Як я створив Macro Predictor для глобального аналізу крипторинку

Після розробки та тестування SmartBot виявилось що він потребує додаткових інструментів аналізу прогнозування ринку. Один із перших інструментів, який я виніс окремо в SmartBot 2.0 — це Macro Predictor.

Його розробка та задачі досить прості по ідеї, але важливі на практиці: не просто дивитись на графік, а зрозуміти — куди рухається ринок ширше. Це не заміна сигналів і не «чарівна кнопка», а окремий шар аналізу поверх усього, що вже є в боті.

Що він взагалі робить

Якщо коротко — він збирає кілька типів даних в одну картину:

• історію BTC
  • індикатори і внутрішні AI-фічі
  • новинний фон (sentiment)
  • прогноз від ML/LLM

І на виході це все дає приблизний напрямок ринку а також прогноз на кілька днів вперед

Чому я взагалі почав це робити

Коли я дійшов до SmartBot 2.0, стало очевидно, що сам по собі бот — це ще не система.

У тебе може бути все:

• сигнали
  • TP/SL
  • індикатори
  • навіть AI

Але це все працює локально. А ринок — він не локальний.

Є два рівні:

• те, що відбувається «зараз» (де ми входимо)
  • і те, куди ринок рухається глобально

І от якраз другого у SmartBot не вистачало. Було багато ситуацій, коли:

• сигнал виглядає нормально
  • імпульс є
  • все «по правилах»

заходиш — і ловиш відкат. Але проблема не в сигналі. Проблема в тому, що ринок уже змінився. Звичайні сигнали таке не ловлять.

Як з’явився Macro Predictor

Я не хотів ще один індикатор. Хотілось інструмент, який відповідає на інше питання: що взагалі зараз відбувається з ринком?

Так і з’явився Macro Predictor.

Він зчитує історію BTC і домальовує прогноз на основі алгоритмів та в поєднання з AI модулем від Groq
Також є можливість порівняти його з графіками фондових індексів і перепитати в чаті ai його думку про подальший рух на ринку

Як я його використовую в реальності

Все просто. Перед тим як заходити в якусь позицію на Smartbot додатково дивлюсь:

• що він показує по BTC
  • який загальний напрямок
  • чи виглядає ринок перегрітим або слабким

І вже після цього можна робити хоч якісь рішення

• заходити чи ні
  • зменшити розмір позиції чи взагалі закривати

Тобто він не торгує замість мене. Він просто відсікає частину поганих рішень.

Скріншоти

Гортайте вбік, щоб подивитися всі зображення

Мінуси

Він не бачить майбутнього. Іноді помиляється, як і будь-який аналіз.

Він запізнюється. Макро-рівень завжди трохи відстає.

Легко переоцінити без відповідного досвіду. Було кілька моментів, коли я довіряв йому більше, ніж треба — і це було помилкою.

Висновок

Macro Predictor — це не «сигнал». Це просто інструмент, який мені допомагає ширше бачити тенденції на ринку. Macro Predictor — це тільки перший інструмент.

Я поступово виніс частину в окремі інструменти, які доповнюють один одного і дають більш повну картину ринку.

Якщо комусь цікаво, я викладаю частину розробок і нових інструментів (про які ще не встиг написати) в telegram спільноті — там більше «живого» процесу:

• що зараз тестую
  • що працює / не працює
  • нові інструменти, які ще не дійшли до статей
👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Друзі, якщо в когось є досвід використання сигнальних ботів в телеграм напишіть про свій досвід і результати чи враження!

Сам створив подібний інструмент про який напиши пізніше пост, тому цікаво, чи є в неті інструменти, які дають реальний результат а не хайп, скам чи рекламу!?

Не для того такі проекти в телеграм робляться щоб люди могли заробляти, скоріш навпаки ...)))

Підписатись на коментарі