саме.
Але ж перевіряти транзакції це нудно, за це лайки ніхто не поставить.

Дуже багато тут руських агентів

Руськи агенти розмовляють українською, ходять у вишиванках і сидять на Грушевського і на Банковій, бо на то вони і агенти, щоб про них ніхто навіть і не подумав. А інакше, що це за агенти такі, що даже такий «зелений пацан» як цей ваш гороховський їх вирахував?

Штирлиц шел по Берлину, а за ним волочился парашют...
Я вот просто вижу, как российская агентура вешает дома флаги и портреты Путина.

Не сприймайте це як 100% пораду, але в свій час чз прописку і бажання вивезти батьків звідти, порадили нам в відповідних структурах просто бути обережними в висловлюваннях і пам’ятати ,що скріни також можуть проти вас використати. І не вестися на провокації тут)

Треба заспамити цю фічу дікпіками, щоб вони пісюни цілими днями розглядали 😁

Сподіваєшся, у монобанківців є лупа на робочому місці?

Не бачу нічого дивного, він просто хайпував, тому що такий запит у суспільства, шукати ворогів (не тією мовою розмовляє, не ту музику слухає, не ті книжки читає) і дружно пинати. Тобто він зробив те, чого тут всі хочуть і очікують. Йому просто не фартануло, false positive кандидат виявився. А будь там реально ватан, любитель руського міра, тут би інша дискусія була: «красава Олежка, так його!», «мій улюблений банк», «пздуй в сбєрбанк». І всім було би срати на персональні дані та інший зашквар.

Судячи по коментам і тут, і в тредсі, у суспільства немає такого запиту. Може, таке б проканало у 22 році, але не зараз.

А будь там реально ватан, любитель руського міра, тут би інша дискусія була: «красава Олежка, так його!», «мій улюблений банк», «пздуй в сбєрбанк». І всім було би срати на персональні дані та інший зашквар.

Судячи, знову ж таки, з коментів та реакції, скоріш за все не було б. І це добре.

судити щось по коментам, тим паче на доу — таке собі

З того, що я сьогодні прочитала в тредс, то більшість як раз турбувало питання збереження персональних данних. Якийсь відсоток гуморили над фотографіями, як має виглядати процес ідентифікації в монобанк,; інший відсоток — дискутували, коли її батько підключився. Але був і інший відстоток людей, котрі хейтили дівчину за російські пісні в тік тоці ітд.+ були впевнені , що це російський прапор.

гороховський не поширив жодних персональних даних, він поширив хвото немитої голови з триколором без ідентифікації й власний коментар

курва ідентифікувалася сама вже потім

З цього шухєра нічого нікому не буде

У «Умовах та правилах обслуговування» і згоді на обробку персональних даних monobank / Universal Bank вказано, що:
— банк збирає персональні дані клієнта для ідентифікації;
— до них належать фото, відео, копії документів, біометричні дані;
— ці дані можуть використовуватися тільки для банківського обслуговування та ідентифікації і не можуть поширюватися

Видихай, патріоте, ти обісрався

тобто гороховський порушив правила обслуговування власного банку? Що ж, зро-зу-міло...

Щось я не знайшов того що ти написав ось тут

ca.monobank.ua/...​ersonalnykh_danykh_v2.pdf

це тому ти не маєш хфотки в профілі? :)

патріоте

ти так це сказав, наче це щось погане

Фото становить сенситивні персональні в сенсі захисту — коли за ними можна однозначно ідентифікувати людину. Це про біометричні фото, а не про будь-які селфі

Щось я не знайшов того що ти написав ось тут

ca.monobank.ua/...​ersonalnykh_danykh_v2.pdf

Надавач збирає персональні дані, до обробки яких висуваються особливі
умови:
біометричні дані:
відцифрований підпис особи,
відцифрований образ обличчя особи
та біометричні параметри:
розпізнавання обличчя,
підтвердження належності фізичній особі ідентифікаційних даних
особи, що зазначені в документах особи шляхом порівняння з фото та відео
особи реального часу з використанням мобільного телефону,
виключно в разі надання суб’єктом персональних даних однозначної згоди на
обробку таких даних та обробляє їх виключно з метою виконання зобов’язань
Надавача за договором відповідно до вимог закону «Про електронну ідентифікацію
та електронні довірчі послуги» для
ідентифікації особи шляхом перевірки та підтвердження належності фізичній
чи юридичній особі, яка звернулася за отриманням послуги формування
кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, ідентифікаційних даних особи

відцифрований образ обличчя !== фото з телефону
біометричні параметри !== фото з телефону

те що фото порівнюється з даними банка як фактор ідентифікації то коню панятна

то що ж він поширив? А поширив він автопортрєт неідентифікованої особи, який неідентифікована особа зробила на власному пристрої в процесі порівняння для ідентифікації, яка не пройшла успішно через немиту голову/хозяйствєнний інтерьер

Пізніше ця невстановлена особа сама надала свої персональні дані публічно

то що ж він поширив?

Раз:

4.1 Дані, що стосуються ідентичності фізичної особи:
...
• біометрична інформація — фото та відеозаписи, записи телефонних розмов
під час реєстрації та надання послуг

Т.е. опубликовал біометричну інформацію, що стосується ідентичності фізичної особи, — фото під час надання послуги.
Два:

6. Обробка спеціальних категорій персональних даних:
Надавач збирає персональні дані, до обробки яких висуваються особливі
умови:
біометричні дані:
відцифрований підпис особи,
відцифрований образ обличчя особи
та біометричні параметри:
розпізнавання обличчя,
підтвердження належності фізичній особі ідентифікаційних даних особи, що зазначені в документах особи шляхом порівняння з фото та відео особи реального часу з використанням мобільного телефону

Т.е. неправильно обработал фото та відео особи реального часу з використанням мобільного телефону. Для упоротого тебя: особи, а не клієнта.

