Найгірші покупки для домашнього робочого місця: ділимось досвідом

У нас на форумі час від часу з’являються топіки з порадами щодо вибору хороших крісел чи столів. А я от задумалась, що точно НЕ варто купувати для домашнього робочого місця?

Сама я працюю на ремоуті ще з початку ковіду, і чомусь дуже довго взагалі не облаштовувала собі нормальний куток. Мабуть, десь на підсвідомості думала, що ми ось-ось повернемось в офіс. Так і пропрацювала кілька років, кочуючи з ноутбуком то за кухонний стіл, то взагалі на ліжко. Звісно, з часом спина почала давати про себе знати, тому довелось задуматись.

Тільки минулого року я нарешті придбала хороше крісло та невеличкий стіл, щоб усе це якось вмістити на балконі. Поки що цим і обмежуюсь, хоча все частіше поглядаю в бік столів з підйомним механізмом. Загалом, крім крісла та звичайного стола, я для роботи більше нічого специфічного і не купувала. Тому стало цікаво, як з цим у вас.

Розкажіть, з чого взагалі складається ваше домашнє робоче місце? І головне — покупка яких речей виявилась абсолютно марною тратою грошей, про що ви пошкодували і що б точно не радили купувати іншим?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Механічна клавіатура.
Вона заважає оточуючим. Якою б вона тихою не була, вона все одно шумить більше мембранної.

чим довше працюю на ремоуті, тим більше схиляюся до думки, що варто купити офіс :)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Кучерявий стіл з електропідйомним механізмом якраз одна з таких речей принаймні для мене

7 років мій кучерявий стіл має одну й ту саму висоту, важить що дурне, і блок живлення от згорів уже двічі. Останній раз забив і не міняв. Нмд звичайний стіл набагато практичніше, краще два звичайних за один електрокучерявий

Другий стіл у мене це завалитись на диван, огорнутись у плед з ноутом на колінці :-)
Взагалі есперементував із стоячою роботою ну для мене дуже сумнівна затія Краще періодично вставати та розминутись, гірі потягати. Суміщувати не моє

так, кста ця мода стояти завжди викликала питання. Я не лікар звісно, але щось страшно спитати чи є тут фанатики такого і як там у людей потім з колінами й ногами загалом після років такого статичного навантаження на сустави. Я тож от краще посижу 8 годин і встану пару раз щоб пройтись і розім’ятись аніж стоятиму 8 годин.

Ну це в приницпі одна з переваг електростола — втомився сидіти стоїш, втомився стояти сидиш. Не для мене. Краще хай мене задовбе сидіти ніж задовбе стояти ))

якось років 10 тому захотілось доторкнутися до прекрасного
і купив б/в Apple Cinema Display 30″, якось ще раніше бачив у колеги і мене дуже вразив тоді.
Монік виявився надто застарілим для мене — картинка і кути слабі, пікселі за великі, а ще гудить, гріється і жрє, інтерфейси всі застарілі і тд...
з початку війни не використовував.
якщо кому потрібен, продам — для поціновувачів ретро

Працюю на такому досі.
Мені наче ок — працює і працює поки не здохне міняти не збираюсь

От замінив на ньому старенький Mac Mini на інтелі на Mac mini на M4 — різниця є :-)
А в моніку яка різниця хз — типу VS Code бачу на ньому, що новий монік бустане не знаю.
Різниці особливої між стоячим рядом макбуком з рітино дісплеєм не помічаю
Зараз закидають мене і будуть пояснювати про розширення, пікселя, кути. Сліпий напевно що не помічаю :-) Бува.

Доречі цікаво що та люміністентна підсвітка підказувала мені на ще блекаутів на скільки розьїбали енергетику — якщо просто потухло то скоро відновлять, якщо перед цим характерні блимання то втратили частоту і жопа на довго :-)

Темний стіл)
Це я колись ще в дитинстві взяв, ну його на хрін)

Мне кажется самое ужасное брать подобные столы:

kupistul.ua/...​zolotoy-59000000-4936.jpg

Если под столешницей есть метал, и Вы периодически сидите с ногой на ноге, то Вы либо будете чувствовать холод металла, либо будете коленом биться об него. Для меня был очень раздражающий опыт. Плюс наш «региональный менеджер» не хотел, чтобы в офисе были разные столы, ведь в конюшне должен быть однообразный вид для фото раз в год.

