Як називаються ваші команди на роботі?
Наскільки мені відомо, то у багатьох компаніях команди вже давно відійшли від нудних офіційних назв типу «Відділ розробки» чи «Служба підтримки». Замість цього з’являються якісь цікаві внутрішні імена, які додають своєї родзинки в роботу.
Це можуть бути всілякі там «Кобри», «Аватари», «Ніндзя», «Бойові єноти» або взагалі якісь локальні жарти, зрозумілі тільки своїм. Така дрібниця часто стає основою командного духу і робить робочі будні хоч трохи, але веселішими.
А в яких командах доводилося працювати вам? Згадайте найцікавіші, найпафосніші або найдивніші назви.
18 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівКолись давно назвали команду, в стилі поп-панк группи — Cinderella and Peppers. Це була помилка, у менеджерині замовника в Англії яка тримала бюджет, закрались сумніви. Через тиждень було відрядження, там вона дочекалась коли вийде по справах менеджер, який ще був за сумісністю менеджером акаунту і прямим текстом спитала в мене в присутності тест ліда, скільки у мене джуніорів та людей без досвіду на платформі в команді (йшов 2015 і напевно 80% нашого акаунту просто звалило за кордон, фірми тут створювали комсомольскі команди з самих джуніорів та студентів).
З усієї команди, нам показували лише мене та тестлідершу звісно та СА з нашої компанії в Лондоні, через яку йшла більша частина комунікації, бо овер бюрократія. Після завершення проекту, хоч і успішно — проект не продовжили. У всього акаунту був рампдаун і т.д.
Коротше брендінг, має бути інший, якщо самим дають можливість називатись — типу Code Masters, Backend Enginering Squad і т.п.
З підходом Feature team, якось простіше стало — називають команду по фітчі типу Basket API, і живи собі — тягай тікети.
Коли я востаннє працював в офісі (а це було за кілька років до COVID), у тій компанії команди мали прості назви: Альфа, Браво, Чарлі, Дельта, Ехо, Фокстрот і Гольф остання з них. Коли створили нову, її лідер запропонував назву Зулу, і її без вагань прийняли.
Це напевно Release Train Engineer приколовся, щоб були команди Foxtrot, Uniform, Charlie, Kilo
P.S.https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_phonetic_alphabet
А Whiskey и Tango были?
Нет. Только Alpha — Golph и Zulu. Потом, когда ковид начался, они проредили команды: Charlie, Foxtrot и Zulu слили с другими командами. Но я тогда уже там не работал.
Останніх 3 роки це були дотичні до Marvel назви. Тричі був в різних командах Avengers 🫠
Але от на поточній роботі нарешті щось новеньке — «музичні» назви Hex Pistols i Blink 404 🤘
Це не Nix був? Бо ми також щось подібне: Teenage Mutant Ninja Turtles, Trailblazers.
Закінчується війна. Демобілізація. Повертаєшся в рідну айтішку, а там теж вже позивні, назви окремих підрозділів, позицій, орієнтирів 🙄
Та в цілому тема : Кібрхробаки Мадяра — секюріті спецназ, Коди Давінчі — ШІ спецназ, 95 окрема багфіксна стабілізаційна, 3 окрема девопсна,92-га kubernetes-зована, 10-та фронтенд, 93 окрема AQA автоматизована — Зелений Радіатор і т.д.
Блін, мене це бісить. Особливо коли раз на пів року перейменовуються.
Snapdragon, Orcas
Були персонажі із My Little Pony
О, це ж чудово. Як компанія називається?
Це був GlobalLogic, я вже не там.
Взагалі з ІТ аутсорсінга в Україні імхо Глобал одні з найкращіх.
Прикольно) А як саме ваша команда називалася тоді?
Був тімлідом у Moonlight )
В одній із команд ми коли робили окермі епіки, то обирали серіали, щоб потім по назві їх серій називати спрінти. Тіми називалися богами — Zeus, Cronos, ще щось.
Але в поточній команді цікавіше набагато, назва спочатку була Shadow team, я думав що це щось елітне, типу круті чуваки, але згодом я зрозумів що у половини компанії не дарма стоять аватарки з соніка. Shadow — тому що на честь shadow sonic’а ))) а один із сервісів називається Espio. Я спочатку думав що це абвіатура чогось, або нова технологія що я не знав...але виявилося що це один із другоряднів персонажів тогож соніка, теж можете погуглити)))
Ще додам, що у одного із, назвемо його так, platform engineer’а, той самий програміст до якого йдуть інші програмісті по домомогу, на аватрці стоїть взагалі Егмен)
P.S. сподіваюсь я не порушив ніяке NDA
Оце багатоходовка звичайно)))