Ну и главное:

Надавач не збирає та не обробляє персональні дані Клієнтів:
...
• політичні, релігійні або світоглядні переконання,
• членство в політичних партіях та професійних спілках,

А не мав би. Поліція, сб вони б мали перевірити, хто ця особистість.
Але плюс цієї ситуації — регулятор частіше буде перевіряти банки і фін структури.

може й перевіряють

То які висновки ми з цього можемо зробити...

youtu.be/kCXTq-fWWio

наступного разу краще хай блюрить мордяки

Його змусять публічно вибачитися, щоб заспокоїти суспільство. Але не на відчепись, а більш ретельно.
P.S. Вибач, посилання не дивилася, бо майже весь ютуб іспаномовний завдяки цим лінкам. А іспанську не знаю поки що.

так він вже давно вибачився і «зробив висновки» тільки хто ж це помітить серед шуму

і взагалі його пост про немиту голову зібрав 50к лайків, не знаю про яку саме розбурханість мова, але ця розбурханість мені подобається

Десяток попугаїв що повторюють на доу десятки років чергові медіажуйки і «не всьо так однозначно» — не розбурхане суспільство

і про які репутаційні втрати мова мені теж незрозуміло. Десяток тисяч гривень штрафа? Фарс.

Мені наприклад люто нра що монобанк вирішив покенселити публічно триколор, єдине що я б зробив на місці гороховоського — заблюрив би фейс.

А з етичного боку питання, нууу можна так спитати — чи мав би гераскевич вибачатись що «порушив правила мок» і в майбутньому більш ретельно підходити до вибору шолома?

Ти не погоджуєшся, що він перевищив свої повноваження? Це як лікарю на паблік виносити діагнози свого пацієнта.

Щодо дівчини, то він мав би перед нею вибачитися, що без офіційного підтвердження з боку правоохоронних органів, самостійно вирішив зробити наклеп. І додати, що тригером був прапор. Але він вибачився без суб’єктивізації, наче дівчини там не було взагалі.
Репутаційні втрати йдуть зараз. Він більшості подобався як медійна особа, бо підтримував збори, донатив ітд.
Ті, хто цінує послуги монобанку, вони і залишаться.

Він директор комерційного банку. Він сам собі повноваження. Він же не чиновник і не поліція

Чи мав він підстави вважати що то триколор? Якщо він це зробив, то там увесь відділ починаючи від оператора вирішив що то триколор.

Чи розголосив він персональні дані клієнтки? Нмд ні, він нічо не поширив що не було публічним уже в її тіктоках і фейсбуках.

З того шо я розрив — її акк був заблокований. Тому важливі причини блокування.

Чи має право банк блокувати аккаунти? Має

Чи має право банк відмовляти в ідентифікації? Має

Чи вважається особа з заблокованим акаунтом клієнтом банку що має ті самі права на захист даних? Велике питання

Чи вважається особа що не пройшла автентифікацію клієнтом банку що має ті самі права на захист даних? Велике питання

Чи має значення який прапор висить на стіні? Так однозначно має

Чи має відношення тут GDPR — ні не має, ми не член ЄС

Чи порушив він український закон про персональні дані? Мейбі. Вирішить суд якщо буде. А суд у нас сама знаєш

Чи порушив він правила банку яким керує? Мейбі, то сам себе отшльопає по жопі

Але поряд з захистом персональних даних є суспільний інтерес

dostup.org.ua/...​komendatsii-ekspertiv-rye

Нмд дєфачка вводить усіх в оману

на рандомних німецьких орендованих стінах ніхто прапори коричневим скотчем не вішає.

все це пахне сфабрикованою кампанією про хорошихрускоязичнихукраінцев від а до я.

але менше з тим, чи має рандомний гендир постити фото людей? Думаю не має, бо це юридичні ризики.

Якщо триколор, то мав би репортнути в сбу. Він це пізніше й написав. Тому питань у мене до нього більше нема. Якщо свербить запостити, треба блюрити.

Він директор комерційного банку

Ти взагалі нічого не читаєш у топіку. Він не має відношення до банку. Гадаю, на суді, якщо до нього дійде, як раз і буде добре розібрано, хто такий гороховський, бо від цього буде залежати вирок не тільки йому, а й банку

Не гендир? Ну так тоді йому взагалі нічого не буде. Отшльопає свого гендіра по жопі, а не себе

Він не має відношення до банку.

Добре

Гадаю, на суді, якщо до нього дійде, як раз і буде добре розібрано, хто такий гороховський, бо від цього буде залежати вирок не тільки йому, а й банку

Гадаю на суді, якщо до нього дійде, розберуться, чи була голова мита чи немита і чи це тот самий флах, а ти там будеш свідком і викладеш що саме ти хотів би зробити гороховському і в який саме вишуканий спосіб, а я буду це коментувати так як вважаю за потрібне :)

Друже, база права — якщо хтось порушив закон, це не означає, що тобі «теж можна» порушити закон у відповідь.