Вы либо будете чувствовать холод металла, либо будете коленом биться об него

Або удари током якщо погано з заземленням в офісних розетках і ноут металічний

у мене вдома такий стіл, міцно стоїть, не хитається не ковзає, нічого не заважає

Зато менеджер может жмакать на любом и ничего не испортится

можна офф топ

хтось може сказати який НАЙКРАЩИЙ ігровий коврик ви собі купували?) я шукаю якусь штуку якою можна закрити весь стіл і не можу визначитись який краще собі взяти.

Вони всі однакові, головне шоб не пахло резиною. Також не бери білий чи матовий чорний бо всі твої випаровування буде видно

будь-який який влізе на стіл, бажано щоб був прострочений по краям (оверлок), інакше з часом може почати розклеюватися і буде некрасиво

Твердий пластиковий коврик від Xiaomi чи схожий від інших. Пізніше докупив другий схожий на алі. Не всім подобається, хто в CS2 бігає. Але! Можна спокійно помити під краном милом. За 7 років практично в ідеальному стані, тягаю постійно з ноутом на роботу.

Razer текстильний на гумовій основі та прострочений край. Розмір 80см юзаю, дуже зручна поверхня для роботи, раз на тиждень мию під душем протягом трьох років, вигляд як новий. А ще добре вбирає розлиту каву )

Скляний razer atlas, дуже подобається, отримав як подарунок

Стіл з механічним підніманням (Ікея), з часом просто нема бажання крутити ту ручку. Треба брати або електричний, або фіксований на ергономічну висоту (не 75). В ту ж тему — зависокий стіл, мій опускається недостатньо, помітив що рукам некомфортно. В стільці ролики зі стопами (Ікея). Актуально напевно для хліву... ахем... опен-спейсу звісно, щоб не штовхнути випадково стілець в інших людей чи в щось крихке. Дома більше бісить це скриготіння по підлозі заблокованими роликами, треба їх замінити колись. Недостатня глибина стола, взяв 70, а треба було 80.

Треба брати або електричний

там другая проблема — лень жать эту кнопку

може настав час наліпити на себе датчики... щоб стіл сам реагував на відчуття у спині 🤔
(мені % за ідею)

підтримую, дівчина взяла стіл з підйомом і не користуюється ним ніколи))))

Дома більше бісить це скриготіння по підлозі заблокованими роликами, треба їх замінити колись

я замінив. на силіконові на підшипниках. тепер доводиться контролювати кожен рух щоб не відʼїджати від столу xD

Я свій підйомний зафіксував на висоті 88 см і мені просто чудово після мало не лежачого старого стола.

Приладнай туди мотор (3D друк та метелевий перехідник). Ардуіно + датчик струму (для того щоб детектити коли мото в щось упирається) — і ось у там вже стіл з мотором.

Дудади за спиною (всілякі там кріплення для скейтів, ще якісьь приблуди). Воно перші кілька місяців радує, а потім збирає пилюку. Хоча картини я б лишив, вони створюють затишок.

Геймерське крісло. Через деякий час просіло, і взагалі спина боліла, бо треба офісне, а не геймерське) плюс в ковід на мітингах стало крінжувато.

Брав колись у малого протестувати Найгірший формат кресл який тільки можна було придумати
Але зумери чомусь від нього пруться, запропонував купити нормальне відмовився

Килимок для миші (оптичної). Спочатку був потрібен бо стіл був білий і мишка проскакувала, а потім стіл змінився, а коврик дуже забруднився і вже не відпирався, а то місцями смердів резиною.

