Чи треба звичайному тестувальнику вникати в тестову стратегію?

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Цікаво, наскільки потрібно звичайному тестувальнику, не техліду, а рядовому працівнику, вникати в тестову стратегію? Умовно ж є задачі, є загальне розуміння проєкту. Як знання стратегії впливає на карʼєрний розвиток тестувальника, і як він завдяки цьому може вплинути на якість продукту?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Мені здається, що просто закривати таски — вже не актуально...
Варто активно впроваджувати АІ та отримувати новий досвід в цьому і робити свою роботу менш рутинною та більш креативною. Чим більше інновацій і якісних покращень впроваджено тим краще вам і вашому замовнику. Вам краще, оскільки, ви вже не пишете тест кейси в ручну, чи не заводите тікети вручну, і більшість процесів або повністю, або частково автоматизовані. Клієнту краще, оскільки, він може позбутися від людей, які просто закривають таски, оскільки, в більшості це робить АІ :)

Варто активно впроваджувати АІ

Якщо не секрет звичайно, на якому етапі це у вас в роботі? Якщо про розробників я маю чітке уявлення, що і як там робить АІ, то в контексті тестування у мене розуміння цього поки трохи розпливчасте

Підписатись на коментарі