Ти розумієш, що з таким підходом тут кожен кожного може вважати зрадником ітд; робити висновки лише потому, що щось тригернуло. Мій поінт в тому, що такі речі ти маєш давати на розсуд і повноваження правоохоронних органів.
Він, якби сказати, не повинен таким займатися. Він не є співробітником банку і не має таких повноважень.
Дівчину перевірять вже теж, думаю.

ну юджин мене просвітив що він не гендір. Просто топік починається зі слів голова монобанк

То під роздачу має потрапити інша людина виходить. Всі діла, автор статті спотворив інформацію. Гендіру догану!

робити висновки лише потому, що щось тригернуло

Не «щось» а тот самий флах :)

Тим паче, він мав би одразу повідомити в поліцію , чи в сб. А не в телеграм підписникам.
І потім, з дозволу відповідної структуру, поділитися історією успіху . Чи ні.

Хоч ти Директор Комерційного Банку, хоч Головний Директор Українського Комерційного Банку, хоч директор земної кулі — ти не маєш мати доступ до персональних даних. Навіть, якщо банк «твій» (це не так, і банк не може бути «особисто твій», бо має мати певну форму власності).

Друга помилка — захист персональних даних стосується не лише клієнтів банку, а даних будь-яких осіб, які банк зберігає або до яких має доступ.

Чи порушив він правила банку яким керує? Мейбі, то сам себе отшльопає по жопі

Він порушив закон про зберігання та обробку персональних даних. Чи буде справі дан хід — питання риторичне, але це не означає, що порушення не було чи воно якось виправдане.

так він вже давно вибачився і «зробив висновки» тільки хто ж це помітить серед шуму

Не було слів «я вибачаюсь за свою поведінку», або щось схожого тож ні, не вибачився. Більше виглядало як пост ображеного цуценяти якого макнули мордою у власну лужу

Ойблін слова не такі, я тя прошу, там тому не так дякують, там тому не так вибачаються. В кутку не постояв з похнюпленим носом і не визнав переконливо свою глибоку провину от хуліган

Не робить помилок лише той хто нічого не робить

В кутку не постояв з похнюпленим носом і не визнав переконливо свою глибоку провину от хуліган

Саме так, корона не впала б

Опубликовал личные данные и еще с гаденьким комментарием. В других странах и за меньшее выставляют на мороз. За такое же наверно на вилы подняли бы. А в Украине сгодятся и извинения (которыми таковыми по факту не являются) в телеге.

Яку ще репутацію. Звідки там якась репутація, знаючи хто засновники🙈

В усіх цих історіях зі скандальними висловлюваннями СЕО, депутатів, активістів тощо, мене завжди дивує одне: чому вам, бляха, недостатньо бути просто багатими, а ще треба бути публічними/відомими/"розумними"/"патріотами"? Чому не можна просто промовчати, або хоча б подумати трохи, які можливі наслідки та ризики?

Тому що кількість лайків у фейсбуці — це більше ніж життя. Фейсбук та Тикток в решті решт знищать цю країну. Як говорить народна мудрість — «до появи соцмереж тільки в тебе у родині знали, що ти дурень».

Важко відмовитися, коли в тебе 100500 лайків за розіграш айфонів ітд; коли ти тусуєш з молоддю і селебріті. І коли ти вже на хвилі популярності
До речі, я взагалі ні разу не чула за сео Пумба , Ощадбанку, Приват ітд.
І саме цікаве,що такі вчинки одразу зводять нанівець всі благодійні справи, допомогу ітд.

чому вам, бляха, недостатньо бути просто багатими, а ще треба бути публічними/відомими/"розумними"/"патріотами"?

бо багатство не має функції перетворювати мавпу на людину

Від бабок кришу зносить так, що починають з жиру біситися. Коли у тебе закриті всі фінансові питання в надмірній кількості, то починають вилазити наверх незакриті гештальти, а для більшості людей це — популярність, влада, та статус. З іншої сторони, то теперішні соціальні мережі — це шлях до швидкої (дешевої) популярності. От тут то свиня і знаходить своє болото.

Я наивный олень полагал, что для таких опознаваний в кадр дают только лицо, а интерьер в блюре/расфокусе. Ан нет. И в кадр может попасть и партийная символика, и символика спортивного клуба, и просто ценная вещь.
А потом этот кадр может пойти куда угодно, для каких угодно целей. Браво.

Працювала минулого року над інтеграцією автоматичної верифікації «документ + обличчя»: спочатку скануєш документ, потім робиш селфі. Скан і селфі робляться, звісно, смартфоном. Так от, сервіс, який я інтегрувала, зберігає не тільки скани документів та відео, а й процес, як відбувалося сканування (тобто, камера смартфону записує відео, щоб сервіс потім перевірив, чи не відскановані доки, наприклад, з іншого екрану). І кожен, хто має доступ до їх дашборду по проекту, може все це побачити (селфі, скани, відео). Тільки зберігати медіа файли звідти не можна було. Але я, поки над цим працювала, надивилась і на чужі ноги, і на інтерʼєри, і на що завгодно xD Але ці відеозаписи стали для мене прямо сюрпризом)

Тож не дарма я навіть сканування qr-code з екрану запускаю тільки тоді, коли камера телефона вже наведена на нього?! :-) Ну максимум, можуть побачити клавіатуру, безлад під монітором і все.

Цікаво, Гераскевичу aka «Потужний шолом» зібрав лям — а закинути той самий лям дівчині і вибачитись щоб вичерпати конфлікт не може.

Булоб дуже цікаво послухати про те, як персональні дані взагалі опинились в телефоні у Гороховського

Може йому всі фото дівчат приходять на телефон, але тут спалився через публікацію фото, якого в нього не повинно було бути.