Чашка з підігрівом

Розчарував монітор.
iiyama GCB4580DQ це надширокий 45"/5120×1440/32:9/165Hz
обирав з аналогічних обирав тому, що там є KVM (перемиканння Keyboard-Video-Mouse(KVM)-звук-USBhub між різними компьютерами однією кнопкою.
ну тобто ти працюєш вдома, маєш робочій ноут, підключений до моніка одним проводом UBC-C з PowerDelivery до 90w — це KVM1, і домашний комп, підключений HDMI + USB-хост — це KVM2. Працюєш, перемкнувся на домашній, подивився особисту пошту, наприклад.
Це в теорії. На практиці:
— незручне перемикання (утримувати кнопку джойстик, потім встигнути обрати один з 6 варіантів)
— перемикається не завжди, точніше не все, монік завжди, хост не завжди. доводиться вимикати монік, типу перевантажувати.
— при роботі з ноутом по ucb-c+PD іноді підключаєш і не знаходиться монік. Теж туди сюди пермикаєшся, шнурок смикаєш. — нерви страшенні.
— іноді, коли скакнула напруга, то монік перезавантажується і вся карусель спочатку починається з підключеннями.
в результаті, підключаю ноут ucb-c + hdmi, а клавіатуру і мишу їх власними кнопками. Набір DELL, який вміє підключатися до 3х пристроїв: свій usb свисток і 2 bluetooth. (Це дуже вдала покупка)
так шо, якшо хтось хоче такий монік — напишіть мені, віддам дешевше.
Можливо це косяки саме iiyama і у сумсунга KVM реалізований краще. Але по факту, ключова для мене функція працює дуже погано зараз.

Насчет широких экранов, а как определить сможет ли твое устройство поддерживать 5120×1440.

Да всі вміють, насправді. ноут dell w11 вміє, 2 ноута леново вміють, стаціонарний вміє, робочій по RDP на Ubuntu теж вміє, тільки треба дісплей менеджер прибити і RDP софтіна (NoMachine) запускає віртуальний дісплей з порібною роздільною здатністю ()після невеличких танців, але в лінуксі то обов’язково).
не вміє Samsung DeX — тільки 1920×1080 (здається). Galaxy Ultra 20 зараз, збираюся на Ultra 26, може в новому DeX вже вміє.

там головне кабель. і usb-c і hdmi мають бути останньої версії, бо інакше на цих роздільних здатностях не тримає частоту.

Щодо KVM то замовив на AliExpress якусь приблуду за 50 баксів, де можна підключити 3 компа і 3 монітори, і воно перемикає їх безшовно за долі секунди, так це ще й просто кнопки механічні.

не зовсім воно.
Задумка була шоб ноут висів на одному проводі type-c, отримував живлення, передавав відео, звук, і отримував всю переферію. І шоб одним легким рухом я від’єднувався і йшов з ним на терасу, наприклад, або в крісло мішок. І шоб так само легко було підключити інший ноут, домашній.
Механічний квм у мене був, десь в 2000 році. Тоді це була тема, зараз ні, бо він дійсно перемикає тільки клаву і мишку, HDMI там якшо і перемикається, то частоту не тримає, usb перефирію не перемкне.
На тому самому алі дивися супер-пупер квм, де є все, з того шо я перерахував, то воно коштує на алі десь під 200-300 долларів. І як завжди зі складними китайськими штуками то ризик отримати напівфункціональний девайс. Якби дійсно 50 долларів, то я б ризикнув замовити і протестувати.

Бачив щось таке на кікстартері. У самого китайчатина для перемикання клавіатури/миші/відео — проблема була, що періодично відео вирубалося, вирішилося заміною type-c кабелів. А з відео — а як два монітори перемикати?

Задумка була шоб ноут висів на одному проводі type-c, отримував живлення, передавав відео, звук, і отримував всю переферію. І шоб одним легким рухом я від’єднувався і йшов з ним на терасу, наприклад, або в крісло мішок. І шоб так само легко було підключити інший ноут, домашній.

гм ну так то і є док станціяя у мене такий є тіко ще на usb 3 працює якраз так як написано

то воно коштує на алі десь під 200-300 долларів.

у мене якийсь рідний фірмовий не згадаю (зараз подивлюся може на тумбочці) але коштує так нормально так коштує ))

Якби дійсно 50 долларів, то я б ризикнув замовити і протестувати.

