Від вебсервісу до мобільного додатка: як EngV допомагає вчити англійську «на ходу»

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Нещодавно я ділився з вами історією створення EngV — платформи для вивчення англійської мови через інтерактивні вправи та роботу з контекстом. Після публікації попередньої статті я отримав фідбек, який дав мені багато порад і вказав на помилки на сайті. Як приклад додав можливості додавати власні слова, категорії в моїх словах, шари слів між користувачами (дві останні фічі ще не переніс в застосунок, але в планах). Нещодавно я опублікував застосунок і хочу зібрати додатковий фідбек

Сьогодні хочу розповісти, як застосунок доповнює екосистему EngV та чому це зручніше для щоденної практики.

Навіщо застосунок, якщо є сайт?

Сайт чудово підходить для вдумливого навчання за комп’ютером, але англійська — це навичка, яка потребує регулярності. Основна ідея мобільної версії — зробити навчання максимально доступним у ті «мікропаузи», які виникають протягом дня: у транспорті, у черзі чи під час перерви на каву.

Що саме додає мобільний застосунок EngV у Google Play:

1. Синхронізація в реальному часі: Всі ваші досягнення, прогрес у вивченні слів та результати тестів миттєво синхронізуються між десктопною версією та смартфоном. Почали вправу на сайті — закінчили в телефоні.
  2. Оптимізація під мобільні жести: Інтерфейс був повністю переосмислений. Тепер замість кліків мишкою — зручні тапи та свайпи, що значно пришвидшує проходження карток зі словами.
  3. Швидкий доступ до словника: Можливість оперативно додати нове слово до свого списку навчання прямо «з кишені».
  4. Економія трафіку та швидкість: На відміну від мобільної версії сайту, застосунок працює швидше завдяки локальному кешуванню основних елементів інтерфейсу.

Як це працює в синергії?

Ми будуємо EngV не просто як набір вправ, а як цілісний інструмент.

• Сайт залишається основною базою для «глибокої роботи» (Deep Work): вивчення граматичних конструкцій, читання довгих текстів та аналізу помилок.
  • Застосунок бере на себе роль тренажера для підтримки форми. Це ідеальний інструмент для інтервальних повторень (Spaced Repetition), щоб нові слова не забувалися, а переходили у довготривалу пам’ять.

Що далі?

Випуск Android-версії — це лише початок. У планах — офлайн-режим та розширення бази інтерактивних завдань, специфічних саме для мобільних пристроїв.

Якщо ви вже користуєтеся EngV — завантажуйте додаток, тестуйте та діліться своїми враженнями. Ваші коментарі допомагають проєкту ставати кращим!

EngV — це pet-project, який росте разом зі мною. Мені важливо розуміти, як зробити його кориснішим для вас. Поділіться, будь ласка, досвідом: чого вам не вистачає у сучасному мобільному софті для англійської? Будь-яка критика, ідея чи порада щодо вектора розвитку — на вагу золота. Чекаю на ваші думки у коментарях!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

🚀 Оновлення в EngV — ще більше контролю над навчанням

Випустив нову версію застосунку з фокусом на персоналізацію та комфорт:

🔹 Вимкнення реклами для підписників Buy Me a Coffee
🔹 Можливість створювати власні категорії слів
🔹 Фільтрація за категоріями в «Мої слова»
🔹 Покращений дизайн тренувань
🔹 Краще відтворення аудіо англійських слів

Роблю продукт максимально зручним для щоденного використання — без зайвого шуму і з фокусом на результат.

Буду радий фідбеку 🙌

Підписатись на коментарі