Це буде основною проблемою для банку, бо як вже з’ясували журналісти, Гороховський не має офіційного відношення саме до Монобанку і є власником якоїсь лівої компанії на Кіпрі

Читав у тредс, не знайду зараз, пошукай в гуглі. Суть в тому, що фактичні банківські операції (рахунки, картки, депозити) проводить Universal Bank, який і має банківську ліцензію. Гороховський є співзасновником айтішні Fintech Band, зареєстрованої на Кіпрі і яка написала софт для застосунку Монобанк. Він не є CEO або членом правління Universal Bank, він формально не працює в банку, але при цьому скрізь він поводить себе, як власник якогось там банку. Тобто Монобанком, як банком, який проводить відео-верифікацію, обслуговує рахунки і проводить фінансові операції, володіє Universal Bank, а Гороховський має відношення до софту.

Ось гарна аналогія, наскільки я знаю, якась айті компанія в Україні розробляла софт для Deutsche Bank, а тепер уяви, що СЕО цієї української айті компанії виклав би фото якогось німця з верифікації, просто тому, що у німця на стіні висіла радянська фуражка, а він має доступ до бази даних, як і будь-який розробник. Що б сказали німецькі регулятори? Чи продовжив би Deutsche Bank і надалі співпрацювати з Україною?

Та я так само по роботі маю наразі доступ до даних не знайомих мені громадян, їх адреси, мейли і телефони, як багато хто на ДОУ. Але, звичайно, що я не розповсюджую ці дані.

Це зашквар, зашквар, зашквар, повний.

Навіть якщоб він був СЕО\власником\дірєктором\ю-нейм-іт самого банку, це зашквару не відміняє.
Є базове правило кібербезпеки — у кожного є самий мінімальний доступ до даних, які треба для службових задач.
Можу пофантазувати, що тут хтось викинув в загальний чат фотку з коментарем типу «дивіться прикол». Ні у кого в цьому ланцюжку не вистачило компетенцій, щоб зрозуміти, що за дикуху вони роблять

бо як вже з’ясували журналісти, Гороховський не має офіційного відношення саме до Монобанку

Ого, вони тільки зараз дізнались?🙈

Це буде основною проблемою для банку, бо як вже з’ясували журналісти, Гороховський не має офіційного відношення саме до Монобанку і є власником якоїсь лівої компанії на Кіпрі

так и сам «Монобанк» — это не банк. Лицензия там Универсалбанк. А Монобанк — это софтверная компания.

Це його з-під ст. 232 ККУ так виводять.

Ну, я не дивуюсь насправді) Я клієнт моно з 2020 року і ще тоді після реєстрації треба було роздрукувати анкету-заяву та віднести в найближче відділення пошти Justin (чи як воно там). Так от, я взяв цю анкетку і даю співробітнику, а він тупо кладе її десь поруч, а там всі дані мої разом з сумоб доходу і т.п. От тоді «я офігів, Валєра» © До того розумів що то іграшковий «банк», ось моє ставлення і закріпилося. Так, зручно, так швидко, але зручність завжди йде у протилежність з безпекою, тому я особисто там ніколи свої збережння не триматиму.

Те, що якась організація називає себе банком, не означає, що вона є банківською установою. Банком в Україні установу робить наявність банківської ліцензії, виданої Національним банком України.
Тому питати в персоналу монобанку чому вони щось роблять — це як питати вітер, чому він дме. Бо вітер дме, тому що може.

Ті хто стикався із аудитом особливо у фінансових компаніях в курсі, особливо як західні країни, жучать за все це, тож коли побачив що голова та власник постить персональні данні в соц мережі просто офігів який же там колгосп у монобанку і яки це горох ісполняє діч. Не важливо пройшла людина верифікацію чи ні, латений ждун чи ні, ти не маєш права порушувати закони та тим паче так по дитячому кидайтись лайном у мережі. Короч рука ліццо.

Доречі скоріш за все мовчить бо боїться визнати вину, а значить визнати що порушив закон ))))

Та просто не варто ставитися до монобанку, як до банку. То особиста іграшка його власників, які живуть у своєму уявному світі. Завтра можуть замінити котиків на бегемотиків, потім забанять всіх хто по зодіаку Овен, потім введуть податок для лисих. Їм в їхній голові то все рівнозначного рівня кроки і ніхто їх не зупинить. Монобанк можна використовувати, щоб скинути сотню гривень комусь на банку чи оплатити телефон — і все.

Ще продовження
hromadske.ua/...​u-z-monobank-i-trykolorom
«Той муд*к, не розібравшись, зробив свої висновки»: батько дівчини, який служить у війську, прокоментував ситуацію з monobank і триколором

Ця справа ніби не може бути ще гіршою для Моно 🤦‍♂️

Ще можна знайти фото гороховського з справжнім прапором рф

Може. Якщо таки цей data breach попадає під GDPR.

Чи можна оприлюднювати обличчя колишніх клієнтів -шахраїв? Приват це робив постійно, наскільки пригадую, у відділеннях висіли фотки

Раніше і в супермаркетах вішали фото крадіїв. Але потім це заборонили.

Те, що хтось раніше робив щось, не дозволяє класти на закон зараз.

Добре, що пропагандистський ресурс DOU завжди допоможе обвалити банківську систему України, тим паче коли в той самий момент партія Тимошенко хоче відрізати «ухилянтів» від банківської системи зовсім. Пішли патужні реформи від Федорова і я їх вже відчуваю буквально всюди.