імхо «китайські аналогі за 50 доларів» як чи то лотерея чи то просто того не варті і трабли майже точно

ЗЫ: знайшов зветься Dell D3100 UHD

ви про док-станцію. Це зручний однопроводний хаб для всього-всього. Зручна штука.
А я про КВМ. Це декілька таких док станцій в одному корпусі, які перемикають все барахло до декількох компів/ноутів.
І ви одночасно можете з одного робочого місця працювати на всіх компах. просто кнопкою переходячі з одного на інший.
(так, я знаю про RDP, але це не завжди працює — робочій комп не дає конектитися до домашнього)

так, я знаю про RDP, але це не завжди працює — робочій комп не дає конектитися до домашнього

А якщо з’єднати робочий з домашнім напряму, lan кабелем (можна через USB перехідник, якщо немає роз’єма), і по статичному IP з’єднуватися?

Краще тоді софтверний KVM — Synergy. Поставив на один і на другий (підтримуються Linux, Windows, macOS), зв’язав їх між собою по мережі. І працюєш як за одним комп’ютером з декількома моніторами.

о, цікаво. оце подивлюся. Але не факт шо з робочого компа дасть встановити/використовувати

Механічна клавіатура.
Вона заважає оточуючим. Якою б вона тихою не була, вона все одно шумить більше мембранної.

О це точно, дуже бісила чоловіка клавіатура, а потім замінили на іншу, теж механічну, але звук в ній такий, що можна слухати вічно, чистий ASMR. Побачите десь вживу спробуйте:
MCHOSE K99 RGB Mechanical Hyacinth Switch Wireless

Тепер мене дратує тільки звук клацання мишки, коли він грає 🤣

Теж таку купив, дуже задоволений, рекомендую. Ось тут є відос, де чувак демонструє, наскільки вона тиха —

Ви праві, не всі механічні погані. Lofree Flow 84 не дратувала, але вона сама мені не підійшла.

Стосовно миші. Купив паяльник і тихі світчі. Тепер моя миша Logitech MX Master 3 також не шумить. І мені подобається і дружина може спокійно спати. www.aliexpress.com/...​tem/1005007552957857.html

Вже 20 років беру тільки безшумні миші.

Клік придумали менеджери, щоб співробітники взаємно контролювали темп роботи, що весляри не закуняли.

Краще ритмові тулумбаси.

Це вже досить давно пофіксили тихими світчами. Не всі їх люблять, але вони за рівнем шуму подібні до мембранних.

А хід клавіш? Типу є такі що витрачаєш на клікання стільки ж зусиль як на мембранній? На скільки зручно для дуже швидкого сліпого набору? Бо наче як попробував декілька — дуже швидко втомлююсь (швидкість у мене що набрав це за секунд 15)

Є низькопрофільні (low profile) світчі типу kailh choc v1/v2. Спрацьовують вже на 1.5-1.8 мм, і до 3 мм повне натиснення. Якщо додати силіконові прокладки, можна зробити 2-2.5 мм

Щодо швидкого сліпого набору не можу сказати, бо у мене зараз десь 60 wpm англійською. Але є світчі з силою натискання навіть 20gf (удвічі менше, ніж на клавіатурі макбуку). Не знаю, наскільки це зручно (у мене зараз більш важкі 35gf), але мені мої дуже подобаються.

Як людина дуже чутлива до шуму — пораджу Razer Huntsman V2 (на оптичних лінійних свічах, RZ03-0393). Це максимально тиха механічна клавіатура, в якої навіть пробіл не бряцає і за шумом ближче до мембранної, ніж до класичної механіки. Нею реально користуватись навіть вдома у спальні і нікого не розбудити. Я аж дві штуки собі купив.

Ще брав Hator Rockfall 2 TKL Authentic edition, оту лімітовану з котами ЗСУ, там теж кнопки стишено і коштувала прям небагато. Але, на жаль, лімітована і зараз не купити. Ну і TKL, не всім зайде.

