Чому Product Manager має «кодити» прототипи сам (і як я це зробила за вечір)

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Привіт, новачки в продукті! 👋

Якщо ви думаєте, що робота продакта — це лише писати ТЗ і чекати на дизайн-макети два тижні, у мене для вас новини з 2026 року: ви просто втрачаєте час.

Сьогодні швидкість (Speed to Market) — це головна перевага. Поки ви чекаєте на вільні руки дизайнера, конкуренти вже валідують гіпотези за допомогою AI.

Навіщо продакту вміти робити прототипи

1. Discovery за 48 годин. Ви можете перевірити ідею «на колінці», не витрачаючи бюджет розробки.
  2. Спільна мова з командою. Набагато легше показати «клікабельну» логіку, ніж пояснювати її на пальцях.
  3. Економія нервів. Ви бачите слабкі місця своєї логіки ще до того, як вона потрапила в беклог.

Мій кейс: Рекомендації товарів у Checkout

Я вирішила перевірити гіпотезу: «Додавання блоку рекомендованих товарів прямо на етапі оплати (Checkout) збільшить середній чек (AOV)».

Замість того, щоб чекати тиждень на макети від дизайнера, я пішла в Visily.ai. Це потужний AI-інструмент, який дозволяє збирати інтерфейси за лічені хвилини.

Як я це зробила:

• Завантажила скріншот нашого поточного чекауту.
  • Використовуючи AI-функції Visily, просто «домалювала» блок Cross-sell товарів.
  • Налаштувала клікабельність, щоб показати, як змінюється сума в кошику при додаванні товару.

Що ми отримаємо в результаті

Завдяки швидкому прототипу ми вже зараз можемо провести коридорне тестування та валідувати гіпотезу ПЕРЕД повноцінним AB-тестом.

На які метрики це вплине?

• Average Order Value (AOV): Основна ціль — наскільки зросте сума замовлення.
  • Conversion Rate (CR): Важливо стежити, щоб новий блок не відволікав користувача від головного — оплати!
  • Attachment Rate: Відсоток замовлень, у яких є хоча б один товар із рекомендацій.

Мій висновок: У 2026 році MVP має бути не просто «мінімальним», а MLP (Minimum Lovable Product). І за допомогою No-code/AI інструментів ви можете створити його самостійно.

Порада дня: Не чекайте на «ідеальний момент». Бери Visily або v0, збирай прототип і йди до користувачів вже сьогодні!

Цікаво спробувати так само? Пишіть у коментарях, які No-code інструменти ви вже використовуєте у своїй роботі!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

дуже дивний приклад

це ж вже типу як industry standard який роблять майже всі магазини

валідувати треба не ідею (вона вже є + вона працює), а саме execution — тобто який з варіантів імплементації працює краще і чому. Хто з вашим конкурентів має схожі варіанти, які інші додатки з інших доменів мають «рекомендацію на оплаті» і як вона реалізована.

Хоч це і відверта джинса окремих тулів, але саме от такими стануть наступні усі ІТ-спеціалісти. Безумовно цілим фінансовим бізнес моделям, через це настане кінець. Гартнер прогнозує на докорінну зміну в ШІ, яка дозволить знову позбавитись більшості ІТ спеціалізацій залишивши одного мегастека, аля Пітера Нортона, Джона Карлмарка чи Ілана Масака к 2036 року.
Щодо бізнесу, то справді я ХЗ чому так, але величезна кількість проектів з моєї практики валилась чи зазнавала challenging state саме через затримку саме дизайну, гадки не маю чому один і той самий паттерн. Частіше за усе, замовник дуже довго не аксептить — а коли з рештою дивится, то починає вставляти хотілки та переробки.

Підписатись на коментарі