Там не прапор Словаччини, ви знущаєтеся?))

Там саме прапор Словенії, видно праву третину, а центральну та ліву частини, тобто 2/3 прапора не видно, той деревяний тримач, на стіні, який прийняли за флагшток, це тільки половина прапора, бо тримається він на стіні в декількох місцях. Три стрічки прапора Словенії мають однаковий розмір. Тому, там саме прапор Словенії, друже.

Та полюбе то прапор словенії просто без герба ;)

«тот самий флах» чомусь має 5кутні зірки, а на прапорі словенії 6кутні.

«тот самий флах» чомусь має 5кутні зірки, а на прапорі словенії 6кутні.

так це легко пояснюється: більшість біжутерії, сувенірів, прапорів штампується у Китаї — ось вони, мабуть, і зробили зірочки aби як — «на відвали»

знайди в магазах мені такий, я щось не знайшов

тобі знайоме лезо оккама?

російськомовна баришня з заблоченим аккаунтом будучи в німеччині випадково забігає до подружки яка тіпа так любить словенію настільки щоб криво вивісити прапор улюбленої словенії коричневим скотчем на стєну, який випадково виявляється вивішеним іншим боком, а на іншому боці випадково помилка в гербі, і саме в цей момент, треба зайти в монобанк — може статися з кожним

vs

ми тут ща згенеруємо шонібудь абикак в чатжпт і всі повірять — такого не може бути

Помий голову друже

Доказів, що це прапор не Словенії немає. Немає зовсім. Є свідчення батька дівчини, воїна ЗСУ, який твердо підтвердив проукраїнську позицію дівчини. Ще раз, доказів, що це прапор не Словенії немає. Без залізних доказів (повного фото прапора у той момент) людину не можна вважати винною в чомусь. З таким саме успіхом я можу до кого завгодно придиратися стосовно, наприклад, правопису і сказати, що ця людина агент ворогів.

доказів що то прапор словенії теж нема

людину не можна вважати винною в чомусь.

стосується усіх причетних до цього хайпідо

тобі знайоме лезо оккама?
російськомовна баришня з заблоченим аккаунтом будучи в німеччині випадково забігає до подружки яка тіпа так любить словенію настільки щоб криво вивісити прапор улюбленої словенії коричневим скотчем на стєну, який випадково виявляється вивішеним іншим боком, а на іншому боці випадково помилка в гербі, і саме в цей момент, треба зайти в монобанк — може статися з кожним

ну так згідно того ж леза — якби це був запланований перфоманс то дівчина вивісила б фотку з буцімто кацапським прапором у своєму інстаграмчику нє?
якось тупо робити свідомий екшен через апку монобанку де його зазвичай ніхто не побачить крім автобота?
до речі може бути й так що прапор кацапський і висів у квартирі її друзів — таке собі молодіжне бунтарство, на кшталт того як колись англійського принца сфотали на вечірці з гітлерівською свастикою.
просто дівчина давно не була в Україні і відвикла від того що всі нажохані: о 9 ранку завмирають на хвилину мовчання, росіянською прилюдно не розмовляють, по вулицях ходять перебіжками — щоб чого не вийшло..

Помий голову друже

сам помий, тобі ж там за кордоном треба регулярно ходити на мітинги за Україну, прапором махати, торгувати обличчям — підтримка ТрО ЄС дуже важлива для нас всіх)

дивний ти, в голові насрато фундаментально

тобто хазяйствєнний флах в квартирі друзів — це таке собі молодіжне бунтарство, з ким не буває

а як люди сходять на мітинги за Україну — то це виходить прапором помахати й поторгувати обличчям

дуже свіжо

порекомендувати шампунь?

нас всіх

поменше за всіх росписуйся

порекомендувати шампунь?

не треба, дякую — твій шампунь від бліх, а я не закордонна шавка зеленого режиму)

Завжди цікаво чого він став соромитись з основи писати

от і я дивуюся — нормальний основний ак, чого стидатися:
dou.ua/users/patryshynhecker
:-)

Чєм дальше сєргєй тєм больше піда*ас

Тобто в сумі тобі не подобається
— підтримка ЄС
— люди що ходять на мітинги на підтримку України
— президент зеленський

Вишукане співпадіння

А що тобі подобається?

тєм больше піда*ас

вельми нешановний макогоненко-хількевич, що зробив камінг-аут в солодку, при всій повазі до європейської LGBT спільноти, те що вам всюди ввижаються ваші гей-друзі з бару «блакитна устриця» не варто виносити на форум DOU, тут обговорюють інші теми, стримуйтесь по можливості)

Тобто в сумі тобі не подобається
— підтримка ЄС

підтримка на кшталт — ось вам зброя і гроші щоб ще +2 роки просидіти у стані обложеної фортеці, вбиваючи себе о русню, а русню об себе, щоб європейцям самім не воювати? ну звісно — якому дурню сподобається працювати живим щитом для ЄС? як там це буде англійською: EU shit

— люди що ходять на мітинги на підтримку України

та ви хоч на голові ходіть, але коли чолов’яга, якого би моментально спакували ТЦК при повернені до фатерлянду, ходить на мітинг в підтримку злочинної влади — це максимально тупо & цинічно

— президент зеленський

напевно таких незамутнених ідіотів, що цілковито підтримують боневтіка, усередині країни майже не залишилося..
те що насправді думають прості люди про державних діячів коливається в діапазоні від «злочинні дилетанти» до «явні зрадники».