Apple Magic Trackpad (USB‑C).

Поставив ноут на підставку, щоб не горбитись над ним. Купив клавіатуру і трекпад для зручності.
Сетап прекрасний, але виявилось, що зовнішній трекпад сильно гірший за вбудований в макбук. Планую продати і купити Logitech MX Master на заміну.

але виявилось, що зовнішній трекпад сильно гірший за вбудований в макбук

якось ти його не так готуєш дуже нормальний трекпад у аппле втім я правда не зміг згадати чи він

(USB‑C).

бо він майже точно блютуз і я даже сумніваюся що в аппле є... ой сєк зараз сходжу перевірю...

... ага у мене значить 2-ге покоління на lightning порту а на usb-c то має бути вже 3-тє покоління головна відмінність то є порт usb-c (на самому дівайсі) як на нових айфонах але я погортав то є так само одна з кращих чи краща модель трекпаду на ринку узагалі

якось ти його не так готуєш

хз мій чатЖПТ каже, шо я Absolutely right! 🤷

дуже нормальний трекпад

та він ок. просто менш зручний і точний ніж вбудований в макбук.
і я поюзав день мишку і зрозумів, що даремно страждаю з трекпадом 🙃

і та, дічь з неймінгом не я придумав)

www.apple.com/...​white-multi-touch-surface

та він ок. просто менш зручний і точний ніж вбудований в макбук.

у мене ще попередня версія та що з лайтенінг (a1535) і я не відчуваю різниці з трекпадом в mbp 15 та 21 років..

Маю меджік клаву та трекпад 2-го покоління (лайтнінг) вдома та 3-го покоління (юрб ц) на роботі. Все шикарно і більш-менш як на макбуці. Єдина проблема трекпада для мене це те, що зісковзують пальці і не дуже приємно із-за гострих країв. На макбуці такої проблеми немає, бо пальці просто «зависають» на корпусі. По цій же причині закинув епловську мишку, бо гострі краї просто добивали.

Маю великий регульований стіл, великий олед монітор з кронштейном, окрему клавіатуру.
В результаті працюю за ноутом на кухні за барною стійкою на високому стільці.
Вид з вікна виявився важливішим та привабливішим, ніж комфорт.

складне питання)) такого, щоб не пригодилось — нема, але.
стул, придбаний на роботі на розпродажі старих меблів — хороший і комфортний, але як же він мені крові попив 😅 бо брала останній з сету, відповідно він був у найгіршій формі — довелось шукати заміну коліс, газліфта і переобшивати тканину двічі, бо перший раз «майстри» напортачили. довелось шукати людину, яка його розбере і збере 😅 і він дуже важкий, хтось написав у відгуках на козетці, що якщо його викинути і вікно на асфальт — в асфальту будуть паски 😅 ну і грошей на це пішло лише трошки менше, ніж би я його купила нове 😅
з того, що пригодилось — два монітора на настільних ніжках. дорожча ніжка тримає так само як і дешевша. скрінбар лампи на монітори — агонь річ. стара лампа на струбцині з величезною кількістю ступенів свободи, зараз такі не продають — супер комфортна. стіл теж старий, з часів ЕЛТ моніторів, на моє замовлення, величезний — відповідно все влазить, включно з котами)

Купівля послуг Ощадбанку в якості банку для отримання зарплатні військового, Приємно дізнатись про закінчення строку дії карти, сидячи в бліндажі на нулю, тому, що побратимам ГЗ прийшло, а тобі ні. Жодного натяку на якісь проблеми від банку (в мене є персональний менеджер, да!!! і 19.03 в додатку банк мене поздоровляв з «днем клієнта»). Окреме задоволення — спілкування з службою підтримки:
— щоб продовжити строк дії карти, вам потрібно пройти процедуру створення цифрового «зліпку» голосу.
... 15 хв відповідей на стандартні питання.
— ви не пройшли
— а що робить?
— навіщо ви погоджувались на процедуру? треба було відмовитись і ми б вам продовжили строк дії карти, а так... приходьте у відділення!

