Коли стає справді страшно: коли за допомою ШІ хтось видає себе за лікаря

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

ШІ-генерація вже давно породила купу неіснуючих «інфлюенсерів» — образів, що створені лише вмілими запитами до генеративних моделей.

Але заради грошей і монетизації люди ідуть ще далі.

Ось профіль онколога в Лінкедін, що здається справжнім на і на перший та і на другий погляд:

www.linkedin.com/in/sviatoslav-chekhun

Якщо дивитися лише на ЛІ профіль — він зроблений дуже якісно, схожий на профілі інших онкологів в ЛІ.
Єдине, що засмучує — «Sviatoslav Chekhun, MD, PhD» не згадується жодним чином на сайті чи в публікаціях Catalan Institute of Oncology, де нібито працює зараз. Дивно не згадувати цілого професора онкології, не? Також «онколог» майже не має жодної власної публікації — лише репости. Є публікація від Catalan Institute of Oncology

де він коментить, але уже не як представник інституту, а як представник організації, що надала обладнання інституту — ICO Girona. Чомусь комент має лише один лайк:

але в цілому якщо брати профіль ЛІ, то все що написане вище виглядає як натягування сови на глобус — профіль як профіль, кар’єра плюс-мінус реалістична. Я б чесно кажучи пройшов мимо і не помітив.

Нащастя, профіль в ЛІ був потім, спочатку був тредс:

Що, уже трошки пахне чатом ЖПТ?

А так:

ну відредагувала людина фотку Сорой, ну буває.

Фраза про «Морфін не викликає залежність» досить правдива, хоча і звучить досить необачно — але для соцмереж ніхто не буде писати: За даними досліджень, істинна наркотична залежність (зловживання) у хворих із онкологічним болем відбувається у <1% випадків, основна маса пацієнтів отримує препарат строго для контролю болю

але далі більше

ось це фото явно ШІ-генероване:

на столі розгонуто «Lancet Medical Journal», однак такого журналу не існує — є просто «The Lancet», і його сторінка не має колонтитулів:

Позаду стоїть інфузійна апаратура для хіміотерапії, і це робить фото надзвичайно недостовірним — бо у реальних клініках процедурні кімнати для хіміотерапії (з інфузійною апаратурою) призначені виключно для введення препаратів пацієнтам і суворо стерилізуються. Там не розміщують кабінети лікарів з комп’ютерами чи лазерними принтерами, бо це порушує протоколи безпеки: ризик контамінації ліків, пилу від принтера та зайве обладнання ускладнює дезінфекцію.

Насправді у тредс-профілі купа ШІ-слопу, типу «страх радянької медицини», але ж його практика в Іспанії, звідки там у людей «страх радянької медицини»?

Але саме страшне, що люди можуть не звернути на це уваги і записатися до ШІ-лікаря, бо онкологія — важкий стан, а люди не завжди приймають раціональні рішення (тим більше в стані депресії, що часто супроводжує онкозахворювання).
До речі ціни у ШІ-лікаря в цілком реальних долларах такі:

текст з генератору перенесли 1:1, від типового «стартова сітка, яку легко масштабувати» до «Якщо попит стабільний ≥10 консультацій/міс і ви бачите якісні ліди з Ads — ціни можна підняти на 10–20% без втрати конверсії»

Але злочини на цьому не скінчаються.

Святослав Чехун — реальна людина, лікар, що вчився на онколога, але, судячи з його реального (і майже порожнього) профілю в Лінкедіні перекваліфікувався на психіатра:

Судячи з усього в нього украли цифрову ідентичність, і користуючись його ім’ям мутять бабло по льокому.

Винуватий, звичайно ж не ШІ, а соцмережі, які досі жодним чином не маркують контент так, щоб з першого погляду було ясно, що профіль і дописи згенеровані ШІ. Ну і аферисти, що зловживають Ші теж винуваті.

Вітаю, у вас вовчанка новий тип шахрайства: фейкові лікарі, створені алгоритмами.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це дуже sloppy кейс. Підозрюю, що зараз на лохах заробляють і набагато більш якісно зроблені «спеціалісти».

Ну там верифікований профіль — отже був доступ до документа з NFC. Тоді питання до лікаря — кому він давав паспорт і навіщо.

res.cloudinary.com/...​/mrtpu7jriwejanvfsztv.jpg
Ніхто навіть не париться забирати значок з генерованої картинки))) Бо на це не звертають уваги, 15к лайків, 800 коментарів, питання як до справжнього лікаря))

я б і без значка сказав, що воно згенероване, бо чисто білих медицинских халатів я з си-си-сер не бачив, усюду обов’язково є логотипи клініки або баєра або ще якогось чорта лисого

Шахрайство чистої води. Цікаво, про що буде йти мова на на відео консультації? Там буде важче лапші навішати.

щось мені здається що там буде розвод на передплату а потім лікур буде дуже занятий назавжди.

Я з ним якраз спілкуюсь, давайте виведемо на чисту воду?

в мене опустилися руки, коли декілька справжніх онкологів прокоментували мої поневіряння у стилі «а шо тут такого, все ж правильно пише»

Історично гарні шахраї розводили лохів без ніякого АІ, а зараз тим більше. Це не прямо рокет сайнс

В чому принципова різниця між ним і ChatGPT health? В будь-якому випадку лікуватися за допомогою ШІ -Собі дорожче, перевірено

Я дуже сподіваюся, що ти будеш продовжувати користуватися жпт для лікування. Не зупиняйся (але дай комусь доручення, щоб написав на доу потім, коли все закінчиться, цікаво буде).

Тобто розказати немає чого

Його публікація випадково попала мені в тредс. Моя бабуся помирала від раку легенів і ми давали теж морфін. Це єдине, що трохи зменшувало біль.
Але я даже не звернула увагу, чи то реальна людина писала статтю, чи то ШІ..

В фільмі чужий, і багатьох інших там лікарі вайбкодери в цілому — дають промпт медичній камері, а вона усе сама далі робить. BTW Така собі давня медична мрія, що не тільки прибире потребу в купі медичного персоналу, та і робитиме медичні операції, оперативні втручання тощо значно точніше ніж це зможе робити біомеханіка людини хірурга чи іншого медичного персоналу.
Щодо того, що перщі хто впровадить ШІ в роботу будутт спец служби і шахраї, то це так і є. Доки що генерований контент підається роспізнаванню, видно і чутно, що він синтетичний.

та нє.. справді страшно, коли дрон над головою і нікуди сховатись...

а той профіль в лінкедін... ну не читайте 🤔

Підписатись на коментарі