оце потекло, не любиш геїв? такі от ці борцуни за права вєшать хозяйствєнний флаг

підар це не про лгбт, але звідки таким гнидам знати

eu shit нуну, складно

напевно таких незамутнених ідіотів, що цілковито підтримують боневтіка, усередині країни майже не залишилося

кажуть 62%

як там було сказано твоїм брудним ротом

за законами воєнного часу пропоную розстріляти про всяк випадок ;-)
оце потекло

Тобто у Вас немає логічного зв’язку з тим, що коли Ви називаєте людину

піда*ас

то вона Вам у відповідь теж напише щось неприємне і образливе? Самі ж нариваєтесь, а потім кричите «Допоможіть, ЛГБТ спільноту щімлять». Ви почитайте себе, скільки у Вас лайкі на квадратний метр тексту

в голові насрато фундаментально
тєм больше піда*ас
звідки таким гнидам знати
сказано твоїм брудним ротом

І це тільки з 3-х дописів.
Коли Ви самі постійно переходите на особистості, у відповідь теж будете отримувати перехід на особистості. Ця наука осягається ще в дитячому садочку.

чел стабільно відбілює русню й обсирає державний лад своїми коментаторськими зусиллями, вважайте це поверненням боргів

не подобається людині український прапор, і підтримка єс бач. Я знаю фюрера країни такої, кому чисто випадково таке теж не подобається. Український прапор це фейсом торговать, а триколор ета вот просто бунтарство

яке відношення він чекав? оплесків?

бунтарь ху*в, так він ще далі залупається

Направте ваш логічний аналізатор на нього

так повертайся поцреотик з закордону, навчи нас як Батьківщину любити!
що — обісратушки, в штанці накладатушки? не довіряєш своїм братушкам з ТЦК? ;-)
а ти їм прапором помахаєш і поїдеш в окоп штурмовиком, як порядний громадянин) ні, не хочеш?!
тоді сиди там де сидиш і не підгавкуй

ойпля, про прапор чули, про єс, поцреотів і геїв чули, про зелю чули, ще ми про тцк в цьому топіку не чули...

якби дрищення було мистецтвом, то це — твоя мона ліза

якщо пишуть вам про геїв, про лайно, бруднючий рот
значить пише вам хількевич — закордонний патріот! :-)

Я працював з багатьма геями і знаю, що вони часто стикаються з засудженням з боку близьких, знайомих, навіть родичів. Це несприйняття відмінності може переслідувати все життя. І ось що цікаво, як так виходить, що Ви самі не сприймаєте відмінності інших? Відмінність в поглядах, думках, ставленні до чогось. Є тільки Ваша думка і тільки вона є правильною. А якщо хтось, на Вашу думку, не правий, то можна його і під***сом назвати і брудом полити. По типу: «Ну а що ви хотіли?» Хочете толерантності до себе? Почніть толерувати інших.
Ну а можете і далі кидатися на всіх і час від часу отримувати нагадування, що ви теж відрізняєтесь по деяким питанням.

І так, я пам’ятаю Вашу участь в цькуванні мене, за моє бажання називатися і підписуватися тим ім’ям, котрим хочу називатися я, а не тим, яким хоче називати мене суспільство.

ще щодо толерантності:
— мені норм коли українець переїхавши за кордон критикує Україну — будь яку державу є за що критикувати, а досвід порівняння з іншими моделями державного устрою може бути вельми корисним
— коли хвалять, навіть занадто і необ’єктивно — теж Ок, можливо емігрант пам’ятає ще довоєнну Україну і відчуває ностальгію

але коли чувак виїхав, повертатися не збирається (інстинкт самозбереження все ж працює ;) і при тому рве вишиванку на грудях і докоряє тим, хто залишився вдома, типу вони якісь не такі, не патріоти і говорять не те що він вважає за істину — це цілковите днище! про таких кажуть «вважає себе святішим за Папу Римського», сидячи в амстердамському борделі)

але коли чувак виїхав, повертатися не збирається (інстинкт самозбереження все ж працює ;) і при тому рве вишиванку на грудях і докоряє тим, хто залишився вдома, типу вони якісь не такі, не патріоти і говорять не те що він вважає за істину — це цілковите днище!

Так, це взагалі якийсь біполярно-патріотичний розлад особистості.
Цим займаються зазвичай люди з нарцисичними рисами. Взагалі нарцисам притаманне відчуття справедливості (так не має бути, не правильно). Тож є відчуття що щось треба робити, але робити те що треба (воювати), страшно. Тому будемо воювати з тим з ким воювати безпечно. А на кого можна котити бочку в нашому суспільстві? Не недостатніх патріотів. То говорить не тією мовою, то ім’я не так пише, то не в ЗСУ, стяг не той вивісила. І людина відчуває спокій, бо робить щось корисне, так би мовити веде свою боротьбу. Бо агресію треба кудись спрямовувати. Тому і пости у них такі агресивні.
А ще у них добре працює самовиправдання — бо нарциси, і знецінення інших. Мені воювати не можна, бо я: 1, 2, 3, а от вам...

Відмінність в поглядах, думках, ставленні до чогось.

Владімір з вроцлава пропонує потолерувати відмінність у поглядах на хозяствєнний флах... ору

два сапога пара кароч

Чому ви вирішили, що то прапор Словенії без герба, а не прапор Словаччини? ;)

Дуже смішно дивитися, як усі дивуються, що фотки верифікацій гуляють по чатах між співробітниками. Тим більше якщо там мануальне рев’ю.