та нормально мені одне відділення києва но не ощаду і не військовому і не на зарплату так узагалі заявляло «а що у нас у києві хіба воєнний час?» (імхо майже дослівно)

У мене персональний менеджер Укрсибу уже 3 місяці морозиться на дзвінки та смс і не хоче закрити мені картку, якою я не користуюся уже більше року і за яку регулярно потрібно платити обслуговування. Навіть на гарячу лінію звертався, де, як завжди, навішали на вуха і все заглохло. Українські банки — це щось з чимось.

Маю протилежний досвід. Моя менеджер сама подзвонила і запропонувала закрити, бо скоро почнуть брати гроші за обслуговування

чим довше працюю на ремоуті, тим більше схиляюся до думки, що варто купити офіс :)

Враховуючи, що часу вдома проводиться більше аніж в офісі, то і місце має бути краще обладнане: обов’язково зручний стіл, крісло з регульованими підлокітниками. В ідеалі монітори — на кронштейнах а стіл — з механізмом підйому, але то поки в планах.

Цікавить крісло — можете хтось, будь ласка, порекомендувати гарне ергономічне крісло, особиливо у кого проблеми зі спиною?

Якщо грошей не дуже багато — Ikea Markus, якщо багато — Herman Miller Aeron. Але це індивідуально, треба посидіти. І HM точно не вартий своїх грошей.
Але точно ніколи — «ігрове», там на виході будеш сутулою мавпою з круглою спиною і болями у попереку та між лопатками

да, китайское «игровое кресло» это точно одна из самых худших покупок, делается на нескольких китайских заводах и брендируется под сотней названий

якраз планую ІКЕА собі взяти цього року, поки сиджу в якомусь рандомному кріслі з епіцентру

Як щодо saddle chair накшталх håg?

HM ой який вартий! Моя найкраща покупка евер.

Окрім Herman Miller ще Steelcase, Haworth, Okamura, Sedus, Flokk.

Flokk RH Mereo особисто мій фаворит.

те же самые оверпрайсные китайские игровые кресла, собираются под киевом, на олх достаточно бу, чтоб посмотреть что с тем «премиумом» за тонны денег становится

кулік облазить за пару років. копчик болить. кажу як той хто купув 3 крісла для родини.
не раджу кулік — оверпрайсед лайно

Ну в мене трохи протилежний досвід. В офісі були куліки (дефолтний елеганс без всяких бафів), то супер зручне крісло для мене виявилось. В офісі за 2,5 роки відвідування не було натяку на облазіння шкірзаму (чи що там в нього). Але це в моєму еземплярі. В інших бачив що така проблема є, найчастіше на підлокітниках.

кулік облазить за пару років. копчик болить. кажу як той хто купув 3 крісла для родини.

це в шкіряних версіях? бо текстильних мав 4 штуки різних в родині і за 8 років все ідеально.
у них слабе місце — механізми. за такі гроші скрипіти вони не мають

p.s. їх ціна та «ортопедичність» то дискусійне питання.

можете приміряти ergohuman elite 2
Сам користуюсь тільки 2 тижні. Але наче все ок. Не дешево? — Так.
Чи коштує це того? — Мабуть так, враховуючи репутацію

особиливо у кого проблеми зі спиною

дефайн «проблеми зі спиною».
якщо огульно, то з проблемами зі спиною треба зайнятись проблемами зі спиною. А це регулярна фізична активність та/або реабілітація.

Ергономічні крісла розраховані що ти будеш правильно на них сидіти. І вони цю поведінку підтримують. А сидіти зручно на них не сильно зручно. Зручно та правильно то сильно різні речі. Зручно буде на «директорському» дивані, але не правильно :)

Тому імхо крісло ситуацію не вирішує, це тільки як додаток до комплексу і то не основний.

звичайно. Без цього додатку тільки буде ще гірше. Тому і питаю хто чим користується

А хто що скаже про Anda Seat? Бо треба крісло з великим навантаженням (180-200 кг щоб з запасом)

не покупай игровые кресла, этот хлам делается на нескольких китайских заводах, через 2 года весь кожзам облазит, кресла скрипят и сыпятся. На лох.юа вбиваешь название своего кресла смотришь что с ним становится со временем

та норм вони виглядають наче... і там не тільки зі шкіри є а й з тканиною... просто в цій категорії вибір не великий...