Як же всі шокуються, коли дізнаються всю підноготну компаній, які виготовляють indoor камери)

Дуже потрібний, я би навіть сказав протверезвлюючий для «свідків Монобанку» (вони ж «свідки Нової Пошти») випадок...
Можна скільки завгодно критикувати клієнтоорієнтованість європейських сервісів, але отакого показного хамства, чим би воно не виправдовувалося, ви в (Західній) Європі навряд чи отримаєте.

З руснею і ждунами інакше не буде

але отакого показного хамства, чим би воно не виправдовувалося, ви в (Західній) Європі навряд чи отримаєте.

Але і сервісу ви також не отримаєте — вас просто проігнорують.

Ще цікава деталь, яку не всі помітили. Дівчина є резидентом Німеччини. По законам ЄС, навіть якщо порушник фізично в Україні, онлайн-публікація персональних даних резидента ЄС підпадає під GDPR. Стаття 3 GDPR дозволяє застосовувати європейські закони до компаній або осіб за межами ЄС, якщо обробляються дані резидентів ЄС. Був би це я, то Гороховський отримав би на горішки, завдяки юридичному страхуванню, яке вже два рази успішно використовував в Німеччині і знаю, що треба робити.

Мені здається, що притягнути це саме по GDPR буде не так просто. Скоріш за все для банку вона формально залишалась українською клієнткою з договором в українській юрисдикції. Сам факт того, що людина резидент Німеччини, ще не означає автоматичне застосування GDPR. Зазвичай він працює для компаній поза ЄС, якщо вони таргетять ринок ЄС або пропонують там послуги. Monobank, наскільки я розумію, працює суто на український ринок. Тому тут, як на мене простіше говорити про грубе порушення українського законодавства і банківської таємниці

Та ні, ст. 3 написана так таргетувати не треба, достатньо надати сервіс резиденту. І що ще смішніше — на сайті Універсал банку написано що вони GDPR compliant 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Так, а порушення GDPR штрафи величезні. Дівчина зірвала джекпот, юристи Гороха мабуть вже волосся на жопі рвуть.

Оновлення до допису номер 2:

НБУ вже відправив Monobank запит щодо надання пояснень:

«Національний банк у межах здійснення функції захисту прав споживачів та нагляду аналізує обставини цієї ситуації та направив до банку запит щодо надання пояснень стосовно обставин поширення інформації, яка могла бути отримана під час проведення процедур ідентифікації або верифікації клієнта та може складати банківську таємницю», — йдеться у відповіді НБУ на запит інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна»

Мені щось здається, що це була вдала провокація, hype bait. Монобанківці хотіли об когось витерти ноги і потрапили в акуратно влаштовану пастку.

Просто нагадаю принцип Бритви Генлона: «Ніколи не вбачайте злого наміру в тому, що цілком можна пояснити дурістю»

Не забуваю, але дуже вже цікаво зорі зійшлися з тим кейсом.

100% cdn4.suspilne.media/...​1.78/f6c32c78e9f7bd67.jpg
Подивіться на висоту білої смуги і порівняйте з прапором на фото від Горохівського
cdn4.suspilne.media/...​1.78/d7bdf09eee64978c.jpg

кричу как чайка с коммента. Чувак сениор девелопер, сидел высчитывал высоту белой полосы, а тут такой облом подвезли.

это местный дурачок из секты потужных

якби це був прапор мордору — це нічого би не міняло по суті

якби це був прапор мордору — це нічого би не міняло по суті

То для тебе нормально що любителі рашки користуються українським паспортом та українськими послугами? Я думав, що в нас населення більш свідоме і менш толерантне до параші....

Ніякий прапор в кадрі не дає права банку порушувати закон. Хоч би там пентаграма була і портрет Сатани в халаті.

Взагалі-то у нас є декілька мільйонів співвітчизників які вимушено живуть у росії і мають українські паспорти — бо держава їх не захистила і вони опинились в окупації з 14го і 22го року. Вони мають такі самі права як і ти

Взагалі-то у нас є декілька мільйонів співвітчизників які вимушено живуть у росії і мають українські паспорти

А читати уважно ти не пробував? Читай по буквах, що я писав вище:

любителі рашки користуються українським паспортом та українськими послугами

а не ті хто в окупації
І до речі, ось це

вимушено живуть у росії

і ось це

вони опинились в окупації

різні речі. А ти якось обидві ці категорії приписав до того що я писав, тобто до любителів параші, що очевидно неправильно.

Уяви собі ситуацію — ти на за кермом машини і тут бачиш по тротуару йде дівчина з триколором. Ти такий крутиш руль, вилітаєш на тротуар і по асфальту її, по асфальту. Ти реально думаєш що суддя буде міряти полоски щоб вияснити чи то був москальский прапор чи їй шарфік зі святкування 4-го липня бойфренд американець подарував?

Суть не в тому хто винний, а в тому що вона може отримати по голові чимсь важким, від військових яких тригернув прапор або від жінки, яка втратила родину через русню. Не факт що їх знайдуть, і взагалі хто там за кого буде виступати, але не треба притягувати проблему, там де її можна уникнути.
Чому так важко подумати головою, перед тим як постити щось, що виглядає настільки ідіотськи, не важливо куди це йде. Якщо хтось перекине гроші комусь на рахунок, а потім виявиться що це був рахунок терористів чи якихось підставних кацапів, то до нього прийде СБУ і він не зможе їм щось розказувати а як же банківська таємниця і тд і тп, хоч він і не знав що то лівий рахунок. То якщо хтось робить якісь перекази чи постить якусь інфу в телеграмі, треба подумати двічі.

Чомусь у Львові триколорні стовпчики біля барбершопів стоять. То може дійсно треба трохи головою думати?

вона може отримати по голові чимсь важким, від військових яких тригернув прапор або від жінки, яка втратила родину через русню.

Або просто отримати по голові чимось важким.
Навіщо причини?
suspilne.media/...​ou-za-rik-pisla-tragedii

Ти реально думаєш що суддя буде міряти полоски щоб вияснити чи то був москальский прапор чи їй шарфік зі святкування 4-го липня бойфренд американець подарував?

Нажаль, часи зараз такі.
Інший приклад.
Ти йдеш по вулиці, а тут з ТЦК тебе мордою в пол і за ноги по асфальту в бус.
Вважаеш, що суддя стане на твій бік?

Вважаеш, що суддя стане на твій бік?

поправка: коли ти зможеш домогтися розгляду скарги у суді?
варіанти відповідей:
— після ТЦК
— після БЗВП
— під час планової відпустки військового (тебе)
— о 6 годині вечора після війни

і хто ти тепер? русня, ждун, чи скажена вишивата?

Можливо пан Гороховський вирішив покинути Україну таким чином.

Якщо то була продумана провокація, то вона вистрілила, на всі 1000% відсотків.

1. Порушення Конституції (право на приватність, стаття 32)
2. Закон «Про захист персональних даних»
3. ст. 182 Кримінального кодексу порушення банківської таємниці. Тут реально кримінал.
4. цивільний позов за приниження честі та гідності.

Покарання може бути від штрафів і компенсації шкоди до кримінальної відповідальності і обмеження/позбавлення волі.

У Німеччині за таку дію можуть бути:
— величезні штрафи за GDPR (до 20 млн €)
— кримінальний штраф або до 1–2 років в’язниці
— компенсація клієнту через суд.

Для банку це може закінчитись:
— перевіркою фінансового регулятора
— відкликанням ліцензії
— звільненням керівника.

Були б такі закони, може й не було б таких зашкварів

А Гороховському ось приклад

Можна просто всіх розстріляти)))

виходить що при відеоверифікації в Моно, потрібно слідкувати — щоб в кадр не попали:
— прапор Словаччини
— аквафреш
— пепсі
— продовжте список...

— щоб не побачив власник монобанку, можливо вночі треба робити поки він спить...

— стовпчик барбершопу у Львові
— прикраси до 4-го липня в США.

До речі, куди подівся Revolut? 😃

той СЕО з тредсів, перший побіг жалітись в НБУ, а може і ’посприяли’, щоб револют вигнали)

Нікуди не подівся, вчора от офіційно ліцензію в UK отримав :)

Якщо ви про український ринок, то ось тут на DOU писали: dou.ua/...​ut-stops-work-in-ukraine

Я це все розумію, але куди він подівся?

До речі, куди подівся Revolut?

Гороховський нажалівся, що вони не поважають закони України і тому їх не можна пускати. І що тепер зробив Гороховський? Правильно, наплював на закони

А Genome чого нікуди не подівся?

А Genome чого нікуди не подівся?

Може тому, що про нього ніхто не знає

То може це проблеми ніхта?

— має укр коріння і лобі
— менш популярний і взагалі займає трохи іншу нішу (не прямий конкурент укр банків, а скоріш рішення для переказу грошей укр <-> ЄС)

я прям вижу как комитет в Брюсселе по евроинтеграции сидит, смотрит на требования по GDPR, смотрит что выкинул глава монобанка и дописывает Украине еще 10 лет по реформам на вступление в ЕС. И самое смешное — что так оно и будет. Феерически глупый кейс.

Є повно інших серйозних проблем, через які Україні відмовлять у вступі в ЄС. Наприклад: «Україна лідирує за порушеннями у ЄСПЛ через системну кризу правосуддя» (новина за 10 лютого 2026 року).

Та вже першу пару зареєстрували, пару рочків і все буде добре....

Цей допис було відправлено на публікацію на форумі ввечері 11.03.
Після вийшло офіційне вибачення від Олега Гороховського: t.me/OGoMono/2501

що з їхніми персональними даними все гаразд і ніколи не буде інакше — це наш головний пріоритет

В світлі подій це виглядає як стьоб

Після вийшло офіційне вибачення від Олега Гороховського

Там немає вибачення, там є тільки жалібне прохання не карати його, бо він не подумав, що робить. А перед дівчиною він не вибачився.

я не думаю, що потрібно якось судити ці його слова, вибачення є вибачення.

Найголовніше, аби була правильна реакція зі сторони регулятора, щоб таке знову не повторилось.
— interfax.com.ua/...​ews/economic/1150895.html

Це не вибачення. Вибачення повинно мати два компоненти: а) визнання провини б) звернення до постраждалої сторони з проханням, власне, вибачення. Жодного з цих компонентів в тому пості немає.

Та це не вибачення. Це було на відчепись.

«Хочу запевнити всіх клієнтів, що з їхніми персональними даними все гаразд і ніколи не буде інакше — це наш головний пріоритет»
Гагагагаага, я повірив

Повністю згоден. Ми не кріпаки, а пан сео не поміщик.
Кейс дуже поганий для монобанку. Від мене особисто дуже великий дізреспект.

Підписатись на коментарі