Підставку для ноуту купив гарну, дорогу Але вона швидко зламалась
Вже роки 3 цю роль виконує віджата у малого залізна підставка для книг. Ідеально

Все зручно, ніщо не виявилося зайвим.
Але:
— стіл саморобний, дубова дошка метр на два + ніжки (знайшов на промі, типу барні, тобто високі). поначалу зварив собі барний табурет, не зайшло, тоді зварив велику тумбу, — сиджу на неї по-турецки \ в лотосі. давно звик так працювати, прост в приватному будинку підлога виявилася дещо прохолодній, тому піднявся )
— монітори на кронштейнах, думав за 1 на 2, добре що не взяв, 2 окремих зручніше, та й монітори велики (34 + 29), чи втримав би один?
— для мака та для екофло підставки теж зварені з металу (нащо? та було колись, що пиво пролив на апаратуру, то відтепер дороге не тримаю безпосередньо на столі)
— купив дошку-органайзер Office Pro, — така металева з дірками, — на неї стяжками добре живуть 2 медіаконвертера (так, у мене є «запасне» оптоволокно), роутер, дбж (окремий на інтернет), навушники висять, стабілізатор
— якісь час страждав що під час виключень пропадає музика в колонках, а живити їх від екофло якось не тейво, бо раптом надовго, та не вистачить на комп, та й жеруть багато, — тому придбав 2од. JBL Charge 5 (акумуляторні, по 40Вт, та в TWS доволі добрий саунд)

Дошка органайзер це цікаво 🤔
Я би і собі щось таке взяла, але на балконі місця не дуже багато... а для неї треба свердлити стіну, до речі?

ні! до столу кронштейнами
отаке

О, я собі на балконі хочу якось саморобний стіл зібрати. Може знаєте якісь лайфхаки для цього?

Працюю в кріслі з ноутом на колінах, або на підставці. Головне щоб підлокотники норм були і зручно сиділось. Ну і вставати хоча б раз на годинку ))

Я поки походу на першому етапі, бо з ліжка рідко вилажу і ніякого специфічного сетапу не маю 😅

Хоча буває працюю за кухонним столом, коли вже на дивані спина затікає.

Навіть і не знаю з якого боку це 1й етап :) У мене виявився фінальним. Мав сетап в 2 моніка, геймерске зручне крісло, освітлення, тв з аудіо інсталом 7.2 (ресивер піонер та досить потужна акустика).
Потім, з переїздами довелось все починати з нуля. Знову стіл, правда 1 монік, звук, геймерський стул, підставка зручна, звук простіше за столом.

А я працюю тупо або на дивані (бо в комнаті yamaha з магнатами), або в ліжку з одним ноутом (тоді музика в навушниках). Сідаю за стіл лише коли треба 2й монітор для деяких тасок.

Ось такий даунгрейд... чи ні...

Може тому, що так краще відпочивається після важких тренувань..

+1

е облаштоване робоче місце, е спеціальні приблуди шоб можна було зручно кодити прямо за ергономічним кріслом без при’язки до столу (полулежачі топ так), е откремий «здоровий» стілець без спинки для «швидких тасків»

по факту частіше або на кухні або з ліжка. Бо прямо багато вікон потрібно дуже рідко, а все інше закривае ноут на пузі.
Доречі і в ліжко е різні підставки і навіть кронштейн прикрутив для портативного монітора якшо знадобиться, але користуюсь я цим монітором тільки коли в ліжку граю в якийсь шутер зі стімдеку де потрібна миша та клава

Скільки-скільки тобі років?

Вже трохи більше ніж 4 роки, як мені 17 :)

погуглить за ергономічні подушки для сидіння в ліжку. можна доволі комфортно розлягтись так, шоб спина з шиею вам сказали спасибі.

Цікаво, дякую! Треба буде придивитися собі якось

Підписатись на коментарі